Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-09-2009, 15:53
Dürri_Yekta Dürri_Yekta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Çıkmaz Sokak!

Bu hayatta neye inandıysam güvendiysem, çıkmaz bir sokağa çıkardı yolumu... Herşey elimden gidiyor ve hiç bir dal kalmıyor tutunacağım... Sonunda tam buldum galiba dediğim huzur, bir anda yok oluveriyor .... Ne garip değil mi... Hep bir arayış?.... Sonu nereye varacak çok merak ediyorum.... Sonu yok mu? son'u SONSUZLUK mu acaba....

İşte ben böyle bir hal içindeyim .....

Doğarken Müslüman doğmuşum.... yaşım şu anda 31... Çevremde herkes Müslüman olduğunu söylüyor... Benim de hala söylediğim gibi....

Çocukken her yaz mutlaka Kur'an kursuna giderdim...Nihayet ortaokulu bitirdiğim yaz kuranı hatmettim(arapça)... Ve yıllardır her ramazan baştan sona hatmederdim... Perşembe geceleri yasin okurdum... Namaz derseniz.... yaklaşık 5-6 yıl kadar önce namaz kılmaya niyetlendim... ama şöyle bir sorun çıktı karşıma...GEÇMİŞ NAMAZLAR...bir hesapladım ki ömrümün belkide sonuna kadar hep kaza namazı kılmam gerek...rekatları hesapladım Namaz kılmaktan vazgeçtim... !! ve 6 ay önce bir sabah başladım namaz kılmaya.. O huşu'yu aradım namazda.... ama okuduklarımı anlamadığım için ezber olduğu için... aklımdaki binbir düşünceyle buluverdim...Dediler ki şeytan uğraşıyor... Namaz kılanla uğraşırmış, vazgeçirmek istermiş Böylece kendi kendime dedim ki yok bu böyle olmayacak ben okuduğum duaların ve surelerin anlamını bilerek okursam o HUŞU yu yakalayabilirim.... Araştırmaya başladım.... Bu araştırmalarımın sonu beni KUR'AN MEALİ okumaya götürdü.... Şu anda çok karışık kafam...çıkmaz bir sokak yine benim karşımda.... Kuran okurken hep Allahıma dua ettim ne olur bana yardım et... doğruyu bulmama yardım et diye.... her kuranı açışımda tek duam buydu....

Önce Hadisleri reddettim... öyle ya uydurma hadislerin içinde sahih hadis bulmak çok zordur dedim... hadisleri reddetmek de küfre götürmeyeceği için etrafımdaki insanlarada bunu rahatlıkla söyleyebildim... Sadece Kur'an yeterli!!!!

Sonra Kur'an ... ki apaçık olduğu ayetlerle doğrulanmış olan kuran konusuda.... ilahiyatçıların bile tamamen fikir ayrılığı içinde olduklarını öteden beri biliyordum... ama sorgulamamıştım herkes kendi kafasına göre yorumluyor diyordum, Allah hiç öyle söyler mi deyip (anlamadan) okuduğum kuran konusunda ahkam kestiğim bile olmuştur zamanında.... Ne zaman ki Türkçe Meal okumaya başladım !!!!!!!!!!! başımdan aşağı kaynar sular döküldü.... Ben meğer Kur'an ı arapçasından okurken ona kendimce anlamlar yüklemişim... Kendi kafamda Yarattığım Allah kavramı, evrensel olduğuna inandığım Kur'an da yoktu ( Kainatın sonuna kadar tek rehber olacağına inandığım Kur'an maalesef beni hayal kırıklığına uğrattı .... Bunu söylemek benim için öyle zor ki anlatamam.... Çevremde bu düşüncemi paylaşacak hiç kimse yok... Dışlanırım ve saygı gördüğüm insanlar tarafından yok sayılırım... Bunu kaldırabilir miyim bilmiyorum.... Bir de ben şu anda çıkmazdayken o insanları da bu çıkmaza sürüklemek istemiyorum... Çünkü bizzat ben yaşıyorum bunu.... İnandığı ve uğruna canını feda edebileceği değerlerin buzdağı gibi erimesini izlemek insanı alt üst ediyor.... Bu fikri tüm benliğimle savunabilecek hale gelmeden kimseye söylemeye cesaret edeceğimi sanmıyorum....

Bu arada Allah-Tanrı-Yaradan... her neyse içimde bu inanç var... Bir yaradanın varlığı inancını taşıyorum ... Din konusunda ise hala çelişkideyim.... Kendimi ifade edecek terim nedir bilmiyorum... Bir sürü terim çıkıyor karşıma ateisti zaten biliyorum ve bir kaç ay öncesine kadar VAH vah yazık deyip iç geçirirdim kendileri hakkında.... ve başka terimler... panteist, panenteist, deist, vs. vs. bunların içeriğini tam olarak bilmiyorum... öğrendiğimde uyduğum bir terim var ise paylaşırım sizlerle... Ayrıca illa da bir kategoriye sığınmaya gerek olduğunu düşünmüyorum... çünkü hangi kategoriye girmeye çalışsam beni çıkmayan bir sokağa götürüyor ... Korkuyorum....

çok uzun oldu yazım farkındayım ama inanın çok karışığım....

Forumunuzu bir aydır takip ediyorum... Işık tuttuğu için bütün paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum....

Sevgiler....
Alt 15-09-2009, 16:01
toli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
toli toli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yıllardır mutlak sandığınız bir doğruya inanıyordunuz, ona göre yaşıyordunuz.. Aslında bu inancın saçma olduğunu görüp onu reddetmek şu an için çok zor, sizi anlayabiliyorum.. Tamamen kendi seçiminizi yapabilmek ve kendi doğrularınızı bulabilmeniz için biraz da araştırma yapıp biraz daha düşünmeniz gerekecek sanırım.. -çok da düşünecek şey yok aslında-

İlla bir inanç ya da düşünceyi benimsemeniz gerekmiyor -benim gibi- kendi fikirleriniz, kendi doğrularınızla, din olmadan çok rahat -daha rahat- yaşayabilisiniz.. Din ahlak değildir.. Ahlak kavramını ve nasıl olması gerektiğini insan-toplum yaratır..

Hoşgeldiniz..

''Bir şahinin nasıl eğitildiğini bilir misin? Gözleri dikilir; geçici olarak körleştirilmiş bir halde "tanrı"sının gereksiz emirlerine sabırla boyun eğer, ta ki kendi iradesi bastırılana ve itaat etmeyi öğrenene kadar..''
Alt 15-09-2009, 16:28
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Durri_Yekta;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 15-09-2009, 20:26
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dürri_Yekta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
panteist, panenteist, deist, vs. vs. bunların içeriğini tam olarak bilmiyorum... öğrendiğimde uyduğum bir terim var ise paylaşırım sizlerle... Ayrıca illa da bir kategoriye sığınmaya gerek olduğunu düşünmüyorum... çünkü hangi kategoriye girmeye çalışsam beni çıkmayan bir sokağa götürüyor ... Korkuyorum...
Hoşgeldin Dürri-yekta, yukarıda alıntıladığım pasajına istinaden bu kategorilere ait içerikler sana yardımcı olabilir.

Deizm veya yaradancılık, evreni bir tanrının yarattığına inanmakla beraber yaratıcının evrene hiç bir müdahalesi olmadığını savunan görüş. Tanrının evrene müdahalesi açısından "teizm" kavramından farklıdır.

Deistler genelde doğaüstü olayları (kehanet veya mucizeler), yaradanın dinlerle olan bağını, kutsal metinleri ve ortaya çıkmış bütün dinleri reddederler. Bunun yerine; deistler doğru dini inanışların insan mantığında ve doğal Dünya'nın kanunlarında görmeyi tercih ederler. Bu doğrultuda da; varolan tek bir tanrının varlığını kabul ederler.

Panteizm ya da Tümtanrıcılık (Doğatanrıcılık, Kamutanrıcılık) Evrenin bütününü Tanrı olarak kabul eden felsefi görüştür. Panteizm'de, pan-enteizm'den (kamusaltanrıcılık) farklı olarak her şey Tanrı'nın bir parçası olarak kabul edilir, Tanrı her şeydir ve her şey Tanrı'dır. Tanrı'nın evrenden ayrı ve bağımsız bir varlığı yoktur. Tanrı doğada, nesnelerde, insan dünyasında vardır.

Pandeizm: Panteizmin deistik formudur.

Panenteizm, ilk devindirici olan tanrının evren ve tüm varlıkları özünden yarattığı ve evrene aşkın, evrenin bilincinde mutlak ve değişmez bir varlık olarak egemen olduğu inancıdır.

Somut anlamda tanrının bütünleştiği evrenin ve varlıkların, evrim ile diyalektik olarak değiştiği ve geliştiği, gelişimini tamamladıktan sonra dönüşün yine ezeli ve ebedi olan tanrıya olacağı bu geri dönüşte tekamülünü tamamlayan ruhlarında tanrıya kavuşacağına inanılır..

Platon-Yeni Platoncular-Hegel-Muhyiddin-ibn Arabi-Bruno-White Head-Spinoza-Hartshorne-Hallac-ı Mansur-Mevlana'nı fikirlerinden destek alır.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 16-09-2009, 02:03
dogruluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruluk dogruluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hoşgeldin aramıza Durri_Yekta;

kafanın karışık olması üzücü ama insan 31 sene gerçeklerin farkına varamak bi karışıklık yartmıştır .kafandakilerin netleşmesi dilegiyle görüşürüz
Alt 16-09-2009, 12:24
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

hoşgeldiniz dinlerden özgürlüğe.......

"Varsan,çarp!!!"
Alt 16-09-2009, 13:49
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Yekta,

Yazdıkların literatür sayılıp arşive konulabilecek ibretlik belge niteliğinde.. Şimdi biz bu belgeyi umuma yaysak ümmet-i Müslüman söylemediğini bırakmaz.. "Yalancı bunlar.. Tiz urun kellelerini!"

Geçmiş namaz külfetini bertaraf ettiğine sevindim.. Ama yine de "Kadir Gecesi'ni neden akıl edemedin?" diye sormak isterim.. Öyle ya.. 1000 Aydan hayırlı.. O gece yaptığın her ibadet geçmiş günahlarını "hokus-pokus".. Ne güzel bak.. 1 gün uykusuz kal, ömür boyu rahat et.. Sonra da hooop cennete.. (1000 aydan hayırlı olduğu için cennete dedim, muhtemelen hak edilmiş oluyor diye)

Çıkmaz sokak yüzünden üzüldüğünü okudum.. Hiç üzülme çünkü 6 ay evvel orada sokak bile yoktu, kapalı yoldu orası.. Zaten şu anda o yolun çıkmaz olduğunu sanıyorsun.. Ben sana söyleyeyim, çıkıyor.. Hani o birkaç ay evvel "Vah vah deyip haline acıdıkların" var ya, onların yoluna...

Aslında birçok şey gibi “Müslüman doğduğun” da sana belletilmiş olanlar arasında ve halâ böyle söylüyorsun.. Oysa yazdıklarından ortaya çıkan kültürel altyapının bunun sağlamasını yapabilecek nitelikte olduğunu görüyorum.. İnanç, adı üzerinde “Öyle olduğuna inanma hali”dir.. Aklı olmayanın inanıp inanmadığına karar vermesi mümkün müdür?.. İnanç genetik soy özelliği değildir ki atadan geçsin.. Kişi Müslüman ana-babadan doğabilir ama ancak akılbali düzeye gelince inançlı olabilir.. Üstelik bu kararın baskı altında kalmadan alınması da zorunludur. Aksi gerçekçi olmaz..

Bilmeni isterim ki bundan sonra –ister istemez- Kuran’ı daha çok hatmedeceksin.. Yine bilmelisin ki buradaki inançsız insanlar ne cin ne şeytan ne de uzaylıdır.. Fitne-fesat için dünyada bulunmamaktadırlar.. Bu insanlar sıradanlardan farklı olarak daha çok aramış, araştırmış, sorgulamış insanlardır.. Görmezden gelemeyecek derecede gerçekçidirler.. O yüzden rahatlıkla söyleyebilirim ki buradaki en az bilen, bilgili bir inançlıdan –muhtemelen- daha çok okumuştur Kuran’ı…

Hemen her şeyi Türkçe meal okuduğunda anladığına göre ülkenin resmi diliyle ibadetin neden ısrarla yasaklanmak isteniyor olduğunu da düşünmüşsündür sanırım.. İslami camia ve erk sahipleri rantlarını yitirmemek adına kıvırma-yalpalama başta olmak üzere bir çok açılım uyguluyor ayetlerin cahil (!) halk tarafından anlaşılmaması için.. Önce hadisleri reddettiler; 1400 yıl boyunca düstur saydıkları hadisleri.. Şimdi de ayetleri.. (Diyanetin sitesindeki bazı önemli ayetleri kopyalayıp birkaç aylık aralıklarla –geliştirilen savunmalara göre- nasıl değiştiriliyor olduğunu rahatlıkla görebilirsin..)

Neden? Çünkü Turan Dursunlar, İlhan Arseller ve benzeri çağdaş fikir emekçileri herkesin ellemeye korktuğu asbestli yazıtlara dokundular, büyük riskler alarak.. Hadisleri reddettirene kadar yahu.. Kolay değil bu.. Ki ayetler….!!!

Ayrıca hiç düşündün mü bilmem (sık sık namazdan bahsettiğin için aklıma geldi) Allah’ın emirleriyle ona yalvarmak nasıl bir duygudur? Yani Allah falanca surede “Ey inananlar şöyle yapın.. Yapmazsanız ben sizi şöyle edeceğim” diyor ve inançlı kişi de Allah’a tıpkı böyle diyerek yakarıyor; bunun bir yakarış olduğunu sanıyor..Bana çok garip gelir bu..

“Çevremde bu düşüncemi paylaşacak hiç kimse yok... Dışlanırım ve saygı gördüğüm insanlar tarafından yok sayılırım... Bunu kaldırabilir miyim bilmiyorum....” diyorsun.. Sana bir örnek verip sorayım: Bir cinayete tanık oldun.. Senin olayı gördüğünü bilen suçlular sana büyük para teklif ettiler.. Hayat boyu huzurla yaşayabileceğin bir miktar bu.. Eğer sen gerçekten dürüst bir canlıysan, onurlu bir insansan parayı tercih etmen mümkün müdür? Bu yalanla nereye kadar ve ne derece huzurlu yaşayabilirsin? İşte serzenişte bulunduğun o konu aynen böyle bir konudur…Üzgünüm..Bizler de bunları yaşamış ve bahsi geçen riski üzerine almayı kabul etmiş cesaretli insanlarız.. Haklısın, bu dönem zor oluyor ama görüyorsun ki oluyor… Sana bu konuda tek bir tavsiyem olabilir; (ruh ve fizik sağlığın açısından ) reelde bunları tartışmaktan uzak dur.. Sadece aklın neyi almıyorsa onu sorgula..

Henüz dinini sorguluyor olduğun bir dönemde yaratıcı inancında durman, kanıksadığımız bir davranış değil.. Kişisel inanılar, bireysel düşünler sorgulanmaz, sorgulanmamalı.. Zaten asıl sıkıntı da dinler kanalıyla icat edilen kanunların herkese- tüm dünyaya bastırılmaya çalışılmasıdır.. Karşı olunan budur…

Ben genelde uzun anlatılardan kaçınırım.. Ama tanışma yazını görünce senin gibi uzunca yazma hevesi doğdu.. Bunun sebepleri de var tabii..

Dikkatini çekecek mi bilmem ama yazı yazarken aynı tavrı kullanıyoruz.. Cümleler sonuna genellikle çok nokta.. İşte ilk sebep bu…

İkincisi (bazı ufak-tefek hatalar dışında) kurallı yazman.. Düzgün konuşan ve yazan insanların farklı olduğuna inanırım..

Üçüncüsü de yazdıklarının çok masum ve gerçekçi olması..

Hoş geldin.. İyi katılımlar…

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!

Konu thunderpoint tarafından (16-09-2009 Saat 13:56 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-09-2009, 04:35
bilirkisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bilirkisi bilirkisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Henuz donusumunuzun basindasiniz. Bence fazla dert edilecek bir sey yok, gayet dogal bir surec bu.

Benim kendi deneyimim oldukca uzun surmustu. Hala da devam ediyor bir bakima, cunku cevremdeki insanlarin cogu beni, sadece namazi terkeden gunahkar biri olarak biliyor.
Bizim gibi, aydinliga gec uyanmis bireylerin ortaya cikip, inancsizligini acikca soylemesi oldukca zor, herkesin durumu da farkli. Siz de kendinize gore bir yol bulacaksiniz nasil olsa, yalnizca bu konuda yalniz olmadiginizi soylemek isterim.

Hos geldin.
Alt 19-09-2009, 05:51
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili durri yekta okadar güzel şeyler yazmışsınız ki okudukça aklıma sizin gibi olan çokça insan geldi..
arapça okuduktan sonra türkçesini okuyanlar, sonra hadisleri v.s türkçe okuyanlar bune kadar ki hayatlarıyla kıyaslıyanlar..

kuran ın her sayfasında öyle bir şey vardır ki o sizinde dediğiniz gibi inanılan tanrının yazmadığına dair hemen bir düşünce kaplar insanı ben gerçekten ilk türkçesini okuduğumda şok olmuştum! çünkü kitabı tanrının mı muhammedin mi yazdığını anlıyamamıştım..
ve sevgili turan dursun sevgili ilhan arsel bizlere bu anlamda ışık tuttular kımsenin kutsallığına laf edemediği kımsenin sorguluyamadığı zihninden bile soru sorulması yasak olan bu kavramları incelediler..

ortaya çıkan şeyleri bizler esundular çok büyük bir hizmet inanın ki..

şimdi bizlerde bu ışığın peşinden iz sürenleriz. inanmaya ihtiyaç duymuyoruz, açlığımız bilmeye..

ve asla yalnız olduğunu, konuşacak ,danışacak birilerinin olmadığını düşünmeyiniz..
bizler burdayız!

Aramıza hoşgeldiniz..

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 30-09-2009, 09:05
klmno klmno isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

seni tebrik ediyorum sorgulamayı başarmışsın. bu övgüye değer ve kendi içinde bir devrim.

Önerilen Siteler