Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-10-2009, 17:50
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ceylan'ın Katilleri ve Orduyu Yıpratmayalım

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne bağlı Ecemiş Köyü yakınlarında hayvanlarını otlatırken öldürülen 12 yaşındaki Ceylan Önkol’un cansız bedeninden kopan et parçaları annesinin eteğinde taşınırken, jandarma olay yerine gitmeye hazırlanan savcıya "gelme" demiş.

Ve kaç gündür kendimi tutayım diyorum, bu işin sonunda birilerine çok kötü küfretmek var, yasaklanmak var diyorum, baktım olmayyacak.

İsyan ediyorum arkadaş!

Siyasi gündeme burnunu sokmak için sabahı bile beklemeyen, geceyarıları e-muhtıraları çıkaran, laiklik sözkonusu olduğunda cumhurbaşkanını bile takmayan, halktan kopuk, askerlikten zerre anlamayan, G-3 silahıyla 100 atış yapsa bunlardan tekini bile hedefe nişanlayamayacak askeri yetenekten yoksun, içigeçmiş rejim anlayışlarını pervasızca deklare ve dikte etmekten çekinmeyen, halkın değer yargılarına düşman bir kurum.

Bu kurumdan Ceylan'ın acımasız katli için yürek ferahlatan bir haber duymak istedim. Ama nafile. Ceylan laiklik değildi... Canlı organizmalarımız, birilerinin siyasi kırmızı çizgilerinden daha önemli değil. Ya Baykal'a ve Bahçeli'ye ne demeli. Şimdi karar veremiyorum. Acaba hangisinden daha nefret ediyorum. Ben herhalde Baykal'dan nefret ediyorum, yok yok Bahçeli, yok yok Baykal... Yine karar veremedim. Nefret ediyorum dediğime bakmayın, nefret sözcüğü onlara duyduğum bu hissin yanında çok küçük bir sözcük olarak kalır. Bakıyorsunuz, tek kelime etmemişler. Başbakan'a ne demeli? Hani insan temelli siyaset. Hani açılım. HAni şeffaf kurum talepleri. Ne demişti Taraf manşetten? Paşa'sının Başbakanı...

Yazımın sertlik tonuna şaşıran arkadaşlar kusuruma bakmasınlar. Muhtemelen birkaç sigaradan sonra sakinleşeceğim. Elazığ'da teğmeni tarafından pimi çekilmiş bombanın eline verildiği 4 fidanı da boşverin, Ceylan'ı da... Unutun Aktütün'ü, Dağlıca'yı... Diyarbakır Cezaevini hiç aklınıza bile getirmeyin. Ordumuz yıpranmasın yeter. Yemişim demokrasiyi, yemişim insan haklarını...

Ha bu arada, forumdaki bazı arkadaşların faşist eğilimli yazılarına tek kelime bile cevap yazmayacağım. Onlar da bana yazmasınlar. Sinirlerim bozuluyor çünkü...

-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-

"The Usual Suspects" filminden
Alt 03-10-2009, 18:04
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

eruhu da unutalım mı şopen efendi????????

"Varsan,çarp!!!"
Alt 03-10-2009, 21:03
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

eruhu da unutalım mı şopen efendi????????

unbe

Bu nasıl bir insanlık anlayışı. Eruhu kına buna kimse bir şey demez, eleştir, yerin dibine sok. Ama öyle şeyler anlat ki slogan düzeyinde kalmasınnn ve faydalı olsun.

Ama ortada somut bir olay var. Ceylanı katledenler için de haykır, ona da karşı çık, lanetle ve susma.

O tazcecik çocuk karnındaki bir patlama ile paramparça bulundu, otopsi yok, olay üzeri inceleme yok. Ve çocugun öldügü yer üç askeri birlige yakın. Olaydan sonra ciddi bir çatışma, operasyon da yok.

Yahu kimi ve neyi savunuyorsunuz siz, bu kadar mı gözünüz döndü, bu kadar mı insanlıga yabancılaştınız. Gerçekten konuyu biliyor musunuz yoksa sadece savunma refkeksi ile mi yazıyorsunuz.

12 yaşındaki bir çocuk 3 askeri birligin arasında karnındaki bir patlama ile paramparça oldu.

Unbe sen de anne idin degil mi. Anneligin bile önüne geçiyorsa bu ulusalcılık, kendinizi ciddi olarak tartın derim. Hem de çok ciddi.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 03-10-2009, 21:25
Super Moderator

Başarı Ödülü 

yahu dilaver
anneliğimin olayla ne alakası var?
tabii ki küçücük bir çocuğun ölmesine üzülürüm.
dile getirmeme sebebim politika forumunda yazmak istememdir.
ama şopen kalkıp ta bu kadar eleştiride bulunup eruhu pas geçerse elbette bende bunu sorabilirim değil mi?
neden herşeyi annelik insanlık vb. şeylerle kıyaslıyor ve hemen suçlamaya girişiyorsun ki.
haksız olan her ölümü kınarım ben zaten.
beni anlamak bu kadar mı zor?

"Varsan,çarp!!!"
Alt 03-10-2009, 21:37
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

evet zor unbe.

Eruh pkk nın çıkışı ve olar bunu bayram olarak kutluyor. Bu bir gerçek ve geçmişte kalmış.

Ama şimdi somut bir durum var, ve ona karşı sesimizi yükseltelim. Kürt Türk olmamız önemli degil. Şimdi birileri Eruh'u mazur görebilir, bunu tartışabilirsniz. Ama bu konu Eruh'un da, her şeyin de üzerindedir.

Eruh'u lanetlersiniz, sonuna kadar ama Ceylan konusunda taraf tutamazsınız. Yapmayın bunu, Hep beraber Pkk yı eleştirelim ya da tartışalım. Ama Ceylan konusunda tek bir ses olalım.

Bu tsk yı eleştirmek degildir aslında. Sadece savaş şartlarının insanları ne hale getirdigini gösterebilmektir. Ve gerçek tehlike de budur.

Savaş insanları insan olmaktan çıkarıyor. İşin kötüsü bu bizlere de yansıyor. 12 yaşındaki bir kızın katli karşısında taraf tutar hale gelebiliyoruz. Gerçek tehlike de burada.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 03-10-2009, 21:52
Super Moderator

Başarı Ödülü 

yahu ben taraf tutmuyorum.
demişim ki haksız her ölümü kınarım.
daha ötesi var mı bunun?

not:hakkımda yalan yanlış isim benzerliğinden dolayı çıkartılan polisin dövdüğü çocuk meselesinde Cem bunu bana msnden ilk söylediğinde direkt dediğim kimmiş buna destek verenler hemen kınayalım demiştim,kendisine sorabilirsin.

"Varsan,çarp!!!"
Alt 04-10-2009, 15:09
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Korkunç olay dört gün önce 11.00 sularında gerçekleşiyor. Evden çıkan 14 yaşındaki küçük Ceylan’a bir roket mermisi isabet ediyor. Annesi Saliha Önkol yavrusunun parçalarını etrafa saçılmış olarak buluyor.
Köylüler hemen savcılığa haber ediyor, görevi o an olay yerine gelip rapor tutmak olan savcı can güvenliğim yok diye bir türlü gelmiyor. İkindi vaktine kadar köylüler cesedin başında bekliyor.

Abalı karakolundan bir imam ve köylüye fotoğraf makinesi ve kamera verilip çekin deniyor.

Daha sonra savcılığın talebi üzerine minik Ceylan’ın parçaları en yakın karakola götürülüyor. Karakol kapısında otopsi yapılıyor.

Roket mermisinin nereden fırlatıldığını anlamak, kriminal rapor tutmak için dahi hiçbir yetkili olay yerine gelmiyor.

Üç gün sonra savcılık harekete geçiyor, muhtemelen o zamana kadar da birileri tarafından deliller karartılmış oluyor.

Köylüler merminin yakında bulunan Tabantepe Jandarma alay komutanlığından geldiğini söylüyorlar. Tabii henüz bu kesinlik kazanmış bir bilgi değil.

Olay üzerine bölge insanın nabzını tutmaya çalıştım. Görüştüklerim PKK’nın yapmış olamayacağını söylüyorlar, genel kanaat merminin Jandarma birliğinden yanlışlıkla boş araziye diye atılmış olabileceğini yönünde.

Bölgede geçmişte yaşananlar olayın gerçek boyutları ile ortaya çıkacağı konusunda ümitlerimizi söndürüyor. Binlerce faili meçhule bir yenisinin ekleneceğine dair karamsar bir duygu içimi kaplıyor.

Sonuçta minik Ceylan artık aramızda değil. Yaşarken de ne kadar aramızdaydı ondan da emin değilim.

Bölgenin bütün gerçekleri ile birlikte minik Ceylan yaşarken de aramızda olsa idi bu korkunç olay karşısında topyekun millet olarak içimizde bir isyan duygusu belirirdi.

Ne hükümetten, ne köyün yanı başındaki jandarma karakolundan ne de savcılıktan ses çıkmıyor.

Çıldırtan bir sessizlik hâkim. Sanki bir yerlerden sakın bu işin üzerine gitmeyin diyen birileri var.

Gazetelerden sadece Taraf konuyu gündeme getiriyor ve manşete taşıyor.

Medyanın oyuncağı haline gelmiş kamuoyuna ne demeli peki? Bu tepkisizlik ya duyarsızlık nasıl izah edilebilir?

Aile veya ahbap sohbetlerinizde Beşiktaş maçı kadar dahi olsa hiç yer tuttu mu minik Ceylan.

O halde size insan denebilir mi?

Bu sessizlik karşısında niye isyan etmiyorsunuz? Başka kendi vicdanınıza sonra Cumhurbaşkanına, Başbakana, Genel Kurmay Başkanına, İçişleri bakanına, Diyarbakır valisine, medya yayın yönetmenlerine söylenmesi gereken iki çift lafınız yok mu?

14 yaşındaki Ceylan’ın bakışları karşısında ezilmiyor musunuz?

Erkam Tufan AYTAV

-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-

"The Usual Suspects" filminden
Alt 04-10-2009, 21:36
ozgur_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_ ozgur_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Molloch

Şuan Tarafın yayınladığı haberlerin benzerlerini 1980-90 lı yıllarda cumhuriyet yapıyordu.

Şuan akp nin söylediği bazı şeyleri 1980-90 lı yıllarda SHP söylüyordu.

Toplumuzun genelinde herşeyi siyah ve beyaz görme alıkşanlığı var. Oysa ben gri tonlarında olduğunun düşünüyorum. Bir mhp ilde bir akp ilde chpli ilede bir dtp ilde bazı noklarda ortak paydalarımın olabileceğini düşünürüm. Bir düşünce tarzının çoğunu benimsemesemde hayata bakış açım doğrultusunda yapılan doğru şeyleri alkışlarım. Bu ortak paydanları alkışlamam beni ne mhpli ne chpli ne akpli nede dtpli yapar. Hayata bakış açım noktasında kim doğru şey yaparsa onu alkışlarım. Bu beni düşüncelerimden ve siyasi çizgimden uzaklaştırmaz.
Alt 04-10-2009, 23:53
Molloch Molloch isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

ozgur_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Toplumuzun genelinde herşeyi siyah ve beyaz görme alıkşanlığı var. Oysa ben gri tonlarında olduğunun düşünüyorum. Bir mhp ilde bir akp ilde chpli ilede bir dtp ilde bazı noklarda ortak paydalarımın olabileceğini düşünürüm. Bir düşünce tarzının çoğunu benimsemesemde hayata bakış açım doğrultusunda yapılan doğru şeyleri alkışlarım. Bu ortak paydanları alkışlamam beni ne mhpli ne chpli ne akpli nede dtpli yapar. Hayata bakış açım noktasında kim doğru şey yaparsa onu alkışlarım. Bu beni düşüncelerimden ve siyasi çizgimden uzaklaştırmaz.
Özgürcüğüm sen ılımlı ve demokrat bir insana benziyorsun. Sorun şu ki, TSK'nın yaptığı tek bir eylemden yola çıkarak ülkedeki bütün laiklik yanlılarına salya saçarak küfür etmek ile, başka bir başlıkta da belirttiğim gibi, Sevan Nişanyan eşine bir kavanoz dışkı boca etti diye "bütün liberaller insan dışkısıyla içli dışlıdır" demek arasında mantıksal açıdan hiçbir fark yok. Schopenhauer zihniyetindeki insanların kendilerinin de belirttiği gibi TSK ya da ordu, silah kavramları ile alıp veremedikleri yoktur. Çünkü muhafazakarlar asla barış yanlısı ve pasifist olamazlar. Eğer TSK "muhafazakar değerlerimize" sahip çıkan bir kurum olsaydı Islamcıların TSK ile nasıl bir ilişkisi olacağını düşünmek zor değil elbette. Tıpkı liberallerin ve muhafazakarların şu günlerdeki bitmek tükenmek bilmeyen Emniyet, Fettullahçı polis sevdası gibi. Alkol alan ya da sevgilisiyle öpüşen gençleri akıl almaz bir biçimde taciz eden polisler konusunda, küçük çocukları öldüren Fettullahçı polisler konusunda, AKP yandaşı liberal medyada tek bir laf bile duyamazsın mesela. Taraf'ta bile iki tane polis yazar vardır.

Daha önceden de yazdığım gibi ben milliyetçi bir insan değilim ve CHP'nin milliyetçi damarından hazzetmiyorum ancak laiklik konusunda kesinlikle partiyle aynı çizgideyim. Az bile yapıyorlar bence. Cumhuriyet'in senin bahsettiğin haberleri yaptığı dönem, TSK'nın gerici bir çizgide olduğu dönemdi. Dolayısıyla o dönemde SHP'nin ve Cumhuriyet'in, TSK karşıtı yayınlar yapmasında şaşıracak birşey yok. Yani cumhuriyetçiler kendi içlerinde tutarlı oldular hep.

Aynı şekilde zamanında Kenan Evren için çarşaf çarşaf methiyeler düzen postal yalayıcı liberaller şimdi başımıza aslan demokrat kesildiler. Yani Islamcılar da kendi içlerinde tutarlı oldular hep. 12 Eylül gerici darbeydi, Evren'in sivil uzantısı olan AKP de gerici bir parti. Bu ülkedeki muhafazakarlarımızın demokratlığı tıpkı sabun köpüğü gibidir. Ülkemizde bu kadar güçlü bir Fettullahçı imparatorluk varken de, üzgünüm ama, TSK'yı kendime düşman olarak algılamıyorum.

Ahmet Altan (s.a.v.) olmasa ne yapardık! Geceleri yatmadan önce Ahmet Altan'a (s.a.v.) dua ediyorum. Bir de Ahmet Altan'a (s.a.v.) hakaret eden faşistler var ki, o kâfirlerin hepsi tasfiye edilmeli! Düşündükçe gözlerim kararıyor, nefret içinde çırpınıyorum! Bir gün hepsini yok edeceğiz. Bir gün herkes Taraf okumak zorunda kalacak. Elhamdüllaltan!
Alt 04-10-2009, 23:55
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çocuk katilleri hesap versinler,katliamlar dursun işkenceler son bulsun.
İnsanlar özgür halklar kardeş olmalı.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Önerilen Siteler