Bu hayatta neye inandıysam güvendiysem, çıkmaz bir sokağa çıkardı yolumu... Herşey elimden gidiyor ve hiç bir dal kalmıyor tutunacağım... Sonunda tam buldum galiba dediğim huzur, bir anda yok oluveriyor .... Ne garip değil mi... Hep bir arayış?.... Sonu nereye varacak çok merak ediyorum.... Sonu yok mu? son'u SONSUZLUK mu acaba....
İşte ben böyle bir hal içindeyim .....
Doğarken Müslüman doğmuşum.... yaşım şu anda 31... Çevremde herkes Müslüman olduğunu söylüyor... Benim de hala söylediğim gibi....
Çocukken her yaz mutlaka Kur'an kursuna giderdim...Nihayet ortaokulu bitirdiğim yaz kuranı hatmettim(arapça)... Ve yıllardır her ramazan baştan sona hatmederdim... Perşembe geceleri yasin okurdum... Namaz derseniz.... yaklaşık 5-6 yıl kadar önce namaz kılmaya niyetlendim... ama şöyle bir sorun çıktı karşıma...GEÇMİŞ NAMAZLAR...bir hesapladım ki ömrümün belkide sonuna kadar hep kaza namazı kılmam gerek...rekatları hesapladım Namaz kılmaktan vazgeçtim... !! ve 6 ay önce bir sabah başladım namaz kılmaya.. O huşu'yu aradım namazda.... ama okuduklarımı anlamadığım için ezber olduğu için... aklımdaki binbir düşünceyle buluverdim...Dediler ki şeytan uğraşıyor... Namaz kılanla uğraşırmış, vazgeçirmek istermiş

Böylece kendi kendime dedim ki yok bu böyle olmayacak ben okuduğum duaların ve surelerin anlamını bilerek okursam o HUŞU yu yakalayabilirim.... Araştırmaya başladım.... Bu araştırmalarımın sonu beni KUR'AN MEALİ okumaya götürdü.... Şu anda çok karışık kafam...çıkmaz bir sokak yine benim karşımda.... Kuran okurken hep Allahıma dua ettim ne olur bana yardım et... doğruyu bulmama yardım et diye.... her kuranı açışımda tek duam buydu....
Önce Hadisleri reddettim... öyle ya uydurma hadislerin içinde sahih hadis bulmak çok zordur dedim... hadisleri reddetmek de küfre götürmeyeceği için etrafımdaki insanlarada bunu rahatlıkla söyleyebildim... Sadece Kur'an yeterli!!!!
Sonra Kur'an ... ki apaçık olduğu ayetlerle doğrulanmış olan kuran konusuda.... ilahiyatçıların bile tamamen fikir ayrılığı içinde olduklarını öteden beri biliyordum... ama sorgulamamıştım herkes kendi kafasına göre yorumluyor diyordum, Allah hiç öyle söyler mi deyip (anlamadan) okuduğum kuran konusunda ahkam kestiğim bile olmuştur zamanında.... Ne zaman ki Türkçe Meal okumaya başladım !!!!!!!!!!! başımdan aşağı kaynar sular döküldü.... Ben meğer Kur'an ı arapçasından okurken ona kendimce anlamlar yüklemişim... Kendi kafamda Yarattığım Allah kavramı, evrensel olduğuna inandığım Kur'an da yoktu

( Kainatın sonuna kadar tek rehber olacağına inandığım Kur'an maalesef beni hayal kırıklığına uğrattı .... Bunu söylemek benim için öyle zor ki anlatamam.... Çevremde bu düşüncemi paylaşacak hiç kimse yok... Dışlanırım ve saygı gördüğüm insanlar tarafından yok sayılırım... Bunu kaldırabilir miyim bilmiyorum.... Bir de ben şu anda çıkmazdayken o insanları da bu çıkmaza sürüklemek istemiyorum... Çünkü bizzat ben yaşıyorum bunu.... İnandığı ve uğruna canını feda edebileceği değerlerin buzdağı gibi erimesini izlemek insanı alt üst ediyor.... Bu fikri tüm benliğimle savunabilecek hale gelmeden kimseye söylemeye cesaret edeceğimi sanmıyorum....
Bu arada Allah-Tanrı-Yaradan... her neyse içimde bu inanç var... Bir yaradanın varlığı inancını taşıyorum ... Din konusunda ise hala çelişkideyim.... Kendimi ifade edecek terim nedir bilmiyorum... Bir sürü terim çıkıyor karşıma ateisti zaten biliyorum ve bir kaç ay öncesine kadar VAH vah yazık deyip iç geçirirdim kendileri hakkında.... ve başka terimler... panteist, panenteist, deist, vs. vs. bunların içeriğini tam olarak bilmiyorum... öğrendiğimde uyduğum bir terim var ise paylaşırım sizlerle... Ayrıca illa da bir kategoriye sığınmaya gerek olduğunu düşünmüyorum... çünkü hangi kategoriye girmeye çalışsam beni çıkmayan bir sokağa götürüyor ... Korkuyorum....
çok uzun oldu yazım farkındayım ama inanın çok karışığım....
Forumunuzu bir aydır takip ediyorum... Işık tuttuğu için bütün paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum....
Sevgiler....