esron´isimli üyeden Alıntı
Kürt Açılımıydı, döndü dolaştı Demokratik oldu, şimdi de açılımdan vaz geçilmiş "süreç" kelimesine geçilmiş...
Bu konuya bakışınız nedir?
|
Şimdide Milli Birlik Açılımı oldu
Bu sürecin daha yeni başladığı bir dönemde başka bir başlık altında ( sanıyorum bask modeli başlığıydı) düşüncelerimi ifade etmiştim.
Malesef ülkemizde ilkokuldan başlayarak tüm eğtim kademelerinde bir bölünme paronayası, insanları tek tipleştirme sevdası, Türk ırkının ustunluğu vurgusu üstüne kurulmuş. Aynı şekilde Develtin burokrasisi ve diğer alanları bu temeller üzerine kuulmuş. Bu nedenle bu açılımın uygulanmasının çok zor olduğunu bahsetmiş ve demokrasi, özgürlükler ve farklılıklar anlamında çok fazla bir beklentim olmadığını bu kelimelerlede olmasa benzer kelimelerle ifade etmiştim. Sanırım zaman beni haklı çıkartıyor. Sanırım ortaya içi boş birşey çıkacak.
Ama şunuda ilave edemeden duramayacağım, çağa ne kadar direnilse direnilsin sonuda zaman çağın gereksinimlerine mutlaka karşılık verecektir. Birgün mutlaka ülkemizde Demokrasi, özgürlükler, barış ve kardeşlik sağlanacaktır. Suyun akışını engelleyemeyeceğiniz gibi çağın gerektirdiklerinide engeleyemesiniz. Belki sadece biraz geçiktirebilirsiniz. Açılım konusundaki düşüncelerim ne kadar isabetliyse bu konudaki düşüncelerimin isabetinden o kadar eminim.
saygılarımla...