Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-08-2009, 12:08
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Cübbeli Hoca Hangi Gazetecilere Benziyor?

Akşam Gazetesi'nin renkli ve sivri dilli yazarı Elif Aktuğ Cübbeli Ahmet Hoca'dan nasıl korktuğunu ilginç benzetmeler yaparak kaleme aldı.

İşte yazısı...

"Ben ölmekten hiç korkmamıştım bugüne kadar. Ne zaman ki Cübbeli Bey'in açıklamalarını duydum, ödüm patladı. Cennete gidersem ve o da oradaysa eğer, beni eski kocama vermeyin sakın!

Aslına bakarsanız televizyonda görene kadar ben Cübbeli Hoca'nın varlığına da inanmamıştım. Sakal takmış, saçı kazıtmış, tek kollu bir Ahmet Hakan; erkek makyajı yapmış, kelimelerin efendisi ve acımasız eski köşeci yeni blog'cu ve bilhassa sol kroşeleri pek güçlü Perihan Mağden veya takma ad kullanmayı ziyadesiyle seven, takma adla harikalar yarattığını ele güne gösteren, Yeni Şafak'tan arkadaşım, beraber defalarca futbol maçı seyrettiğimiz Fehmi Koru arasında gidip geliyordum. Onlardan biriydi mutlaka Hoca, polemik yaratmak istiyor, güzelce de yaratıyor ve açıkça herkesle dalgasını geçiyordu.

Ancak tek şüphelendiğim konu jet-ski olayıydı. Zira adını saydığım dostlar arasında o kıvraklıkta ski yapabilecek kimse yoktu. Öyle ya bu da ilahi adaletti işte, sen kelimelerle sörf yap, cümlelerle dans et ama jet-ski'nin arkasında bile oturama!.. Bakınız Ahmet Hakan, odada bir başcağızına otururken kolunu kırdı, kalkıp jet-ski yapsa nereleri incinmez. (Amanın işte buldum Ahmet Hakan jet-ski'den düşmüş olabilir Hoca kılığındayken ve sonra kendine odada düşmüş süsü de verebilir. Hah, işte dahice bir fikir!)
Keza Mağden ve Koru için de aynı şey geçerli, vücutlarına bakınca sporla hiç alakaları olmadığı açıkça ortada. Kıvraklık bedende değil sadece dilde
Şüphelerim iyice artmıştı ki birkaç hafta evvel Fatih Altaylı, karşısına oturtuverdi Hoca'yı. Pek bir keyifle seyretmeye başladım, mutlaka dini söylemlerinden feyz alacak, sohbetin derinlerine dalacak ve en önemlisi kendisi ile ilgili şüphelerimden ötürü tövbe edecektim. Bir kere inandım Hoca'nın var olduğuna karşımda görünce, gerçi ilerleyen dakikalarda elini yüzüne götürüp de maskesini çıkararak 'hihohahoooo' diye haince gülen bir Ahmet Hakan'ı tercih ederdim; kısmet değilmiş. Hoca'nın bugüne kadar yani ekranda gördüğüm güne kadar var olmadığını düşünmemin en büyük sebeplerinden birini itiraf etmeliyim yeri gelmişken; ben cübbeden çok korkarım. Kendi üniversite hocalarımdan hiç hoşlanmadığım için hem onların ve hem de hiç hoşlanmadığım daha doğrusu korktuğum hakimlerin giydiği cübbe gelir aklıma. Eğer cübbe, namazda giyilen giysi olarak tarif ediliyorsa ve onu bir insan hiç çıkartmadan giyiyorsa, benim korkmam için gereken şartlar oluşmuş demektir. Ben önlüğünü çıkartmayan garsondan-hizmetçiden-doktordan, üniformasını çıkartmayan polisten-askerden de korkarım. İş için giyiyorsan neden işin bitince çıkartmıyorsun? Bakınız yüzlerce korku filmine, anlarsınız ne demek istediğimi, kural çok basittir: Katil uşaktır!..

'Cübbeli Hoca' gerçekse eğer tırsılacak biri olmalıdır, yoksa ne diye cübbesi olsun, ne diye çıkartmasın?

Derken daha da beter bir kroşe geldi Hoca'dan Cennete gidecek kadınlarla ilgili açıklamalarda bulundu- ki ben cennete gitmek konusunda hayli istekliyimdir- o an işte, hiç ama hiç ölmek istemedim. Bunca yıldır cennete gideceğim diye sevap işlemeye, büyüklerimi sayıp küçüklerini sevmeye, korumaya, rüşvet almamaya ve vermemeye, dini vecibelerimi yerine getirmeye, ne bileyim çimenlere basmamaya çalıştım; şimdi bu saatten sonra hiç sevap işlemesem de cehenneme gideceğimi sanmıyorum. Peki, cennete gidersem ne olacak, Hoca'ya göre evli kadın kocasına verilecekmiş.
Kim tarafından ve hangi cüretle diye sormuyorum, soruya sualle mi karşılık vereceğim? Hayır tabii ki... Aldı mı beni bir dert, adamı boşamışım öteki tarafa göçmeden; sonra ölüp de 'oh ex oldum huzura kavuştum' derken karşıma ex olmuş bir koca çıkacak, adamı ölmüş karşımda görünce bu defa ödüm patlayacak, sağlamken görmeye dayanamamışım zira ve beni ona verecekler.

Kaçarım ben durmam, gider yanarım cehennem ellerinde daha iyi. Şimdiden söylüyorum, sakın ölünce beni kimselere vermeyin, hem adamın beni isteyeceği ne malum, öyle ya 'amanın yine mi bu kadın' demez mi? İçime fenalık geldi, Hoca ile bizzat konuşmalı ve bu konuda geri adım atmasını sağlamalıyım. Yapmalıyım, valla ."

Odatv.com
Alt 29-08-2009, 12:18
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

güzel bir yazı olmuş.ben programı izleyemedim gerçekten öyle bir durum mu var yahu.cennete giden kadın eski kocasına mı veriliyor yani:S

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 29-08-2009, 12:23
Deistic Thought - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deistic Thought Deistic Thought isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yazıyı pek beğenmedim. Cübbeli'nin söyledikleri arasında eleştirilecek binlerce konu var. Bu yazıda sadece kadınların cennete gitme konusuna takılıp kalmış. Ayrıca izlediğim kadarıyla cübbeli, kadınlar boş ol derlerse, öteki hayatta kocasıyla birlikte olmadıklarını söylemişti.

cübbeli o kadar saçma şeyler söyledi ki, bu yazıda bahsedilen konu hiç kalır.

mesela cinler evdeki eşyaları götürüyorlarmış sonra pisletip ve eskitip eşyayı yerine koyuyorlarmış yada sağa sola bırakıyorlarmış. besmele çekmezseniz şeytan sizinle beraber yemek yiyormuş bu nedenle doyduğunuzu hissetmiyorsunuz demişti ama besmele çektiğiniz anda şeytan yemekleri kusuyormuş falan filan...
Alt 29-08-2009, 12:29
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evet, öyle bir durum vardı... Tam yemeğinizi yutarken besmele çekince şeytanın boğazında kalıyordu yemek
Alt 29-08-2009, 12:38
Deistic Thought - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deistic Thought Deistic Thought isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şeytan nasıl kusuyorki? ateşten yaratılan bu cinin midesi ve sindirim organları mı var? ha sadece bu kadarla da sınırlı değil. hadislerde sofraya işeyen, birisi namaz kılarken gaz çıkartan şeytan profilide var.

Milattan önceki yıllarda, zeus gibi tanrılara inanıldığı zaman bile daha mantıklı teoriler öne sürülüyordu.

Bence o çağın insanları, bilim ve mantık açısından cübbeli den çok daha önce
Alt 29-08-2009, 12:42
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Deistic Thought´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şeytan nasıl kusuyorki? ateşten yaratılan bu cinin midesi ve sindirim organları mı var? ha sadece bu kadarla da sınırlı değil. hadislerde sofraya işeyen, birisi namaz kılarken gaz çıkartan şeytan profilide var.

Milattan önceki yıllarda, zeus gibi tanrılara inanıldığı zaman bile daha mantıklı teoriler öne sürülüyordu.

Bence o çağın insanları, bilim ve mantık açısından cübbeli den çok daha önce
hahahahaha çok doğru bi tespit..
inanamıyorum nasıl kaçırdım bu programı

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 29-08-2009, 16:19
istanbul istanbul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ya ayıptır söylemesi ama genede söyliyim birseyler..seytan kusarmı filan diye soruyorsunuz..

ben almanyadaki akrabamla msn de kameralı sesli konusabiliyorum

telefon denilen seyle nerde olursam oluyum herkesle konusuyom

televizyonla abd deki program anında karsıma geliyor

uzaya gidip geliyor insanlar

ameliyat olurken seni kesip biçip dogruyorlar haberin olmuyor

elektrik denen şeyle evdeki aletler çalısıyor

araba denen şeye su koyunca çalısmıyr benzin denen sıvı konunca çalısıyor

uçak denen seyle havadan oradn oraya gidiyoruz

benim şeytanın kusması değilde bunları bile aklım almıyor nasıl böyle seyler olabilir diye.ama madem hayatımda bunları yasıyorum demekki böyle seylerde olabiliyor diye mecburen kabulleniyorum mantıklarını anlamasamda...bunca şeye inanıyorsunuzda seytanın kusmasınamı inanmıyorsunuz siz şimdi
Alt 29-08-2009, 16:49
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

valla yazı fena değildi cübbelinin gerçekten konuşulacak okadar sözü varki...

ayrıca istanbul:
bunca olayı aklın neden almıyor anlıyamadık!! hiç araştırdın mı bu olayları?? hiç okudunmu nasıl oluyor nasıl çalışıyor, çalışma prensibi ney, fiziksel şartlar ney v.s bunları araştırdında mı aklın ermedi?? öyleyse bir doktordan yardım almalısın....

ha yok hiçbirini araştırmadım diyorsan da anlamamış olman normal...

ayrıca senin yazdığın cümlelerde olan olaylar basitçe açıklanabilir, elle tutulur, gözle görülür deneyle ıspatlanır v.s

ya şeytan???? hemde birde kusarken?? kim görmüş??

neden inanalım??

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 29-08-2009, 17:12
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ben cübbeli hocayı çok seviyorum. sohbetlerini de çok eğlenerek dinliyorum
Alt 29-08-2009, 22:39
cenker cenker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

17 ağustos depremi olunca sakarya faiz yüzünden izmit zina yüzünden yıkılmış diyen bir adam bu cüppeli.Şimdi sevimli ve komik gözükebilir ama fırsat bulunca dişlerini çıkarır bunlar.

Önerilen Siteler