Windows 7, kullanmadım. ama vista ile karşılaştırınca daha kullanışlı bir sistem olduğunu söyleyebilirim. XP ile karşılaştırınca XP daha avantajlı görünüyor. 7 kullanan kişilerin karşılaşacağı en önemli handikap, yüklenen programların uyumsuzluk sorunu ile karşılaşması. 7'de yer alacak olan XP mod (sanal bilgisayar, işletim sistemi) ile bu sorunu aşmaya çalışıyorlar. 7'ye kurulamayan programlar, XP moda kurulacak. ancak bu da ram ve işlemciden yiyeceği için bilgisayarın yavaş çalışmasına neden olacaktır. tavsiyem biraz daha beklemen. sorunlarla karşılaşma olasılığın, yüksek.
Şu anda 7100 (en son 7600) sürümünü kullanıyorum ve XP'den daha hızlı, açılışı bile. W7 çıkar çıkmaz Vistayı yükseltebilir veya satın alabilirsin, kesinlikle tavsiye ederim. İşlemciyi ve RAM'i yormuyor, herhangi bir donanım çakışması veya uyumsuzluğuna denk gelmedim. Gayet stabil, ayrıca format attıktan sonra bilgisayar donanımlarını kendi bulup kuruyor.
"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"
Ben de bir arkadaşımda denemiştim, vistadan çok daha kullanışlı ve hızlı olduğunu söyleyebilirim.. Vista pcyi çok k asıyor, win7 daha uyumlu.. 3aylık piyasya sürülmüş sürümleri var onu yükleyeceğim ben de.. Şimdilik 3 aayda1 format atım o sürümü kullanmayı düşünüyorum..
''Bir şahinin nasıl eğitildiğini bilir misin? Gözleri dikilir; geçici olarak körleştirilmiş bir halde "tanrı"sının gereksiz emirlerine sabırla boyun eğer, ta ki kendi iradesi bastırılana ve itaat etmeyi öğrenene kadar..''
7'yi pentium 2'ye dahi yükleyebilirsin. o kadar hafif bir işletim sistemi. ama genel yorumları okuduğumda XP karşılaştırmasında profesyonel kullanıcıların yorumları, olumsuz. XP'den şaşmayanlardan biri olarak 'XP'de XP' diyorum.
Xp' de çok fazla açık ve hata var.. Kasma olayı çok daha az ama virüs programı olmadan xp kullanmak çok zor hemen giriveriyor.. win7 daha çok yeni ama xp' yi ben kullanamıyorum Hele çözünürlüğü ayarlamadan ekrana bakınca miden bulanıyor..
''Bir şahinin nasıl eğitildiğini bilir misin? Gözleri dikilir; geçici olarak körleştirilmiş bir halde "tanrı"sının gereksiz emirlerine sabırla boyun eğer, ta ki kendi iradesi bastırılana ve itaat etmeyi öğrenene kadar..''
seni anlıyorum. bilgisayarıma her tür virüs girebilir. virüslere açığım. bir format yeter. : ) ne kadar kasarsam kasayım ve ne kadar kasarsan kas virüsten korunmak kolay değil. antivirüs programlarının en iyisi G-Data dahi virüs yiyiyor. : (
İşte ben anti-virüs pro.larından kaçıyorum ztn Çok kasıyorlar pc.yi, tam olarak korumuyorlar da ztn.. Sürekli format atmak da hd ye zarar veiyor..
virüs programı kullanmıyor musun? virüs programı kullanmadan, güvenli gezinmeyi bilirsen sorun olmayabilir. bad sector oluşmasından korktuğunu anlıyorum. korkmakta haklısın. pc'de başlangıç programlarını ayarlamayı başarırsan kasma meselesi sorun olmuyor. tabii, paraya kıyabiliyorsan ve gerekliyse profesyonel bir bilgisayar kurarak kasma sorununu aşabilirsin. sadece 6000 dolara kıyman gerekiyor, laptop istiyorsan 10.000 dolar verip dışarıdan sipariş verirsen herşey hallolur. : )
sevgili cem win 7 yi kullandım
vista 64 bit kullanıyordum deneme amaçlı onuda kullandım yaklaşık 2 haft aboyunca bazı testler yaptım..
vistanın 32 bit olanı zaten xp ile aynı eğer vista 64 bit kullanıyorsanız win 7 32 bit i tavsiye etmıyorum! ancak win 7 64 bit kullanacaksanız ozaman kullanınız ancak şuanda erken resmi sürüm tarihi ekımde şuanda çıkarılan versiyonlarda eksıklık var ve bence servis pack i çıkmadan geçmeyiniz...
vista dan farkı nedir??
vistanın yazılım tabanını kullanmakta win 7 ancak vistanın bazı kasılmaları var makinanızı zorlamaktadır win 7 de bu olay hemen hemen yok edilmiş ve bazı temalar ve eklentilerle zenginleştirilmiş açıkçası makyajlanmış..
bana sorarsanız vista 64 bit servis pack 2 kullanınız şuanda win 7 ye geçiş için erkendir bazı kartların driverini okumuyor en çokta bu sorun ses kartlarında oluyor özellikle creative serisinde olmakta...
win 7 32 bit atıl kalmakta vista görünümlü daha az kasan bir sistem olmuş onun dışında performansı bence iyi değil.. 32bit ve 64 bit denemesi yaparsanız farkı hemen anlıyorsunuz.. win 7 resmi olarak piyasaya çıktıktan sonra servis pack te çıkınca sorunsuz kullanıma erişebilecektir..