Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-09-2009, 15:30
high_iq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
high_iq high_iq isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

high_iq - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Çocuk Gelinin 80 Yaşındaki Kocasına İadesi

http://www.arabnews.com/?page=1&sect...=26&m=8&y=2009

26 Ağustos 2009
Çocuk Gelinin 80 Yaşındaki Kocasına İadesi
Arab News

AL-LAİTH: Geçtiğimiz Pazar günü 10 gündür teyzesinin evinde saklanan 10 yaşındaki gelin babası tarafından bulunup 80 yaşındaki kocasına iade edildi.

Yerel bir gazetenin demeçlerine göre kızın ailesinin iddialarına karşın 80 yaşında olduğunu inkar eden koca, kızın teyzesini işlerine karışmayla suçlamakta. "Benim evliliğim şeriata aykırı değil. Gelinin babasının rıza ve sorumluluğunu içeren bir evliliktir." demiş.

Ayrıca, kendisinin daha önce gelinin ablasıyla nişanlı olduğunu ve bu nişanın kızın öğrenimine devam etmek istediğinden bozulduğunu da eklemiş. "Bu gelişmenin ardından babası küçük kızını teklif etti, bana şeriat kanunları çerçevesinde kensini görme olanağı tanıdı, ben de kendisini kabul edilebilir buldum." demiş.

National Society for Human Rights (NSHR) üyesi Maatouq Al-Abdullah, genç kızların evliliğini düzenleyen uygun bir sistemin olmaması olumsuz psikolojik, sağlık ve sosyal etkiler yaratmaktadır demiş.

"Bu tarz evlilikler Çocuk Hakları Bildirgesi'nin ciddi ihlalidir, ki Krallık (Suud Krallığı) yetişkinliği 18 yaş olarak belirleyen bu beyannameyi imzalamıştır."

http://tr.wikipedia.org/wiki/Çocuk_Hakları_Bildirgesi

لا اعبد ما تعبدون
Alt 07-09-2009, 17:00
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İğrenç bir şey bu gerçekten.Mantıklı olan insanların bırakın mantığı midesi olan insanın yapmaması gereken bir şey ve onur düşürücü gerçekten...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 07-09-2009, 18:05
flipper flipper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu adam müslümansa Allahın sevgili kuluysa ve cennete gidecekse ben almıyayım bu cenneti..
Alt 07-09-2009, 18:22
pusi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pusi pusi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İğrenç bir şey bu gerçekten.Mantıklı olan insanların bırakın mantığı midesi olan insanın yapmaması gereken bir şey ve onur düşürücü gerçekten...
Gerçekten iğrenç ve onur düşürücü mü buluyorsun?
Aferin sana...

O zaman senin peygamber dediğin adam için de aynı kelimeleri yazman gerekiyor değil mi?

Rica ederim efendim, ne demek.
Hatırlatmak görevimiz.

Müslüman görüntüsü olanların beyinlerinde bayağı ilerlemeler olmaya başladı, arakadaşları tebrik etmek gerekiyor.

Evrim, evrim, evrim......
Sen nelere kadirsin!!!
Alt 09-09-2009, 00:21
nehir nehir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

iğrençötesi diyorum başkada diyecek söz bulamıyorum,bu ne be aaaaaaaaaaaaa,

insan düşüncelerinin ürünüdür!
Alt 09-09-2009, 00:42
nehir nehir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu şeriat kanunları nasıl bir zihniyet yaratıyor ki ;80 yaşındaki biri ,torunu olacak yaştaki küçücük bir çocuğa,'' eş olabilir,evlenilebilir ''yaklaşımında bulunabiliyor inanılmaz! (

insan düşüncelerinin ürünüdür!
Alt 10-09-2009, 06:11
Kıdemli Üye

pusi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gerçekten iğrenç ve onur düşürücü mü buluyorsun?
Aferin sana...

O zaman senin peygamber dediğin adam için de aynı kelimeleri yazman gerekiyor değil mi?

Rica ederim efendim, ne demek.
Hatırlatmak görevimiz.

Müslüman görüntüsü olanların beyinlerinde bayağı ilerlemeler olmaya başladı, arakadaşları tebrik etmek gerekiyor.

Evrim, evrim, evrim......
Sen nelere kadirsin!!!
Peygamber sizin bildiğiniz gibi 9 yaşında falan almamıştır eşini bunu unutun artık.Hadislerden örnekler verecekseniz baştan söyleyeyim,ben hadislerle iş yapmam,doğruluğu kesin olan şeylerle gelin bana işinize gelenlerle değil...Ahh birde sen bi evrim geçirsende,tümden forum kurtulsa,ne güzel olur...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 10-09-2009, 11:45
pusi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pusi pusi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peygamber sizin bildiğiniz gibi 9 yaşında falan almamıştır eşini bunu unutun artık.
Tabii tabii senin isteğini hemen yerine getireyim!

Filmi 1400 sene geriye sarıyorum.

Gördünmü bak!!!

Sol elinde bezden oyuncak bebek olan 6 yaşındaki tatlı kız çocuğunun sağ elinden tutan, 52 yaşlarındaki sakallı adamı tanıdın mı?

Kim o ?

Efendim, duyamadım!!

Hah bildin işte… Muhammed değil mi?

Aferin sana! Birlikte nereye doğru gidiyorlar?

Kuranda ki ayetlerede hadislerede gerek kalmadı fakat ben işimi sağlam yapayım aşağıdaki ansiklopediyi zahmet olmazsa biraz karıştırıver.

İslam Ansiklopedisi C.2, s.201-205, Diyanet Vakfı

Gördünmü kim hazırlamış?
Ben sana daha neler, neler sunar hazırlarım okuman için ah bir bilsen.

Allah tarafindan erkekler için yeni sure ve vahiyler indi fakat site yönetiminde erkek çok olduğu için yayımlamaya cesaret edemiyorlar.
Bunun başka bir izah tarzı da yok.
Çünkü kadınlara karşı düzgün davranışlarda bulunmayan erkeklerin pipilerini büyük Allahım, kesti atti.

Benden kurtulmakmı istiyorsun?
Dünyaya sadece müslüman gözlükleri ile bakmak istediğini ispatlamak için, sitenin yönetimine istek ve arzularda bulunarak beni şikayet edebilirsin.
Diğerlerinin yaptığı gibi!

Hadi elini çabuk tut!
Alt 10-09-2009, 18:02
Kıdemli Üye

pusi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tabii tabii senin isteğini hemen yerine getireyim!

Filmi 1400 sene geriye sarıyorum.

Gördünmü bak!!!

Sol elinde bezden oyuncak bebek olan 6 yaşındaki tatlı kız çocuğunun sağ elinden tutan, 52 yaşlarındaki sakallı adamı tanıdın mı?

Kim o ?

Efendim, duyamadım!!

Hah bildin işte… Muhammed değil mi?

Aferin sana! Birlikte nereye doğru gidiyorlar?

Kuranda ki ayetlerede hadislerede gerek kalmadı fakat ben işimi sağlam yapayım aşağıdaki ansiklopediyi zahmet olmazsa biraz karıştırıver.

İslam Ansiklopedisi C.2, s.201-205, Diyanet Vakfı

Gördünmü kim hazırlamış?
Ben sana daha neler, neler sunar hazırlarım okuman için ah bir bilsen.

Allah tarafindan erkekler için yeni sure ve vahiyler indi fakat site yönetiminde erkek çok olduğu için yayımlamaya cesaret edemiyorlar.
Bunun başka bir izah tarzı da yok.
Çünkü kadınlara karşı düzgün davranışlarda bulunmayan erkeklerin pipilerini büyük Allahım, kesti atti.

Benden kurtulmakmı istiyorsun?
Dünyaya sadece müslüman gözlükleri ile bakmak istediğini ispatlamak için, sitenin yönetimine istek ve arzularda bulunarak beni şikayet edebilirsin.
Diğerlerinin yaptığı gibi!

Hadi elini çabuk tut!
Sen kendini bir şeyden mi sanıyorsun da ben seni bu kadar ciddiye alayım.Ateş olsan,cürümün kadar yakarsın ancak.Şikayete gelince,senin karşındakilere saygısızca yaklaşmandandır,yoksa birilerini zorladığından falan sanma,bayan çok bilmiş...

Alt 10-09-2009, 18:05
Kıdemli Üye

Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, 50 yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz.Ayşe’yi istetti.

Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin peygamberimizle evlendiği yaşın 17-18 olduğu ortaya çıkar.

Diğer bi yandan Hz. Aişe validemiz peygamberimizle dokuz yıl evli kalmışlardı. Peygamberimizin vefatı esnasında İse 27 yaşında idi. 27 den 9 çıkınca kaç kalır? 9 mu?

Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet” kitabında geçer.

Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki: “Esma 100 yaşındayken, hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde 27 yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam 17 yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)

Yani kısacası Nihat Hatipoğlununda dediği gibi Hz Ayşe peygamberimizle evlenirken yaşı birilerinin dediği gibi 8-9 değil o masala inanmayın Hz Ayşenin yaşı 17-18 civarındadır daha önce nişanlanmış nişanı bozulmuş bir genç kızdır.

Önerilen Siteler