Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-09-2009, 03:49
tardu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tardu tardu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Nahl 75

Nahl Suresi 75. Ayet:

"Allah,hiçbir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir KÖLE ile katımızdan kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak harcayan HÜR bir kimseyi misal verir.
Bunlar hiç eşit olurlar mı?"

İslam'da kölelik meşrudur. En büyük ispatı da işte bu ayettir.

Bir de hiç utanmadan "İslam eşitlik dinidir" diyerek insanları aldatıyorlar!!!
Alt 25-09-2009, 03:54
ozgurrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgurrr ozgurrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Muhammed veda hutbesinde de kölelerinize iyi davranın demiş zaten daha ispat aramaya gerek var mı ?
Alt 25-09-2009, 09:43
En el hak En el hak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

tardu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nahl Suresi 75. Ayet:

"Allah,hiçbir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir KÖLE ile katımızdan kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak harcayan HÜR bir kimseyi misal verir.
Bunlar hiç eşit olurlar mı?"

İslam'da kölelik meşrudur. En büyük ispatı da işte bu ayettir.

Bir de hiç utanmadan "İslam eşitlik dinidir" diyerek insanları aldatıyorlar!!!
tardu abim,

peşin hüküm verme abim

o ayettte neler gizli bi bilsen

bizim gözlerimiz kör abi,kulaklarda işlevini kaybetmiş

şimdi müslüman bi abim çıkar bize izah eder mevzuuyu

hiç islamda kölelik olurmu

cariyelerde üvey annelerimiz

bi müslüman arkadaşa bu ayeti sormuştum

cevap aynen şu;

allah kullarını sorguluyormuş,

kölelerde mümünlerde birdir diyen sevap,heç bir olurmu diyen günah işliyormuş
Alt 25-09-2009, 12:48
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

önyargılı davranmamak gerek tabiiki de...

ben gelecek cevabın nasıl geleceğini tahmin ediyorum..umarım yanıltırlar beni..bekliyoruz

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 25-09-2009, 14:57
alfred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alfred alfred isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bütün bunları gördükten sonra bile insanlar hala Kuran'ın Allah tarafından yazıldığından en ufak bir şüphe duymuyorlar. İman böyle bir şey.

En güzel sıfatların sahibi olduğu söylenen Allah nasıl böyle bir şey yazabilir diye düşünmüyorlar. "Başkasının malı olmuş köle", "Bunlar hiç eşit olurlar mı?" Evrensel olduğu, kıyamete kadar yol gösterici olduğu söylenen kitapta böyle ifadeler, tabirler nasıl bulunabilir?

Son din ve hak din olduğunu ısrarla söyleyen bir din nasıl olur da kölelik gibi insanlık için utanç verici bir durumu normal bir durummuş gibi anlatabilir?
Alt 25-09-2009, 15:24
proximo proximo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşlar siteye yeni üye oldum fakat 3-4 aydır her konuyu takip ediyorum,müslümanlığı yoğun yaşayan biri değilm ama sizin tartışmalarınız ve yazılarınızı okudukça kafamda ki soru işaret(ler)i büyüdü de büyüdü.Bu konuyu kirletmek istemem bi başlık açma şansım olmadığı için bir konuya değineceğim.Geçenlerde Fatih Altaylının programında cüppeli ahmet hoca vardı ve şöyle bişi dedi:Allah toprağa emretmiştir peygamber efendimizi yemiyceksin koruycaksın ve bunun bütün peygamberler için geçerli olduğunu söyledi ve vallahi de billahide bozulmamıştır,ilk gömüldüğü günkü gibi duruyordur,diyerek devam etti.Ben de bu konu ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum.
Alt 25-09-2009, 15:26
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İşlerine gelmedi mi hemen gizli anlamlar çıkartılar.

İşyerimdeki müslüman arkadaşıma, bu sitenin yapmış olduğu "ÇAĞRI FiLMİ"nin 33 dakikalık eleştirisini seyrettirdim. Aynı ayet orada da geçmektedir. Hadi arkadaşım bu ayeti açıkla. Donakaldı, biraz düşündü. Direk dediği laf "Bu ayette farklı anlamlar var. Onu demek istemiyor" Tam da açıklayamadı ve konuyu geçiştirerek başka konuya geçtik.

Adama kaç sefer söyledim. Kardeş bir bu siteye gir diye. Benim zorumla bir iki gezindi. Direk dediği "Saçma sapan bir site, kendi kendilerine uydurmuşlar, o yüzden girmem ve üye de olmam demez mi" Adam bu eleştiri filmini bile "Ben o iğrenç siteye girmem, başka yerden seyrederim diyerek, google üzerinden seyretti" Başka hiçbirşey demiyorum. Sizden ne hikmetse bu kadar korkan insanlar var.
Alt 25-09-2009, 15:30
alfred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alfred alfred isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

proximo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum fakat 3-4 aydır her konuyu takip ediyorum,müslümanlığı yoğun yaşayan biri değilm ama sizin tartışmalarınız ve yazılarınızı okudukça kafamda ki soru işaret(ler)i büyüdü de büyüdü.Bu konuyu kirletmek istemem bi başlık açma şansım olmadığı için bir konuya değineceğim.Geçenlerde Fatih Altaylının programında cüppeli ahmet hoca vardı ve şöyle bişi dedi:Allah toprağa emretmiştir peygamber efendimizi yemiyceksin koruycaksın ve bunun bütün peygamberler için geçerli olduğunu söyledi ve vallahi de billahide bozulmamıştır,ilk gömüldüğü günkü gibi duruyordur,diyerek devam etti.Ben de bu konu ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum.
Şehir efsanelerinden biri de bu proximo. Açılsın bakılsın mezara gerçek ortaya çıkar. Böyle bir şeyin olması kesinlikle mümkün değil.
Alt 25-09-2009, 15:37
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Proximo;

Öncelikle hoşgeldin. Kalıcı olursan bu site sana çok şeyler kazandıracaktır. Aydınlanma yolunda sana başarılar Tek diyeceğim tarih boyunca iki boyunduruk vardı; "DİN ve PARA" bunları korku ile kullanarak bütün insanlığı köle yaptılar. Artık zincirlerinden kurtulma zamanı...

Cebbeli Ahmet adındaki Nakşibendi Tarikatı şehlerinden biri olan bu zat. Şarlatanın tekidir. Bilimin "B"sini biliyorsa, ben de inanmaya hazırım. Bir sürü uydurduğu şeyler var. Murat Bardakçı ile yapılan röportajında Murat Bardakçı "Siz bu adama sadece gülün, sakın inanmayın" diye gülerek bir latifede bulunmuştu.

Özellikle internette; CERN DENEYİ üzerine yaptığı yorumları bir dinle (CERN Deneyini bilecek kadar kendini alim zanneden bir zattan ne beklersin? Adam, yok dünyanın nasıl yaratıldığı ile ilgili boş işlerle uğraşmayın, zaten Kur'an da bunu açıklamış. Yararlı işlerle uğraşırsanız amenna, tıp gibi hastalıklar gibi... Sen orada deneyle uğraşıyorsun; ulan namaz vakti geçiyor. Dur bir şu deney bitsin diyorsun, ulan olmuş namaz borçların çığ gibi. Eninde sonunda ecel geldi. Gittin öte dünyaya; sana ne soracaklar ? Evrenin nasıl yaratıldığını değil ? Zaten biz bildirdik diyecekler. Sana; neden namaz kılmadın diye soracaklar. AKILLI ADAM ibadetlerini yapar, boş işlerle uğraşmaz.) Bu lafları tastikleyen arkadaşlarım da var ya... Nasıl bir beyin yıkamadır bu...
Alt 25-09-2009, 16:13
proximo proximo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bayraktaro´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Proximo;

Öncelikle hoşgeldin. Kalıcı olursan bu site sana çok şeyler kazandıracaktır. Aydınlanma yolunda sana başarılar Tek diyeceğim tarih boyunca iki boyunduruk vardı; "DİN ve PARA" bunları korku ile kullanarak bütün insanlığı köle yaptılar. Artık zincirlerinden kurtulma zamanı...

Cebbeli Ahmet adındaki Nakşibendi Tarikatı şehlerinden biri olan bu zat. Şarlatanın tekidir. Bilimin "B"sini biliyorsa, ben de inanmaya hazırım. Bir sürü uydurduğu şeyler var. Murat Bardakçı ile yapılan röportajında Murat Bardakçı "Siz bu adama sadece gülün, sakın inanmayın" diye gülerek bir latifede bulunmuştu.

Özellikle internette; CERN DENEYİ üzerine yaptığı yorumları bir dinle (CERN Deneyini bilecek kadar kendini alim zanneden bir zattan ne beklersin? Adam, yok dünyanın nasıl yaratıldığı ile ilgili boş işlerle uğraşmayın, zaten Kur'an da bunu açıklamış. Yararlı işlerle uğraşırsanız amenna, tıp gibi hastalıklar gibi... Sen orada deneyle uğraşıyorsun; ulan namaz vakti geçiyor. Dur bir şu deney bitsin diyorsun, ulan olmuş namaz borçların çığ gibi. Eninde sonunda ecel geldi. Gittin öte dünyaya; sana ne soracaklar ? Evrenin nasıl yaratıldığını değil ? Zaten biz bildirdik diyecekler. Sana; neden namaz kılmadın diye soracaklar. AKILLI ADAM ibadetlerini yapar, boş işlerle uğraşmaz.) Bu lafları tastikleyen arkadaşlarım da var ya... Nasıl bir beyin yıkamadır bu...
tşk ederim hoşbulduk.Birde dediki Allah tebliğimin ulaşmadığı insanlara azap edemem,onları toprak yaparım fakat kul hakkı geçmişse onu alırım boynuzlu koç boynuzsuz koça hesabını verecek dedi,hem toprak yaparım diyip hemde hakkını alırım demeside bana çelişki geldi.Nasıl alacak hakkını buda bi çelişki değilmi.Sonuçta bu bi para değilki adam çek kessin.Fatih altaylı bunuda atladı bence.

Önerilen Siteler