Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-09-2009, 11:30
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Fen-Edebiyat ve İlahiyat öğrencilerine formasyon kolaylığı geliyor.

Fen-Edebiyat ve İlahiyat fakültesi mezunlarının öğretmenlik için önleri açılıyor.

Bu fakültelerde okuyan öğrenciler tıpkı eğitim fakülteliler gibi formasyon eğitimlerini üniversite birinci sınıfın ardından kendi bölümlerinden alabilecek.

Böylece mezuniyetten sonra 1 buçuk yıl formasyon almak zorunda olmayan öğretmen adaylarının atamaları daha kısa sürede yapılabilecek.

kaynak : www.superonline.com
Alt 23-09-2009, 11:34
Üye

Başka hiç birşey demiyourum bu habere;

Türkiye'de eğitim içler acısı. Artık bol bol yaratılış kanunlarını anlatırlar. Bitti, bu ülkede herşey bitti. Atatürk artık gerçekten öldü... Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunları, öğretmen olacaktır zihniyetini tamamıyla geçiyorum. Çünkü, onların amacı öğretmen olmak değil, bilimde ilerlemektir. Onlar bilim adamı adayı olacak insanlardır. Tabii anlayana

Hadi onu geçtik. Yuh diyorum başka birşey demiyorum. Bu kadar iğrenç birşey olamaz. Düşünün bir kere; ilahiyat mezunu biri; Fizik hocası olacak, tarih hocası olacak..... Niye öyle yapıyorsunuz ki, kapatın bütün okulları; yapın sadece her tarafta imamhatip...
Alt 23-09-2009, 11:46
Üye

İslam coğrafyasında olduğu gibi o dönemde medreselerde tahsil olunan bütün ilimler; "Akli" ve "Nakli" olmak üzere iki gruba ayrılıyordu.

Osmanlı medreselerinde okutulan ilimler farklı bir tasnifle; ulum-ı aliye olarak da isimlendiriliyordu;

Genel olarak medreselerde okutulan dersler; kelam, mantık, belagat, lügat, nahiv, hendese, hesap, heyet, felsefe, tarih ve coğrafya konuları bulunan dersler ile;

ULUM-İ ALİYE (YÜKSEK İLİMLER); KUR'AN, HADİS VE FIKIH bulunan dersler olarak ikiye ayrılmaktaydı...

Kaynak; T.C. Uludağ Üniversitesi - İlahiyat Fakültesi, 2008. Bursa
Alt 23-09-2009, 12:34
no_panik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_panik no_panik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu ülkede yapılanları anlayabilmek için yüz takla atmak lazım. Nasıl bir anlayıştır ki daha kendi eğitim fakültesinden mezun olanlara istihdam sağlayamayan bir Meb, Yök vasıtısıyla böyle bir kararın alınmasına göz yumabilmekte. Yıllardır bu ülkede ziraat teknisyeni veterineri vs.'si sınıf öğretmenliği yapmadı mı, işte eğitimde geldiğimiz nokta bu anlayışa zemin hazırlayan beceriksiz yöneticilerdir. Ne ziraat teknisyeni, ne veterinerini küçümsemek için söylemiyorum ama benden ne kadar veteriner olursa, veterinerden de o kadar sınıf öğretmeni olur. Aynı durum ilahiyat mezunları içinde geçerli. Artık önümüzde böyle canlı kanlı örnekler varken bu çağdışı anlayışı sürdürmekteki ısrar nedir. Birileri elini vicdanına koymalı artık. Eğitim birilerinin oyuncağı olmamalı bu ülkede.

dünle beraber gitti düne ait ne varsa bugün yeni şeyler söylemek gerek
Alt 23-09-2009, 13:05
Üye

Hannibal Filminde; başrol oyuncusu Hannibal derki; "Hiç kimse gerçek fikrini direkt olarak söylemez. Söyledikleri ve yaktıkları ile ne demek istediklerini belli eder"

Burada da herşey belli olmuyor mu? Kimsenin eğitim umrunda değil. Amaç ne; herşey ortada dini, kur'anı her alana sokmak. Din de öyle demiyor mu zaten
Alt 23-09-2009, 13:09
Üye

Sevgili No Panik arkadaşım;

Sana en güzel yanıtı; Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet KÜÇÜK vermiş;

Japonya'da sekiz derslik pedagojik formasyon alan mühendis bile olsa, ders verebiliyor. Bir inşaat mühendisi çok güzel fizik veya kimya anlatabilmektedir.

kaynak; www.samanyoluhaber.com
Alt 23-09-2009, 13:26
Üye

Dayanamadım Ben yanıt vereceğim Sayın Mehmet Efendi;

Mühendislik eğitimi alan bütün öğrencilere ilk iki yıl temel bilimler eğitimi veriliyor. Bunların başında; Fizik, Kimya ve Matematik gelmektedir.

- Fizik'te sen bu adama ne öğretiyorsun ?; Newton Fiziği (Mekanik), Termodinamik, Elektrik, Manyetik, Elektromanyetik anlatıyorsun. Fizik bundan mı ibaret; Modern Fizik nerede ? Kuantum Fiziği, Rölativite Teorisi hangi mühendislik eğitimi almış öğrenciye anlatılıyor ? Koskoca; İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Prf. Dr. Celal ŞENGÖR "Newton Fiziği 19. yüzyılda çömüştür. Einstein'la yeni bir çığır açılmıştır." diye anlatırken, sen mühendislik fakültesi öğrencilerini ne anlatıyorsun ? Onlardan nasıl hoca olmalarını beklersin ?

- Sonra Neden İnşaat mühendisi; Mühendislik - Mimarlık fakültelerinde temel bilimler bütün mühendislik bölümü öğrencilerine ortak anlatılmaktadır. Kimileri anfilerde, kimileri ise karışık sınıflarda anlatılmaktadır. Hepsi aynı anda aynı sorulara tabi olmaktadır. Temel bilimlerde inşaat mühendislerine daha iyi mi, fizik kimya anlatılmaktadır ? Ya da eğitim saflarında fazlaca inşaat mühendisi mezunu kişiler olduğundan olmasın, senin bakış açınla ???

Önerilen Siteler