Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-10-2009, 23:58
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Savaş Tanrısı

I.
Kuran’da savaş konusuna ayrıntılarıyla değinilmiştir. Sıklıkla tekrarlanarak savaşın nedenleri, savaş emirleri, savaş taktikleri, savaşın sonuçları, savaşta Allah’ın yardımları, savaşın ödül ve cezası gibi meseleler, Müslümanlara anlatılmıştır. Bunlar gruplar halinde verilmeye çalışılacaktır.

Allah, inananları şu şekilde savaşa çağırır:

Bakara 216: Savaş, hoşunuza gitmediği halde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Al-i İmran 200: Ey iman edenler! Sabır yarışında düşmanlarınızı geçin. (Cihat için) hazırlıklı ve uyanık olun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.

Nisa 84: (Ey Muhammed!) Artık Allah yolunda savaş! Sen ancak kendinden sorumlusun! Mü’minleri de savaşa teşvik et. Umulur ki Allah inkâr edenlerin gücünü kırar. Allah’ın gücü daha üstündür, cezası daha şiddetlidir.

Enfal 45-46: Ey iman edenler! (Savaş için) bir toplulukla karşılaştığınız zaman sebat edin ve Allah’ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz. Allah’a ve Resulüne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.

Tahrim 9: Ey Peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası!

Enfal 39: Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse, şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir.

Allah, savaşma nedeni olarak da şunları söyler:

Tevbe 14-15: Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü’min topluluğunun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin. Allah, dilediğinin tövbesini kabul eder. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Saff 10-13: Ey iman edenler! Sizi elem dolu bir azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi size? Allah’a ve peygamberine inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihat edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır. (Bunu yapınız ki) Allah, günahlarınızı bağışlasın, sizi içinden ırmaklar akan cennetlere ve Adn cennetlerindeki güzel meskenlere koysun. İşte bu büyük başarıdır. Seveceğiniz başka bir kazanç daha var: Allah’tan bir yardım ve yakın bir fetih (Mekke’nin fethi). (Ey Muhammed!) Mü’minleri müjdele!

Bakara 251: Derken, Allah’ın izniyle onları bozguna uğrattılar. Davud, Câlût’u öldürdü. Allah, ona (Davud’a) hükümdarlık ve hikmet verdi ve ona dilediğini öğretti. Eğer Allah’ın; insanların bir kısmıyla diğerlerini savması olmasaydı, yeryüzü bozulurdu. Ancak Allah, bütün âlemlere karşı lütuf sahibidir.

Savaşta galibiyeti ve mağlubiyeti Allah şöyle ayetlerle açıklar:

Al-i İmran 160: Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, ondan sonra size kim yardım edebilir? Mü’minler, ancak Allah’a tevekkül etsinler.

Al-i İmran 166-167: İki topluluğun (ordunun) karşılaştığı günde başınıza gelen musibet Allah’ın izniyledir. Bu da mü’minleri ortaya çıkarması ve münafıklık yapanları belli etmesi içindi. Onlara (münafıklara), “Gelin, Allah yolunda savaşın veya savunmaya geçin” denildi de onlar, “Eğer savaşmayı bilseydik, arkanızdan gelirdik” dediler. Onlar o gün, imandan çok küfre yakın idiler. Ağızlarıyla kalplerinde olmayanı söylüyorlardı. Oysa Allah, içlerinde gizledikleri şeyi çok iyi bilmektedir.

Enfal 17: (Savaşta) siz onları öldürmediniz, fakat Allah onları öldürdü. Attığın zaman da sen atmadın, fakat Allah attı. Mü’minleri, tarafından güzel bir imtihanla denemek için Allah öyle yaptı. Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)

Konu AhbAp tarafından (01-06-2010 Saat 15:43 ) değiştirilmiştir.
Alt 12-10-2009, 23:59
Kıdemli Üye

II.
Savaşa katılanların mükâfatları şöyle anlatılmıştır:

Al-i İmran 142: Yoksa siz; Allah, içinizden cihad edenleri (sınayıp) ayırt etmeden ve yine sabredenleri (sınayıp) ayırt etmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?

Enfal 74: İman edip hicret eden ve Allah yolunda cihad edenler ve (muhacirleri) barındırıp (onlara) yardım edenler var ya; işte onlar gerçek mü’minlerdir. Onlar için bir bağışlanma ve bol bir rızık vardır.

Tevbe 19-20: Siz hacılara su dağıtmayı ve Mescid-i Haram’ın bakım ve onarımını, Allah’a ve ahiret gününe iman edip Allah yolunda cihad eden kimse(lerin amelleri) gibi mi tuttunuz? Bunlar Allah katında eşit olamazlar. Allah, zalim topluluğunu doğru yola erdirmez.

Tevbe 111: Şüphesiz Allah, mü’minlerin canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürülürler ve ölürler. Allah, bunu Tevrat’ta, İncil’de ve Kuran’da kesin olarak va’detmiştir. Kimdir sözünü Allah’tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır.

Savaşa katılmayanlara ise şunlar söylenmiştir:

Tevbe 38-39: Ey iman edenler! Ne oldunuz ki, size “Allah yolunda sefere çıkın” denilince, yere çakılıp kaldınız. Yoksa ahiretten vazgeçip dünya hayatını mı seçtiniz? Oysa ahirete göre dünya hayatının yararı, pek az bir şeydir. Eğer Allah yolunda sefere çıkmazsanız, sizi elem dolu bir azap ile cezalandırır ve yerinize sizden başka bir toplum getirir. Siz ise O’na hiçbir zarar veremezsiniz. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Tevbe 81: Allah’ın Resulüne karşı gelerek (sefere çıkmayıp) geri bırakılanlar, oturup kalmalarına sevindiler. Allah yolunda mallarıyla canlarıyla cihad etmek hoşlarına gitmedi ve “Bu sıcakta sefere çıkmayın” dediler. De ki: “Cehennemin ateşi daha sıcaktır.” Keşke anlasalardı.

Aşağıdaki ayetlerle Allah, barış yapılmaması gerektiğini söylüyor:

Enfal 67: Yeryüzünde düşmanı tamamıyla sindirip hâkim duruma geçmedikçe, hiçbir peygambere esir almak yakışmaz. Siz geçici dünya menfaatini istiyorsunuz, hâlbuki Allah ahireti (kazanmanızı) istiyor. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Muhammed 35: Sakın za’f göstermeyin. Üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir. Sizin amellerinizi asla eksiltmeyecektir.

Mümtehine 1: Ey iman edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin. Siz onlara sevgi gösteriyorsunuz. Hâlbuki onlar size gelen hakkı inkar ettiler. Rabbiniz olan Allah’a inandınız diye Resulü ve sizi yurdunuzdan çıkarıyorlar. Eğer rızamı kazanmak üzere benim yolumda cihad etmek için çıktıysanız (böyle yapmayın). Onlara gizli sevgi besliyorsunuz. Oysa ben sizin gizlediğinizi de, açığa vurduğunuzu da bilirim. Sizden kim bunu yaparsa, mutlaka doğru yoldan sapmıştır.

----------------

war is over
(if you want it)

Konu AhbAp tarafından (01-06-2010 Saat 15:43 ) değiştirilmiştir.
Alt 12-10-2009, 23:59
Kıdemli Üye

III.
Acaba yukarıdaki ayetler, İslam’ın barış ve kardeşlik yanlısı bir din olduğu görüntüsü ile çelişmekte midir? Ayetlerden anlaşıldığına göre, insanlar savaşmaya çok istekli değiller. Çünkü her canlı, doğal olarak yaşamak ister, bu en güçlü içgüdülerden biridir. Üstelik canlarından başka malları da tehlikededir. Ama Allah söz veriyor, “Malını, canını boş ver, ben onları senden satın aldım, sana karşılığında cenneti verdim” diyor. “Ben size yardım edeceğim ve bunu da sizin aracılığınızla kâfirlere kötülük yapmak için istiyorum, zaten siz yendiğiniz zaman kendi yeteneğinizle değil benim sayemde yendiniz. Yenildiğinizde de ben yenmenize izin vermedim çünkü içinizde münafıklar vardı, size onları göstermek için böyle yaptım. Savaşa giden ve ölen cennete gider. Eğer gitmezseniz, hatta size söyleyip durduğum halde yerinizde çakılıp kalırsanız, sizi dünyadan siler ve sözümü dinleyecek başka bir toplum getiririm. Savaşmaya devam edin. Asla barışa yanaşmayın. Düşmanlarınıza sert davranın. Onlara sevgi beslemeyin, yumuşamayın” diyor. Bu ayetler, “Acaba İslam savaş konusunda neden bu kadar ısrarlı? İslam’ın yayılması için başka yollar da yok mu? Savaş çok gerekli olsa bile neden barış teşvik edilmeyip İslam’ın güzel yüzü gösterilmiyor” gibi soruları akla getiriyor.

Savaş konusunu kapatmadan önce, bu konuda gelen ayetlere iki tanesi daha eklenecektir. Bunlar, herhalde, bu konuda gelen en ilginç ayetlerdir; bu iki ayetin peş peşe gelmesi de çok çarpıcıdır:

Enfal 65: Ey Peygamber! Mü’minleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa, iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizden (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkâr edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.

Enfal 66: Şimdi ise, Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. Eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) bin kişi olursa, Allah’ın izniyle iki bin kişiye galip gelirler. Allah, sabredenlerle beraberdir.

İşte bu iki ayet gerçekten ilginçtir. İlk ayette Allah, “Karşınızdakiler anlamayan bir topluluk. Siz onlardan daha kuvvetlisiniz. Onlar sizin on katı bile olsalar siz onları yenersiniz” diyor. Ama arkasından gelen ayette bu oranı iki kata indiriyor. Bu ikinci ayet, acaba, ilk ayet doğrultusunda savaşa çıkan bir ordunun ağır hezimeti nedeniyle inmiş olabilir mi? Allah’ın bu sözü gerçekleşmedi mi? Veya ikincisi doğru ise, ilk ayet neden indi? Her şeyi önceden bilen Allah’ın deneme-yanılma yoluna gitmesi beklenemez ise, bu karışıklığın nedeni ne olabilir? Denebilir ki Allah, daha kolay bir hüküm indirmek ve kendisine inananlara bir jest yapmak istedi. Peki, ama neden ilkinde değil? Yine denebilir ki, böyle durumlar Kuran’da bildirilmiştir:

Bakara 106: Biz bir ayetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturur (ya da ertelersek), yerine daha hayırlısını veya mislini getiririz. Allah’ın gücünün her şeye hakkıyla yettiğini bilmez misin?

Ancak bu durumda, “daha hayırlısı” kavramının Allah kavramı ile uyuşmasında problem çıkar, çünkü o her zaman en hayırlısının ne olduğunu bilen değil midir? Bir an için tersi düşünülse bile (ki düşünülemez), o halde Bakara 106, şu ayetin hükmüyle çelişmez mi:

Fetih 23: Allah’ın öteden beri işleyip duran kanunu (budur). Allah’ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın.

----------------

war is over
(if you want it)

Konu AhbAp tarafından (01-06-2010 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir.
Alt 16-10-2009, 00:22
sorgulamak sorgulamak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın ahbap

sürekli kurandan ayetler gösterip çelişki bulma peşindesiniz.
kuranı bir kerede inanmama önkoşulu ile değilde sadece öylesine okuyun.

evet islam barış zamanında barış, hoşgörü zamanında hoşgörü dinidir.
ama savaş zamanında da savaş dinidir.

islam insanlara yeryüzünde mükemmel bir hayat vermek için inmemiştir. kuranı okuduğunuz anlaşılıyor. o halde görmüşsünüzdür ki, kuran insanları ahiret hayatı hakkında sürekli uyarır. dünya hayatına değer verilmemesi gerketiği çünkü dünyanın bir sınav yeri olduğunu söyler.

siz yok neden herkes iyi değil, neden çocuklar ölüyor, neden bu zor gibi itirazlarla mükemmeli aramaktasınız.

islama göre konuşacağım:

dünya mükemmel değil ve mükemmel olması için de yaratılmamıştır. dünya açıkça bir sınav merkezidir ve zordur. mükemmel olana giden bir yoldaki ara istasyondur. başaranlar mükemmeliğe başaramayanlar eziyete gider. kuran böyle söyler.
buna rağmen hala yok kuran savaş diyor, yok kölelik var gibi kavramlarla kuranın yanlış olduğuna inanmış ve inandırmaya çalışmışsınız.
bir sınava girdiğinizde neden bütün sorular bildiklerimden sorulmamış diyemezsiniz. sınavın amacı herkesi geçirmek değil bilenle bilmeyeni ayırt etmektir.

islam dinine göre dünya bir sınav merkezidir. mükemmel bir hayat yeri değildir. cennet değildir.

ama neden sorular hep zor dememiz sınav yetkililerini ırgalamadığı gibi, dünya neden mükemmel değil tepkimizinde yaratanı ırgaladığını sanmam.

açık ve net ya inanır gerekleri yerine getirirsiniz, ya da inanmaz hatta inkar edersiniz.

hoşunuza gitsede gitmesede islam budur. sonunda ya cennet ya da sizlerin deyimiyle işkencelerle dolu cehennem var.

bazı inanan arkadaşların ama böyleyken böyle diyerek kıvırmasını anlamak zor.

Allah'ın dini bu. işinize gelsede bu, işinize gelmesede.

ama Allah bunu neden böyle yaptı.
bu ne bencillik. her şeye gücü yeten yaratan bana mı soracak. açıkça demiş, bunları yaparsan iyi, bunları yapmazsan kötü.
al istediğini yap demiş.

inanmazsan inanma, ama inandırılacağın gün gelecektir. Allah'ın düzenini beğenmiyorsan beğenme.
bencil insan kendisinden iri birine boyun eğer, çıkarları için olmadık şeyler yapar. iş yaratana gelince kendince kafa tutar. çünkü göremez. ama bunu yaparkende içi içini yer.

yukarıda yazdıklarım islamın özüdür. işimize gelsede budur, gelmesede budur

saygılarımla
Alt 16-10-2009, 03:31
Kıdemli Üye

Sayın Sorgulamak,

sorgulamak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın ahbap

sürekli kurandan ayetler gösterip çelişki bulma peşindesiniz.
kuranı bir kerede inanmama önkoşulu ile değilde sadece öylesine okuyun.
Ateistleri uzaydan gelmiş ve birkaç Kuran ayetine bakarak "Olur mu lan böyle şey" deyip Kuran'ı bir kenara fırlatmış adamlar olarak varsaydığınızı düşünüyorum. Ama durum böyle değil, en azından benim açımdan.

Ben 18 yaşıma kadar, sorulduğunda müslüman olduğunu söyleyen biriydim. O zamana kadar hiç Kuran okumamıştım. Ancak, "imtihan edildiğimiz" söyleminden haberdardım elbette, fakat içten içten "neden imtihan" sorusunu çok sormuş, bu soruyu sorduğum için de büyük günah işlediğimi düşünerek çok korkmuştum.

Bazı olaylar sonucu Kuran okumaya karar verdim. Çünkü anlamak istiyordum. İçinde geçen çokça şeylerden habersizdim, İsa, Musa, İbrahim, Yusuf, Zekeriya, Süleyman... Bunlar kimdi çok iyi bilmiyordum, o yüzden üzerinde durmuyordum anlamadığım için. Ama aklımın içinde şunu arıyordum ben: Bize hep anlatılan o müşfik, kullarını seven, herkesin cennete gitmesini isteyen, eşitlikçi, adil vs tanrıyı. Bana anlatılanlarla benim için tanrı olmanın ön şartları bu olmuştu, eğer bir tanrıda bu özellikler yoksa, o tanrı olmamalıydı.

Çoğu şeyden habersiz olduğum o dönem bile, Allah'ın kafamdaki tanrıyla örtüşmediğini görüp önce üzüldüm. Sonra çok korktum çünkü "Ondaki derin hikmeti anlayamazsın, şeytana uyuyorsun" diyorlardı. Ama hayır, ben örneğin Nisa 34'ün ne demek istediğini gayet iyi anlıyordum. Bakara 223'ü, Ahzab 50-52'yi... Ama, Allah'a inanabilmek için müslüman kafayla defalarca okudum Kuran'ı. Her okuyuşum, farklı bir "Nasıl yani" sorusunu doğurdu. Böylece Kuran, benim mantığımla uyuşmayarak benden ilk reddi aldı.

Sonraki yıllarda tarihe merak saldım. Uzunca bir süre bu kaynaklardan öğrendiklerim, Kuran'a ikinci reddim oldu. Ve bilimsel bulgular, Kuran'ın bunlara uyum sağlayamaması da üçüncü red.

O ilk okuyuşun üzerinden 15 sene geçti. Kuran'ı kaç kere baştan sona ve araştırma bazlı olarak bölüm bölüm okuduğumu hatırlamıyorum.

O yüzden bana, "Kuran'ı bir kere de şu şekilde oku" deme. Ben her şekilde okudum Kuran'ı.

Şimdi, dini (hangisi olursa olsun) birey olmanın, özgür olmanın, eşit olmanın, insan olmanın önündeki en büyük engel olarak görüyorum. Bunu bir zamanlar kendimden ve şimdi çevremden görüyorum. Çünkü, insanlar bir zamanlar benim inandığım tanrıya inanıyorlar, Kuran'ın Allah'ına değil.

Naçizane çabam budur. Kuran'daki bu ayetlere atıf yapabilmek. İnsanlara, "gerçekten içinizde yaşattığınız o tanrıya mı inanıyorsunuz, Kuran'ı bilseydiniz hala o tanrıya inanır mıydınız" diye sormak istiyorum.

Bunu siz de bir kere olsun şöyle deneyin: Oturun ve Kuran'da kadınla ilgili ne kadar ayet varsa bir kenara yazın. Sonra bunu müslüman bir kadına yorum yapmaksızın okutun. O kadının size bakışını gördüğünüzde, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Savaş ile ilgili konu da buna benziyor. İnsanlar, böyle şeyleri değil, tersini söyleyen bir Allah var sanıyorlar Kuran'da. O halde, bu insanları Kuran ile buluşturup kendi fikirlerini kendilerinin verip, inanacaklarsa öyle inanmalarını mı sağlıklı bulacağız, yoksa bunları bilmeden kafalarındaki o tanrıya inanmaya devam etsinler, ortalığı hiç karıştırmayalım mı diyeceğiz? Ben bu ayetlerde savaş çığırtkanlığı yapan garip bir tanrı görüyorum. Hadi savaşın ne olduğunu geçelim, bir dediği diğeriyle çelişen bir tanrı.

islam insanlara yeryüzünde mükemmel bir hayat vermek için inmemiştir. kuranı okuduğunuz anlaşılıyor. o halde görmüşsünüzdür ki, kuran insanları ahiret hayatı hakkında sürekli uyarır. dünya hayatına değer verilmemesi gerketiği çünkü dünyanın bir sınav yeri olduğunu söyler.

siz yok neden herkes iyi değil, neden çocuklar ölüyor, neden bu zor gibi itirazlarla mükemmeli aramaktasınız.

islama göre konuşacağım:

dünya mükemmel değil ve mükemmel olması için de yaratılmamıştır. dünya açıkça bir sınav merkezidir ve zordur. mükemmel olana giden bir yoldaki ara istasyondur. başaranlar mükemmeliğe başaramayanlar eziyete gider. kuran böyle söyler.
buna rağmen hala yok kuran savaş diyor, yok kölelik var gibi kavramlarla kuranın yanlış olduğuna inanmış ve inandırmaya çalışmışsınız.
bir sınava girdiğinizde neden bütün sorular bildiklerimden sorulmamış diyemezsiniz. sınavın amacı herkesi geçirmek değil bilenle bilmeyeni ayırt etmektir.

islam dinine göre dünya bir sınav merkezidir. mükemmel bir hayat yeri değildir. cennet değildir.

ama neden sorular hep zor dememiz sınav yetkililerini ırgalamadığı gibi, dünya neden mükemmel değil tepkimizinde yaratanı ırgaladığını sanmam.
Eğer ben ÖSS sınavına giriyorsam, "neden bu sorular benim çalıştığım, bildiğim yerden çıkmaz ki" diye sızlanmaya hakkım yoktur, bunda haklısın. Peki, benim ÖSS sınavına girme zorunluluğum var mı? Yok. Genellikle müslüman arkadaşlardan bu benzetmeyi duyduğum için bunu örnek verdim burada da. Kardeşim, ben sınava falan girmek istemiyorum. Bana soruldu mu?

Öte yandan ÖSS'ye girdiğimi varsayalım. Neden bu sınava girmemi istiyorlar? Çünkü kaç matematik, kaç Türkçe, kaç sosyal net çıkaracağım sınav öncesinde bilinmiyor. Bilinmediği için ve tespit edilmek istendiği için bu sınavı bana uyguluyorlar. Kimse karşıma geçip ve suratıma bakıp "Ben bu adayın sonucundan eminim, bu aday 25 matematik, 30 Türkçe ve 18 sosyal net yapar" diyemez. Diyebilse idi, sınav sonucunu görebilseydi, zaten sınava gerek kalmayacaktı. Eee, bu durumda Allah'ın sınavı nedir? Bizi hür irademize bıraktı ve bizi sınıyor diyorsunuz. Sonucunu biliyor mu? Biliyor. İster müdahele etsin ister etmesin (ki kesinlikle Kuran'a göre ediyor), SONUCU BİLİYOR. Bu, sınav mantığı ile bağdaşmaz. Sınav, seviyenin tespitidir. Allah'ın buna ihtiyacı olamaz.

açık ve net ya inanır gerekleri yerine getirirsiniz, ya da inanmaz hatta inkar edersiniz.

hoşunuza gitsede gitmesede islam budur. sonunda ya cennet ya da sizlerin deyimiyle işkencelerle dolu cehennem var.

bazı inanan arkadaşların ama böyleyken böyle diyerek kıvırmasını anlamak zor.
Son cümlene katılıyorum. Çünkü bunun örneklerini ben de çok görüyorum. Eğer ben müslüman olacaksam, Kuran ne diyorsa odur benim için. Kuran'ın da kendine göre bir afaroz sistemi var. Şuna eyvallah ama bu bana uymaz demek İslam'a göre birşey değil.

Allah'ın dini bu. işinize gelsede bu, işinize gelmesede.

ama Allah bunu neden böyle yaptı.
bu ne bencillik. her şeye gücü yeten yaratan bana mı soracak. açıkça demiş, bunları yaparsan iyi, bunları yapmazsan kötü.
al istediğini yap demiş.

inanmazsan inanma, ama inandırılacağın gün gelecektir. Allah'ın düzenini beğenmiyorsan beğenme.
bencil insan kendisinden iri birine boyun eğer, çıkarları için olmadık şeyler yapar. iş yaratana gelince kendince kafa tutar. çünkü göremez. ama bunu yaparkende içi içini yer.

yukarıda yazdıklarım islamın özüdür. işimize gelsede budur, gelmesede budur

saygılarımla
Evet İslam budur. Ve evet, işime gelmiyor. Aklım böyle olduğuna ve olacağına inanmıyor. Sadece aklım değil, bugün geldiğimiz seviye de aynı şekilde.

Ama olaya şöyle bakmalısın (bence çoğu müslüman arkadaş bu noktayı kaçırdığı için anlamakta güçlük çekiyor): Ateist, inkar eden kişi değildir. İnkar etmek için bir anlamda varlığı da dikkate almak gerekir. Yani ateist, "Allah var ama ben onu inkar ediyorum" demez. "Allah yoktur" der ve bunu demek için elinde çok sayıda argüman vardır. O yüzden ateistleri basite almayın, "Ahh bir de Kuran okusanız" demeyin.

Aktarmaya çalıştığım gibi, benim müslüman olmamla ateist olmam arasındaki ilk çizgiyi Kuran çizmiştir. Kuran, dinden çıkmamı tetikleyen ilk şey olmuştur. Lütfen Kuran'dan birhaber muamelesi yapmayın.

Saygılarımla...

----------------

war is over
(if you want it)

Konu AhbAp tarafından (25-01-2010 Saat 00:11 ) değiştirilmiştir.
Alt 16-10-2009, 06:27
ugly ugly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Başlığı görünce acaba bizimkiler PS2mi oynuyo dedim Kratos sandım daldım hemen hahahaha.
Çok güzel çalışma ahbap beğeniyle okudum.
Alt 18-10-2009, 01:29
sorgulamak sorgulamak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın ahbap

sizin kuranı okuduğunuzu biliyorum ve bunu belirttim.

benim söylediğim gayet basit, islam budur.

yaratıcı varsa, dünyanın önemsiz olduğunu söylüyorsa, ben size canımın istediğini yaparım diyorsa-ki burada insanlara irade bırakılmıştır- kimsenin ama neden deme hakkı olduğunu sanmıyorum.
yine yaratıcı varsa diyerek devam ediyorum, bu böyle olmaz dememizin yaratıcıyı ırgaladığınıda sanmıyorum.

inanan ve inanmayan arkadaşlara söylediğim gibi kuranda kimse insan için dünyada bir mükemmellik aramasın. bulamaz. çünkü kuranın böyle bir iddiası yoktur.

ben inancımı bu şekilde değerlendiriyorum. bazı inanan arkadaşalar küfre girdiğimi iddia etsede, bu böyledir.

saygılarımla..
Alt 18-10-2009, 07:49
MephistophiA MephistophiA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Olay aslında oldukça basit.Ama hala bunu kavrayamamış insanlar var.İnsanları savaşa sürüklemek böylelikle islamın güçlenmesi için insanları tehdit eder kuranın tanrısı.Muhammed de bu sayede insanları rahatça savaşa gönderebilmistir.İnsanlarda cennet hayaliyle cepheden cepheye koşmuşlardır.Aynı papaların haçlı savaşlarındaki etkisi gibi.
Alt 18-10-2009, 13:47
Kıdemli Üye

sayın ahbap

sizin kuranı okuduğunuzu biliyorum ve bunu belirttim.

benim söylediğim gayet basit, islam budur.

yaratıcı varsa, dünyanın önemsiz olduğunu söylüyorsa, ben size canımın istediğini yaparım diyorsa-ki burada insanlara irade bırakılmıştır- kimsenin ama neden deme hakkı olduğunu sanmıyorum.
yine yaratıcı varsa diyerek devam ediyorum, bu böyle olmaz dememizin yaratıcıyı ırgaladığınıda sanmıyorum.

inanan ve inanmayan arkadaşlara söylediğim gibi kuranda kimse insan için dünyada bir mükemmellik aramasın. bulamaz. çünkü kuranın böyle bir iddiası yoktur.

ben inancımı bu şekilde değerlendiriyorum. bazı inanan arkadaşalar küfre girdiğimi iddia etsede, bu böyledir.

saygılarımla..
İslam budur!

İslamın böyle olduğu konusunda zaten bir fikir ayrılığımız yok. En temel şekliyle çok güzel belirtmişsiniz, İslam budur!

Yalnız galiba şurada ayrılıyoruz: Müslümanlar, Kurandaki hükümlerin atesitlerin işine gelmediğini öne sürüyorlar. Yani, mesela ben Nisa 34'ü okuyorum ve diyorum ki "Hayır, ben karını döv diyen bir tanrıya iman etmem".

Hayır, böyle değil! Böyle olsaydı, bu var olan bir tanrıyı reddetmek olurdu. Siz bu açıdan baktığınız için "İslam budur, bizim allahın istek ve emirlerini yargılama hakkımız yok, yargılasak bile bu onu ırgalamaz" diyorsunuz.

Ancak ben, var olan bir allahı reddetmiyorum. Öyle bir allah yok diyorum. Varlığı red başka, yok demek başka.

O halde, "neden yok olduğunu düşündüğünüz allahın kitabını bu kadar sorgulayıp duruyorsunuz" diye sorabilirsiniz.

Daha önce bunun yanıtını vermeye çalıştım; müslüman olduğunu söyleyen arkadaşların Kurandan bir haber olması. Gerçek bir müslümanın sizin gibi davranması gerekir, bu konuda size hak veriyorum. Kuranı oku, İslam budur de ve allahın hiçbir emrine karşı çıkmadan kurallara uy ve uygula!

Benim kendi adıma ilk hedefim budur: Müslümanları Kuran okumaya iteklemek. Şu sıralar bir arkadaşımla bu konuları konuşuyoruz. Kurandaki bazı ayetleri gördüğü zaman yorumu şu oldu, "Ben zaten müslüman değilmişim ki! Öyle olduğumu sanıyormuşum. Allah'ın emirlerinden haberim yokmuş!".

Yani, sizin deyiminizle İslamın bu olduğundan haberdar değil müslümanlar, size katılıyorum.

O yüzden de islamın bu olduğunu görsünler ve fikirlerini gözden geçirsinler. Kuranı mutlaka okumak lazım; Kuranı okumak, insanı 2 farklı tünele sokar. Ve her 2 tünelin çıkışında da ışık var. Ya İslamdan çıkarak ateist bakış açısıyla o ışığa ulaşırsınız ya da Kurandan gerçek anlamda etkilenip imanınızı kuvvetlendirirsiniz ve dininizi daha doğru yaşamaya başlayarak dinin ışığına kavuşursunuz.

Bu açıdan, yapmak istediğimiz şey art niyetli değildir.

Saygılarımla...

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 19-10-2009, 18:31
Şaman Türksoy Şaman Türksoy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsanlara bırakılan hangi iradeden bahsediliyor?

Levh-i Mahfuz, İmanın altı şartı, İslam'ın beş şartı varsa 'irade' diye birşey kalmamış demektir

Önerilen Siteler