Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-11-2005, 19:16
Üye Değil

Standart Darwin'in yolundan gitmeyenlerin hazin sonu

Domates tohumunun bir kilosuna 15 bin dolar ödüyoruz

Türkiye, Tarım Bakanlığı bünyesinde 50’den fazla araştırma enstitüsü ve 1000’den fazla araştırma uzmanı bulunmasına rağmen, tarım teknolojisine yeterli kaynak ayırmadığı için sebze bitkileri tohumunu dışarıdan ithal ediyor.

Özellikle kilosuna 15 bin dolar vererek ithal ettiği sebze tohumlarının hibrit özellik taşıması, (ithal edilen tohumun ürününden tohum alınamaması) Türkiye’yi sürekli dışa bağımlı hale getiriyor.

Uzay araştırmalarıyla eş tutulan gen teknolojisine yatırım yapmayan Türkiye, 2000 yılında ithal ettiği tarla endüstri ve sebze bitkileri tohumuna 71 milyon dolar ödedi. İthal edilen kalemler arasında 44 milyon dolarlık payla hibrit sebze tohumları ilk sırada yer alıyor. İthal edilen tohumlar arasında buğday, mısır, çeltik, pamuk, ayçiçeği, soya, patates, çim tohumluğu ve sebze bitkileri de bulunuyor. Türkiye 2001 yılının ilk altı ayında ithal ettiği 31 milyon 936 bin dolarlık tohuma karşılık, 4 milyon 860 bin dolarlık da ihracat yaptı.

Türkiye Tohum Endüstrisi Derneği Genel Sekreteri Ayhan Elçi, gen ve biyo teknolojisi ile ilgilenen gelişmiş ülkelerin tohum üretiminden önemli kazançlar elde ettiğini belirterek, 1 kilo hibrit domates tohumunun fiyatının 15 bin dolar olduğunu ifade etti. Elçi, “Gen teknolojisi bugün dünyada en önemli teknolojilerden biri haline geldi. Bitkinin DNA’sı ile oynamak uzay teknolojisi kadar önemlidir. Türkiye’nin elinde potansiyel olmasına rağmen bu alana yeterli yatırım yapamıyor. 27 adet ziraat fakültesini ve yetişmiş ziraat mühendisini kullanamıyoruz.” dedi.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Niyazi Çetin de sebze tohumlarının yüzde 80’inin İsrail’den, yüzde 20’sinin Hollanda’dan ithal edildiğini dile getirdi. Çetin, “Antalya’da yıllık 2 bin 820 kilo domates, 4 bin 374 kilo salatalık, 114 kilo patlıcan, 600 kilo biber tohumu ithal ediliyor.” diyerek İsrail’den yapılan tohum ithalatını ortaya koyuyor.

Türkiye, 2000 yılında ithal ettiği 190 ton hibrit sebze tohumuna 44 milyon 546 bin dolar, 2001 yılının ilk altı ayında da 75 ton hibrit sebze tohumuna 13 milyon 564 bin dolar ödedi. Hibrit, standart ve iri taneli sebze bitkilerini bünyesine alan sebze bitkileri ithalatına 2000 yılında toplam 52 milyon 101 bin, 2001 yılının ilk altı ayında da 21 milyon 109 bin dolar ödenirken, buğday, mısır ve çeltik gibi tarla ürünlerine de 2000 yılında 6 milyon 622 bin, 2001 yılının ilk altı ayında ise 4 milyon 723 bin dolar ödedi. Pamuk, patates, ayçiçeği ve soya gibi endüstri bitkileri tohumluklarına da 2001 yılının ilk altı ayında 2 milyon 958 bin dolar, çim tohumluğuna da yine aynı dönemde 2 milyon 714 bin dolar ödedi.

Ali Rıza Karasu / İzmir

10.02.2002

(Zaman Gazetesi'nden alıntıdır
Alt 28-11-2005, 19:45
varucan varucan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Biz de memleketimizde bol bulunan ,hiyar tohumu ihracati yaparsak ,acigimizi kolaylikla kapatabiliriz.
Alt 02-12-2005, 20:10
Üye Değil

Hala daha bekliyorum cevap vermelerini. Onlar kurandaki kelimeleri saymakla iştigal ederken, diğerlerinin nelerle uğraşıp neler yaptığını ve milleti nasıl soyduğunu görsünler.

Yahudiler de dinlerine bağlı insanlar ama bilimi yadsımıyorlar. Bizdekiler Darvin i aşağılamayı marifet sanıyorlar. İşte bağnazlık, yobazlık, bizi sömürgeleştirecek olan bu.

Kurtuluş savaşını savaş alanlarında kazandık ama insanların kafasında daha kazanamadık.
Alt 02-12-2005, 22:05
Yavuz87 Yavuz87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

KardeŞİm adamlar darwİne İnanmiyolar ama Çocuklarina sÜt İÇİrİyorlar aŞi yaptiriyorlar ...
Bu ne bİÇİm İŞ ya
Şİmdİ ne alakasi war dİceksİnİz.!!
SÜt İÇenİn boyu uzar olayini herkes bİlİodur İŞte bu İnsan oĞlunun kendİ benlerİyle bİnde bİr oynayabİlmesİdİr ve İslamİyetİ ÇÜrÜten asil nokta burasidir.ewrİmde mİlyonlarca yil İÇİnde bu Şekİlde olmuŞtur.
Madem İnsan oĞlu ewrİmleŞmez ne İse Öle olur..bİ ÇocuĞunuzu pİrzolalarla besleyİn dİĞerİnİ abur cubur vİtamİnİ dÜŞÜk sebzelerle besleyİn.bakalim nolcak arada bİr fark olacakmi?
SÖlİmmm
olacakk.İŞte buda ewrİmİn bİr kanitidir.
Sİzİn ewrİme karŞi Çikan o yazariniz uyuyormu İslamİyete be.herkes farkli İŞler peŞİnde bİlmeden kİtaplarini sawunuyosunuz.tek kelİme komİk.....

EY AYDIN CEMAT UNUTTURMAYALIM TURAN ABIYI!

Konu Nova tarafından (11-09-2010 Saat 22:30 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-12-2005, 19:00
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mamuli işte şimdi alt ettin bizi. İslamiyet'in bütün açıklarını bir çırpıda günyüzüne çıkarıverdin. Darwin teorisini ulusça benimseyip bunu devlet politikası haline getirseydik hatta Darwin'in doğum, ölüm, evlilik yıldönümü gibi önemli günlerini Milli Bayramlar ilan etseydik hem gen araştırmalarımız ilerlemiş olacaktı hem de GSMH de büyük artışlar görülecekti. Öyle ya, Darwin olmasaydı genler üzerine araştırma yapamayacaktı insanoğlu. Gerçi Darwin'den önce de bitkilerin tohumlarının daha verimli olması için çalışmalar yapılmış Harzemşahlarda ama önemli değil, varsa yoksa Darwin. Atatürk keşke Ziya Gökalp yerine Darwin'i teorisyen olarak kabul etseydi, Anıtkabir'in yanına bir de Darwinkabiri kurardık, sembolik de olsa bağrımıza basardık bu adamı, hatta Darwin'in soyundan gelenleri otomatikman Maliye Bakanı, Ekonomiden sorumlu devlet bakanı filan yapardık, böylece süper hatta hiper güç bile olurduk.

Ayrıca Yavuz87. Darwinin fikirleri ancak bu kadar mükemmel izah edilebilir. Bravo sana. Umarım büyüyünce dünya çapında bir biyolog olma potansiyelini değerlendirirsin.

Yalnız kafama takılan birkaç şey var; madem ekonomik ya da tarımsal gelişmeyi Darwin'e bağladık, Darwin'den önceki dönemlerde insanlık nasıldı bu konularda?
Alt 04-12-2005, 00:12
Üye Değil

Sevgili aliminyum,
Mesajın başlığı "Darwin'in yolundan gitmeyenlerin hazin sonu", sonuna zaman gazetesinden alıntıdır demişim.

Daha sonraki mesajımda, "Onlar kurandaki kelimeleri saymakla iştigal ederken, diğerlerinin nelerle uğraşıp neler yaptığını ve milleti nasıl soyduğunu görsünler" demişim.

bilimi yadsımanın, öğretilerimize uymuyor diye bilimadamlarını aşağılamanın yobazlık, bağnazlık ve daha da kötüsü bizi sömürgeleştirecek bir tutum olduğunu söylemişim.

"Kurtuluş savaşını savaş alanlarında kazandık ama insanların kafasında daha kazanamadık". Son cümlem.

Sen ne demişsin:

"mamuli işte şimdi alt ettin bizi . İslamiyet'in bütün açıklarını bir çırpıda günyüzüne çıkarıverdin".

Ben daha çok bilimi yadsıyan anlayıştan ve sonuçlarından bahsettiğimi düşünüyorum. İslamiyet ile ilgili bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum. Yani bu yazıyı okuyan bir hiristiyan, budist vs. vs. da bu yazıda kendisine söylenmiş birşeyler bulacaktır. Hele hele yazıda Islamiyeti alt etmek gibi bir niyet hiç mi hiç yok. (Ben, bu sitede alt etmek ne kelime neden-sonuç ilişkisini kurarak karşılıklı görüş alış verişi yapacak şekilde islamı savunan bir anlayış da göremedim zaten)

Sonraki paragraf özetle "geyik".

Değerli kardeşim aliminyum,
bir sürü kitap okuduğunu söylüyorsun ama bir gazete haberini bile sebep sonuç ilişkileri içinde değerlendiremediğini görüyorum. Senin dediğin gibi bana öyle görünüyor da olabilir.

Okurken değişik bir teknik kullanıyor olabilirsin pekala. Ben okurken gözlerimi kullanıyorum. Sen de bu tekniği kullanmaya çalışırsan belki birbirimizi daha iyi anlarız.

Yavuz87 arkadaşımıza da laf yetiştirmişsin. Muhtemelen genç bir arkadaşımız. Gençlerden sevgimizi ve anlayışımızı eksik etmeyelim di mi.

"Ekonomik ve tarımsal gelişmeyi Darwin e bağladık". demişsin.

Ne zaman bağladık ben göremedim.

"Darwin'den önceki dönemlerde insanlık nasıldı bu konularda?"

Istersen haberi bir daha (benim yöntemimi tavsiye ederim) oku, yorumunu ona göre yap.
Alt 06-12-2005, 00:15
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sürekli söylerler insanlar ikiye ayrılıyor diye. Ben de bunu kabul ediyorum ama benim kriterim biraz farklı. İnsanlar ikiye ayrılır. Evrimciler ve evrimci olmayanlar. Başka bir deyişle Darwinciler ve yaratışçılar. Daha da başka bir deyişle bilimciler ve dinciler. Bir diğer anlamda, bir yanda gecesini gündüzüne katarak köpek gibi çalışan ve oluşumun sırlarını ömürleri boyunca araştıran bilim adamcılar, diğer yanda "ben yarattım oldu" şeklindeki yaratılış teorisini körü körüne kabul ediciler.
Ömrü, bir kitabın anlamını çıkarmaya çalışmakla geçen, bütün hayatını adamın birinin söylediği saçma sapan sözlere göre düzenleyen, olması imkansız mantık dışı olayları kabul eden, akıl ve mantık gibi insanlara ait muhteşem bir özelliği kullanmak yerine, iman gibi içi kof bir duyguyu kullanan insanlardan bu millete, bu devlete, bu dünyaya ne hayır geldi? Ne hayır gelir? Ne hayır gelecek?

Tek Gerçek Maddedir
Alt 06-12-2005, 00:24
Üye Değil

mamuli Diyor ki

Hala daha bekliyorum cevap vermelerini. Onlar kurandaki kelimeleri saymakla iştigal ederken, diğerlerinin nelerle uğraşıp neler yaptığını ve milleti nasıl soyduğunu görsünler.

Yahudiler de dinlerine bağlı insanlar ama bilimi yadsımıyorlar. Bizdekiler Darvin i aşağılamayı marifet sanıyorlar. İşte bağnazlık, yobazlık, bizi sömürgeleştirecek olan bu.

Kurtuluş savaşını savaş alanlarında kazandık ama insanların kafasında daha kazanamadık.
sen manyakmisin yaa bize ne domates hiyardan

islamin ilk emri namaz kil, oruç tut degil ama OKU

bizim millet cahilse, kendi uretticegine avrupanin pe$inde ko$uyorsa, dinini ogrenmek yoksa naaapalimm

allah allah
Alt 07-12-2005, 22:20
imren imren isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sizin savunduğunuz darwin bile kendi evriminin çöküşünü kendisi tarihe vermiştir...siz ve biz aynı bilimden nmi bahsedioruz acep?
o zaman yapılan araştırmalarda big bang in tezini savunan darvini bana anlatın hemen..
bunları fosil bilimi çürütüo...nie mi ?bakınız darvin dio ki bu türle zaman içinde meydana gelmiştir..ama yapılan arkeolojik kazılar ve fosil bilimi yardımıyla ayrı türden varlıkların aynı yılda birden üredikleri meydana çıkıo..sizin darvininiz bu konuda ne düşünüo acaba?
sizin dediğiniz gibi ilk canlının ılık bir göletin içinde bakterilerle kaynaşarak oluşması...bir kasırganın bir hurda yığınına isabet ederek burdan bir boeing17 uçağı oluşturması kadar düşükihtimalli
ya vallahi ne komik adamlarsınız be siz..iyiki buraya gelmişiz..daha çok işimiz var sizinle...

selamın aleykum kardeşlerim yalnız değilsiniz evvel Allah

Konu Nova tarafından (11-09-2010 Saat 22:31 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-12-2005, 23:36
Üye Değil

Sevgili imren,
Bir bilimadamının evrendeki tüm bilgilere sahip olması beklenemez elbette. Bilim bu değil. Darwin, bizim için karanlık olan bu dünyayı, biraz daha açıklanabilir anlaşılabilir kılmıştır.

"Fosil bilimi (paleontoloji) tüm canlı gruplarının farklı zamanlarda, birdenbire ve mükemmel biçimleriyle yeryüzü sahnesine çıktıklarını göstermektedir".
(http://www.harunyahya.org/evrim/hy_2...m/20soru1.html)

Sanırım bu siteden biraz etkilenmişsin. Tahmin etmiştim çünkü insanın gözünün içine baka baka söylenen yalanlar genelde oradan çıkıyor.

Bir de bu siteyi okumanı tavsiye ediyorum: http://www.felsefeekibi.com/forum/fo....asp?TID=35339

Internette "paleantology" diyerek araştırırsan çok daha fazla bilgiye ulaşabilirsin.

"bir hurda yığınına isabet eden kasırganın savurduğu parçalarla tesadüfen bir Boeing 747"

Ne tesadüftür ki bu söylediğine de internette rastladım. Bu senin verdiğin örnekle bir başkasının verdiği örneğin bu kadar benzemesi de "bir hurda yığınına isabet eden kasırganın savurduğu parçalarla tesadüfen bir Boeing 747 uçağının oluması kadar imkansız".

İnternetten yaptığın alıntılarla mı benimle kafa bulacaksın.

Hadi kendi fikrin olan birşey söyle de ciddiye alıp sana yanıt vereyim.

Önerilen Siteler