Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-12-2005, 01:28
ebabiyl ebabiyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ATEİST BİLİME REDDİYE

Burada bazı arkadaşların şu eleştirilerine dafaatla şahit oldum.Dne yorduğunuz kafayı bilime yorsa idiniz bu gün farklı konumda olurduk.Burada ibni sina'dan farabiden,gazaliden,battani vs.din ve dünya ilimlerinin babası sayılabilecek islam ulemasından bahs etmiyeceğim.konu günümüz;yani çemberi daraltalım türkiye için konuşalım bizler ve siz.Türkiye üniversiteleri içimize lök diye oturan ve başındaki zevatı malum sizlerin kafadan olan kişilerce idare edilmekte olan YÖK'e tabi.ve üniversitelerimiz dünya üniversiteleri içinde ilk 500 yüz arasında bile değil.derdi bilimle değil din ile uğraşmak olan bu prof.larımıza ülkemizde tanınan imtiyaz ve yetki bir general'e bile tanınmamakta.öyle ya koca kuvvet komutanı yargı önüne çıkmakta ve kimse çıt çıkartmamakta fakat cumhuriyete eş tutulmakta olan bir rektör yargılanınca hemde yüzkızartıcı bir çok suçtan kıyametler kopmaktadır.biraz kitap karıştırmak zahmetinde bulunursa arkadaşlarımız islam ulemasının bilime ne gibi katkıları olmuş göreceklerdir hatta günümüz avrupası bu gün islam medeniyetinin açtığı çığırın ışığında bizim yiyemediğimiz mirasımızı kendilerindenmiş gibi gösterip yeni icatlar diye bizlere yutturmaktadır..400 sene öncesine kadar taharetten bi haber avrupa bu gün maalesef zılli'de olsa bize medeniyet örneği olmuştur buda elbette bizlerin hepimizin ayıbıdır.ama bu ayıbı sadece bilimi savunduğunu söyleyipte üslümanların üzerine yıkmak 2 kere ayıptır ve ahlaksızlıktır sizler ebu cehillerin sizler firavunların dönemine meyleden ve bilimi de vs. bu yolda araç tutan kimselersiniz bizler değil sizler mürtecisiniz siz gerilerin gerisindesiniz hem mürteci hem de müfterisiniz....
Alt 26-12-2005, 17:10
serdarevr serdarevr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bilgisayarı taharet musluğu mekaniğiylemi icad ettiler. matbağayı, cep telefonunu. hepsi şeytan icadı bunların, şerefsiz batılı!
Alt 26-12-2005, 18:15
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: ATEİST BİLİME REDDİYE

ebabiyl Diyor ki
cumhuriyete eş tutulmakta olan bir rektör yargılanınca hemde yüzkızartıcı bir çok suçtan kıyametler kopmaktadır...
asıl kıyameti kopartamazsak yuh olsun bize. Yücel Aşkın vanda üniversitelere sızmaya çalışan tarikatları çökerttiği için bu hallere düştü. onlarca tarikatçıya jandarma- savcılık kanalıyla suçüstü yaptırıp tutuklattığı için bu akp hükümeti bu kadar nefret ediyor. gerçi onların bi b.ktan anladığı yok da akıllarınca tarikatlara yaranmaya çalışıyorlar...
Alt 27-12-2005, 01:31
Üye

serdarevr!ben türkiye üniversitelerinden sizin bilim anlayışınızdan söz ediyorum bilgisayarı biz mi icad ettik yahut cep tel.ini senin üniversitelerinin ateist dinsiz prof.larının bilime ne katkısı olmuş.siz bilimseverler ne icad ettiniz hani müslümanlar geri kalmışlığın sebebi imiş ya sen ilerici kafan ile hazır yiyicilikten başka ne iş yaparsın..bak bak sen ex.e yücel aşkın tarikatları çökertmişmişte ondan bu hallere düşürülmüş ve bunu akp yapmışmış akp ne zamandan beri bu ülkede hakim ve savcılara emir verme yetkisini bulmuş kendinde akp kim ki...adam resmen soygun yapmış çete kurmuş bi boku yok hastanede yoğun bakımda ayağına bu millet aldatılıyor hapiste olması gereken herif hastanede her tür imkan dahilinde keyif çatıyor geleni gideni ile siyasilerinden yazılı görsel medyasına mahkemeye baskı uyguluyor ulan bide bunu yapan onlar değilmiş gibi yargıyı etkilemek ile akp vs.yi suçluyorlar.siz kendiniz bu yalana inanıyormusunuz ah türkiye ah daha çook çekecen bu ileriyi geriyi bilmeyen adamlardan.
Alt 27-12-2005, 02:31
Üye

Standart DİĞER MÜSLÜMAN ÜLKELER ARASINDA

ebabil Yücel Aşkın hakkındaki suçlamalardan birinin tamamen iftira olduğu ortaya çıktı. öteki suçlama da çete kurmak ama iddianamede çete üyesi olarak gösterilen kimse yok, yani bu suçlama da içiboş bir yalandan ibaret ve birkaç duruşma sonra bunun da iftira olduğu kanıtlanacak.

b.k parti nüfuzunu kullanarak kendi tadındaki savcılardan birisine yaptırdı bu suçlamaları. Ayrıca adamın aylarca mahkemeye çıkartılmadan ve yasal süreç başlatılmadan nezarette tutulması da b.k partinin pis bir oyunuydu. olay farkedilip üzerine gidilmese kimbilir daha ne kadar yasal süreci başlatmadan kanuna aykırı olan bu uygulama devam ettirilecekti...

Şu anda da kaçacak ya da delil karartacak halde olmadığı için tutuksuz yargılanması gerekirken tutukluluk hali devam ediyor. bu da b.k partinin nüfuzu sayesinde...

Bu ülkenin tarihine bi bak istersen. ATATÜRK dışında(o istisna) bu ülke için güzel hayalleri olan herkes muhakkak hapse düşmüş. muhakkak birilerinin işine gelmemiş...

Yahu sen hem amerikan işgali altındaki ıraklı çocuklar üzerinden ahkam kesiyorsun hemde bu b.k partiyi savunuyorsun. 3 mart tezkeresini ne çabuk unuttun... b.k parti amerikanın Türkiye üzerinden ırak'a saldırmasını onaylamıştı, chp'nin oylarıyla karar reddedildi... senin b.k partin utanmasa amerikaya "siz hiç zahmet etmeyin biz gebertiriz bu ıraklıları" bile der...

Ayrıca şunu söylemek lazım... Evet bu ülkenin üniversiteleri ilk 500'e çoğu zaman giremiyor, girdiğinde de son sıralardan yakalıyor(nede olsa müslüman ülkeyiz)... Ama BÜTÜN DİĞER MÜSLÜMAN ÜLKELER ARASINDA EN İYİ ÜNİVERSİTELER TÜRKİYE'DE. Benim okulumda çoğunluğu türki cumhuriyetlerden olmak üzere bütün müslüman ülkelerden öğrenci var, iranlısı bile var ve kendi ağızlarıyla söylüyorlar Türk üniversitelerinin kendi ülkelerindekilerden çok daha ileri bir eğitim seviyesinde olduğunu... Ayrıca bu konu hakkında konuştuklarımın tümü doktora ya da yüksek lisans öğrencisi ve lisans eğitimlerini kendi ülkelerindeki üniversitelerde yapmış kişiler... Bu kıyaslamayı onlardan daha iyi şekilde yapmaya vakıf başka biri daha olamaz...

Yani üniversitelerimiz dünyanın en iyi üniversiteleri arasında olmayabilir ama bu ülkenin en büyük gurur kaynağı ve geleceğimizin garantisi yine o üniversitelerdir...

Neyse şu bir gerçek ki bu ülke yöneticisine ve o yöneticileri başımıza getiren cahil halkına rağmen islamiyetten yakasını kurtarmaya başlayıp modernleşme sürecine girmiş bir ülke(ATATÜRK bu temeli öyle sağlam oturtmuş işte). modernleşme kuramı hakkında ufak bir araştırma yaparsan şunu görürsün: Modernleşme süreci asla tersine işlememiştir...
Alt 27-12-2005, 03:25
Üye

ex. ben sana akp'nin müdafaasını yapmıyorum part ile vs.işim yok.senin dediğin nufuz olayına temas ettim o kadar.akp'nin yargıya ne gibi bir yaptırım ve dayatması olabiliri kast ettim.yücel aşkın emin ol beraat edecek ve sizler bayram havasında o günü kutlayacaksınız çünkü bu ülkede yargı adalet sadece sizler için var sizden olmayan bizler ise ikinci hatta üçüncü sınıf amele mesabesindeyiz bu ülkede..yücel aşkın henüz sanık ve suçu kesinlik kazanmamış hakkında menfi yada gayrı menfi bi yorum yapmak aslında ne sana nede bana düşer lakin iddialar var ve şu an hapiste sizler sütten çıkmış akkaşık olduğunu iddia edip içeri atılmasını tarikat vs. olaylarına bağlıyorsunuz söylesenize akp'nin bu kadar nufuzu varda neden yücel aşkın gibi taa van'daki üniversitenin rektörü ile uğraşıyor bu tarz bi iftirayı başına bela erdoğan teziçe atamazmıydı..sizler yargıyı vs. her şeyi zan altında bırakıyorsunuz lehinize bi karar çıkarsa işte türk adaleti diyeceksiniz yok aleyhte bi karar çıkarsa ki sayenizde imkansız aha satılmış savcılar hakimler diye kıyameti koparacaksınız.çenenizi kapatıp yargıya bıraksanız işi benim sonuna kadar güvendiğim adalet mekanizması en doğru kararı deliller ve şahitler neticesinde verecek ama nerdeee işin içinde kimler var neler var dönen ne çarklar var bütün pislikler ortaya çıkacak ve ağaların suyu kesilecek.hoş bi rektöre bu kadar gürültü boşa değil.
Alt 27-12-2005, 16:10
Üye Değil

Ateist bilim diye bir tanım mı varmış dünyada? İlk kez duyuyorum. Bu kavramı, referans web sayfaları ile bize anlatırsanız memnun olurum.

Bir tek bilim vardır ve bilim dinden ayrı bir insanlık etkinliğidir. Batıdaki hıristiyan bilim adamları bile bilimsel uğraşları ile dinsel inanışlarını ayrı tutarlar. Ateist bilim, dinsiz bilim saçmalığını ancak siz müslümanlar uyduruyorsunuz. Bilimin karşısına, "İLİM" diye uydurmuşsunuz bir zırva.

Gelelim üniversitelere. Üniversitelerimizin ortalama durumu, ülkenin ortalama refah seviyesi ile orantılıdır. Üniversitelerimizin arzu ettiğimiz kadar iyi durumda olmamasının en büyük nedeni üniversite yöneticileri değil politikacılardır, iktidarlardır. Çünkü:

1) Üniversiteye girmek isteyenlerin sayısı, üniversite kontenjanlarının çok fazla üstündedir. Durum böyle olunca oy kapısını kaybetmek istemeyen politikacıların, iktidarların kararlarıyla çoğu fakülte kontenjanı olması gerekenin üstünde belirlenmiştir. Örneğin ideal eğitimi 50 kişiye verebilecek bir fakülteye 90 kişi alınınca kalite düşmüştür. Bu durum yıllardan beri varolagelen ciddi bir sorundur. Öğrenci başına düşen malzeme ve öğretim elemanı azalmış ve kalite de haliyle düşmüştür. Rektörler uzun zamandan beri bu durumdan şikayet etmekte iseler de (önceki hükümetlerden beri) isteklerine ulaşamamışlardır.

2) Üniversitelerin esas görevi araştırma ve keşiflerdir. Bu ise genellikle pahalı yatırımlardır. Çünkü bu tip yatırımlar genellikle uzun vadede faydalar sağlar. Her proje başarıya ulaşamaz, sabır ister ve daha önemlisi sonuç alınana kadar hiç bir kazanç elde etmemenişze rağmen büyük yatırımlar yapmanız gerekir bu nedenle Türkiye gibi bütçesi sıkıntıda olan ülkeler için ciddi araştırma projelerine yeterli bütçe ayırmak çok zordur. Ciddi araştırma projeleri bizim gibi ülkelerde sonuç vermediğinde ekonomimizde derin yaralar açar. Bu nedenle üniversitelerimiz daha ufak çaplı araştırmalara yönlenmiştir.

3) Devletin öğretim üyelerimize, değerli profesörlerimize yeterli maaş ve gelir sağlamaması nedeniyle pek çok hocamız ya özel sektöre geçmekte ya da yurtdışından gelen teklifleri değerlendirmektedir. Dikkat edilirse yurtdışında çalışan başarılı pek çok bilim adamımız vardır, NASA dahil. Malsesef onlara yeterli kazanç sunmadığımız için pek çoğunu ülkemizin üniversitelerine kazandıramıyoruz. Aslında sadece kazanç değil araştırmaları için yeterli teknik olanaklarda da sorun yaşanıyor.

Tüm bunlara rağmen üniversitelerimizden bazıları oldukça iyi. Güzel başarılar da var. örneğin Bilkent ünv. den bir doçent nanoteknoloji dalında yaptığı çalışmaylar avrupanın çok önemli bir ödülünü aldı geçtiğimiz hatalarda. Yeditepe Ünv. avrupa standartlarında. ODTU ve hacettepe tıp başarılı okullardan.

Güzel gelişmeler var ama üniversitelerimiz de sistemimizin bir parçası. Toplumun genelinden çok ileride olması beklenemez.
Alt 27-12-2005, 18:11
Üye

ebabiyl Diyor ki
akp'nin bu kadar nufuzu varda neden yücel aşkın gibi taa van'daki üniversitenin rektörü ile uğraşıyor
Sebebini söyledim. Van'da konuşlandırılmış tarikatlar var. Van kritik bir bölge çünkü hayal edilen kürdistan'ın Van'ı da içine alması planlanıyor. Ve bu bölücü hayale göre Van kürdistanın Türkiye ile sınırı konumunda olacak.

b.k partinin il meclisleri oluşturma ve Türkiyeyi daha sonra adına eyalet denecek 16 bölgeye ayırma çabalarının arkasında da bu sebep var. Prof Dr. Birgül A. Güler'in editörlüğünde, yine Güler hocamın başkanlığını yaptığı YAYED(Yerel Yönetimler Araştırma Yardım Eğitim Derneği) tarafından çıkartılan "Memleket Mevzuat" dergisi sıksık bu konuyu ele alıyor. Özellikle hayal edilen kürdistan haritasıyla b.k partinin 16 bölgeye ayrılmış Türkiye haritasının birebir aynı olması düşündürücü bir tesadüf...

Yani olay öyle basit bir mevzu değil... Arka planda çok tehlikeli işler çevrildiğini düşünüyorum... Dediğin gibi sıradan bir rektörle(her ne kadar ATATÜRK'çü de olsa) bu kadar uğraşmaları normal değil...

ebabiyl Diyor ki
bu tarz bi iftirayı başına bela erdoğan teziçe atamazmıydı
Atamazdı daha doğrusu atardı ama bi işe yaramazdı çünkü Teziç'in dokunulmazlığı var.

ebabiyl Diyor ki
yücel aşkın emin ol beraat edecek ve sizler bayram havasında o günü kutlayacaksınız çünkü bu ülkede yargı adalet sadece sizler için var sizden olmayan bizler ise ikinci hatta üçüncü sınıf amele mesabesindeyiz bu ülkede
Beraat edecek elbette tabi daha önce ranzadan düşüp(!) ölmezse... Yahu hiç suçsuz bir adama neler çektiriliyor daha da kalkıp adalet sizin için var diyorsun... Benim ATATÜRK hariç fikrini düşüncesini sevdiğim desteklediğim kim varsa(Aziz Nesin, Nazım Hikmet vs.) bu ülkede hapis yatmış hatta vatan haini ilan edilmiş, bu nebiçim bi adaletse... Beraat edecek ve o günü kutlayacağımdan emin olabilirsin hatta imkanım olursa mahkeme çıkışında tezahurat yapacak kalabalığın arasında olmak isterim...

Ben kesinlikle kimseyi 2. sınıf 3. sınıf amele olarak görmüyorum.(tabi rüşvetçi türk polisi ve yolda gördükleri her güzel kızı küfürle taciz eden kerhane kaçkınları hariç, onların da konumuzla alakası yok) Buradaki kimsenin de birbiri için öyle düşündüğünü zannetmiyorum, zira karşılıklı tartışıyoruz, fikirlerimizi savunuyoruz. Birbirimizi muhatap aldığımıza göre böyle bir düşünce sözkonusu bile olamaz...

Önerilen Siteler