Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-12-2005, 18:10
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İslam'a inanmak tanrı'yı olduğundan kötü göstermek midir?

Bir ülke düşünün kardeşlerim...

Bir kısım vatandaş düşünüyor, araştırıyor ve bir felsefeyi benimsiyor. Ama sadece inanıyor. Kimseye bir zararı yok, sadece düşünsel bir faaliyet.

Bir kısım vatandaş da aynı şekilde başka bir felsefeyi benimsiyor.

Ve devlet de çıkıp diyor ki, kimseye zararı olmayan, hayatı boyunca insanlara katkı sağlamış birinci kesimdeki vatandaşları toptan hapisanelerde işkencelere maruz bırakıyor. Sırf düşüncelerinden ötürü!

Bu devlet sizce vatandaşına zulüm etmiyor mu? Sadece düşüncelerinden ötürü bir insanı işkencelere boğmak ne kadar mantıklı?

İslam'daki Tanrı inancı da bunla benzerlikler göstermekte. Adam, belki İslam'a inanmıyor, ama hayatı boyunca iyilik yapmış; sırf inandığı ya da inanmadığı şeyden ötürü işkence mi çekecek? Derileri tekrar tekrar mı yakılacak? Bu insan belki Tanrı'ya da inanıyor ama dinlere inanmıyordu.

Neden?

Çünkü araştırmış ve kendisine en makul gelen düşünceyi bu olarak benimsemişti.

Düşüncesinden ötürü bir insana işkence etmek ne kadar mantıklı?

Ben Bu Tanrı'ya inanmıyorum!

Benim tanrım düşünceden dolayı işkence yapıyor olamaz! Böyle bir düşünce de bence Tanrı'yı yanlış tanımak, onu olduğundan kötü göstermektir.

Ben, eğer bir değerlendirmeye tabi tutulacaksak bu değerlendirmeyi "ne kadar fazla insana katkı sağladığımızı ve yine onun bize verdiği aklı ne kadar yerinde ve iyi kullandığımızı, o aklı ne kadar geliştirdiğimizi kriter olarak belirleyecek tanrıdır." Evlatlarını düşüncesinden ötürü mahkum eden değil!

Sevgi ve Selamlarımla kardeşlerim, söylediklerim aklınızda bir kıvılcım yaratabildiyse ne mutlu bana.
Alt 11-12-2005, 18:46
ESTERGON ESTERGON isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

sana katılmıyorum o ınsan sadece dusuncelerınden dolayı şkence gormus olamaz bence kendıne gore doğru fakat devlet sıstemıne gore yanlıs olan bazı dusuncelerını yaymak ıstemıs olabılır o yuzden işkence gormus olabılır...
Alt 11-12-2005, 18:50
Üye

Yani Diyorsun ki, "bu şekilde bir devlet olamaz. "

Ama islam diyor ki, "ben sizi sırf düşüncelerinizden ötürü cehenneme yollayacağım, derilerinizi kızartıp kızartıp tekrar sizi yakacağım"

İşte ben de diyorum ki, bunu insan ürünü bir diktatör devlet bile yapmıyorsa, ilahi kuvvet ve bizi yaratan Tanrı bunu nasıl yapabilir?

Yapamaz, işte bu sebeple ben islam'a inanmıyorum. Benim Tanrım o kadar kötü olamaz.
Alt 12-12-2005, 00:09
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hasan yalancı şahitlik yaparsan cezanıda çekersin..Her suçun bir cezası vardır..
Alt 12-12-2005, 08:55
Üye

Ona yalancı şahitlik denmez ensareo,

Aklıyka, mantığıyla, bilgisiyle kendince bir doğruya inanmak denir. Bunun için işkence görecekse zaten, ve sen de buna inanırsan, bu benim Tanrı'ma hakarettir.

Önerilen Siteler