Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-12-2005, 23:17
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Hristiyan ve Musevi Arkadaşlara Sorular

1-Peygamberler,insanları uyarmak için gönderildiyse Kitab-ı Mukaddes'e göre neden sadece Ortadoğu'ya gönderilmiştir?
2-Neden babadan oğula peygamberlik vardır?Tanrı niçin sadece bir soyu öne çıkarmış,oğlunu,torununu,torununun torununu .............................
elçi tayin etmiştir? Bu diğer insanlara ve kavimlere bir haksızlık değil midir?
3-Tanrı,Kitab-ı Mukaddese göre Yahudilerin tanrısı mıdır?Tevrat neden ırkçıdır?
4-Peygamberler seçilmiş,düzgün karakterli insanlar değil midir?
5- Öyleyse,Tevratta Hz.İbrahim neden yalancı bir kişilik olarak sunulur?Mal ve para canlısı biri olarak anlatılır?(Haşa) karısını kızkardeşi gibi gösterip satar?
6-Tevrat,Hz.Davut'u başkasının karısına göz koyan ve kocasını öldürterek ona sahip olan ve 100 karısı olan biri olarak tanıtır.Bu doğruysa size göre bir peygambere yakışır mı?Böyle mi insanlara örnek olunacak?
7-Yine Tevratta kızıyla ilişkiye giren Lut peygamber ve kızkardeşiyle ilişkiye giren Hz.Süleyman örnekleri doğru mudur? Bütün bunlar karşısında bu dinlere inanılmasını nasıl beklersiniz?
Alt 29-12-2005, 14:01
ege-sum ege-sum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: HRİSTİYAN VE MUSEVİ ARKADAŞLARA SORULAR

panteidar Diyor ki
1-Peygamberler,insanları uyarmak için gönderildiyse Kitab-ı Mukaddes'e göre neden sadece Ortadoğu'ya gönderilmiştir?
2-Neden babadan oğula peygamberlik vardır?Tanrı niçin sadece bir soyu öne çıkarmış,oğlunu,torununu,torununun torununu .............................
5- Öyleyse,Tevratta Hz.İbrahim neden yalancı bir kişilik olarak sunulur?Mal ve para canlısı biri olarak anlatılır?(Haşa) karısını kızkardeşi gibi gösterip satar?
6-Tevrat,Hz.Davut'u başkasının karısına göz koyan ve kocasını öldürterek ona sahip olan ve 100 karısı olan biri olarak tanıtır.Bu doğruysa size göre bir peygambere yakışır mı?Böyle mi insanlara örnek olunacak?
7-Yine Tevratta kızıyla ilişkiye giren Nuh peygamber ve kızkardeşiyle ilişkiye giren Hz.Süleyman örnekleri doğru mudur? Bütün bunlar karşısında bu dinlere inanılmasını nasıl beklersiniz?
Sevgili Panteidar;
öncelikle buraya yazarken ayet ismi ve numarası verin... ayrıca eğer eşit birşekilde sohbet edeceksek bende islamı sorgulama hakkım var bu şekilde yazdığınız yazı sonucu ,gelin beraber sorgulayalım önce siz bahsi geçen ayetleri yazın ben okuyup cevaplamaya çalı$ıyım sonra bende islam hakkında sorular sorayım bu şekilde mesela aklıma gelen en basit sorulardan biri şu :
sizin bir arkadaşınız var mesela adı zeyt o zeynep diye biriyle evlendi sonra birden bir ayet geldi kendinize nikahladınız...
bu tür birsürü soru var turandursun okuyanlar bilir siz soracağınızı sorun ben sorularımı hazırlamaya ba$layım... fakat sorularınız ayetlere bağlı olacak sizde ayet yazacaksınız bende ayet yazacağım...
Saygılarımla...

One Turk Against The World
Alt 29-12-2005, 14:15
Kıdemli Üye

Ege-sum;
Suale sualle cevap olmaz.Üstelik alakasız.
Benim yazdıklarım ayet numarası gerektirmiyor.
Yazdıklarım dinleri biraz incelemiş olan herkesin billdiği şeyler.
Davut'un yüz koyun meselini kim bilmez,İbrahim'in karısı Sara ile olan gezilerini ve burada anlatılanları.
O sorduğun İslamla ilgili sorunun muhatabı ben değilim.Ben de soruyorum ona benzer soruları.
Bu sitede islama yüklenildiğinde,siz kenarda keyifle izliyor,hatta bilmediğiniz yeni bilgiler,propaganda için yeni kozlar elde ediyorsunuz.
Sanki sizin dininizde herşey çok güzelmiş gibi rahatsınız.
Dinler içinde en akla yakını,en mantıklısı İslamdır.
Sizdeki saçmalıklar saymakla bitmez.
Çok tanrıcılığınızdan başlar ,putçuluğunuza kadar sayıp dökebiliriz.
Hristiyan dünyası diye övündüğünüz dünyanın yarısından çoğu ateisttir.
Kimin sayesinde.Dininizdeki çelişkiler-saçmalıklar sayesinde.
Basit sorular soruyorum size.
Tevratı tasdik ettiğinize göre;
Hz. İbrahim'in karakterini nasıl kabulleniyorsunuz?
Alt 29-12-2005, 14:34
Üye Değil

Standart ...

Ben hristiyanlığı yahudiliği de iyice araştırmış biri olduğuma inanarak şu sorularınızı objektif bir biçimde kısaca yanıtlayayım..

1-Peygamberler,insanları uyarmak için gönderildiyse Kitab-ı Mukaddes'e göre neden sadece Ortadoğu'ya gönderilmiştir
Peygamberler sadece ibrainler/israioğullarına göderilmiştir..Çünkü İsrailoğulları Tanrı'nın seçilmiş toplumudur...Neden seçilmiştir? Bundan binlerce yıl önce dünya putperestliğin eşiğindeyken Sadece İbrahim ve yandaşları gerçek Tanrı'yı aramış ve tanrı onlarla ve onun topluluğuyla antlaşma yapmıştır..."Gerçek Tanrı" ya ve dolayısıyla tek Tanrı'ya inananlara da israiloğulları denmiştir daha sonra..

Yukarıdaki biçimde cevap verirler...

Bir bakıma evet..Tevrat'ta çoğunlukla tanrı "yahudilerin Tanrısı" olarak görülür...Gerçi göklerin ve bütün dünyanın sahibi olarak tanıtılır ama en çok(belki de sadece) nedense Yahudlerle ilgilenir...İncil'e göre ise Tanrı'nın sadece yahudilerin değil bütün dünyanın Tanrısı, herkesi bütün ulusları eşit şekilde gören Tanrı olarak tanıtılır..

"Gal 3:28 Artık ne Yahudi ne Grek, ne köle ne özgür, ne erkek ne dişi ayrımı vardır. Hepiniz Mesih İsa'da birsiniz. "

Hayır hristiyan teolojisine göre değildir..."Seçilmiştir" ama asla dört dörtlük olamaz..Onlar da günahlı doğaya sahiptir....Tevrat'ta Davut'un süleyman'ın hep "Tanrı'nın gözünde kötü olanı yapmakla" itham edildikleri anlatılır...Yani onlar da sapmıştır çünkü onlar da insan oldukları için günahlı doğaya sahiptir..Hristiyanlara göre insan doğası tam saf olamaz..tek saf olan sa'dır..O da zaten Tanrı'nın sözünün insan bedenine yüklenmiş hali olduğndan Tanrı'dır...

Evet İbrahim Tevrat'ta böyle anlatılır..Ve hatta Tanrı'nın İbrahim' çok kızdığı ve onu bu nedenle cezalandıracağı bildirilir..İbrahim de günahlı doğaya sahiptir hristiyanlara göre...

-Tevrat,Hz.Davut'u başkasının karısına göz koyan ve kocasını öldürterek ona sahip olan ve 100 karısı olan biri olarak tanıtır.Bu doğruysa size göre bir peygambere yakışır mı?Böyle mi insanlara örnek olunacak?
Tevrat'ta göre doğrudur..Ama incil tek eşliliği önerir...Zaten İbrahim ya da öteki peygamberler örnek alınmaz.. hristiyanlara göre örnek alınacak tek kişi İsa'dır..

7-Yine Tevratta kızıyla ilişkiye giren Nuh peygamber ve kızkardeşiyle ilişkiye giren Hz.Süleyman örnekleri doğru mudur? Bütün bunlar karşısında bu dinlere inanılmasını nasıl beklersiniz?
Nuh kızlarıyla sarhoşken ilişkiye girmiştir Tevrat'a göre..Nuh tabi ki Tevrat'a göre büyük günah işlemiştir...Zaten Bundan dolayı bu soydan olma Moavlılar a hiç sıcak bakılmaz Tevrat'ta...

Hristiyanlar tabi ki bu yapılanların doğru olduğuna inanmaz..Zaten tevrat ta "bunlar doğrudur örnek alın" demez..Tam tersi yanlış olduğunu Süleyman'ın İbrahim'in de saptığını söyler...
Alt 29-12-2005, 14:42
Üye Değil

Standart ...

Dinler içinde en akla yakını,en mantıklısı İslamdır
Bir Hindu olarak (dolayısıyla panenteist olarak) tam tersini söylüyorum...Dinler içinde en sığ olanı, en mantıksızı islamdır..

Tevrat ve yahudilik de aynı oranda mantıksızdır bana göre..

Ama İncil gibi bir kitap asla Kur'an ile karşılaştırılamaz...

Bu demek değildir ki İncil deki her ayet mükemmel..

Ancak

İncil mistik ve insancıl yapılıdır...Tevrat ve Kur'an cihad,kısas yapılıdır anti ruhsal ve anti mistiktir..

İncil'e göre Tanrı ile ilişki efendi köle değil, baba oğul ilişkisidir,sevgiye dayalıdır.. Tevrat ve Kur'an a göre insanın tanrı ile ilişkisi efendi köle ilişkisidir korkutmaya dayalıdır...

İncil'in yapısı farklıdır..İçinde çok güzel sözler ayetler vardır,sıcaktır,hayatın anlamı ile ve ruh ile ilgili daha çok bilgi verir..

Kur'an'a göre ,ise yaşamın anlamı "la ilahe illallah muhammeden resulullah" tan ibaret olup içinde ne bir söz güzelliği ne de bir mistisizm vardır...

Kur'an spiritüel değildir,İncil ise ruhani/spiritüeldir

Kur'an'ın cenneti tamamen materyalistik olup spiritüellikten eser yoktur (Kur'an'ın cenneti ve insanlara vaadettiği bir Arabın isteklerinden ibarettir)

İncil'in cenneti ise sonsuz huzur ve ruhaniyet ile ilgilidir...

Karşılaştırma bu şekilde uzar gider...
Alt 29-12-2005, 15:05
Kıdemli Üye

Deep;
Güzel açıklamaları için teşekkürler.
Ancak bir hristiyan arkadaşımızın meseleye senin bakış açınla baktığını sanmıyorum.
Elimde " Adım Adım Işığa Doğru" kitabı var.Araştırdığımda bu konularla ilgili bir eleştirisel bir yorum göremiyorum.
Tevrat'ın değil ama İncil'in hümanist yanını kabul ediyorum.
İslam'ın daha doğru,daha mantıklı olduğu konusu ise çağdaş bilimler ışığında öyle gördüğüm içindir.Çelişkiler ve hatalar,Kitab-ı Mukaddes'e göre daha azdır.Esnek,yorumları farklı ayetler çoktur.Bunlar ilk anda yanlış görünse de incelendiğinde farklı çıkabilir.Kur'an'da "nereye çekersen oraya gider" türünden ayetler çoktur.Bu da zengin içeriğinden kaynaklanmaktadır.
İslam'ın insancıl yönünü ise gelenekçiler'den etkilenirseniz pek göremezsiniz.Ancak "Kur'an'daki din" yolunda giden ve mezhepleri kabul etmeyen anlayış daha farklı bakar meselelere.
Alt 31-12-2005, 02:13
ege-sum ege-sum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: HRİSTİYAN VE MUSEVİ ARKADAŞLARA SORULAR

panteidar Diyor ki
Bence siz tevratı güzel birşekilde okuyun sonra bu soruları kendiniz yanıtlayın başkaların yorumlarıyla hareket etmemiş olursunuz size ne kadar anlatsam boş çünkü şartlanmak kötüdür siz okuyun karar verin...
uzun bir cavap vermedim istesem güzel cevapta verebilirdim forumu bırakıyorum...
esen kalın Saygılarımla...

One Turk Against The World
Alt 31-12-2005, 02:31
Kıdemli Üye

Ege-sum;
Ben hafif bile yazdım.Tevratta kabul edilemiyecek o kadar çok kötü örnek var ki.
İslam hiç olmazsa,"bunlar kitaba sonradan katılmadır,bazı yerleri de tahrif edilmiştir" diyor.Netice de bir peygambere bunları yakıştırmıyor ve bunları yaptığına da inanmıyor.
Hristiyanlık ise üstünü örtüyor,gizliyor.
Yazdıklarımı kabul etmiyorsanız,ki hepsi gerçektir,Kitab-ı Mukaddesi siz yeniden bir inceleyin..
Alt 31-12-2005, 03:17
Kıdemli Üye

Ege-sum kardeş;
Forumu ne sebepten bıraktığını bilemiyorum ama benim yazımdan dolayı ise doğru bulmuyorum.
Çünkü bu sitede islami düşüncelere ve ateist düşüncelere çok daha ağır yazıları sen de okumuşsundur.
Ben inandığınız kitaptaki gerçekleri ortaya koydum sadece.İnançların tartışıldığı bir sitede inanç eleştirisi saygısızlık değildir herhalde..
Ayrılma sebebini belirtmiş olsan daha doğru bir davranış olurdu.
Ama böyle kaliteli bir forumu da zor bulursunuz,bu site alışkanlık yapmıştır.O nedenle ayrılanların en kısa zamanda döneceklerini ümit ediyorum..
Alt 31-12-2005, 05:05
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Pantedar, ben acikcasi Tevrat'i sert bir sekilde elestirmeme karsin Kuran'dan cok daha degerli bir kitap olarak goruyorum.

1. Kuran'daki "nereden cekersen oraya gider" tarzindaki ayetlerin coklugu bence zengin iceriginden gelmiyor. Kuran'in icerigi zengin degildir. Tersine bence Tevrat'in icerigi Kuran'dan daha zengindir. Kuran'in nerdeyse 1/3'u cennet/cehennem tehdit/vaadleri ve buna iliskin seylerin tasvirlerinden olusuyor.

2. Bazi anlatimlar Kuran ve Tevrat'ta ortakdir. Bu konularda Tevrat'in verdigi bilgi ve aciklamalar cok daha doyurucu ve tam. Kuran'da bir olay anlatilmaya baslaniyor, yarida birakiliyor bazen, bir yerin ustunden atlanip sonuca cikiliyor. Bence ortada Tevrat diye bir kitap olmamis olsaydi bir Kuran'da ne dendigini biraz zor anlardik. Zaten o yuzden de Hadis'lere bakilmak zorunda kaliniyor ikide bir.

3. Tevrat, oldukca ciddi bir derleme. Yahudi seriatiyla ilgili kisimlara iliskin ben de sert elestiriler yapiyorum ama kitabin zenginligi bence bunu telafi ediyor. Hatta Tevrat'i okurken ben Kuran'in bende yarattigi rahatsiz edici tadi almiyorum. Ayrica ben Tevrat'in taa Sumerlere kadar inen bir kokeninin oldugunu ve binlerce yillik bir mirasi bize tasidigini dusundugum icin daha da fazla deger veriyorum.

Bu arada Deep'in bir Hindu oldugunu ogrenmis olduk. Ben bunu duyduguma acikcasi sevindim. Degisik inanclardan arkadaslarin burda yazmasini ve tartismasini sevincle karsiliyorum. Ayrica Deep son derece bilgili bir arkadasimiz. Umarim Hinduizm'le ilgili birseyler yazar. Cunku Harun Yahya'nin Hinduizm'e karsi ne kadar azginca ve asagilayici sekilde saldirdigini okudugumda uzulmustum.

Önerilen Siteler