Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-12-2005, 02:42
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart :?: allahın fos çıkan müjdesi (kaynak: kuran-ı kerim)

Aslında bu konu başka bir başlık altında tartışılıyordu ama ben o başlık altında iki farklı konu birden tartışıldığı için ve müslüman cemaat sadece diğer konuya cevap verip bu konuda düzgün bir cevap üretemediği için bu çok önemli konuyu diğer konudan bağımsız farklı bir başlığa taşıma gereği duydum. Konuyu tartışmaya açan Canli kardeşime teşekkür ederim. Gerçekten önemli bir noktaya parmak basmış...

Muhammedin amcası Ubu Leheb muhammed için "soyu kesik" diyor. (o sırada Muhammedin yaşamakta olan bir erkek evladı yok ve soyun devamı için bir erkek evlat sahibi olmak gerekiyor.) Hadislerde muhammedin bir erkek evladı ne kadar çok istediği belirtiliyor (oğlu ibrahimin ölümüyle üzüntüsünden dağlara gitmesi vs. gibi). ayrıca ayşenin de muhammede bir erkek evlat vermeyi çok istediğini yine hadislerde bulabilirsiniz. Tabi o dönemin kültüründe bir kişinin erkek çocuk sahibi olamaması utanılacak bir durum, hatta toplum içinde bir alay konusu olabilecek birşey (bugün bile pekçok müslüman için bu böyledir örneğin:"erkek adamın erkek evladı olur" sözü bugün bile toplumda yaygın kullanılan ve erkek evlat sahiplerini övüp kız evlat sahiplerini küçük düşüren bir sözdür)

Tabi bu durum erkek evladın, soyun devamlılığını sağlayacağı şeklindeki toplumsal yargının bir sonucudur.

Neyse konuyu dağıtmayalım... Muhammedin amcası Ubu Leheb'in muhammedi hedef alan bu sözlerinden (As b. Vaîl ve Ukbe b. Ebî Mu'ayt gibi birkaç kişi daha benzeri sözler söylüyorlar) kısa bir süre sonra bir ayet iniyor:

Kevser Suresi
Bismillahirrahmanirrahim 108/1. Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. 108/2. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes . 108/3. Doğrusu (asıl sonu kesik olan) adı şanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir(buğz eden kimsedir).

Bu ayet muhammedin "soyu kesik" laflarından dolayı çok sıkıntılı ve üzgün olduğu bir dönemde mekkede geliyor ve muhammede soyunun devam edeceğini müjdelemektedirAyrıca "kevser" bereket, bereketlere vesile olan, ırmak, çokluk anlamlarında kullanılan bir kelimedir (bkz. Hadisler, Ebu bekir b. lyaş, Buhari, Trimizi, el-hasan, ibn keysan; Hz. Enes (R.A.) daha da var..)

Bence kurandaki en açık ve net ayetlerden birisidir. Ayrıca muhammede yöneltilen "soyu kesik" şeklindeki aşşağılamalar da bu ayetle birlikte son bulmuştur (bkz. aynı hadis ve yorumlar)

Bu ayet çok net bir biçimde muhammedin soyunun devam edeceğini müjdelemektedir. muhammed, ayşe ve diğer tüm müslümanlar (özellikle de ona "soyu kesik" diyenler) tarafından da bu şekilde yorumlanmıştır. buna ek olarak müslümanların da çok hayrına olacak bereketlerin müjdesi olarak da yorumlanmıştır.

Tabi bugün bu ayet aklı olan ve o aklı ne pahasına olursa olsun islamı savunup kuranın açıklarını örtbas etmeye kullanan yorumcular tarafından sanki ayette "soy" kelimesi hiç geçmiyormuş da sadece "genel anlamda bir bereket" den bahsedilmekteymiş gibi yorumlanmaktadır. Halbuki bariz bir biçimde kimin soyunun sürüp kimin soyunun kuruyacağı belirtilmiştir. Üstelik "kevser" kelimesine sığınıp "soy" kelimesini görmezden gelerek yapılan bu yorumlar kevser (bereket) kelimesinin evlat, aşiret, mal sahibi olma ve doğurganlık durumları için de kullanıldığı düşünüldüğünde tam bir laf oyunuyla adam kandırma çabasıdır.

Bu şekilde yorumlarla bu ayetin bulandırılmasındaki kasıt apaçık ortadadır. allahı yalancılıkdan aklamak!!!

Çünkü ayetler allahın kelamı(allahın sözü, kelamullah) dır ve bu ayetde muhammedin soyunun süreceği ve asıl muhammede "soyu kesik" diyenlerin soyunun devam etmeyeceği çok açık bir şekilde söylenmektedir. Halbuki herkesin bildiği gibi muhammedin soyu, muhammedin ölümüyle sona ermiştir. muhammedin soyu bir nesil bile devam edememiştir. Bunun aksine Ubu Leheb'in soyu daha uzun süre devam etmiştir. Yani allahın "böyle olacaktır" dediği olmamış, tam tersi olmuştur (Ubu Leheb ve diğerlerinin dediği olmuştur).

müslümanlar buyrun bakalım... hadi bu ayeti evirin çevirin "nasıl anlasak da bu allahı yalancılıktan kurtarsak" diye düşünün
Alt 18-12-2005, 03:01
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Muhammedin soyu devam etmektedir,ebulehebinki ise kesilmiştir.Bugün ben ebulehebin soyundanım diyen birisini hiç duydunmu?
Alt 18-12-2005, 09:14
Üye

Muhammedden sonra soyu kim devam ettirmiş? hangi oğlu? İsim verebilir misin? biz de öğrenmiş oluruz
Alt 18-12-2005, 13:02
Üye Değil

exclusive Diyor ki
Muhammedden sonra soyu kim devam ettirmiş? hangi oğlu? İsim verebilir misin? biz de öğrenmiş oluruz
kıyamet yaklaştığında Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz Hz.MUHAMMED MUSTAFA(sav)in soyunan bi insan gelecek ve dünyaya adalet dağıtacaktır..

bunu bilen bilir..size açıklasamda nasıl olsa anlamayıp düştüğünüz o şeytan tuzağında bişeyler geveleyip duracaksınız..şeytanın kurduğu tuzağa düşüp ALLAH(cc)ı yalancılıkla suçluyorsunuz..

ALLAH(cc) vaadinde yani sözünde durur..bunu o mühürlenmiş kalbinizle anlamanız MÜMKÜN DEĞİL..ALLAH(cc)IN SÖZÜNDE DURDUĞUNU KIYAMET GÜNÜ ANLAYACAKSINIZ..AMA ÇOK GEÇ OLACAK..O ZAMAN ŞİMDİ ALAY ETTİĞİNİZ HAK DİNİ SAVUNANLARIN SÖZLERİNİ HATIRLAIP " NE OLURDU ONLARA İNANSAYDIM..ONLAR GERÇEĞİ BİLİYORLARDI..BANA SÖYLEMİŞLERDİ..AMA BEN ŞEYTANA UYDUM.."DİYİP AĞLIYACAKSINIZ..
Alt 18-12-2005, 13:11
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

liseli327 Diyor ki
exclusive Diyor ki
kıyamet yaklaştığında Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz Hz.MUHAMMED MUSTAFA(sav)in soyunan bi insan gelecek ve dünyaya adalet dağıtacaktır..

bunu bilen bilir..size açıklasamda nasıl olsa anlamayıp düştüğünüz o şeytan tuzağında bişeyler geveleyip duracaksınız..şeytanın kurduğu tuzağa düşüp ALLAH(cc)ı yalancılıkla suçluyorsunuz..

ALLAH(cc) vaadinde yani sözünde durur..bunu o mühürlenmiş kalbinizle anlamanız MÜMKÜN DEĞİL..ALLAH(cc)IN SÖZÜNDE DURDUĞUNU KIYAMET GÜNÜ ANLAYACAKSINIZ..AMA ÇOK GEÇ OLACAK..O ZAMAN ŞİMDİ ALAY ETTİĞİNİZ HAK DİNİ SAVUNANLARIN SÖZLERİNİ HATIRLAIP " NE OLURDU ONLARA İNANSAYDIM..ONLAR GERÇEĞİ BİLİYORLARDI..BANA SÖYLEMİŞLERDİ..AMA BEN ŞEYTANA UYDUM.."DİYİP AĞLIYACAKSINIZ..
Kimse Tanrı'nın yalan söylediğini iddia etmiyor. Bunun Tanrı kelamı olmadığını söylüyor!
Alt 18-12-2005, 18:42
Üye

Bak arkadaşım bu ayet aynen kuranda böyle yeralıyor. Sen eminim arapçasını ezbere biliyorsundur... Bu ayetin kurandaki tek müjde (vaat - kehanet) olmadığını da biliyorsundur. Ancak gerçekleşip gerçekleşmediğini gene kurandan, hiçbir şüpheye yer olmayacak şekilde bildiğimiz tek müjdedir ve gerçekleşmemiştir.

Ben tabiki tanrının varlığını kabul edip onu da yalancılıkla suçluyor değilim. Kendisine yapılan hakaretlere üzülen muhammed bu ayeti uydurmuş (diğerlerini de uydurduğu gibi) sonra da bunu gerçek çıkarabilmek için çalışmalara başlamıştır. (hadis-i şeriflere bak ayeti ilk ayşeye söylüyor ve birlikte çalışmalara başlıyorlar) ama nafile...

Şimdi "şöyle şöyle olacak bunu da bilen bilir" gibi boş sözlere bir cevap verme gereği de duymuyorum. Ancak muhammedin 3 oğlu oluyor ve 3'ü de evlenme yaşına gelemeden ölüyor. Bu durum da muhammedin soyundan devam eden kimse kalmamıştır. Soy kelimesine başka anlamlar yüklemek ve erkek evlat dışında akrabalıklarla da soyun devam edeceğini söylemek doğru olmaz çünkü allahın soyu kuruyacak dediği kişi de muhammedin yakın akrabasıdır (amcası Ubu Leheb) Bu durumda soy kelimesinin kapsamını genişletirsen Ubu Leheb ve muhammed için iki farklı soy dan bahsetmek de mümkün olmaz ancak ayette iki farklı soydan bahsediyor. Sen kalkıp da muhammedin ve ilk müslümanların tümünün bildikleri "soy" kavramı dışında bir "soy" tanımı yapmaya çalışıyorsun (muhammedin soyunun devam ettiğini söylediğine göre senin soy anlayışın muhammedin ve allahın soy anlayışından farklı olsa gerek)

cemaat-i müslimin ben sizin yerinizde olsam gider tarikatımın hocasına sorarım. Nede olsa hayatını dine adamış bu adamlar benim gibi hayatında dinin hiçbir değeri olmayan bir ateistin iddiasını, hele ki bu iddianın tek kaynağı da kuransa, çok rahat bir biçimde çökertebilirler.

O hayatını dine adamış hocalarınızın bu iddiayı çökertmek için nasıl saçmaladıklarını görürseniz bu işin zorluğunun, bu işin din cahili bir ateistin iddiasını çökertmek değil, gerçekleri çökertmek olmasından kaynaklandığını da belki anlarsınız.
Alt 18-12-2005, 19:13
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

exclusive sen soykütüğübilimi diye bişey duydun mu? Duymadın çünkü öyle bi bilimdalı yok. Ne diye öyle bi bilimdalı icad etmeye çalışıyosun?
Peygamber'in oğullarının ölmesi soyunun kesilmesi mi oluyor? Bu kadar mı basıyor omuzlarının üstündeki tulumba? "Soy" dediğin şeyin sadece erkek evlattan devam edeceğini iddia eden sensin, Kuran değil. Bu durumda Kuran kendisiyle çelişmiyor. Sen Kuran ile çelişiyorsun ve kendini haklılandırma adına Kuran'ı kendisiyle çelişme halinde göstermek istiyorsun ki buna bizde aynen şöyle derler: Merd-i Kıpti Şecaat Arzederken Sirkatin Söyler...
Alt 18-12-2005, 20:03
canli canli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Aliminyum
"Soy" dediğin şeyin sadece erkek evlattan devam edeceğini iddia eden sensin, Kuran değil."

Olmamış. Kuran hiçte öyle demiyor. Kadınları nesil devam ettiren olarak hiç görmez. Kurana göre kadın tohum ekilen tarladır. Bununla ilgili ayet aşağıda farklı çevirilere göre. Kadın sadece erkeğinin soyunun devamı için tohum ekilen bir tarladır. Tohum sadece erkete vardır. Ve erkekteki tohum kadına tarlaya ekilir. yani kuran çocuğa kadının bir çok katkı sağladığını bilmemektedir. Kadın tohum yetiştirilen bir araçtır. Emer çocuğu olan erkek karısından ayrılırsa ve ayrılan eşi çocuğa süt verirse erkek sütün bedelini eski hanımına vermesi gerekir . Niye insan kendi çocuğu için süt bedelimi alır. Alır çünkü çocuk erkeğin ( tohumu ) soyunun devamı nı sağlayan malıdır da ondan. burada kadının fonksiyonu tohumu yetiştiren tarladır. ne ekersen onu biçersin. Yani eken tohum sadece erkektir. Kuran kadına hep bu gözle bakmıştır. Kuranda hiç bir ayet yokturki direkt kadına gönderilmiş olsun. yani kuranda kadınlara hitap eden hiç bir ayet yoktur.

(BAKARA suresi 223. ayet)
"Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavuşacaksınız. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele!"

Kadınlarınız, (tohum ektiğiniz) tarlalarınızdır. Tarlanıza dilediğiniz gibi varın. Kendiniz için geleceğe hazırlanın. ALLAH'ı dinleyin ve onunla mutlaka karşılaşacağınızı bilin. İnananlara müjde ver

Eşleriniz sizin nesil yetiştiren tarlanızdır. Tarlanıza dilediğiniz şekilde varın. Kendiniz için ilerisini düşünerek hazırlık yapın. Allah’ın haram kıldığı şeylerden korunun ve O’nun huzuruna varacağınızı iyi bilin. (Ey Resulüm)! müminleri müjdele!
Alt 18-12-2005, 20:08
Üye

güzel kardeşim alüminyum bak bu ayet geldiğinde muhammedin 2 kızı hayattaydı.

-Ayet ne demeye geldi o zaman?
-İki kızı olan birisine ne demeye "soyu kesik" diyorlardı?
-Bu iki kızın daha sonra allahın "soyu kesilecek" dediği Ebu Leheb'e gelin gittiğini biliyor musun?

Şimdi muhammedin mirasçısı kimdi peki dersen esas mirasçısı kızı fatıma'ydı. O da ali ye gelin gitti. Alinin çocuklarını doğurdu.

-Ne yani Fatıma hem muhammedin hemde Alinin mi soyunu devam ettirmiştir?

Muhammedin soyunun kızı fatıma üzerinden yürüdüğü gibi bir düşünce ancak muhammedin erkek evlat sahibi olamadan ölmesi üzerine üretilen bir çözümdür. Muhammedin bir oğlu olsaydı ve bu oğlunun da oğulları olsaydı kimse kalkıp muhammedin soyu kızı fatıma üzerinden yürür demezdi... fatımanın çocukları Alinin soyundandır, muhammedin soyu da erkek oğlunun üzerinden yürür denirdi.

Şunu da ayrıca belirtmek istiyorum ben öyle soymuş, soy ağacıymış takıntısı olan bir insan olduğum için bu konuyu irdelemiyorum. senin tanrın bu konularla uğraşıp bu konuda vaatlerde bulunmuş ben bunu irdeliyorum.

en önemlisini de en sona sakladım: Senin söylediğin şey başta bu ayeti ileten elçi muhammedin kendisi olmak üzere herkesin "kevser suresini" yanlış anladığı anlamına geliyor. O dönemde "soy" dendiği zaman kastedilen bellidir. iki kızı olan adama neden "soyu kesik" dendiği de bellidir. Kevser suresi ve "soyu kesik" tartışmaları bütün hadislerde beraber anılmıştır. Hadislerde açıkça yazmasa da bu surenin muhammed tarafından "erkek evlat vaadi" şeklinde yorumlandığı sonucu çıkartılır(hemen müjdeyi ayşeye veriyor, yani ayeti ona okuyor, sonra da beraber çadıra gidiyorlar çünkü muhammed oğlu ayşeden olsun istiyor. kevserle ilgili hadislere bak, nerede, ne zaman, niçin gelmiş ve insanlar üzerinde nasıl bir etki bırakmış onu öğren önce. Bu ayetten sonra hep ayşeyle yatıyor muhammed.)

Neyse senin dediğin doğru diyelim. Bu defa da sana şunu sorarım:

Yahu senin allahın bi ayet yolluyor, başta muhammed olmak üzere herkes yanlış anlıyor. (bi sen anlamışsın doğrusunu)
Keşke allah birazcık daha ileri görüşlü olsaydı da ayette "senin kızların var ya. kızların olduğuna göre elbette soyun devam edecek" deseydi. hem muhammed de ayşe de boşu boşuna bel ağrıtmamış olurlardı
Alt 18-12-2005, 20:09
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Şimdi bu noktada hangisi doğru :
1-Hz.Muhammed çok evliliğe mecbur mu kaldı?
A- Hz.Muhammed cinsel gücü yüksek,ya da ellisinden sonra azmış biri olduğu için mi aşırı sayıda evlilik yaptı ?---(Sizin görüşünüz)
B- Dünürü Ebu Leheb'le olan çekişmesi ve soyunun kesikliği iddiasını çürütebilmek maksadıyla mı çok evlilik yaptı?---(Sizin iddianız)
C- Bakıma muhtaçların ve cennetlik olabilmek için kendisiyle evlenmek isteyenlerin isteklerini karşılamak için mi çok evlilik yaptı?--- (İslami görüş)
D- Hepsi

2- Tebbet süresi ile Kevser süresi aynı konuyu mu içeriyor?( Soy konusu )
A- Kur'an, peygamberin özel hayatlarının konu edildiği ve Allah'ın sözleriyle çekiştiklerine laf ve tehdit yağdırdığı bir araç olarak mı kullanılmıştır?
B- O İslam peygamberidir,başından geçen olaylar dünyaya sunulan evrensel mesajlardır.

Önerilen Siteler