KEHF SÜRESİ :
18.74. Yine yürüdüler. Nihayet bir erkek çocuğa rastladıklarında (Hızır) hemen onu öldürdü. Musa dedi ki: Tertemiz bir canı, bir can karşılığı olmaksızın (kimseyi öldürmediği halde) katlettin ha! Gerçekten sen fena bir şey yaptın!
Sebebini şöyle açıklar Hızır:
18.80. "Erkek çocuğa gelince, onun ana-babası, mümin kimselerdi. Bunun için (çocuğun) onları azgınlık ve nankörlüğe boğmasından korktuk."
Hızır'ın açıklaması Hz.Musa'yı tatmin etmiş anlaşılan.
İleride hayırlı evlat olmayacak ve anne-babasını üzecek olanlar,yaratılış hatası mıdır ve Hızır bu hataları yokedici midir?Ne dersiniz?
Yoksa" Bu Hızır'ın her zaman yaptığı bir iş değil,Hz.Musa'ya örnek için yapmış" mı dersiniz?
Bazı müslüman dostlar bana bu olayı - başka sitelerde- Ku'ranın ve İslamın mucizelerinden biri diye aktardılar. Bakalım bizim siteden ne feed
back'ler alacağız Müteddeyin dostlardan..
onun sebebini siz neden hizira gidip sormuyorsunuz ? allah dan hesap sormaya kudretiniz varya ! hizirdan da cevap alirsiniz ... hz musa aleyhisselama mahsus bir olay degil sadece bu olay birçok ülkelerde meydana gelen deprem lerde ölen masum bebekler de bu durumun içine giriyor ... hani mutezile sana demistim birkeresinde bu bebeklerde kiyametde ana ve babasina sefaat dileme yetkisi verilecek ... allah ayetinde nasil belirtmisdi ... kimseye zerre kadar haksizlik yapilmayacak orada ... tabii inanmak sizin elinizde ... birde hizir onun canini almadi allah onu bütün canlilarinki gibi azrail aleyhisselam aldi ... bir insan birini öldürdümü o insan öldürdü deniyor oysa canini alan azrail ...
Ensareo ;
Nöbet benim işim değil.Ben kafama yatmayan,mantığıma uymayan sorulara cevap istiyorum.Bunların içinde ateistler de var,musevi ve isevilerde.
"Dincilerin Pehlivanları gelsin" kısmına dikkat edersen ateist arkadaşlara yüklenmiştim.
Şimdi ise sırada Hristiyanlar ve Museviler var.
Ben birşeyi savunmuyor ve onun propagandasını da yapmıyorum.Ancak haklı,çarpıtılmamış,içinde yalan-dolan olmayan,abartılmamış sorularımı sorarak aydınlanmak istiyorum..
Burkay;
Senin mantığınla o zaman, dünyada hiç kötü insan kalmazdı.Daha çocukken kötüler Hızır tarafından temizlenirdi.
Ya da ona ne gerek var.Allah yaratmazdı .
Bu bir hadisteki gözleri açılan körün yaptığı kötülükleri akla getiriyor.Yani bütün körler bunu hakediyor.Allah onları kör yapmasaydı,çok kötülük yaparlardı mantığı.Kusura bakma,bana yanlış geliyor..
o senin düsüncen dir saygi duyarim panteidar :ben yazimda sunu örnek gösterdim depremlerde ölen bebekler de sefaat edecek diye deprem bir örnek ... dogustan özürlü dogan insanlar içinde bu geçerli ... eger allah hesabi çabuk görmüs olsaydi ozaman dedigin gibi yeryüzünde insan kalmazdi ...