Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-09-2009, 17:51
Deist Bedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deist Bedo Deist Bedo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Halinden memnun olan bir halk: Romanlar

Dünyanın hemen her bölgesinde özellikle de güney avrupa bölgesinde yoğun olan ve yerleştikleri her şehirde, şehirin dışında bir yerlerde barınırlar. Kendilerini toplumun alt sınıfı olarak görürler ve böyle ezik yaşamı kabullenmişler de diyebiliriz.

Neden böyle acaba bunu düşünüyorumda net bir cevap bulamadım. Bunlar evrimi geriden mi takip ediyorlar? neden toplumun içine nufus etmek isteyip daha refah bir yaşamı seçmiyorlar. Yoksa toplum mu bunlara karşı?
Alt 25-09-2009, 20:22
Molloch Molloch isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Bunlar evrimi geriden mi takip ediyorlar?
Bu söylediğin son derece ırkçı ve itici bir şey. Insan olmadıklarını ima etmişsin açık açık.

Ahmet Altan (s.a.v.) olmasa ne yapardık! Geceleri yatmadan önce Ahmet Altan'a (s.a.v.) dua ediyorum. Bir de Ahmet Altan'a (s.a.v.) hakaret eden faşistler var ki, o kâfirlerin hepsi tasfiye edilmeli! Düşündükçe gözlerim kararıyor, nefret içinde çırpınıyorum! Bir gün hepsini yok edeceğiz. Bir gün herkes Taraf okumak zorunda kalacak. Elhamdüllaltan!
Alt 25-09-2009, 20:30
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Deist Bedo;

Bu bir inanis meselesidir. Muslumanlikta da; farkli ulkelerin muslumanlarida farklidir. Mesela; Bengaldes ve Somali muslumanliklari; ne Arap, ne de Osmali, ne de TC muslumanligina benzemez.

Onlarin muslumanliklarinda ve anlayislarinda tamamen teslimiyet vardir. Karsi cikis, itiraz mumkun degildir. Bu kavram ingilizcede, humble; Turkcesi; mutevazi, alcakgonullu, kanaatkar, hurmetkar, boynu bukuk v.s. anlamina gelir.

Humble toplumsal kisiligi; her dini inanista ve hatta ideolojik/inancsal dogruda da kendine dunyada yer bulur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-09-2009, 20:53
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Deist Bedo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.................Kendilerini toplumun alt sınıfı olarak görürler ve böyle ezik yaşamı kabullenmişler de diyebiliriz.

Neden böyle acaba bunu düşünüyorumda net bir cevap bulamadım. Bunlar evrimi geriden mi takip ediyorlar? neden toplumun içine nufus etmek isteyip daha refah bir yaşamı seçmiyorlar. Yoksa toplum mu bunlara karşı?
Kendilerini ayrıcalıklı ve çok şanslı görürler, Çingene efsanelerinde ki yaradılış betimlemelerinde Tanrı'nın onları özel olarak yarattığına inanırlar. En büyük tanrı'ları fare'dir, tabii asimile olmuş bazı azınlıklar vardır her ülkede ve toplumda. Bilindiği üzere Hindistan'dan göç ederek batı'ya doğru yayılmışlardır, bir çok adet ve geleneklerinde bu izler hala yaşar. Aralarında yaşamanı önerirdim sana ama bu çok zor ve tehlikelidir, yabancıları aralarına kolay kolay almazlar ve aldıklarında bile bir mesafe koyarlar. Yaşam felsefelerine gelince, inanışlarına paralel olarak mülkiyet kavramından uzak davranışlarını terk etmeye başlamışlarsa da büyük şehirlerde, özelinde içinde bulundukları toplumların dışlamasından kaynaklanan bir içe dönük yapılanmaları vardır. Günlük gereksinimlerini sağlamak ve yaşamdan keyif almak yeterlidir onlar için, dışardan bakınca fakir fukara gibi görünürler, onların bir günde harcadığı parayı senin küçük burjuvan bir kaç ayda hatta yılda harcar vesselam, ezikliğe nereden baktığına bağlıdır...
Alt 25-09-2009, 20:57
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Yas durumlarinizi bilmiyorum ama; bir zamanlar hippi modasi vardi. Beatles Grubunun "Imagine" parcasinin yorumcusu; John Lennon ve Turkiye de Erkin Koray bu akimin ve modanin unlu kisilikleridir. Bu akim da Humble temeline dayaniyordu.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-09-2009, 20:59
ozgur_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_ ozgur_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Molloch´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu söylediğin son derece ırkçı ve itici bir şey. Insan olmadıklarını ima etmişsin açık açık.

Bu söylediğin son derece ırkçı ve itici bir şey.
Kasıtlı olmadığını düşünsemde. Tamamen katılıyorum +1

Insan olmadıklarını ima etmişsin açık açık.
Onu ima etmediğini sanmıyorum.

Çingeler içine kapanık ve göçebe bir toplum olduğundan başkalarının kendilerine nasıl baktıklarını bence önemsemiyorlardır. ve kendi değerlerinin dışında dünyadaki diğer değerleride önemsemediklerini düşünüyorum. Ayrıca çingenler bir toplumdur bir halk değil.
Alt 25-09-2009, 21:12
Molloch Molloch isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Insan olmadıklarını ima etmişsin açık açık.
Onu ima etmediğini sanmıyorum.
(Çift olumsuzlama onaylamak demektir.) Bence ifadesi yeterince açık: evrimi geriden takip ediyorlar demiş, yani öteki insanlar kadar "evrimleşmemişler" yani ötekiler kadar "insan" değiller. Ağzından kaçmış olabilir ama çok çirkin bir laf. Hele hele milliyetçiliğe bu kadar takmış bir insandan geliyorsa...

Ahmet Altan (s.a.v.) olmasa ne yapardık! Geceleri yatmadan önce Ahmet Altan'a (s.a.v.) dua ediyorum. Bir de Ahmet Altan'a (s.a.v.) hakaret eden faşistler var ki, o kâfirlerin hepsi tasfiye edilmeli! Düşündükçe gözlerim kararıyor, nefret içinde çırpınıyorum! Bir gün hepsini yok edeceğiz. Bir gün herkes Taraf okumak zorunda kalacak. Elhamdüllaltan!
Alt 25-09-2009, 21:21
Deist Bedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deist Bedo Deist Bedo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çok ilginç! nasıl olduda beni ırkçılıkla itham ettin anlayamadım. Ben gidip bunları asalım keselim demedim. Yazının tümünü ele alırsan onları savunduğumu hatta bizlerden biri sayıp evrim sürecini hızlandırabiliriz düşüncesi çıkıyor. Bilmem derdimi izah edebildim mi?

İskandinavlar dünyanın en güzel insanlarıdır, artık oranın havasından suyundanmıdır bilinmez. Şimdi ben isdandinav halkına dünyanın en güzel insanlarıdır dedimde iskandiav milliyetçisi mi oldum (:

İnsanlar arasında evrim farkı var bu bir gerçek bunu izah etmek ırkçılık yapmak değildir. Veyahut siyah ırktan olan birine siyah demekte ırkçılık değildir. Irçılık; siyahı gidip öldürelim demektir.
Alt 25-09-2009, 21:27
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Deist Bedo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
............. Yazının tümünü ele alırsan onları savunduğumu hatta bizlerden biri sayıp evrim sürecini hızlandırabiliriz düşüncesi çıkıyor. ................
Bedo, severim Çingeneleri evrimleri tamdır sana garanti veririm şahsen. Asıl evrilememiş olanlar onları alt sınıf görenlerdir. Toplumda tarih boyunca Çingene'yi sevmeme ve dışlama, onlarla ilişki kurmama tabusu oluşmuştur, öteki olan Çingene'ler garip algılanmıştır. İnanmayan gitsin aralarına karışıp gözlem yapsın...
Alt 25-09-2009, 21:30
ozgur_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_ ozgur_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın Deist Bedo

Belki bilinçsiz ve iyi niyetli yada bilinçaltınızdaki duyguyu söylemisinizdir ama "Evrimi geri takip etmek demek" o tolumun geri olduğunu diğerlerini onlardan üstün olduğu bir anlam çıkar. Belki bilmeyerek Hitlerin üstün ırk tezine destek oldunuz.

Geçtiğimz günlerde bir arkadaşımız bilinçli yada bilinçaltı olarak kürtler hakkında benzer bir ifade kullanmıştı. Hangi toplum için olursa olsun bu tarz bir yaklaşım açıkça irkçılıktır.

Önerilen Siteler