Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-12-2005, 13:33
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Öldürmenin haklı gerekçesi olur mu?

Hadi bu amerikalılar, israilliler GAVUR onlar KAFİR onlar allah yolunda değiller, onlardan her türlü vahşet her türlü cinayet beklenir... Eee peki müslüman da aynı şeyi yapınca bu kafirlerden ne farkı kalıyor???

Bir kısım diyor ki (onlar kendilerini iyi bilirler) bu müslümanların vahşet yapması doğrudur çünkü onlar vatanlarını savunuyorlar, ailelerini savunuyorlar nefsi müdaafaa yapıyorlar.. Doğru bu müslümanların sebepleri kendince gayet haklıdır..

İyi güzel ama bu israillilere sorsan onlar da "kendi çocuklarımızın iyiliği için yapıyoruz" derler. "Filistinliler düşmanımızdır bugün biz onlara yapmazsak yarın onlar gelir bizim çocuklarımıza yapar" derler..

Amerikan conconlarına sorsak "WTC deki insanlarımızın ne suçu vardı, durup dururken gelip kendi işinde gücünde olan vatandaşlarımızı öldürdüler" derler. "Biz bunların hepsinin kökünü kazımadıkça bize rahat yok baksanıza" derler. "Biz insanlarımızın geleceğini güvence altına almak için buna mecburuz" derler. "Ne yani hiçbirşey yapmadan oturup bu adamların böyle sıkıldıkça gelip bizi öldürmelerine seyirci mi kalsaydık" derler...

Eminim bir PKK katiline sorsan o da sana kundaktaki bebekleri öldürmede ne kadar haklı gerekçeleri olduğunu anlatmaktan geri kalmaz... "Aaaa evet ya ben ne diye böyle şeyler yapıyorum ki allahallah bunu hiç düşünmemiştim" demesini beklemiyorsun sanırım.. Bulur bişeyler anlatır ve kendince de çok haklı bir nefsi müdafanın içinde olduğunu savunur...

Hatta Adolf Hitlere bile sorsan kendince çok haklı sebepleri vardır. (kavgamı okumadım ama eminim orada anlatıyordur haklı gerekçelerini) alman çocuklarının iyiliğini düşündüğü için yapmıştır. Yok yahudileri katletmenin aslında nasıl da bir nefsi müdafaa olduğunu anlatacağına hiç şüphem yok.. Sivillerden sabun yapmıştır ama eminim ki böyle bir vahşeti bile sonderece hüzünlü bir nefsi müdafa öyküsü olarak gösterebilecek bir bakış açısı mevcuttur.

Vahşet vahşettir kardeşim öyle mazlumun yaptığı, gaddarın yaptığı diye ayrımlar olmaz. Sen birisinin öldürmek için haklı gerekçeleri olabileceğini düşündükçe, ortada muhakkak savaş olur, cinayet olur, tecavüz olur, soykırım olur... sen A'nın haklı olduğunu savunursun öteki kalkar B'nin haklı olduğunu savunur...

Amerika gibi bir ülke ne kadar medeni, hayat standartları yüksek, insanları duyarlı vs. olursa olsun kolay kolay idam cezasından vazgeçemez. Çünkü idam cezasının kaldırılması demek bir anlayışın kabul edilmesi ve toplumda yavaş yavaş benimsenecek olması demektir. Bu anlayış da birisinin cinayet işlemiş dahi olsa öldürülemeyeceği, öldürmenin asla ve asla haklı gerekçesinin olamayacağı anlayışıdır. Amerika gibi ekonomisi silah sektörüne dayalı bir ülke için bu anlayışın getireceği yük de büyüktür. Bugün idam cezası kalkar, yarın kimseye savaş ilan edemez (savaşı kendi halkına kabul ettiremez) hale gelir...

Ne zaman ki hiçkimsenin böyle bir iş(insan öldürmek) için ne sebeple olursa olsun haklı gerekçesinin olamayacağı, böyle bir iş için hiçbir gerekçenin haklı sayılamayacağı görüşü evrensel olarak kabul görür. İşte ancak o zaman savaşlar, cinayetler, soykırımlar sona erer. Ha böyle bişey olur da bu vahşetin bir gün sonu gelirmi onu bilmem, ama başka türlü (hele ki savaşarak) sona ermesi mümkün değildir onu iyi bilirim...
Alt 22-12-2005, 13:55
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

3 Kuruş için conilere lojistik destek sağlayan Türk şoförlerinin öldürülmesi vahşet midir?Aynı durumda sen olsan ne yaparsın?Şerefsizler bacının ırzına geçerken (bana buraya tecavüz resimlerini koydurtmayın)Arap veya Kürt şoförler onlara su taşısa ne yaparsın?
Alt 22-12-2005, 15:47
Üye

Aman diyim öyle cesetler, yanmış insanlar gösterme.. sağolsun sufiyyun sayesinde gözümüz doydu. Ben kaldıramıyorum böyle şeyleri, dokunuyo bana, böyle sahnelere şahit olmanın da insanın duygularını törpüleyip onu insanlıktan çıkarttığını düşünüyorum, gözünü seveyim resim mesim koyma... Amerikanın taktiğidir bu. Savaşı naklen yayınlar, Amerikan gemisindeki kameralar an ve an atılan bombaları çekerler ki insanlar alışsın böyle şeylere... Garipsemesinler, doğal karşılasınlar... Sanki tv. dizisi izliyormuş gibi mısır patlatıp televizyonda bu vahşeti izlesinler...

Amerikanın insanı insanlıktan çıkartma politikasının bir ürünüdür bu iş. İnsanlar "öldürmek mi.. öldürmekden daha doğal ne olabilir" diyecek ki savaşlar olsun, amerika silah satsın, çok para kazansın... Dediğim gibi amerikanın idam cezasından vazgeçememesi de bu yüzdendir. Öldürmenin haklı bir gerekçe olduğunda çok doğal ve gerekli olduğunu savunanların başında amerika gelir ama şunu iyi bilin ki böyle bir anlayışı savunmak için amerika kadar da haklı bir gerekçesi olan yoktur...

Bak güzel kardeşim sen beni ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun...

Ben öldürülmemelidir demiyorum. Yazımı tekrar oku kimse için yapmasınlar, öldürmesinler gibi birşey söylemedim...

İnsan mecbur kaldığı vakit öldürür... İnsan mecbur kaldığı vakit hırsızlık da yapar... İnsan mecbur kaldığı vakit yalan da söyler, kendi canına bile kıyabilir..

Mecburiyet hali diye birşey vardır yani..

Benim dediğim şu: hiçbir insanı mecbur kalıpda yaptığı bir davranışdan ötürü ayakta alkışlamamak gerekir. "Bravo, helal sana, çok iyi yaptın" dememek gerekir zira o insan mecbur olduğu davranışı sergilemiştir bunun da alkışlanacak savunulacak bir tarafı yoktur...

Bak misal vereyim daha iyi anlaman için...
2. dünya savaşından sonra nazi ss subaylarının hepsi mahkeme karşısında yargılandı. Bu yargılamanın sebebi esir aldıkları düşmanlar için öldürülmesi emrini vermiş olmalarıydı. Bu emri vermeme şansına da sahiplerdi, mecburiyet halleri yoktu yani. oranın en üst düzey subayı "öldürmeyin, hergün bi bardak su bide kuru ekmek verin" deseydi kimse öldüremezdi...

Tetiği çeken kimdi diye sorarsan onlar alman erleriydi. Kimse onları yargılamadı halbuki öldürme eylemini gerçekleştirenler onlardı ama mecburiyet halleri vardı. Verilen emire karşı çıkma şansına sahip değillerdi. Bu durumdan dolayı öldürdüler (belki de bir kısmı hiçde istemeye istemeye yaptı bu işi)

Kimse onları yargılamadı tabi ama kimse kalkıp yaptıkları işi savunmadı da... bir kimseyi mecburiyet koşulları altında yaptığı bir işden dolayı nasıl yargılayamıyorsan onu savunup "çok haklıydı, iyi yaptı" da dememek lazım... Denmesi gereken şey "sen çok kötü bir iş yaptın, ama buna mecburdun, mecbur olmasan çok ağır ceza alacaktın ama mecbur olduğun için yapacak birşey yok" şeklinde olabilir ancak...

Umarım şimdi neden bahsettiğimi. Konunun eylem düzeyiyle değil anlayış ve değer yargısı düzeyiyle ilgilendiğimi anlayabilmişsindir.
Alt 22-12-2005, 16:02
Kıdemli Üye

Mübarek ütopyadan çık hayata gel.Filistinde,Irakta,Çeçenistanda 1 gün bile yaşamadan onları eleştirme hakkına sahip değilsin.
Alt 22-12-2005, 16:18
Üye

Bak sana bir öneri. Öldürülmüş ya da ölmüş insanların resimlerini sergileyen gore gallery tarzındaki siteleri bir araştır...

Yapacağın iş basit "who is" veri tabanında yapacaksın bu araştırmayı... Bunun için böyle bir sitenin alan adını örneğin http://www.forcedexistence.com (incelemenizi tavsiye etmem, basit iğreçlikler var sadece) www.allwhois.com da taratacaksın ve göreceksin ki bu iğrenç site Tillman Hartley adında bir amerikalının üstüne kayıtlı...

Hartley, Tillman
Forcedexistence@WEBTV.NET
Tillman
5705 E Texas Apt 175
Bossier City, LA 71111
US
318 752-9483

Bu tarz birkaç siteyi araştır bakalım.. Belki bu rezil amerikan oyununu daha net görebilirsiniz..
Alt 22-12-2005, 16:22
Üye

aspartam Diyor ki
Mübarek ütopyadan çık hayata gel.Filistinde,Irakta,Çeçenistanda 1 gün bile yaşamadan onları eleştirme hakkına sahip değilsin.
Ben sana kimseyi mecburiyet koşulları altında yaptıklarından dolayı yargılayamayız da, alkışlayamayız da diyorum. Buradaki eleştiriyi bana gösterirmisin...

Not: Ayrıca ırakda 10 gün bulundum. Senin eleştiri koşulunu sağlamış oluyorum sanırım. En azından ıraklıları eleştirebilecek koşul sağlanmış oluyor. Ama dediğim gibi benim kimseyi eleştirdiğim yok (sizden başka)
Alt 22-12-2005, 17:02
Kıdemli Üye

Kamyon şoförü müsün?
Alt 22-12-2005, 17:35
Üye

Değilim ama hep olmak istemişimdir..
(Bi kamyon şöförü olmak, bi de müslüman olmak çok isteyipte olamadığım iki şeydir--Gerçekten!)

Eleştiriyi göstermeni rica etmiştim...
Alt 23-12-2005, 01:29
Suffiyun Suffiyun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Suffiyun - MSN üzeri Mesaj gönder

Sen Müslüman olmak isteseydin çoktan olurdun arkadaşım,lafla peynir gemisi,ya da uçak vari taşıtlar yürümez.Birşey hakkında yalan konuşarak,insanlara doğruları değilde kısmi gerçekleri çarpıtarak anlatmak şereflice birşey değildir,bilmem anlatabildim mi?

Selametle kalınız...

" Siz nerede olursanız olun,Allah(c.c) sizinle birliktedir. " Hadid Sûresi 4. Ayet-i Kerime
Alt 23-12-2005, 02:40
Üye

Beni şerefsizlikle itham ediyorsun ama senin seviyene inmemeyi tercih ediyorum...

Ne hakkında yalan konuşmuşum?

Madem böyle bir ithamda bulunuyorsun, çıkarıp göster, "bu sözün yalan" de...

Kendin söylemişsin "lafla peynir gemisi yürümez" diye ama "yalan konuşuyorsun" diyip geçiyorsun, neyi yalan konuşmuyum, hangi sözüm yalan onu bile belirtmemişsin...

Önerilen Siteler