Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-09-2009, 23:21
esron esron isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Önce Kürt, Olmadı Demokratik, Açılım

Politika bölümünde açılım neden konuşulmadı merak ettim...

Az yaygara kopmadı ülkede, Livaneli içli bir yazı döşedi AKP ile buluştu, S.Aksu "son kadı" sıfatına kavuştu malum...

Kürt Açılımıydı, döndü dolaştı Demokratik oldu, şimdi de açılımdan vaz geçilmiş "süreç" kelimesine geçilmiş...

Bu konuya bakışınız nedir?
Alt 17-09-2009, 23:45
ozgur_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_ ozgur_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

esron´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürt Açılımıydı, döndü dolaştı Demokratik oldu, şimdi de açılımdan vaz geçilmiş "süreç" kelimesine geçilmiş...

Bu konuya bakışınız nedir?
Şimdide Milli Birlik Açılımı oldu

Bu sürecin daha yeni başladığı bir dönemde başka bir başlık altında ( sanıyorum bask modeli başlığıydı) düşüncelerimi ifade etmiştim.

Malesef ülkemizde ilkokuldan başlayarak tüm eğtim kademelerinde bir bölünme paronayası, insanları tek tipleştirme sevdası, Türk ırkının ustunluğu vurgusu üstüne kurulmuş. Aynı şekilde Develtin burokrasisi ve diğer alanları bu temeller üzerine kuulmuş. Bu nedenle bu açılımın uygulanmasının çok zor olduğunu bahsetmiş ve demokrasi, özgürlükler ve farklılıklar anlamında çok fazla bir beklentim olmadığını bu kelimelerlede olmasa benzer kelimelerle ifade etmiştim. Sanırım zaman beni haklı çıkartıyor. Sanırım ortaya içi boş birşey çıkacak.

Ama şunuda ilave edemeden duramayacağım, çağa ne kadar direnilse direnilsin sonuda zaman çağın gereksinimlerine mutlaka karşılık verecektir. Birgün mutlaka ülkemizde Demokrasi, özgürlükler, barış ve kardeşlik sağlanacaktır. Suyun akışını engelleyemeyeceğiniz gibi çağın gerektirdiklerinide engeleyemesiniz. Belki sadece biraz geçiktirebilirsiniz. Açılım konusundaki düşüncelerim ne kadar isabetliyse bu konudaki düşüncelerimin isabetinden o kadar eminim.

saygılarımla...
Alt 18-09-2009, 00:20
Üye

Bu ülkede demokratlaşmanın çok uzun süreceği çok açık, hiç birimizin bu sürenin sonunu göremeyeceği bir gerçek...

Ancak, bu sorunun çözümü, ülkenin demokrasi çözümüyle de doğrudan alâkalı görünmüyor bana şahsen...

Önce kürtlerin kendi içlerindeki ilkel düzene -toprak ağaları, aşiret, kadının hayvandan değersiz durumda olması, vs vs- bir dur demesi gerekiyor...

Bizzat devlete karşı verdikleri bu mücadeleyi, kendi başlarındaki eğrileri için neden vermediklerini hep merak ederim ve bunu yapsalardı, çözüm adına bir hayli yol alabilirlerdi şu ana dek, diye düşünüyorum...
Alt 18-09-2009, 01:11
Üye

Mesajları kökten silmenin mantığını anlayamadım, unbe'nin ilk mesajında hiç bir ihlâl yoktu...

Tanrı varlığı yokluğu ve dinlerin tartışıldığı bir sitede, bu konuda konuşulamaması ilginç... Bu mesele mi kutsal oldu şimdi?
Alt 18-09-2009, 01:15
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu açılımlar tamamen göstermeliktir.
Asıl gaye terörün önlenmesi değildir.
ABD'nin Kuzey Irak'tan çekilmesi konusunun değerlendirilmesi sonucunda Kuzey Irak'ın varlığını koruma ve PKK gibi farklı yapılanmaları bölgeden uzaklaştırma kararıdır. Bölgeden uzaklaştırılacak olan PKK'nın konuşlanacağı bir yer olmaması ve artık misyonunun sona ermesi ve bundan sonra siyasi mücadeleye ağırlık verilmesi nedeniyle alınan PKK'yı tasfiye kararının uygulamaya sokulmasıdır amaç.
Bunu öyle sunmadılar, terörün terkedilmesi fırsatı olarak sundular ve bunu bir demokratik açılım pazarlığı görüntüsüne soktular.

Kürtlerin ve Türklerin sorunları böyle demokratik açılım aldatmacalarıyla çözülmez.
hep birlikte göreceğiz. seneye, 2-3 sene sonra da ve daha sonrasında da bu sorunlar konuşulmaya devam edilecek.

Çözüm demokratik devrimdedir.
Kürt halkını feodal beylerin elinden kurtarmak, terör örgütüne mahkum düşünceden özgür düşünceye kavuşturmak ve şovenist-milliyetçi anlayışlardan arınmakla sağlanır.
Demokratik devrim barışçı yollarla da mümkündür. Yeter ki halk desteğini alan kararlı bir devrimci iktidar olsun.
Alt 18-09-2009, 01:18
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

iletiler kökten silinmedi sevgili esron.
ilgisiz iletiler taşıdım.orda duruyorlar.

"Varsan,çarp!!!"
Alt 18-09-2009, 01:23
Üye

Tespitlerin bir kısmına katılırım Pante...

Gelgelelim Kürt halkını feodal beylerin elinden kurtarmak işi zor biraz, devrimci iktidar ise ütopya...

Bu durumda ne olacak?

Kürt halkının bir bölümü sürekli ezileni oynadığı ve bununla beslendiği sürece, gerçeği görmek istemediği sürece, nasıl bir gelişme olabilir ki?
Alt 18-09-2009, 01:24
Üye

İlk iletini niye taşıdın o zaman unbe? O gayet konuyla ikgiliydi de...
Alt 18-09-2009, 03:10
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kürt sorunundan yabacılar,kirli siyasetçiler ve imralı elini çekip iki halkı karşı karşıya bıraksalar ve bu iki halk aralarında bu güne kadar gelişen komşuluk,akrabalık,insanlık adına yeni bir anlaşma yolu bulacaklardır eminim..
Ama bundan rant sağlayacaklar asla bu imkanı kullandırmaz karıştırır önce en baştakileri; sonrada iki halkı karşı karşıya getirip öldürerek silahlarını satar politik isteklerini dayatırlar..
Her iki halk içinde üzgünüm.. Bu oyunların bozulmasını diliyorum.. Bıraksınlar kötü siyaseti HALK açlımı yapsınlar..

saygılar..
parmis Güneşin_kızı
Alt 18-09-2009, 14:55
Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cem Cem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Başarı Ödülü Başarı Ödülü Başarı Ödülü Onur Üyeliği 

Kapitalizm geliştikçe Kürt ağaları da yok olacak zaten zaman içinde. Şu anda bile doğuda geçmişe göre çok azalmış durumdalar. Ağaları yok etmek için devrime filan gerek yok. Ekonomik yatırımlar ve hukuk devletinin daha doğrusu hukuk kurallarının kendisini hissetirmesi ağalık sistemini zaten yok ediyor.

Ayrıca Kürt sorununu Kürt ağalarının hakimiyetine indirgemek doğru olmadığı gibi gerçek hedefi de saptırır. Dersimin adını Tunceli yapan Kürt ağalar mıdır yoksa Başbakanının İnönü Cumhurbaşkanının Atatürk olduğu devlet midir? Kürt çocuklarını Türklük andı okumadan içeri sokmayan milli eğitim anlayışını Kürt ağalar, hocalar mı egemen kılmıştır?

Sorun ağa meselesi filan değildir. Türk milliyetçiliğinin Kürt halkını asimile etme meselesidir.
Cumhuriyet rejiminin en büyük zaafı bu konuda olmuştur.

AKP açılımı doğrudur, gereklidir. Zaten gördüğümüz gibi PKK bu açılıma şiddetle karşı çıkmış ve DTP yi dolaylı yoldan tehdit etmiştir. PKK demokratik çözüm istemediği için demokratik açılım onları rahatsız ediyor. Neden rahatsız ediyor çünkü Bask sorununda olduğu gibi devletin geniş özgürlükler sağlaması ayrılıkçıların sayısını son derece azaltacaktır. PKK bundan dolayı rahatsız.

Benzer şekilde Türk milliyetçileri/ulusalcıları da bu gelişimden rahatız.

Hem Kürt milliyetçileri hem Türk milliyetçileri Kürt açılımından rahatsız durumda. Çünkü ideolojiler benzer.

AKP, Nazım Hikmet'e vatandışlığını geri verdi, 1 Mayıs'ı gene bayram yaptı. Kendini sol sayan CHP'nin, DSP'nin yapamadığını yaptı. Tebrik etmek lazım.

Kürt sorununda da tam çözüm olmasa bile önemli başarılara imza atabilir AKP ama CHP-MHP ayağına dolanıyor.

Önerilen Siteler