
03-10-2009, 23:01
|
|
Yasaklandı
|
|
Üyelik tarihi: 28 Jun 2009
Bulunduğu yer: Rotterdam
Mesajlar: 1.714
|
|
Özgürlük ve Demokrasi
Özgürlük ne demektir?
TDK
Özgürlük:
1.Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbesti.
"Özgürlüğünün ilk gününde meyhanedeki arkadaşları ona dostça öğütler verdiler."-
2.Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, hürriyet.
"Özgürlük görece bir kavramdır, onu oldum olasıya bilmişimdir."-
.
.
.
Özgürlük kişilere göre degişkenlik gösteren bir kavramdır. Kimileri icin sınırsız ekonomik güclülük, kimileri icin huzur, kimileri icin her düşündügünü söyleyebilmek, kimileri icin korkusuzca yaşayabilmek, kimileri icin; her istedigini yapabilmektir.
Bu örnekleri cogaltabiliriz.
Özgürlükcü demokrat ise her iki kelimenin birbiri ile celiskiler olusturdugu bir kavramdır.
Demokrasi nedir? Özgürlükcü olmak ne demektir?
Demokrasi, toplumun huzurunu ve eşitligi saglamasi icindir. Peki demokrasi her ülkede, her siyasi kişinin, her bireyin beyninde aynı mı algılanır?
Kesinlikle hayır.
.
Özellikle Türkiye Cumhuriyetinde, insanların beyinlerinde demokrasinin algılanması carpık, curpuktur.
Cok gerekli olan, sistemin bel kemigini oluşturan yerlerde demokrasi yoktur ve diger ülkelerde olmayan sınırsız özgürlükler vardır.
Örnegin: Türkiye'de yargı bagımsızlıgı, hukuk, esit adalet dagılımı yoktur ve tanıdıgı, torpili, parası olanların sınırsız özgürlükleri vardır. Kişi, bu demokrasi anlayışını ve özgürlügü yaşamak ve ona sahip olmak icin var gücüyle, güclü kişilikler ile tanışmak ve bir an önce bol paraya kavuşabilmek icin köşe dönmesinin gerektigine inanarak yaşar.
Köşeyi dönenler, sınırsız özgürlüklere kavuşan kişiler bir gün otomobilleri ile özgür, sarhoş ve nahoş bir durumda yakalanabilirler.
Bu durumda yakalanan kişiler, polisler tarafından sarhos veya elleri kelepceli götürülürken, özgür ve demokratik kisiler tarafindan tv lerde teşhir edilebilirler.Teshir edilen özgür demokratik düsünceyi savunanların iclerinde entellektüel sanatcıların da oldugu görülebilir, görülmüştür.
Bu iki grupda özgürlükcü ve demokrasinin savunucularıdır fakat yanlış zamanda yanlış yerde birbirleri ile cizgileri cakışmıştır.
Özgürlükcü demokrat iki grup üyeleri, bundan sonra birbirleri ile karşılaşmamaya özen gösterirler.
Sınırsız özgür olarak ve kişiye özel demokrasi anlayışı ile yaşamak Türkiye’de son zamanlarda görülen, gündemde olan cok başka ve yeni bir takiye ceşidir.
Dincilerin yaptıkları takiyelerinin arkasında bir kitap ve dogmatizm vardır. Toplumun her kesimi takiye yapanları ve nasil yapıldıgını cok iyi bilmektedirler.
Özgürlük ve demokrasi gibi ucları acık, sınırlarının ne oldugu kimse tarafından dogru dürüst bilinmeyen bu iki kavramın sentezini savunanların yaptıkları takiyelerininde ucları acık ve sınırları yoktur.
Cevir o tarafa...
Cevir bu tarafa...
Olmadı kenarı kızarmış…
Hayir bu tarafi yanık…
Yok, yok tuzu az olmus…
Senin kaşlarin hilal, benimkiler cekik…
Boyun ufak…
Coraplarının rengi beyaz...
Ayakların cok büyük…
Senin ayakların taraklı…
.
Yemez beyler…
At terli….
Icinde liberal, komunist, sosyalist, neoliberal, dinci, ırkcı, milliyetci düsüncelerin hepsini barındıran özgürlükcü demokratik insanların, demokrasiden ve esit haklardan dem vurmalari ise tam bir sulu komedidir.
Üstelik liberal düsüncede olan kisilerin esnekliklerinin cignenmiş sakız gibi, bir yerlere yapışarak, köşe dönebilme arzularını göz ardı etmezsek; özgürlükler ve demokrasi anlayışının yelpazesinin ic ice girmiş, renklerini ayıramadıgımız, renkliliginide anlamakta cok güclük cekmeyiz.
Peki bu özgürlükcü demokratlar, Dünya’nın, ülkenin, insanların refahi ve huzuru icin neler yapmislardir?
.
Kendileri gibi olabilmeleri icin, dün neler yapmışlar?
.
Bu gün neler yaptılar?
.
Yarın neler yapacaklar?
.
Ya biraz sonra?
.?
.?
.?
|

03-10-2009, 23:33
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
Üyelik tarihi: 08 Mar 2008
Bulunduğu yer: Londra
Mesajlar: 22.832
|
|
Saygideger arkadaslar;
Demokrasi; tamamen siyasi bir gorus iceren kavramdir ve tum soyut kavramlar gibi; her siyasi bakis acisinin dogrusuna gore icerik kazanir.
Sorun demokrasi de degil; demokrasinin saglanacak olmasindadir. Cunku her siyasi gorus, kendi dogrusu temelinde; demokrasinin sinirini cizer ve bu sinira kadar olan alana da ozgurluk der.
Ozgurlukcu, yani baskasi icin ozgurluk istemeden once; kisinin kendisinin ozgur olmasi ve bunun bilincine varmasi gerekir.
O yuzden; siyasi bir kavram olan demokrasi yerine; insan HAK ve OZGURLUKLERI kavrami cok daha yerindedir. En azindan; siyasi bir dogrunun getirecegi demokrasi siniri yerine; ozgurluk ve hakkin birbirini insansal/evrensel sinirlamasini saglar. Sonucta; bir bireyin hakki; baskasinin hakkina mudahele de biter. Iste bu da onun ozgurlugudur. Baskasinin ozgurlugude; senin hakkina mudahele edene kadardir.
Iste bu anlayis; siyasi bir icerik tasimayan ve herkesin hak ve ozgurlugunu saglayan anlayistir. Cunku Demokrasinin siyasi dogru temelli cizdigi sinir kendi cikar siniridir. Sonucta bu cizilen siniri asmak isteyene Demokrasinin; diger yuzu; DIKTATORLUK gosterilir.
Tarih bunun ornekleriyle o kadar doludur ki.
Ben, daha once "insan haklari ve ozgurlukleri" diye bir baslik actim. Maasallah, hic bir cevap gelmedi.
Bir baslikta da bir iddiami savundum, herkese "hodri meydan" dedim, gene ses yok. Bu arada sesler cikmak istedi, ama cikamadi.
Ayni iddiami burada da tekrarliyorum. Insan hak ve ozgurlukleri; siyasete "bulastirmadan" saglanmalidir. Siyasetin "saglayacagi hak, demokrasi, ozgurluk" ancak; onun iktidar amacli, bir "gozboyamasi" ve kitleleri bu "goz boyamayla" kendi iktidar ve dogru amaci icin arac, olarak kullanmak ve insan hak ve ozgurluklerini, su-istismar etmektir.
Aksini savunan varsa; buyursun. Dedigim gibi; yazilar evrensel-insan dusuncesi degil; bizzat ozgur bir bireyin insan tarafliligi ile yazilmistir. Tarafim insandir, siyaset degil.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

04-10-2009, 01:01
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
Üyelik tarihi: 30 Jul 2007
Mesajlar: 1.165
|
|
Insan hak ve ozgurlukleri; siyasete "bulastirmadan" saglanmalidir. Siyasetin "saglayacagi hak, demokrasi, ozgurluk" ancak; onun iktidar amacli, bir "gozboyamasi" ve kitleleri bu "goz boyamayla" kendi iktidar ve dogru amaci icin arac, olarak kullanmak ve insan hak ve ozgurluklerini, su-istismar etmektir. - Evrensel -Insan
Evrensel-Insan,
Siyaset ile "hak ve ozgurlukleri" ayiramazsin ....
Cunku "hak ve ozgurlukler" sinirsiz olamaz .... Bu siniri da siyaset ile belirlersin.
Cunku birey toplum icinde bulunmak zorundadir ... siyaset aslinda bir sozlesmedir. Bireyin toplum icindeki yerini belirler .... yani bu "hak ve ozgurluklerin" sinirini ortaya koyar ....
Ayni siyasi yapida bulunan bireyler toplulugu bu sozlesmeyi kabul ettikleri icin birliktelerdir.
Bu arada demokratlik ile ozgurlukcu demokratligin da ayrimini yapmak gerekir diye dusunuyorum,
Demokrasi bir idare bicimidir, yani cogunlugun kararinin bir topluluk icin uygulanmasi ....
Ama eger sadece ve sadece demokrasiyi olcu alirsan , bu uygulama azinliklarin "temel hak ve hurriyetlerini" kisitlamaya kadar varir .....
Demokrasiyi icine sindirmis ulkelerde azinliklarin da "temel hak ve hurriyetleri" kanunlarla korunur .....
demokrat olmakla, ozgurlukcu demokrat olmak (ya da bazilarinin tanimladigi sekilde liberal demokrat olmak) arasindaki en onemli ayrim iste budur, yani azinliklarin da temel hak ve ozgurluklerinin kanunlarla korunmasi ....
Aslinda Turkiye'mizin icinde bulundugu sorunlarin cozumu de burada yatiyor .....
Isin ilginc yani bizim bu sitede kurulan benim de uye oldugum ODG grubu da bunu savunuyor.... Cunku ifade ozgurlugu de bireyin temel hak ve ozgurluklerinden birisi ....
Umarim bu aciklamalarim yeterli olmustur .....
Ama tatmin etmediyse, ya da elestirmek istediginiz yanlari var ise tartisabiliriz .....
Saygilarimla,
Ne Mutlu Insanim Diyene
3.yol
|

04-10-2009, 01:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
Üyelik tarihi: 08 Mar 2008
Bulunduğu yer: Londra
Mesajlar: 22.832
|
|
Saygideger ucuncuyol;
Siyaset ile "hak ve ozgurlukleri" ayiramazsin .... -ucuncuyol-
Ayirirsin. Birincisi her siyasi gorus kendi dogru cikarinda; digerine nazaran; farkli bir hak ve ozgurluk demokrasi siniri getirecektir. Ikincisi; her siyasi gorusun bir amaci vardir ve bu amac dogrultusunda hareket eder. Ucuncu ve en onemlisi; Siyaset Farklari, kendi farki temelinde ayirir.
Insan hak ve ozgurlukleri ise; adi ustunde insanin her turlu farkinin hak ve ozgurlugunu antiayrimci temelde ve farklarin esitligi bunyesinde birlestirir.
Bu arada;
Ne Mutlu Insanim Diyene-ucuncuyol
Insanim demeyle insan olunmuyor. Onemli olan once dusunce ve davranista; herkesin kendisini bir birey olarak; evrensel/insansal egitmesidir. Asagidaki linki okuyabilirsin.
http://www.turandursun.com/forumlar/...t=5958&page=57
Mesaj 570
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

04-10-2009, 03:40
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
Üyelik tarihi: 30 Jul 2007
Mesajlar: 1.165
|
|
<<Ayirirsin. Birincisi her siyasi gorus kendi dogru cikarinda; digerine nazaran; farkli bir hak ve ozgurluk demokrasi siniri getirecektir. Ikincisi; her siyasi gorusun bir amaci vardir ve bu amac dogrultusunda hareket eder. Ucuncu ve en onemlisi; Siyaset Farklari, kendi farki temelinde ayirir.
Insan hak ve ozgurlukleri ise; adi ustunde insanin her turlu farkinin hak ve ozgurlugunu antiayrimci temelde ve farklarin esitligi bunyesinde birlestirir.>>> - Evrensel-Insan
Diyelimki ayirdin Evrensel -Insan ,
Peki bunu hayata nasil gecireceksin ? Yani bireyin hak ve hurriyetlerini nasil saglayacaksin toplumda ? Nasil guvence altina alacaksin ?
Bu arada "Ne mutlu Insanim Diyene" bir metofordur .... Insanim demekle insan olunmaz demekle neyi kastediyorsunuz ? Benim insanca davranmadigi mi dusundugunuz noktalar varsa lutfen burada acikca yazin ... Yine tartisiriz ....
|

04-10-2009, 03:55
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
Üyelik tarihi: 08 Mar 2008
Bulunduğu yer: Londra
Mesajlar: 22.832
|
|
Saygideger ucuncuyol;
Peki bunu hayata nasil gecireceksin ? Yani bireyin hak ve hurriyetlerini nasil saglayacaksin toplumda ? Nasil guvence altina alacaksin ?
Bu guvence; herbir kisinin; kendi kendini sorgulayip; kendi oz iradesiyle kendi degerlerini olusturmasi, yani birey olmasi ve birey olanlarin da; dusunce ve davranislariyla; etrafindakini birey olmaya yonlendirmesi ve birey bilincini almis kisilerin de; insansal/evrensel tur butunlugu ve mekan genisliginde bireyler toplumunu olusturmasi; birbirlerinin hak ve ozgurluklerini taniyarak ve kimse kimseye empoze etmeyerek, baski kurmayarak.
Bu konuda, benim actigim "Bu devrim baska devrim" grubu var, oraya da bakabilirsin. Ayrica; bilmiyorum tabi bu konuda yazilan kac yazimi okudun?
Bu arada "Ne mutlu Insanim Diyene" bir metofordur .... Insanim demekle insan olunmaz demekle neyi kastediyorsunuz ? Benim insanca davranmadigi mi dusundugunuz noktalar varsa lutfen burada acikca yazin ... Yine tartisiriz ....
Burada senin sahsina yonelik bir uslup veya ifade yoktur. Gene konu daha once yazilan yazilari okumaya geliyor. Verilen linki okudun mu?
Cunku; kisaca; insanOGLUun dogal dusuncesi, hic bir zaman dusunce ve davranista insan olamaz ve insanlik sunamaz. Dogal dusunce insandisi, yani tanri ve madde; insanlikdisi, yani ayrimci, cikarci, bencil, guc-iktidar-otorite duskunu, erksel, erkeksel, erk eksel icerige sahiptir. Belki fiziksel olarak; kendine insan demistir ama; dusunce ve davranis olarak insan degil; insanOGLUdur.
Oyuzden, dusunce ve davranista insan olmak ve insanlik sunmak; once birey olmak; sonra tum dogumdan beri verilen tabu ve verilerden arinmakla mumkundur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

04-10-2009, 04:11
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
Üyelik tarihi: 30 Jul 2007
Mesajlar: 1.165
|
|
Bu guvence; herbir kisinin; kendi kendini sorgulayip; kendi oz iradesiyle kendi degerlerini olusturmasi, yani birey olmasi ve birey olanlarin da; dusunce ve davranislariyla; etrafindakini birey olmaya yonlendirmesi ve birey bilincini almis kisilerin de; insansal/evrensel tur butunlugu ve mekan genisliginde bireyler toplumunu olusturmasi; birbirlerinin hak ve ozgurluklerini taniyarak ve kimse kimseye empoze etmeyerek, baski kurmayarak. - E-I.
Evrensel-Insan,
Bagislayin beni ama , bu dusunce cok utopik olmus .... varmi boyle bir toplum dunya uzerinde ? Hadi diyelimki belki olusturulabilir .... insanlari bu egitim sevisyesine nasil getireceksiniz ? Yani sizin deyimizle "herbir kisinin; kendi kendini sorgulayip; kendi oz iradesiyle kendi degerlerini olusturmasi" .... Insanlarin beynine bir sekilde "chip" mi yerlestireceksiniz eger siyaseti kullanmayacaksaniz ? Nasil insanlik bu sizin soylediginiz utopik medeniyet seviyesine ulasacak ?
Hayir verilen linki okumadim .... Okuyacagim zamanim olunca ....
Ama neden bu metoforumun seni rahatsiz ettigini merak ettim dogrusu ....
Saygilarimla ...
Ne Mutlu Insanim Diyene
3.yol
|

04-10-2009, 04:20
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
Üyelik tarihi: 08 Mar 2008
Bulunduğu yer: Londra
Mesajlar: 22.832
|
|
Saygideger ucuncuyol;
Beni neden rahatsiz etsin. Sadece dusunce ve davranista; insanoglu ile insan farkini ortaya koydum. Ayrica; dusunce ve davranista; insan olmanin ve insanlik sunmanin; kendi kendine gelemeyecegini ve bunun icin bilinc, bilgi, ve de tum dogumdan beri verilen veri ve tabulardan bu mucadele eliyle; arinilmasindan bahsettim. Cunku insan kavrami da; ayni demokrasi, sevgi v.s. gibi her tarafa sundurulur, su istismar edilir.
Dogumda; fiziksel olarak insan dogan bir bebek; kendisine verilmeye baslayan insanlikdisi ve insandisi degerlerle; yavas, yavas insanliktan; hem dusunce, hem de davranis olarak uzaklasir.
Sonucta insanin; hic bir ayrimi yoktur. Ama bak; dogumla, cinsiyet ayrimi baslar, sonra irk ayrimi gelir. Sonra dunyada dogdugu cografyaya paralel olarak; veriler yagmaya baslar; milliyet, din, ahlak, gelenek, tore, ve her turlu yasam ve iliski degerleri. Iste bu herbir deger; dogan bebegi, her veri alista; insan ve insanliktan uzaklastirir.
Oyuzden de, "ben insanim" demekle; insan olunmaz. Bunun senin sahsinla bir ilgisi yoktur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

04-10-2009, 04:43
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
Üyelik tarihi: 30 Jul 2007
Mesajlar: 1.165
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger ucuncuyol;
Beni neden rahatsiz etsin. Sadece dusunce ve davranista; insanoglu ile insan farkini ortaya koydum. Ayrica; dusunce ve davranista; insan olmanin ve insanlik sunmanin; kendi kendine gelemeyecegini ve bunun icin bilinc, bilgi, ve de tum dogumdan beri verilen veri ve tabulardan bu mucadele eliyle; arinilmasindan bahsettim. Cunku insan kavrami da; ayni demokrasi, sevgi v.s. gibi her tarafa sundurulur, su istismar edilir.
Dogumda; fiziksel olarak insan dogan bir bebek; kendisine verilmeye baslayan insanlikdisi ve insandisi degerlerle; yavas, yavas insanliktan; hem dusunce, hem de davranis olarak uzaklasir.
Sonucta insanin; hic bir ayrimi yoktur. Ama bak; dogumla, cinsiyet ayrimi baslar, sonra irk ayrimi gelir. Sonra dunyada dogdugu cografyaya paralel olarak; veriler yagmaya baslar; milliyet, din, ahlak, gelenek, tore, ve her turlu yasam ve iliski degerleri. Iste bu herbir deger; dogan bebegi, her veri alista; insan ve insanliktan uzaklastirir.
Oyuzden de, "ben insanim" demekle; insan olunmaz. Bunun senin sahsinla bir ilgisi yoktur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Sevgili Enrensel - insan,
Ne demek istediginizi anladim simdi .... Benim de itirazim yok zaten "insan olmak" konusunda yazdiklariniza .....
Bebeklikten itibaren yanlis yestistirilip sonradan aklin ve vicdanin yardimiyla dogru yolu bulmak da mumkundur .... Sizin ve benim gibi insanlarin bu yoldan gectigini zannediyorum, dogru degil mi ?
Ama ne yazikki Dunya uzerindeki bir cok insan yanlis siyasetin etkisinde kalmislar ... Biliyorum siz siyaseti dogrudan cope atiyorsunuz ... Ben ise dogru siyasetin olabilecegini dusunuyorum .... Bunu da ozgurlukcu demokrasi diye ozetledim onceki iletilerimden birinde ....
Ama siz hala bana su bir onceki iletideki ve benim alintiladigim bolumu bana aciklamadiniz ....
Tekrar yazayim buraya yanlis anlasma olmasin diye :
Bu guvence; herbir kisinin; kendi kendini sorgulayip; kendi oz iradesiyle kendi degerlerini olusturmasi, yani birey olmasi ve birey olanlarin da; dusunce ve davranislariyla; etrafindakini birey olmaya yonlendirmesi ve birey bilincini almis kisilerin de; insansal/evrensel tur butunlugu ve mekan genisliginde bireyler toplumunu olusturmasi; birbirlerinin hak ve ozgurluklerini taniyarak ve kimse kimseye empoze etmeyerek, baski kurmayarak. - E-I.
Evrensel-Insan,
Bagislayin beni ama , bu dusunce cok utopik olmus .... varmi boyle bir toplum dunya uzerinde ? Hadi diyelimki belki olusturulabilir .... insanlari bu egitim sevisyesine nasil getireceksiniz ? Yani sizin deyimizle "herbir kisinin; kendi kendini sorgulayip; kendi oz iradesiyle kendi degerlerini olusturmasi" .... Insanlarin beynine bir sekilde "chip" mi yerlestireceksiniz eger siyaseti kullanmayacaksaniz ? Nasil insanlik bu sizin soylediginiz utopik medeniyet seviyesine ulasacak ?
|

04-10-2009, 05:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
Üyelik tarihi: 08 Mar 2008
Bulunduğu yer: Londra
Mesajlar: 22.832
|
|
Saygideger ucuncuyol;
Bunun diger yontemlerdeki gibi; empozesi, zorlamasi, karismasi v.s. yoktur. Her bir kisi; kendi karariyla birey olmak isteyecektir. Cunku bunun zorlanmasi demek; herkesin yaptigi hataya dusmek; yani; kisileri kendi gorus ve dogrularina cekme mucadelesi demektir. Iste siyaset budur.
Halbuki burda; sadece kisileri birey olarak egitmek ve herseyden once; onlarin kendilerine verilen verilerle degil; kendi sorgulamalari sonucu; kendi oz iradelerinin kararlariyla hareket etmelerini gostermek ve birey olmanin; kendi yasam ve iliskilerini kendi kontrolleri altina alabileceklerini gostermek demektir.
Ulkemiz gibi; birey etistiremeyen bir toplumda bu tabiki kolay degildir. Once kisiler; dusuncenin onemini algilamalidirlar. "Vardir bir bildikleri, senin aklin ermez, sacin uzun, aklin kisa, benim buna aklim ermez, gelen agamiz giden pasamiz " v.s icerikli dusuncelerden arinmak ve "anasinin kizi-oglu, abisinin kardesi, bakkalin oglu, tarih ogretmeni" v.s. temelli toplumsal genellemelerden; bireysel kisilik kazanimina yonelmek gerekir. Bu da, ancak ulke capinda; birey egitimini yasamin her alanina tasiyarak; sivil kuruluslar kurarak, insanlara yol gosteren, bilgi veren, onlari kanunen koruyan, kollayan v.s. kurumlar kurarak ve devleti icin var olan vatandas sistemini; bireyi icin var olan devlete donusturerek mumkundur.
Bu da siyasal degil; sosyal bir yenilenmeyle mumkundur. Benim de; siteye girdigimden beri yaptigim; birey olma bilincini asilamaktir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|
Yetkileriniz
|
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.
HTML-KodlarıKapalı
|
|
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:22 .
|