Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-12-2005, 23:32
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Müslümanken Hıristiyan olanlar...

Sanırım forumumuzda ege-sum kardeşimiz bu durumda. Kendisine ve eğer başka varsa diğer arkadaşlarımıza da sormak istiyorum. Sizi müslümanken hıristiyan yapmaya teşvik eden şey neydi?

Sonuçta ikisi de aynı çeşmenin suyu değil midir? aynı efsaneler, masallar, mitolojik geçmiş...?

Selam ve Sevgiler...
Alt 15-12-2005, 00:26
Üye Değil

Standart ....

Hristiyanlığın pek çok eksikliği var..pek çok..

Hristiyanlık hakkında Mehmet Sakioğlu'nun kitaplarını öneririm...(kendisi bu konuda uzmanlık seviyesindedir ve hristiyanlığı tabiri yerindeyse resmen "çürütmüştür")

ANCAK bence Kur'an'dan çok daha güzeldir incil.....

Bazı insanların neden müslümanken hristiyan olduklarını gayet iyi biliyorum (hristiyan arkadaşlarım var)

İncil'in bozulduğu ve hristiyanlığın yanlışlığı M.Sakioğlu gibi kişilerce kanıtlandı ama insanlar incil'in bozulup bozulmamasıyla ilgilenmiyorlar.. İncil'de gerçekten ÇOK GÜZEL ayetler var...bunlarla ilgileniyorlar

Bu ayetler insanların kalplerini çalıyor ve hristiyan oluyorlar işte benim de sevdiğim İncil ayetlerinden (Tevrat değil.. Tevrat rezil bir kitap) bazı örnekler...

1Yu 4:16 "Tanrı'nın bize olan sevgisini tanımış ve buna inanmışızdır.Tanrı sevgidir. Sevgide yaşayan, Tanrı'da yaşar, Tanrı da onda yaşar. "

1Yu 4:12 "Hiç kimse hiçbir zaman Tanrı'yı görmüş değildir. Ama birbirimizi seversek, Tanrı içimizde yaşar ve O'nun sevgisi içimizde yetkinleşmiş olur."

1Yu 4:7 "Sevgili kardeşlerim, birbirimizi sevelim. Çünkü sevgi Tanrı'dandır. Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. "

1Yu 4:8 Sevmeyen kişi Tanrı'yı tanımış değildir. Çünkü Tanrı sevgidir.

Mat 5:43 «`"Komşunu sev, düşmanından nefret et' denildiğini duydunuz.

Mat 5:44 Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.

Mat 5:45 Öyle ki, göklerde olan Babanızın oğulları olasınız. Çünkü O, güneşini hem kötülerin hem de iyilerin üzerine doğdurur. Yağmurunu da hem doğruların hem de eğrilerin üzerine yağdırır. "

Mat 7:12 "«İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın. Kutsal Yasa'nın ve peygamberlerin söylediği budur.

Mat 7:13 «Dar kapıdan girin. Çünkü kişiyi yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir. Bu kapıdan girenler çoktur. "

Rom 12:14 "Size zulmedenler için iyilik dileyin. İyilik dileyin, lanet etmeyin. "

Rom 12:21 "Kötülüğe yenilme, kötülüğü iyilikle yen."

[color=red]1Ko 6:17 "Rab'le birleşen kişi, O'nunla tek bir ruh olur."

1Ko 13:4 Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz, övünmez, böbürlenmez.

1Ko 13:5 Sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolayca öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz.

1Ko 13:13 İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

2Ko 3:17 "Rab Ruh'tur ve Rab'bin Ruhu neredeyse orada özgürlük vardır. "

2Ko 4:18 "Gözlerimizi görünen şeylere değil, görünmeyenlere çeviriyoruz. Çünkü görünenler geçicidir, görünmeyenler ise sonsuza dek kalıcıdır."

Gal 6:8 "Kendi doğal benliğine eken, benlikten ölüm biçecektir. Ruh'a eken, Ruh'tan sonsuz yaşam biçecektir."

1Pe 3:4 "Gizli olan iç varlığınız, sakin ve yumuşak bir ruhun solmayan güzelliğiyle sizin süsünüz olsun. Bu, Tanrı'nın gözünde çok değerlidir."

gibi...

Bu tür ayetler nedeniyle hristiyan oluyorlar
Alt 16-12-2005, 02:46
ege-sum ege-sum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: ....

Deep Diyor ki
Hristiyanlığın pek çok eksikliği var..pek çok..

Hristiyanlık hakkında Mehmet Sakioğlu'nun kitaplarını öneririm...(kendisi bu konuda uzmanlık seviyesindedir ve hristiyanlığı tabiri yerindeyse resmen "çürütmüştür")

ANCAK bence Kur'an'dan çok daha güzeldir incil.....

Bazı insanların neden müslümanken hristiyan olduklarını gayet iyi biliyorum (hristiyan arkadaşlarım var)

İncil'in bozulduğu ve hristiyanlığın yanlışlığı M.Sakioğlu gibi kişilerce kanıtlandı ama insanlar incil'in bozulup bozulmamasıyla ilgilenmiyorlar.. İncil'de gerçekten ÇOK GÜZEL ayetler var...bunlarla ilgileniyorlar

Bu ayetler insanların kalplerini çalıyor ve hristiyan oluyorlar işte benim de sevdiğim İncil ayetlerinden (Tevrat değil.. Tevrat rezil bir kitap) bazı örnekler...

1Yu 4:16 "Tanrı'nın bize olan sevgisini tanımış ve buna inanmışızdır.Tanrı sevgidir. Sevgide yaşayan, Tanrı'da yaşar, Tanrı da onda yaşar. "

1Yu 4:12 "Hiç kimse hiçbir zaman Tanrı'yı görmüş değildir. Ama birbirimizi seversek, Tanrı içimizde yaşar ve O'nun sevgisi içimizde yetkinleşmiş olur."

1Yu 4:7 "Sevgili kardeşlerim, birbirimizi sevelim. Çünkü sevgi Tanrı'dandır. Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. "

1Yu 4:8 Sevmeyen kişi Tanrı'yı tanımış değildir. Çünkü Tanrı sevgidir.

Mat 5:43 «`"Komşunu sev, düşmanından nefret et' denildiğini duydunuz.

Mat 5:44 Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.

Mat 5:45 Öyle ki, göklerde olan Babanızın oğulları olasınız. Çünkü O, güneşini hem kötülerin hem de iyilerin üzerine doğdurur. Yağmurunu da hem doğruların hem de eğrilerin üzerine yağdırır. "

Mat 7:12 "«İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın. Kutsal Yasa'nın ve peygamberlerin söylediği budur.

Mat 7:13 «Dar kapıdan girin. Çünkü kişiyi yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir. Bu kapıdan girenler çoktur. "

Rom 12:14 "Size zulmedenler için iyilik dileyin. İyilik dileyin, lanet etmeyin. "

Rom 12:21 "Kötülüğe yenilme, kötülüğü iyilikle yen."

[color=red]1Ko 6:17 "Rab'le birleşen kişi, O'nunla tek bir ruh olur."

1Ko 13:4 Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz, övünmez, böbürlenmez.

1Ko 13:5 Sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolayca öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz.

1Ko 13:13 İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

2Ko 3:17 "Rab Ruh'tur ve Rab'bin Ruhu neredeyse orada özgürlük vardır. "

2Ko 4:18 "Gözlerimizi görünen şeylere değil, görünmeyenlere çeviriyoruz. Çünkü görünenler geçicidir, görünmeyenler ise sonsuza dek kalıcıdır."

Gal 6:8 "Kendi doğal benliğine eken, benlikten ölüm biçecektir. Ruh'a eken, Ruh'tan sonsuz yaşam biçecektir."

1Pe 3:4 "Gizli olan iç varlığınız, sakin ve yumuşak bir ruhun solmayan güzelliğiyle sizin süsünüz olsun. Bu, Tanrı'nın gözünde çok değerlidir."

gibi...

Bu tür ayetler nedeniyle hristiyan oluyorlar
bu verdiğim linkte cevap
http://www.kutsalkitap.org/modules.p...article&sid=41

One Turk Against The World
Alt 16-12-2005, 11:48
Üye Değil

Standart Cevap?!?

Sayın Ege-sum...

O yazıların hepsini okudum..Madrigal, Mehmet Sakioğlu'nun yorumlarının %1'ine dahi cevap ver(e)memiş...12-13 sayfalık cevap niteliğinde bile olamayacak bir cevap..

Size ilk önce Sakioğlu'nun toplamda 70 küsür sayfa tutan yorumlarını yavaş yavaş tek tek okumanızı öneririm

Şurada yorumlar bölümünde:

http://www.kutsalkitap.org/modules.p...r=0&thold=0%20
Alt 16-12-2005, 12:11
Üye Değil

Standart Kitaplar

Bir de Mehmet Sakioğlu'nun kitaplarını tavsiye ediyorum...

http://www.imge.com.tr/person.php?person_id=6804

"İncil'i kim Yazdı?" (567 sayfa)

"Tevrat'ı kim yazdı?" (512 sayfa)

"İsa Haçta öldü mü?" (333 sayfa)

"Da Vinci Fenomeni" (293 sayfa)

Ayrıca duyduğuma göre yakında yine çok iddialı "İsa nasıl Tanrılaştırıldı?" ve "Teslis Miti" adlı 2 kitabı daha çıkacakmış..

Sakioğlu'nun kitapları o kadar derin bir araştırmanın ürünü ki ortaya çok somut kanıtlar koymuş...Bunları profesör ve uzman seviyesindeki hristiyanların yorumlarıyla da desteklemiş...Her bir sayfasında başka bir ciddi iddia var üstelik bu iddialar pek çok uzmandan alıntı yapılarak kanıtlanmış....Okumadan bilemezsiniz okumanızı öneririm..Özellikle "İncil'i kim Yazdı?" (2. baskı 567 sayfa) adlı kitaptan başlayın...
Alt 18-12-2005, 21:38
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Arkadaslar, niye oyun oynuyosunuz. Bu ne bicim bir tartisma bu boyle. Bir adam hakkinda karalama kampanyasi mi duzenliyorsunuz siz. Yaptigin sey hic hos degil Deep. Neye inaniyorsan onu soyle ve savun.

Uzun zamandir siteye girmemistim. Deep, Alimunyum gibi birkac kisinin yazilarini begenirdim. Su yazilar ve yaptigi sey hic Deep'e yakismamis.
Alt 20-12-2005, 00:37
Üye Değil

Standart ...

Bir adam hakkinda karalama kampanyasi mi duzenliyorsunuz siz
Sevgili Sargon;

Mesajınızı anlayamadım ne adamı? şu mesajınızı biraz daha açar mısınız?

Edit:

Sanırım Madrigal'den söz ediyorsunuz..Yok karalama falan yok okuduğumu objektif olarak söylüyorum....

Hristiyanlık hakkında yanlış bilgiler verildiği zaman da araya girip hristiyanlık lehine yazılar yazdığımı da bilirsiniz...

Tamamen objektif olduğuma inanıyorum...
Alt 20-12-2005, 03:37
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Kastettigim sey Mehmet Sakioglu (her kimse) ile dalga gecmendi. Verdigin linklerde de ona yapilan elestiriler var. Ege-sum'la karsilikli birkac yazi yazmissiniz. Linkler vermissiniz. Ama elestirdiginiz Mehmet Sakioglu'nu hic konusturmamissiniz.
Alt 20-12-2005, 11:33
Üye Değil

Standart ....

Kastettigim sey Mehmet Sakioglu (her kimse) ile dalga gecmendi
Dalga geçmek mi? :?: :?:

TAM TERSİ Sayın Sakioğlunu öve öve bitiremedim yukarıda..Kitaplarını tavsiye ettim....
Alt 21-12-2005, 13:27
ege-sum ege-sum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Özdeyişler 21:30 RAB'be karşı başarılı olabilecek
Bilgelik, akıl ve tasarı yoktur.

One Turk Against The World

Önerilen Siteler