Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı “alak” dan yarattı.
Oku! Senin Rabbin en cömert olandır.
O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir
Hayır, insan kendini yeterli gördüğü için mutlaka azgınlık ede
Şüphesiz dönüş ancak Rabbinedir.
Sen, namaz kıldığında kulu (bundan) engelleyeni gördün mü?
Ne dersin, ya o (engellenen kul) hidâyet üzere ise; ya da takvayı (Allah’a karşı gelmekten sakınmayı) emrediyorsa!?
Ne dersin engelleyen, Peygamberi yalanlamış ve yüz çevirmişse!?
O Allah’ın, her şeyi gördüğünü bilmiyor mu
Hayır! Andolsun, eğer vazgeçmezse, muhakkak onu perçeminden; o yalancı, günahkâr perçeminden yakalarız.
Haydi, taraftarlarını çağırsın.
Biz de zebânileri çağıracağız.
Hayır! Sakın sen ona uyma; secde et ve Rabbine yaklas
Dusunuyorum muhammed ilk vahiyi aldiginda dinsizdi.Kuranin daha ilk inen ayetlerinde sen namaz kildiginda kulu bundan engelliyeni gordunmu diye soruluyor.
Daha muhammed islam dininden habersiz allahin elcisi oldugunu dahi bilmiyor.Daha islam hakkinda hic bir bilgi sahibi olmamis peki allah neden bu soruyu soruyor?Ilk basta namazin nasil kilinacagini belirten ayet inse ve muhammed namaz kilmaya baslasa ve halk tarafindan tepkiyle karsilansa sen namaz kildiginda bunu engelliyeni gordunmu sorusu dogru olurdu ama ortada ne namaz var ne namaz emri var.peki nerden cikti bu namaz konusu durduk yere?
Bu konu kafama hep takilmistir.Belki musluman arkadaslar benim bu konudaki suphelerime cevap vererek kurani kerimin bana gore dakika 1 gol 1 celiskisine sahip olmasi konusunda beni aydinlatirlar.