03-10-2009, 03:23
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Merhaba özgür ve tutsak arkadaşlar
Ben sitenizi 2004'den beri takip eden, daha önce spy_force nicki ile aranızda bulunan fakat artık ugorur nickini kullandığım için bu nick ile bir üyelik alan, mümkünse spy_force nickimi bu üyeliğim ile birleştirmenizi isteyen, hür düşünen, kendimi dogmalara kilitlemeyen, tanrı veya din hakkında insanların çok yanlış düşündüğünü ve doğruyu yaymak isteyen bir insanım.
Konu başlığı ile ilgilide, bu sitede özgür insanlar kadar tutsak, kendini bir dine adamış, bu adama onları köreltmiş insanlarında oluşundandır.
Başka söze gerek var mı?
|

03-10-2009, 03:29
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger ugorur;
Benim icin yeni olsa da; madem "eski" bir uye idin, o zaman hosgerideldin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

03-10-2009, 03:40
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger ugorur;
Benim icin yeni olsa da; madem "eski" bir uye idin, o zaman hosgerideldin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Teşekkürler. Eskiden aktif değildim, daha inancım oturmadığı için aktif değildim. Ne bilgi birikimim tamdı nede düşüncelerim. Artık bir birikime ve stabil bir düşünceye sahip olduğum için yeni üyelik açtım, yeni bir nick seçtim kendime.
Bu arada gerçek bilgilerimide vereyim. Ben Umurcan Görür, nickim benim adım ve soyadımın günümüz dil standartlarına çevrilmiş biçiminin kısaltmasıdır.
Bu arada belki bana spy_force nickini bir yöneticiye değiştirtebilirdin neden yeni üyelik aldın diye soran çıkabilir düşüncesi ile belirteyim. O nick benim düşünceleri ve birikimi tam oturmamış döneminden kalma ve üyeliğimde öyle. O yüzden yeni nick ile yeniden üye oldum.
Ayrıca bir eleştiride yönetime yapayım. Madem 10 mesaj sınırı koydunuz, bu tanışalım bölümü neden bu sınıra dahil. Burayı saymandan çıkarabiliyorsunuz. Bir insan hiç bir birikim vermeden burada 10 mesaj doldurabilir.
Saygılarımla
Umurcan Görür
|

03-10-2009, 03:46
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger ugorur;
bu sitede özgür insanlar kadar tutsak, kendini bir dine adamış, bu adama onları köreltmiş insanlarında oluşundandır.-ugorur-
Tutsaklik, sadece din de olsa, ozgur dusunemeyen, ya da ozgur dusunceye "yasak" koymak isteyen; her dusunce; kendi tabusu ve tutsakligi temelinde "yasak" koyar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

03-10-2009, 06:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger ugorur;
bu sitede özgür insanlar kadar tutsak, kendini bir dine adamış, bu adama onları köreltmiş insanlarında oluşundandır.-ugorur-
Tutsaklik, sadece din de olsa, ozgur dusunemeyen, ya da ozgur dusunceye "yasak" koymak isteyen; her dusunce; kendi tabusu ve tutsakligi temelinde "yasak" koyar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Sayın evrensel-insan
Yazdığınız "Tutsaklik, sadece din de olsa, ozgur dusunemeyen, ya da ozgur dusunceye "yasak" koymak isteyen; her dusunce; kendi tabusu ve tutsakligi temelinde "yasak" koyar." cümlesini tam olarak anlayamadım. Biraz devrik bir cümle olmuş gibi. Biraz daha açık bir şekilde yazar mısınız?
Saygılarımla
|

03-10-2009, 11:02
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"stabil bir düşünceye sahip olduğum"
Hoşgeldiniz, Sn. TUTSAK!
Pranganızı kendiniz takmışsınız.
Hücrenin uygun bir tarafında kendinize yer bulabilirsiniz.
|

03-10-2009, 12:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
mhmd´isimli üyeden Alıntı
"stabil bir düşünceye sahip olduğum"
Hoşgeldiniz, Sn. TUTSAK!
Pranganızı kendiniz takmışsınız.
Hücrenin uygun bir tarafında kendinize yer bulabilirsiniz.
|
Merhaba mhmd
Benim "stabil"den kastım, değişmez veya eleştirilmez değil, kendimce en uygunu olandır. Bu yüzden tutsak olduğumu düşünmüyorum. Ha eğer sende kendi inançlarına karşı eleştirel ve değiştirlebilir olarak görüyosan, görüşün ne olursa olsun özgürsündür.
Bu arada bu mesajın sanırım 3000. mesajın.
Saygılarımla
|

03-10-2009, 14:26
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Nicelikten haylidir geçtiğimiz, resmiyete bindi.
Skor!!! tabelasının varlığını, sizin uyarınızla hatırladık.
Gerçi niteliğimiz de şüpheli ya...
Her neyse
Sn. ugorur,
İddialı bir girişi tercih etmişsiniz.
Oysa ki, özgür düşüncenin kendisi dahi tutsaklıklara mahkumdur.
Yere bağımlıdır, zamana bağımlıdır, çevreye bağımlıdır, geçmişine bağımlıdır, ön yargılara bağımlıdır.
Hepsinden de arı ise?
O zaman da biyolojisine bağımlıdır, psikolojisine bağımlıdır.
Beyninin ürettiği kimyasal tepkimelere, elektriksel süreçlere bağımlıdır.
Hasılı kelam düşüncesinde prangasız kişi varsa bile, dünyamızda onları da biz prangalıyoruz.
|

03-10-2009, 14:46
|
 |
Üye
|
|
|
|
ugorur´isimli üyeden Alıntı
Konu başlığı ile ilgilide, bu sitede özgür insanlar kadar tutsak, kendini bir dine adamış, bu adama onları köreltmiş insanlarında oluşundandır.
Başka söze gerek var mı?
|
Bence başka söze gerek var!
Yukarıdaki cümleyi öğelerine ayırırsanız, biz de özne nedir, yüklem nedir, nesne nedir, ayırıp jigsaw puzzle'a gerek kalmadan meramınızı anlayabilsek.
Bu arada hoşgeldiniz.
-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-
"The Usual Suspects" filminden
|

03-10-2009, 17:29
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger ugorur;
Yazdığınız "Tutsaklik, sadece din de olsa, ozgur dusunemeyen, ya da ozgur dusunceye "yasak" koymak isteyen; her dusunce; kendi tabusu ve tutsakligi temelinde "yasak" koyar." cümlesini tam olarak anlayamadım. Biraz devrik bir cümle olmuş gibi. Biraz daha açık bir şekilde yazar mısınız?-ugorur-
Bu yazinin anlami; tabu-tutsaklik-yasak arasindaki bagi kurmaktadir. Siz boyle bir bag kurabiliyormusunuz? Tabu lar, o tabulara; tutsakliklari, teslimiyetleri getirir; Tabularin asilamamasi da; teslimiyetten kurtulunmamasi icin, konan yasaklar, yasalar, kanunlar ve kurallardir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|