Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-12-2004, 09:52
Üye Değil

Standart ATEISTLERE SORULAR II

Sorum butun ateist arkadaslara.

Dusunce ozgurlugune bakis aciniz nasildir?Sizce bir yaraticiya inanmak ozgur dusunce sayilabilir mi?

"ATEISTLERE SORULAR" basligi altindaki butun yazilari okudum.Bana gore gayet tarafsiz bir sekilde degerlendirmeye calistim.Cikardigim sonuc su:

Ateizm tanriya inanmamaya inanmaktir.Bir insan ateist olduktan sonra inanmaya karsi mucadele ediyor.Tanri inancini yok ettikten sonra farkli bir sekilde yerine baska bir inanc koyuyor.sonrada bu inanc icin mucadele ediyor.Bu inanc ugruna gerekirse olebiliyor.Isin ilginc tarafi ateistlerde inananlar kadar tanri ve din kavramlarini kullaniyorlar.

Ben hic bir yerde ateizmin kapitalizme karsi mucadele ettigini gormedim.Yani ateizmin yapi tasi tanri ve dindir.Ornek istiyorsaniz bu forum bunun en acik ornegi.

Nasilki siyaset vardir.Siyasetin altinda bir birine zit olan sag ve sol vardir.Bence din vardir ve dinin altinda birbirine zit olan inananlar ve ateistler vardir.Bu acidan baktigimizda ateizm bir dindir.

Ben bir inanmayan taniyorum.Kendisine ateist sifatida takmamis.Normal yasiyor ve dine bakis acisi gayet normal.Yani televizyona bakis acisi gibi.Inanmamaya bakis acisida ayni.Icinden gelmiyor ve inanmiyor.Ama inanmadigi icin ne mucadele ediyor nede rahatsiz oluyor.Kisacasi siradan bir vatandas.

ngcoskun.
Umarim bu yazdiklarim hakkinda bir cevabin vardir.

Kalin saglicakla!
Alt 20-12-2004, 10:08
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bir cevabım olmaz mı yeni arkadaşım.:

bir kere bir şeyi hatta birkaç şeyi yanlış anlamışsın.Ateizm tanriya inanmamaya inanmaktir dersen ateizmi bir inanç yaparsın.bu böyle değildir.Ateizm tanrının "varolmadığına inanmak" demek değildir. tanrının "varolduğuna inanmamak" demektir. Bu noktaya dikkat ediniz, çünkü bu önemli bir fark. Ateizm bir "inanç" değildir. Fazladan bir açıklama, yada bir öneri sunmaz ateizm. Ateizm yalnızca, belli bir inancın yokluğu demektir.

düşünce özgürlüğüne senin baktığın gibi bakıyorum yani insanlar istediği gibi düşünebilir.ama biz de burda istediğimiz gibi düşünebildiğimiz için bildiklerimizi fikir aykırılığı olan insanlarla paylaşmaya çalışıyoruz.bana göre doğruları anlatıyor ve bilgilerimi sunuyorum.kabul etmek ya da etmemek başkalarına kalsın kabul etmeseler de ben bunu yaşamaya devam edeceğim.hee bu arada iş hakaret boyutuna ulaşınca ben de terbiyemi rafa kaldırabiliyorum o ayrı.bazı insanların anladığı dil bağnazlıklarından kaynaklı farklı olabiliyor.

aslında kendi halimde bir ateisitm diyebilirim.ama belki artık olmam.ateizm bir idol falan değil benim için ama din allah adı altında yapılan şaklabanlıklara dayanamıyorum artık.o senin kendi halindeki arkadaşın bu forma bir gelsin bak nasıl aslan kesiliyor.bak nasıl yazılar yazıyor burdakileri görünce.

yazdıklarım seni umarım tatmin etmiştir.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 20-12-2004, 10:48
Üye Değil

Senin dedigini kabul edelim.Ateizm tanrinin varolmadigina inanmak olsun,inanmak ise tanrinin varolduguna inanmak olsun.Ama sonucta ateizm dinin bir alt kolu gibi bir gorunum aliyor.
Benim tanidigim kisi benim gordugum manada ateist degil.Sadece inanmiyor ve bu sekilde yasiyor.Inanmayanlari elestirmiyorum.Ama cogunlukla kendisine ateist diyen insanlarin dine karsi asiri bir nefretleri oldugunu goruyorum.Belki ayni nefret inananlarin bir cogunda ateistlere karsi olabilir ama sorum ateistlere yonelik oldugu icin isin o yonune deginmiyorum.

Benim anladigim manadaki ateizmle bir sorunum yok.Isteyen inanir isteyen inanmaz.Ama gordugum ateizmin icerisinde ciddi sorunlar oldugunu dusunuyorum.

Dogal olarak ateistlerde herkes gibi dogrularini ifade edebilmelilerdir.Ancak kuranin her ayetini inceleyerek degil.Bence insanlar kuran ayetlerini inceledikten sonra degil incelemeden once ateist oluyorlar.Hatta yanlis anlamayin fakat ben ateistlerin bir cogunu inanmayan yada Allah''in varolmadigini dusunen din adamlari olarak degerlendiriyorum.Cunki bircogu din adamlarindan daha fazla dini bilgilere sahiptirler.

Ateistlere gore tanri yoktur.Bu durumda ibadet etmeye ve tanrinin istedigi gibi yasamayada gerek yoktur.

Ateistlere gore tanri ve tanriyla ilgili kavramlari yasantisindan silip hayata daha ozgur ve daha olumlu bakma dusuncesi on plandadir.Yani bu hayati daha guzel yasamak.

Inanan kisiler ise inandiklari sey ugruna yasarlar.Bu aci bir sey olsa bile.

Ancak ateistlerin inanmadiklari bir seyle bu derece ilgilenmeleri bir ideolojiye donusmustur.Bu sey din ve tanri ile ilgili oldugu icin ateizm bir dindir.Politik veya ekonomik bir dusunce degildir.
Alt 20-12-2004, 10:54
Üye

sana ateizm org. dan bir alıntı yazacağım.benim anlatmak istediklerimi tam olarak cümlelendirmişler.
• Ateizm de bir din sayılmaz mı?

Doğaüstü güç ya da güçlere inanan, metafizik sorulara cevap vermeye çalışan (ölümden sonrası, evrenin kökeni veya hayatın anlamı vs gibi) ve kanıta değil imana dayanan (dogmatik) düşünce biçimlerine din denir.

Ateizm, herhangi bir felsefi soruya cevap verme gayesindeki bir düşünce biçimi değildir. Ateizm, bir düşünce biçimi, inanç sistemi veya felsefi akım değildir. Ateizm, yalnızca, Tanrı�nın varlığını reddetmek demektir.

Dinden bahsedilebilmesi için ortada inanç olması gerekir. İnanç tanımı gereği kesin bir bilginin olmadığı durumda mümkün olabilecek bir şeydir. bir şey ya bilinir, ya da bilinmiyorsan o konuda bir şeye inanılır. Ya da bilemeyeceği kabul edilip bir şeye inanılmaz. Ateizm bu sonuncusunu yapar. Dolayısıyla ateizm bir inanç değildir, bir inançsızlığın adıdır.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 20-12-2004, 11:02
Üye Değil

Zaten ben yukaridaki yazimda anladigim ve gordugum manadaki ateizmden bahsettim.Benim anladigim madaki ateizm senin verdigin cevabin icinde.Ancak gordugum manadaki ateizm cok farkli.
Alt 20-12-2004, 12:32
ReS ReS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir Atheist bile, gecenin alaca karanliginda tek basina kaldiginda YARIM TANRIYA inanir !

[b:5cf617df5c]“Topra?a her türlü kötü ?ey at?l?r. Fakat topraktan hep güzel ?eyler biter...."

[color=indigo:5cf617df5c] Ak?emseddin

[
Alt 21-12-2004, 10:23
Üye

tanrının bir de yarımı btünü mü var.bak şimdi daha neler öğreneceğiz yaw

ALBERT EINSTEIN
Alt 22-12-2004, 09:31
Üye Değil

Herkese merhaba

Bir yaraticinin olmadigi bilimsel olarak kanitlanmismidir?
yaraticinin varligini yada yoklugunu inceleyen bir bilim dali varmidir?
Yaratici uzerine bilimsel teoriler varmidir?
Ateistlere gore bir yaraticinin olma ihtimali cok azda olsa varmidir?
Alt 22-12-2004, 09:49
Üye

merhaba yeni
olmayan bir şeyin isbatı söz konusu olamaz.olan bir şey varlığının isbatını kanıtlamak zorundadır.bir yaratıcının olma ihtimali benim için yoktur.olsa idi bu yönde düşünürdüm zaten.bir zamanlar varmıdır diye düşünürken zaten bu hali aldım ya ben.artık benim için tanrının olma ihtimali yok.
ben tanrının olmama ihtimalini sevdim . bu cümlemi dikkate almayın espiri olsun diye yazdım.gerçi bunu yazmamam gerekir ama bazıları benim cümlelerimi alıp alıp çeke çeke uzatıyorlar maalesef.yani bir espri yapıp da espri yaptım denir mi :cry:

ALBERT EINSTEIN
Alt 22-12-2004, 19:47
n0thing n0thing isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

n0thing - AİM üzeri Mesaj gönder n0thing - MSN üzeri Mesaj gönder n0thing - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Arkadaşın dediği bilmeden ateist olanlar gerçekten amip gibi bölünüp bölünüp çoğalıyor.

Bunun olmasında en büyük etken ateizmin bir trend olarak görülmesi.

Günümüzde sırf hava olsun, farklı görüneyim çabasının ürünü ile türeyen bu sözde ateistlerden bahsediliyor sanırım.

Şarap sonsuz hayat kaynağıdır, iç;
Gençlik sevincinin pınarıdır, iç;
Gamı yakar eritir ateş gibi,
Sağlık sularından şifalıdır, iç.
( Ö.H )

Önerilen Siteler