Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-12-2005, 19:52
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart TEVRAT' TA TANRI'NIN UÇAN ARABASI

"Tanrıların Arabaları" kitabında da okumuştum.İlginç gelmişti.2500-3000 sene önce motorlu bir uçma aracından söz ediliyor.

TEVRAT-HEZEKİEL

1 Otuzuncu yılda, dördüncü ayın beşinci günü Kevar Irmağı kıyısında sürgünde yaşayanlar arasındayken gökler açıldı, Tanrı'dan gelen görümler gördüm.

2 Ayın beşinci günü, Kral Yehoyakin'in sürgünlüğünün beşinci yılı,

3 Kildan ülkesinde, Kevar Irmağı kıyısında RAB Buzi oğlu Kâhin Hezekiel'e seslendi. RAB'bin eli orada onun üzerindeydi.

4 Kuzeyden esen kasırganın göz alıcı bir ışıkla çevrelenmiş, ateş saçan büyük bir bulutla geldiğini gördüm. Ateşin ortası ışıldayan madeni andırıyordu.

5 En ortasında insana benzer dört canlı yaratık duruyordu;

6 her birinin dört yüzü, dört kanadı vardı.

7 Bacakları dimdikti, ayakları buzağı ayağına benziyor ve cilalı tunç gibi parlıyordu.

8 Dört yanlarında, kanatların altında insan elleri vardı. Dördünün de yüzleri, kanatları vardı.

9 Kanatları birbirine değerek dosdoğru ilerliyor, ilerlerken sağa sola dönmüyordu.

10 Her yaratığın dört yüzü vardı: Önde dördünün yüzü insan yüzüne, sağda dördünün aslan yüzüne, solda dördünün öküz yüzüne, arkada dördünün kartal yüzüne benzer bir yüzü vardı.

11 Yüzleri böyleydi. Kanatları yukarıya doğru açılmıştı. Her yaratığın iki kanadı yanda öbür yaratıkların kanadına değiyor, iki kanatla da bedenlerini örtüyordu.

12 Her biri dosdoğru ilerliyordu. Ruhları onları nereye yönlendirirse, sağa sola sapmadan oraya gidiyorlardı.

13 Canlı yaratıkların görünüşü yanan ateş közleri ya da meşale gibiydi. Ateş yaratıkların ortasında hareket ediyordu; ışık saçıyor ve içinden şimşekler çakıyordu.

14 Yaratıklar şimşek çakar gibi hızla ileri geri gidip geliyorlardı.

15 Bu dört yüzlü yaratıklara bakarken, her birinin yanında, yere değen bir tekerlek gördüm.

16 Tekerleklerin görünüşü ve yapısı şöyleydi: Sarı yakut gibi parlıyorlardı ve dördü de birbirine benziyordu. Görünüşleri ve yapılışları iç içe girmiş bir tekerlek gibiydi.

17 Hareket edince yaratıkların baktıkları dört yönden birine doğru sağa sola sapmadan ilerliyordu.

18 Tekerleklerin kenarı yüksek ve korkunçtu; hepsi çepeçevre gözlerle doluydu.

19 Canlı yaratıklar hareket edince, yanlarındaki tekerlekler de hareket ediyordu; yaratıklar yerden yükseldikçe, tekerlekler de onlarla birlikte yükseliyordu.

20 Ruhları onları nereye yönlendirirse oraya gidiyorlardı. Tekerlekler de onlarla birlikte yükseliyordu. Çünkü yaratıkların ruhu tekerleklerdeydi.

21 Yaratıklar hareket ettiğinde onlar da hareket ediyor, yaratıklar durduğunda onlar da duruyor, yaratıklar yerden yükseldiğinde onlar da yükseliyordu. Çünkü yaratıkların ruhu tekerleklerdeydi.

22 Kubbeye benzer, billur gibi parlak ve korkunç bir şey canlı yaratıkların başları üzerine yayılmıştı.

23 Kubbenin altında kanatlarının biri öbürünün kanatlarına doğru açılmıştı. Her birinin bedenini örten başka iki kanadı vardı.

24 Yaratıklar hareket edince, kanatlarının çıkardığı sesi duydum. Gürül gürül akan suların çağıltısını, Her Şeye Gücü Yeten'in sesini, bir ordunun gürültüsünü ansıtıyordu. Durunca kanatlarını indiriyorlardı.

25 Kanatları inik dururken, başları üzerindeki kubbeden bir ses duyuldu.

26 Başları üzerindeki kubbenin üstünde laciverttaşından yapılmış tahta benzer bir nesne vardı. Yüksekte, tahtı andıran nesnede insana benzer biri oturuyordu.

27 Gördüm ki, beli andıran kısmının yukarısı içi ateş dolu maden gibi ışıldıyordu, belden aşağısı ateşe benziyordu ve çevresi göz alıcı bir ışıkla kuşatılmıştı.

28 Görünüşü yağmurlu bir gün bulutların arasında oluşan gökkuşağına benziyordu. Öyleydi çevresini saran parlaklık. RAB'bin görkemini andıran olayın görünüşü böyleydi. Görünce, yüzüstü yere yığıldım, birinin konuştuğunu duydum.
Alt 27-12-2005, 20:34
Üye Değil

Standart ........

Bu ayeti ufologlar da "UFo" olarak yorumluyor...Raelyanlara göre ise zaten Tevrat'ın Tanrısı (ya da Tanrıları) Elohim (Eloha'nın çoğuludur..Tanrılar anlamına gelir) uzaylılardır..Tanrı yoktur..Onlar da bu ayeti "ufolar ve uzaylılar" olarak yorumluyor...

http://www.siriusufo.org/responder.a...r_hezekiel.asp

"KUTSAL METİNLER - HEZEKİEL'İN TEKERLEĞİ
Bu konuda en eski ve en bilinen kayıtlardan biri, İncil’de yer alan (ESKİ AHİT DEMEK İSTİYOR) ve “Hezekiel’in Tekerleği” diye anılan hikayedir. 1611 King James İncil’inde, Peygamber 30’lu yaşlarında (M.Ö. 593) -kendi deyimiyle-Tanrının suretini gördüğü anı şöyle anlatır:

"Baktığımda gördüm ki kuzeyden gelen şiddetli bir rüzgar vardı, kocaman bir bulut ve onu çevreleyen bir ateş, ateşin kenarlarında da bir parlaklık vardı. Tam ortasından insana benzer dört canlı varlık çıktı. Ve görünüşleri şöyle idi: Onlarda insana benzerlik vardı. Ve her birinin dört yüzü vardı, ve her birinin dört kanadı vardı. Ayakları düzdü; tabanları bir buzağının tabanları gibiydi ve cilalı tunç gibi parıldamaktaydılar…"

Bu canlı yaratıkların görünüşü tıpkı meşaleler gibi yanan kömür ateşlerine benziyordu: canlı yaratıkların üstünde bir aşağı bir yukarı gidiyordu, ateş parlaktı ve şimşekler saçıyordu… "

Canlı yaratıklara baktığımda hemen yanlarında, yerin üstünde tam dört yüzü olan bir tekerlek gördüm. Tekerleklerin ve yapılarının görünüşü zümrüt rengindeydi; ve dördü de birbirinin aynıydı; tıpkı tekerlek içinde tekerleğe benziyorlardı. İlerlediklerinde dört bir yana birden gidiyorlardı. Dönmeyerek yürüyorlardı. Tekerleklerin çemberleri o kadar yüksekti ki korkunç görünüyorlardı; ve dört çember de çepeçevre gözlerle kaplıydı. Canlı yaratıklar ilerlediklerinde tekerlekler de onlarla birlikte gidiyordu; canlı yaratıklar yerden yükseldiklerinde tekerlekler de yükseliyordu. "

Eski Ahit’in başlangıç bölümünde Hezekiel’in ismiyle anılan bölümdeki tasvirler böylece sürüp gidiyor. Peygamberin anlattığına göre, canlı yaratıklar birlikte hareket ediyorlardı ve tam ortalarından “tıpkı bir aşağı bir yukarı hareket eden meşaleler gibi, yanan kömür ateşlerine benzeyen” bir şey çıkıyordu. Hezekiel bu manzarayı “Tanrının görkemine benzer bir şey” olarak yorumlamıştı. Ancak tasvirindeki ayrıntılar başka bir yaşama ait bilgilerin ipuçlarını açıkça veriyordu… "
Alt 06-04-2015, 17:45
Aragorn Aragorn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bu arkadas cok bilgili birisi diger konularinida inceledim guzel hazirlanmis.
Alt 20-05-2015, 15:56
alpha alpha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Tevrat bunu hep yapıyor başka yerlerde de ipuçları var.

Nibiru lu Tanrılar'ın varlığına deliller bunlar.

Ayrıca exodus'da ibranilerin gündüz Rabbin bulutunu takip ettiğini, bu şekilde yol buldukları var. O bulut diyor, gündüz bir bulut iken gece arkasından ateş çıkarır bir hal alıyor. Bu da açıktır ki gündüzlüeyin kendini bulut ile kamufle eden bir uzay aracı.

Bilenlerin aklına Muhammed'in de bir bulut ile sürekli gölgelenmesi olayı gelmiş olabilir.

Elbette daha fazlası var..

"Bilim insanı Allah'a götürür." Louis Pasteur
...
Domuz eti sağlıklı diyenler domuz etinden çiğ köfte yesinler, konuşmasınlar..
Alt 20-05-2015, 22:39
kalemerre kalemerre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

alpha´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tevrat bunu hep yapıyor başka yerlerde de ipuçları var.

Nibiru lu Tanrılar'ın varlığına deliller bunlar.
Bilenlerin aklına Muhammed'in de bir bulut ile sürekli gölgelenmesi olayı gelmiş olabilir. .

History de seyretmiştim ilginizi çekebilir, 8. dakikadan sonra araştırmacı Musa ile ilgili ilginç bir söylemi var.

Musa, Uzaydan Dünyanın görüntüsünü tarif ediyor.

Orada, yukarıdan Dünyanın tüm yuvarlaklığını gördüm ve de
Dünyanın derinliğini ve göklerin uçsuz bucaksız yüksekliğini. Demek istediğim burada Dünyanın yuvarlaklığını söylüyor.

Bu sözler eski ve yeni ahit de yok. Musa nın hikayelerinden çıktığını belirtiyor. Ben mi yanlış anlıyorum acaba.

Eski ve yeni Ahit de uzaylı belirtileri (bence) var. Sina dağı na Tanrı nın yukarıdan inmesi, dağın bir bulut ile kaplanması ve (uzay aracının) gök gürültüsü gibi ses çıkartması gibi daha bir çok belirti.

Tanrı tanrığılını bilmeli ki İnsan insanlığını bilsin.
Alt 20-05-2015, 22:54
Nana Buluku Nana Buluku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

kalemerre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tHistory de seyretmiştim ilginizi çekebilir, 8. dakikadan sonra araştırmacı Musa ile ilgili ilginç bir söylemi var.
Tüm bölümleri seyrettim. Bu belgeseli ciddiye almamanı tavsiye ederim. İlk izlediğinde etkilenmiş olabilirsin. Söyledikleri mantıklı geldi sanırım sana. Bu saçmalıkları ortaya atanlar sahtekarlardır.
Alt 21-05-2015, 17:43
Denetimdeki Üye

eski ve yeni Ahit de uzaylı belirtileri (bence) var. Sina dağı na Tanrı nın yukarıdan inmesi, dağın bir bulut ile kaplanması ve (uzay aracının) gök gürültüsü gibi ses çıkartması gibi daha bir çok belirti.
Benzer olaylar tarihte hep olagelmiştir. Çünkü Tanrı ve onun askerleri (melek, yada çalışan herneyse..) tarafından sürekli bir gözlem altındayızdır.

Örneğin ;

Çanakkale savaşında resmi kayıtlara da geçen bir hadise var. İsimler, rütbeler, yer, mevki, lokasyon, tarih, saat hepsi belli..

Ben özetliyeceğim siz o bilgilere google yapıp ulaşabilirsiniz:

Türk askerleri bir tarafta diğer tarafta, tepede düşman askerleri var.. Bir bölük. 250 kadar kişi. Bunlar bir tepeye tırmanıyorlar, sonra ordan da aşağı bizimkilere mi ne saldıracaklar. Bu esnada gökyüzünde uzunlukları 200-300 metre kadar olan 7-8 adet somun ekmek şeklinde bulutlar mevcut. Bunlar rüzgarlı olan çanakkale havasında ilerlemeden sabit duruyorlar. Sonra bir tanesi alçalıyor. ve tepeyi kaplıyor. Düşman askerleri amaçları saldırmak tepeyi aşmak olduğu için aldırmıyorlar galiba. Sonra bulut sisinin içine doğru koşmaya devam ediyorlar. Ancak hiçbiri diğer taraftan aşağı inmiyor. Son askerde girdikten sonra bulut yükseliyor, askerler tabii yok. Ve Diğer 7-8 bulutla beraber rüzgarın ters istikametine doğru ilerleyip gözden kayboluyorlar.

http://tarihinizinde.com/canakkale-g...liz-askerleri/

http://xn--jntrk-jua8b.com/2011/03/2...ngiz-kaybolus/

Tanrı hala burada.. Yok değil yani, ona göre Gerekli durumlarda müdahale de bulunuyorlar.

...
Alt 21-05-2015, 17:47
Denetimdeki Üye

"Bulut" Tanrı'nın göksel arabalarını görsel kamuflaj için kullandığı bir düzenek olarak kullanılmıştır. Kullanılmaktadır.

...
Alt 21-05-2015, 17:52
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

şu dünya dışı varlıklar gelse artık.(varsalar şayet)

onların iyi veya kötü olması önemli deil.

geldiklerinde. sizin allah dediğiniz, muhammed dediğiniz şeylerde nedir.bizim oralara uğramadılar deseler yeter.

arabaylamı ,uzay gemisi ilemi,silahları ilemi,dostanemi gelirler, ge
sinler yeter..bu din masalının yalan olduğunu dünyalılara söyleseler sonrada bizi asacaklarmı ,keseceklermi, yaşatacaklarmı,ihyamı edecekler,ne yaparsa yapsınlar,

Önerilen Siteler