Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-09-2009, 16:05
mayonez mayonez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Akp'den 4.2 Milyoncuk!

AK Parti Buca Belediye Başkanı'nın kendini bir yerlere kabul ettirme derdi halkın parasını çarçur etti ama yine de CHP seçimleri aldı. Buca'da yapılan dev Atatürk rölyefi Rio'daki Hz. İsa heykelinden de yüksek. Harcanan para ise dudak uçuklatıyor...

İzmir Buca'da 42 metrelik boyuyla Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 10'uncu büyük rölyef projesi 3 yılda tamamlandı. 3 yıl önce dönemin AK Parti'li Belediye Başkanı Cemil Şeboy tarafından yapımına başlanan Atatürk Maskı, CHPli Belediye Başkanı Ercan Tatı ve partililer tarafından açıldı.
CHP'liler tam kadro
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın geçen hafta yaptığı İzmir ziyareti sırasında açılacağı duyurulan ancak Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya muhalefet eden meclis üyelerinin baskısıyla açılışı ertelenen Atatürk maskı dün CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.
4.2 milyon TL harcandı
4.2 milyon TL'lik fiyatıyla bazı tartışmalar yaratan, eski Başkan Cemil Şeboy ve proje ekibinin yargılanmasına yol açan maskın açılışı da ruhuna uygun bir şekilde 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde yapıldı. Açılışta konuşan CHP'li yeni başkan "Ben olsam yaptırmazdım, 4 milyon TL'yi okul, yurt yapımına harcardım" dedi.
Tören öncesi ve sırasında lazer gösterileri ve 8 dakika boyunca havai fişek gösterisi yapıldı. Mask, 42 metrelik boyuyla Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 10'uncu büyük rölyef projesi olarak biliniyor. Atatürk maskı, Brezilya Rio de Janeiro'da bulunan 38 metre yüksekliğindeki Hz. İsa temsili heykelinden de yüksek.
3 kat püskürtme beton atıldı
Buca Çaldıran Mahallesi'nde çevre yolu güzergahına bakan kayalıklarda 3 yıl önce yapım çalışmalarına başlanan mask için önce bölgede zemin etüdü ile statik çelik projeleri yapılmış. İnşaatında 450 tondan fazla çelik taşıyıcı kullanılan mask, 3 kat püskürtme beton atılarak tamamlanmış. Heykeltraş Harun Atalayman'ın yaptığı mask çalışmalarında, başta Dokuz Eylül Üniversitesi olmak üzere 25 farklı üniversitelerden danışmanlık hizmeti alınmış.

http://haksozhaber.net/news_detail.php?id=9902
Alt 14-09-2009, 23:12
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

güzel bir anıt....para unutulup gidecek....anıt kalacak belkide sonsuza dek.
Alt 14-09-2009, 23:31
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yapıldığı yer önemli, orası geçmişte kurtarılmış mahalleydi, şimdi tam karşısı Kadifekale'dir... Buca'daki rantiyecileri biliriz biz merak etmesin kimse...
Alt 15-09-2009, 00:27
Molloch Molloch isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Çok benzememiş sanki?

Ahmet Altan (s.a.v.) olmasa ne yapardık! Geceleri yatmadan önce Ahmet Altan'a (s.a.v.) dua ediyorum. Bir de Ahmet Altan'a (s.a.v.) hakaret eden faşistler var ki, o kâfirlerin hepsi tasfiye edilmeli! Düşündükçe gözlerim kararıyor, nefret içinde çırpınıyorum! Bir gün hepsini yok edeceğiz. Bir gün herkes Taraf okumak zorunda kalacak. Elhamdüllaltan!
Alt 16-09-2009, 14:48
mayonez mayonez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ama bayağı pahalı bir put olmuş baksanıza

Neyse şöyle düşünün Allah göstermesin şimdiki Türkiye toprakları doğal bir afetle yerin altına göçüyor
Yani taş üstünde taş baş üstünde baş kalmıyorlar
Bütün her yer yıkılıyor
Bu büyük afetin üzerinden yüzlerce yıl geçiyor Türkiyenin dinini araştıran bir araştırmacı sizce Türkiyenin dini hakkında ne gibi yorumlarda bulunabilir?
Alt 17-09-2009, 15:42
Molloch Molloch isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

mayonez´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama bayağı pahalı bir put olmuş baksanıza

Neyse şöyle düşünün Allah göstermesin şimdiki Türkiye toprakları doğal bir afetle yerin altına göçüyor
Yani taş üstünde taş baş üstünde baş kalmıyorlar
Bütün her yer yıkılıyor
Bu büyük afetin üzerinden yüzlerce yıl geçiyor Türkiyenin dinini araştıran bir araştırmacı sizce Türkiyenin dini hakkında ne gibi yorumlarda bulunabilir?
O kadar caminin kalıntısını bulurlar herhalde. Heykeli yaptıranın AKP olması da bir ayrı komedi zaten.

Ahmet Altan (s.a.v.) olmasa ne yapardık! Geceleri yatmadan önce Ahmet Altan'a (s.a.v.) dua ediyorum. Bir de Ahmet Altan'a (s.a.v.) hakaret eden faşistler var ki, o kâfirlerin hepsi tasfiye edilmeli! Düşündükçe gözlerim kararıyor, nefret içinde çırpınıyorum! Bir gün hepsini yok edeceğiz. Bir gün herkes Taraf okumak zorunda kalacak. Elhamdüllaltan!
Alt 17-09-2009, 18:10
Squall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Squall Squall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ona bakarsanız adamlar hala Rusya da leninnin cesedini sergilemekle meşguller..Ölü sevici nekrofili yoldaşlar sizi...biz bi heykel yapmışız çok mu?
Alt 17-09-2009, 21:54
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence o paraya ilçenin bir çok sorunu hallolabilirdi. Atatürk'ü heykellerle değil, onun gelecekte örnek olarak gösterdiği bir ülkenin vatandaşı olarak övünmeyi daha çok isterdim ama sanki ona kötülük yapmak için ne gerekiyorsa yapılıyor. Ülkenin kurucusu olan bir liderin elbette heykeli yapılmalı ancak bunu aşırı derecede yaygınlaştırmak, Atatürkün bir diktatör gibi algılanmasına yolaçabilir.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 17-09-2009, 22:03
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Titan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence o paraya ilçenin bir çok sorunu hallolabilirdi. ...........................
O heykelin arkası yaklaşık olarak 60-65 yıldır gecekondu mahallesidir, gerçi önü ve soluda gecekondudur, sadece sağında askeri bir bölge vardır, biraz ilerisi natodur. Özellikle arkası kilometrelerce mesafede yoksul gecekondu mahalleleridir. Belediyenin AKP yada bir başka partide olması pek fark etmiyor o ilçede, devlet malı deniz şiarı hakim uzun zamandır keza o bölgede.

Asıl önemli nokta ise tam karşısında Kadifekale denilen ve 1974 yılında belediyece boşaltılan ve semtin afet bölgesi ilan edilmesi ile eski sahiplerinin o heykelin hemen arkasına düşen bir bölgede yaptırılan afet evlerine taşınması ve tapuları haksız bir şekilde oraya göçen Kürt'lere satması ile oluşan Kürt getosuna karşı yapılmış olmasıdır...
Alt 21-09-2009, 21:55
hako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hako hako isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Heykelin tam olarak bulunduğu yerde yampirik bir evcik vardı eskiden.
Ne zaman tepeden aşşağıya düşecek diye merak ederdim.

Heykel iyi olmuşsa da gerçekten harcanan miktar çok yüksek.
Ama bu memlekette her türlü enayi projeye dünya para harcanırken..
Bi tane de buna harcanmış napalım yani.

Önerilen Siteler