Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-12-2005, 15:28
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart İncil ve Tevrat Tahrif Edilmemiştir

Son gelen peygamber öncekileri hep tasdik etmiştir.Önceki dinler de sonrakileri hep yalanlamıştır.İslam ve Hz.Muhammed de öyle.Hz. Muhammed İncil ve Tevratı tasdiklemiş,sadece bölgedeki yahudilerin inancı etkisiyle İncil'deki "teslis" ve "Çarmıha gerilerek idam" ı reddetmiştir.

Kutsal kitapların aralarındaki çelişkiler tahrifat iddialarıyla izah edilmeye çalışılır.Bu iddiaların bir ispatı yoktur.İslamdan önce kabul edilen 4 İncil bugün aynı İncillerdir.Hz.İsa ve İnciller Tevrat'ta bir tahrifattan sözetmez ve aynen tasdikler.

Kur'an dışındaki diğer kitaplar vahiy yoluyla geldiklerini iddia etmezler.
Bu Tevrat'ta sadece 10 emir için geçerlidir.
İnciller ise Hz.İsa'nın yaşadığı olayları ve söylediklerini sonradan kaleme alanların kitabıdır.

Kur'an'ın halife Osman zamanında elden geçirildiği bir gerçektir.Ancak değiştirildiği ispat edilememiştir.Çünkü yakıldığı söylenen önceki yazımlar bilinmediği için karşılaştırma yapılamamaktadır.
Alt 21-12-2005, 16:18
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ben de hep merak etmisimdir. Muslumanlar surekli Incil ve Tevrat'in degistirildigini soylerler. Neler degismistir, neler degismemistir. Hangi sayfalar, hangi konular tahrif edilmistir. Islama gore bu kitaplarin nerelerinin dogru oldugunu, nerelerinin yanlis oldugunu ben anlayamadim. Isine gelince tahrif, isine gelince onu da kabul ediyoruz seklinde bir soylem gordum hep simdiye kadar.

Bir arkadas bunu dogru durust aciklarsa sevinecem dogrusu.
Alt 21-12-2005, 18:35
Kıdemli Üye

Tahrifat iddiaların başında yer alan konu "peygamberliğine kanıt gösterme"amacıyla "İncil'de ve Tevrat'ta geleceğinin bildirildiği" konusudur.
Al A'raf Süresi -157
"Yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılı buldukları o Ümmi elçiye uyanlar.....kurtuluşa erenlerdir."
Al Saff Suresi 61:6

Meryem oğlu İsa:"Ey İsrailoğulları! doğrusu ben, benden önce gelmiş olan Tevrat'ı doğrulayan, benden sonra gelecek ve adı "Ahmed" olacak bir peygamberi müjdeleyen Allah'ın size gönderdiği bir peygamberim" demişti.

Ancak iddia edilen bu söz hiçbir İncil'de ve Tevrat'ta yer almamaktadır.
Bunun üzerine İncil'in ve Tevrat'ın tahrif edildiği ve bu sözün kaldırıldığı iddia edilmiştir.
Halbuki bütün İnciller İslam'dan önceki İnciller'le aynıdır.Tevrat'ta aynı şekilde.Tahrifat iddiası yalan çıkmıştır.

Bunun üzerine mevcut İncil'lerin gerçek olmadığı,hakiki İncil'in "Barnabas İncili" olduğu ileri sürülmüştür.British Museum'dan bu İncil'in bir Pakistan'lı tarafından kopyalandığı iddiasıyla piyasaya sürülen sahte Barnabas İncili içeriğindeki terimler,deyimler çeşitli islami ifadeler olayı gülünç duruma sokmuştur.

Son olarak Yuhanna İncili 14/16 ve 16/7' de ifade edilen;
"Ben gideceğim ama size paraklet gelecek" ifadesine hazine bulmuş gibi sarılanlara yine Yuhanna 14/17'de "o kutsal ruh'tur" diyerek cevap verir.
Yani bahsedilen teslisteki tanrı-İsa-kutsal Ruh taki üçün biridir.
Alt 04-11-2006, 14:29
Kıdemli Üye

Standart Re: Kur'an-İncil-Tevrat-Zebur Tahrif Edilmemiştir

İslam'daki yaygın inanç Tevrat'ın tahrif edildiği ve Hz. İsa'ya gönderilen İncil'in bugün olmadığı, yok edildiğidir.
Ancak Kur'an'da bu konuda tek bir ayet dahi yoktur. Kur'an, hiçbir eleştiri getirmeden kendinden önceki Tevrat, Zebur ve İncil'i tasdik eder.
İslam'ın amentü'sünde de "Kitaplara iman" vardır.
İslamcılar, Kur'an'da bir harfe, bir ayete dahi itirazı olanın, inanmayanın tüm Kur'an'ı inkar ettiği ve kafir durumuna düştüğüne hükmederler.
Ancak bu hüküm nedense Allah'ın diğer kitapları için verilmez ve onlar ölçüsüzce reddedilir.
Bu reddin, bu tahrifat iddiasının ispatı, kaynağı nedir?
Kur'an'ın hangi ayetine göre İncil ve Tevrat reddedilmektedir?
Yoksa onlar, Kur'an'ın nuzulü sırasındaki Tevrat ve İncil'in doğru olduğuna, yokediş ve tahrifatın daha sonra mı olduğunu öne sürüyorlar?
Yani 630'lu yıllardan sonra öyle mi?
Ama *325'li yıllardan beri var olan 4 İncil ve 2000 yıllık "Ölü deniz yazıtları" olarak adlandırılan Tevrat tomarlarını reddedemiyorlar.
İncil ve Tevrat hakkındaki iddiaları Kur'an dönemine ya da öncesine dayanıyorsa, bunlar Kur'an'a da inanmıyorlar, ondaki İncil ve tevrat'la ilgili ayetleri de yalanlıyorlar demektir.

Bu konuda tam bir açıklama getiremiyor ama tahrifat söylemlerine devam ediyorlar. Bu da bilinçli insanların gözünde İslam'ı zayıf düşürüyor. Dolayısıyla tahrifat iddiasının dışında bir tez geliştirmeleri gerekiyor. Tersine, tahrifat düşüncesinde olmayan ve Tevrat'tan, İncil'den alıntılar yapan İslam araştırmacıları ise aforoz edilmeye çalışılıyor.
Alt 04-11-2006, 16:40
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili sargon ve pante hepimiz biliyoruzki sümerlerden gelipte muhammed de düğümlenen bir inanç geleneği var, orta doğuda.
* *arap peygamberi , dinini ,iki temele kurmuştur *
* * birincisi *ona göre * ademden * başlayıp, ibrahim , musa, isa (aradakileri yazmadım)vekendinde' hitam' * olan *peygemberliğe
* * ikincisi *ise, hak mesajlara
* * ademden buyana *gelen resuller ve nebiler hep doğru mesajı iletmişler ama *zaman geçtikçe *masajları ya bozmuşlar yada değiştirmişlerdir. bu iki argümanı muhammedin elinden alırsanız *tutunacak dalı kalmaz.zaten *bu söylediklerineitibar etmeyen hristiyan musevileride *can düşmanı görmeside bundandır.
* * * hatta nefret o kadar büyükki, *fareler bile *cezalandırılmış ,bir *yahudi kavmi olduğunu söylemiştir. tahrif yalanı olmasa *kendi kitabının doğruluğuna *kimi inandırabilirdi. *tahrif masalı islamın, *olmazsa ,olmazların dandır. *ve bunları *bügünün dünyasında karvizitinde *prof. yazan ulemalar inanmaktadır. hayret verici *üzücü olanda budur
Alt 04-11-2006, 18:56
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

teorik olarak kutsal kitaplar degismemis bile olsa, pratikte kitaplar tahrip edilmistir..

yahudilikte islam veya hiristiyanlik gibi mezhezler varmidir bilmiyorum..

oysa hiristiyanlikta ve islamda *mezhepler ve tarikatlar ortak paydalar uzerinde birlesememektedirler..

siiler ve sunniler islami yanlis yorumlamakla itham ederler birbirlerini...kanlarini icecek kadar birbirlerinden nefret ederler..
kendi dininden insana bile sevgi ve hosgoru ile bakamazken
her ikiside islam hosgoru dinidir derler.

degismedigini iddia ettikleri kitap uzerinde bile anlasamiyorlarsa
varin gerisini siz dusunun..

sitedeki bazi islamci arkadaslarda gonullerinden geceni bize islam diye anlatiyorlar..

kuran degismemistir derken bile degisitiriyorlar..

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 04-11-2006, 18:58
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Gorunen koye kilavuz gerekmez. Kendi dinindeki sacmaliklari goremeyen, digerlerindekini kolaylikla gorur ve elestirir. Hepsinin de allah tarafindan gonderilidigi inanci, bu yanlislari, mantik disi iddialari, degistirildigi suclamalariyla kendilerini kandirmaya devam eder.
*Neden? Imandan.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 04-11-2006, 19:18
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Bütün din kitapları tahrif edilmeye mahkumdur çünkü Allah göndermemiştir. Allah gönderseydi korurdu. Zaten gönderemez çünkü Allah yok...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 04-11-2006, 19:27
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ya Pante, bu başlıkta Kuran da var. Daha önce de var mıydı? Halbuki Kuran'ın değiştirilmiş olduğu ihtimali bence çok güçlü.

Bunların hiçbiri Tanrı'dan falan gelmiş değil. İnsanlar yazmışlar ve güncel ihtiyaçlara göre değiştirmişler. Bunun en güzel kanıtı bence Kuran'ın kendisi. Hem birebir günlük ihtiyaçlara göre yazılmış, hem de aynı ihtiyaçlar çerçevesinde değiştirilmiş.

Aynı şey diğerleri için de geçerli bence. Ama biraz daha uzun vadeli. Kuran ise günü birlik değişmiş. 22-23 yılın sonunda da elimize işte budur diye bir metin verilmemiş. O da defalarca yeniden derlenmiş.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 04-11-2006, 22:28
Kıdemli Üye

Standart Re: İncil ve Tevrat Tahrif Edilmemiştir

"Kur'an'ın halife Osman zamanında elden geçirildiği bir gerçektir.Ancak değiştirildiği ispat edilememiştir.Çünkü yakıldığı söylenen önceki yazımlar bilinmediği için karşılaştırma yapılamamaktadır."
Sargon haklısın, "Kur'an tahrif edilmemiştir" diyebilmek için bundan emin olmak gerekir. Halbuki tahrif edildiği ispatlanamamış olsa da kuvvetle muhtemel. Çünkü orijinal Kur'an'ın yok edilmesi bunu gösteriyor. Ciddi anlamda bir tahrifat olmasa dahi, dönem dönem Kur'an'la oynandığı bir gerçek.
1. Dönem: İlk toplanma dönemi ki Tevbe süresinin son iki ayeti ile ilgili kuşkuların ve iddiaların yanısıra recm ayeti meselesi var ki bu çok önemli bir konu.
Ayrıca bu dönemde ilk toplanan ve nuzül sırasına göre derlenmiş olan Ali'nin mushafının reddedilişi ve akıbeti de ayrı bir mesele.
2. Dönem: Halife Osman'ın Kur'an'a müdahalesi ki bu konuda çok hadis var. Özellikle Ayşe'den naklolan hadisler de kimi surelerin kısaldığı ifade ediliyor. Ayrıca İbni Ömer'in şu sözü çok önemli:
"Hiçbiriniz 'ben Kur'an'ın tümüne sahibim' demesin, sadece 'ortada mevcut olan bende de var' desin" diyor.
3. Dönem: Emevi dönemidir ki bu dönemde işaretlemeler yapılmıştır. Esire'ler, ötüre'ler konmuştur harflere ki Arapça bir kelime bir işaret ile anlam değiştirebilir.
4. Dönem: Yakın zamanımızdır. Kur'an'ın içeriğiyle oynanmasa da meal ve yorumları çağa uydurulmaya çabalanmaktadır. Buradan da "evrenin genişlediği" nin Kur'an'da yazdığı şeklinde mucizeler oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Tahrif iddiası da İncil ve Tevrat üzerine olduğuna göre başlığımızı şimdi değiştirebiliriz..

Önerilen Siteler