Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-10-2009, 17:43
En el hak En el hak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart evrime ışık tutan yeni bulgu

Etiyopya’da 1994 yılında ortaya çıkarılan bir iskeletin, insanın evrimleştiği "insansılara" ait, bulunan en eski bulgu olduğu belirtildi.

WASHINGTON (AA) -Science dergisinde 11 ayrı çalışmayla aktarılan iskeletin, 50 kilogram ağırlığında, 1,22 metre boyunda olan ve ormanlık bir bölgede yaşadığı anlaşılan bir dişi insansıya ait ve 4,4 milyon yıllık olduğu anlaşıldı. Ardipithecus ramidus adıyla sınıflandırılan canlının iskeleti, bulunan 125 kemik parçasının birleştirilmesiyle ortaya çıkarıldı.

Daha önce bulunmuş olan ve "Lucy" adı verilen en eski insansı iskeletinden 1 milyon yıl daha yaşlı olduğu anlaşılan ve "Ardi" adı verilen iskeletin, insanın evrimine ilişkin yerleşik bazı kanıları da değiştirebilecek önemde olduğu kaydedildi.

ABD’nin Kent Eyalet Üniversitesi’nden antropolog C. Owen Lovejoy, bu bulguyla, "insanın şempanze benzeri bir canlıdan evrilmediğini," fakat "insan ve şempanzenin ortak bir atadan geldiklerini" ortaya koyan deliller elde edildiğini" savundu.

Kaliforniya Üniversitesi İnsan Evrimi Araştırma Merkezi müdürü Tim White da açıklamasında, "bulduğumuz ortak ata değil ama bulabildiklerimiz arasında, ortak ataya en yakın olanı" dedi.

White, insan ve şempanzelerin ortak atalarının 6-7 milyon yıl önce yaşadığının sanıldığını ifade etti. White, maymun, şempanze soyunun ve insan soyunun ayrı ayrı evrimleşerek bugüne geldiklerini, ortak atadan ayrılmadan sonra birbirinden bağımsız olarak evrimleştiklerini söyledi.

Harvard Üniversitesi Arkeoloji ve Etnoloji Müzesi paleantropoloji yöneticilerinden David Pilbeam da "insan evrimi çalışmalarına ilişkin en önemli keşiflerden biri" ifadesini kullandı.

Ardi, Etiyopya’da daha önce de bitki ve hayvanlara ait çok sayıda fosilin keşfedildiği Araf vadisinde bulundu.

Ardi’nin üst dişlerinin bugünkü maymunların uzun ve keskin dişlerine değil, daha çok günümüz insanının küt dişlerine benzediğini, bunun da Ardi’nin diyetinin ağırlıklı olarak "meyve ve kabuklu yemiş gibi, ağaçlarda yetişen ürünler olduğu" anlaşıldı. Ardi üzerinde yapılan çalışmalarda, el ve ayak yapısının, bu insansının ağaçlara tırmandığını ancak zamanının büyük bölümünü yerde geçirdiğini gösterdiği anlaşıldı.

Ardi’nin pelvis ve kalça kemikleri, bu insansının dik yürüdüğünü gösteriyor. Ayakları, dik yürümeye olanak verecek biçimde. Ancak ağaçlara tırmanmasına da yardım edebilecek kadar büyük ayak parmaklarına sahip. (aa)
Alt 02-10-2009, 18:19
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Mynet'te bu haber için şu resimler konulmuş ayrıca:

Alt 02-10-2009, 18:23
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yaprağını koymayı unutmuşlar (.
Alt 02-10-2009, 20:03
metee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
metee metee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )

Fosiller ve Evrim tarih ilerledikçe evrim kendi fosilleri altında ezilmektedir.

Yeni çıkan fosil dişi LUCY havva olayına balta vurmuştur.

Tüm evrim bilgileri tarih ilerledikçe değişime veya geri adım atmaya başlamıştır.

Bu foruma ilk girdiğimizde MODERN İNSAN olayında neden ısrar ettiğimi anlayacaklar.

MODERN İNSAN olayı fosil kanıtlarını çöpe atmaktadır.

Neden çünkü tarih ilerledikçe modern insan farklı yerlere taşınmaktadır.

Tam buldum Modern insan Kuzey Afrika dedikleri noktada başka bir fosille Gürcistan Topraklarına gitmiştir.

Yeni bulunan bu fosilde DAWKİNS'in iddaa ettiği konulara da geri adım atmasını sağlayacaktır.

İnsanların Şempanze türü canlıdan gelmediğini farklı bir canlı türünde geldiğini belirten bu yazı ile birlikte birçok konu değişecektir.

TARİH BİZLERDEN YANA ŞUANDA...

Saygılarımla MeTeE

NOT :Forum biz hakaret dolu bir yazı yazdığımızda ban veya uyarı veriliyor.Ama kendi adamınıza uyarı vermiyorsunuz.Forumda aldığımız hakaretleri sizlerin dikkaet etmesini istiyorum.LÜTFEN BAZI DEĞERLER İÇİNDE TARTIŞALIM.BU TARTIŞMA YERİ KÜFÜR EDİLECEK YER DEĞİL.LÜTFEN

RDawkins ne söyleyecek şimdi.?

Yazmak istemiyorumdum ama değer verdiğim bazı arkadaşlar bulunuğu için tekrar yazmak istedim.

[Mt]METEE[/Mt]Kalp ne ile doluysa,dudaklardan 0 dökülür gider.Goethe
EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Alt 02-10-2009, 21:34
bilirkisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bilirkisi bilirkisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Haberin BBC'deki linkini veriyorum:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8285180.stm

Sayin metee,
Sizin neyi savundugunuzu anlayamadim. Evrim teorisi bize insanlarin, sempanzelerin ortak bir atadan geldigini soyler. Siz neyi savunuyorsunuz? Tarih nasil sizden yana?

Lutfen yaziyi tam okuyun:
White, maymun, şempanze soyunun ve insan soyunun ayrı ayrı evrimleşerek bugüne geldiklerini, ortak atadan ayrılmadan sonra birbirinden bağımsız olarak evrimleştiklerini söyledi.

Bu haber bence evrimi dogrulayan bir baska kanit.
Alt 02-10-2009, 22:07
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

metee´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Tüm evrim bilgileri tarih ilerledikçe değişime veya geri adım atmaya başlamıştır.

Bu foruma ilk girdiğimizde MODERN İNSAN olayında neden ısrar ettiğimi anlayacaklar.

Tam buldum Modern insan Kuzey Afrika dedikleri noktada başka bir fosille Gürcistan Topraklarına gitmiştir.

Yeni bulunan bu fosilde DAWKİNS'in iddaa ettiği konulara da geri adım atmasını sağlayacaktır.

İnsanların Şempanze türü canlıdan gelmediğini farklı bir canlı türünde geldiğini belirten bu yazı ile birlikte birçok konu değişecektir.

Saygılarımla MeTeE

NOT :Forum biz hakaret dolu bir yazı yazdığımızda ban veya uyarı veriliyor.Ama kendi adamınıza uyarı vermiyorsunuz.Forumda aldığımız hakaretleri sizlerin dikkaet etmesini istiyorum.LÜTFEN BAZI DEĞERLER İÇİNDE TARTIŞALIM.BU TARTIŞMA YERİ KÜFÜR EDİLECEK YER DEĞİL.LÜTFEN

Yazmak istemiyorumdum ama değer verdiğim bazı arkadaşlar bulunuğu için tekrar yazmak istedim.

Metee sanırsam evrim ile çıkan haberleri anlamadan okuyorsun. Bu haberde de gürcistandaki fosille ilgili haberde de evrimi çürüten bir olay yok. Öncelikle gürcistandaki modern insana yani homo sapiens e ait değil.
Homoerectus a ait. Bu fosilin önemide Homo erectusun Tahmin edilenden daha önce avrupaya göç ettiğidir. Homo erectusun dana önce avrupaya göç etmesi evrimi malesef yıkmıyor.

Yukarda bahsi geçen fosil ise gene evrimi çürütmek bir yana onu doğrulamaktadır.

Merak ediyorum evrimi doğrulayan bir fosilden evrimi çürüttü diye haber yapmayı nasıl becerebiliyorsun çok merak ediyorum.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 03-10-2009, 00:36
bilirkisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bilirkisi bilirkisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu da berkeley'den baska bir link:
http://www.berkeley.edu/news/media/r...skeleton.shtml
Alt 03-10-2009, 01:30
siparisci siparisci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Darwin'in kendisi değil mi fosil kanıtları olmadan teori bir hiçtir diyen ? Böyle bir fosil de zaten yoktur.

Kanıtlanmamış bir teoriyi, budur böyledir diye anlatarak nasıl gülünç duruma düşüyorsunuz
Alt 03-10-2009, 10:26
En el hak En el hak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

metee´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Saygılarımla MeTeE

metee,

evrim teorisi hakkındaki,bilgi birikimin ortada,

sen hala insanların maymundan evrildiğinimi düşünüyorsun

ya bari birşey bilmiyorsanız gülünç duruma düşmeyin
Alt 04-10-2009, 12:44
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ortak ataya adım adım

arkadaşlar bilim dünyasında şu anda gündemde olan bir konu. birçok gazetede ve bilim dergilerinde yankı yaptı...

Sonuçları geçen hafta duyurulan 15 yıllık bir çalışma, maymunlarla insanların ortak atadan geldiklerini doğrular nitelikteydi.
1994’te Etiyopya’da bulunan ve aradan geçen 15 yıl boyunca yeni bulunan örneklerle üzerinde yoğun ve titiz çalışmalar yapılan ardipithecus ramidus fosili, maymunlar ve insanların ortak bir atadan geldiklerini doğrulamasıyla yüzyılın araştırmaları arasındaki yerini şimdiden aldı.
Geçtiğimiz Cuma günü Science dergisinin özel bir sayıyla hakkında yapılan çalışmalara yer verdiği ve Ardi takma adı verilen 4,4 milyon yaşındaki fosil, bulunan en eski insanımsı fosil olmamasına rağmen şimdiye kadar bulunanlar arasında en tama yakını olması dolayısıyla büyük bir önem taşıyor.
Ardi’nin bulunan kafatası, diş, bacak, ayak, kol, el ve kalça kemikleri boyunun yaklaşık 1 metre civarında olduğunu, iki ayak üzerinde yürüyebildiğini ama aynı zamanda ayak başparmaklarının özel yapısı sayesinde ağaçlar üzerinde de gezebildiğini gösteriyor. Özellikle kalça kemiklerinin incelenmesinden bulunan fosilin bir dişi olduğu ortaya çıkıyor.
Araştırma ekibinden C. Owen Lovejoy, Ardi’nin bulunması ve üzerinde yapılan çalışmaları “Bu, evrimsel biyolojide yer alan en önemli tür olabilir” sözleriyle değerlendiriyor. Ardi, ilk insanımsıların neye benzedikleri konusunda sunduğu verilerle Owen Lojejoy’un bu değerlendirmesini doğrular nitelikte.
Yoksa maymunlar mı insandan geldi?
Evrim karşıtı yaratılışçı görüş, evrim teorisini savunanların insanın maymundan geldiğini iddia ettiklerini, ama yıllardır uğraşmalarına rağmen bir türlü aradaki “kayıp halkayı” bulamadıklarını ve bu durumun evrim teorisini çürüttüğünü sürekli olarak öne çıkartıyor.
Ne Charles Darwin ne de sonrasında gelen evrimciler insanın maymundan geldiği yönünde bir iddiaya sahipler. Aksine, bilim insanlarının bu iddiayı bilim dışı olarak nitelendirdikleri biliniyor. Genel kabul gören yaklaşım, insan ve maymunun “ortak bir ata”ya sahip oldukları yönünde; bu yüzden “kayıp halka” kavramı evrimciler tarafından şiddetle reddediliyor. Ardi ile ilgili yapılan çalışmaların bulduğu en önemli sonuç, ortak bir atanın kesin olduğunun karşı çıkılamayacak bir çıplaklıkta gözler önüne serilmiş olması.
Ardi’nin ayakları üzerinde durabilmesi, çene yapısında bugünün insanlarıyla benzerlikler düşünüldüğünde bu ortak atanın şimdiye kadar tahmin edilenden çok daha fazla maymun yerine insanımsılara benzediği ortaya çıkartıyor. Çalışmayı yorumlayan birçok bilim insanı, yaratılışçılarla dalga da geçerek “insanlar maymundan değil, maymunlar insandan gelmiş” yorumunda bulunuyor.

kaynak: sol-haber merkezi

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?

Önerilen Siteler