Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-10-2009, 16:59
taabbud taabbud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Birazda ben sorayım olmaz mı?

İnkar edenlere!

Soru 1- Kuran-ı Kerim kimin eseridir?
2- Kuranı Peygamber efendimiz mi? (haşa) düşünüp yazdırmıştır? Eğer öyleyse (haşa) neden kendi döneminde değilde O öldükten sonra kitap haline getirilmiştir?
3- Eğer Kuran Peygamberimizin eseriyse (haşa) neden bu kitapta kendisini insanlara İlah gibi göstermeye çalışmamıştır?
4- Peygamber efendimizin hayatının zorluklarla, açlıkla savaşla geçtiğini herkes bilir, kendi çıkardığı bir din için (haşa) bir insan bunca cefayı ölene kadar göze alabilir mi?
5- Peygamber efendimizin size göre amacı neydi?
6- Okuma yazması olmayan bir insanın Kuran gibi bir kitabı yazdırması mümkün müdür?
7- Tesadüf denen şeyin bu kadar mükemmel şeyler meydana getirebilmesi mümkün mü?
8- Tesadüfler milyonlarca yıldır özelliğini hiç bozmadan devam edebilir mi?
9- Canlılar evrim sonucu oluştuysa ve milyonlarca yıldır evrimle oluşmuşsa, Evrim artık durmuşmudur, neden insanlar yada diğer canlılar evrim geçirmeye devam etmemektedirler? Yoksa geçiriyorlar mı?

10- Karşınıza bir gün bu dünyada hiç görmediğiniz bir varlık çıkıpta Ben Ölüm meleği Azrail'im ve bana verilen emir üzere senin canını almaya geldim dese Azrail'ede inanmaz mısınız?

Şimdilik sorular bu kadar ama devamıda gelir inşaallah.
Alt 18-10-2009, 17:38
ozgurrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgurrr ozgurrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

artık herkes sana cevap vermekten yoruldu galiba
Alt 18-10-2009, 17:43
Üye

Galiba öyle. Bekliyoruz bakalım.
Alt 18-10-2009, 17:46
Kıdemli Üye

ben bir özeleştiri yaparsın diye yazmıştım sürekli aynı şeyleri soruyorsun zaten bu soruların cavaplarına iman etmişsin cevap alsan ne değişecek kim ne dese hayır öyle değil demiyecekmisin ?
Alt 18-10-2009, 17:52
Üye

ozgurrr´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben bir özeleştiri yaparsın diye yazmıştım sürekli aynı şeyleri soruyorsun zaten bu soruların cavaplarına iman etmişsin cevap alsan ne değişecek kim ne dese hayır öyle değil demiyecekmisin ?
Sizde aynısını yapmıyormusunuz? Ne söylersek söyleyelim, çelişkili,mantıksız demiyormusunuz? Mantıklı bir açıklamasını yapabiliyorsanız yapında tarafsız bir bakış açısıyla bakanlar kimin haklı olduğunu anlasın.
Alt 18-10-2009, 18:05
Kıdemli Üye

açıkçası ben ateist değilim bir yaratıcı olduğuna inanıyorum o yüzden bu konulara verilen cevaplara tarafsız bir şekilde bakıyorum ama çuvallayan çoğu konuda dinler oluyor keşke olmasaydı da hepimiz inansaydık kolay olan inanmaktır çoğu dincinin dediği gibi inan ne kaybedersin bakış açısına sahip insanlara sizin Allahınız ne diyecek ? her türlü günahı işle bir tevbe et tamam diyenlere ne diyecek öyle yapanlara ne diyecek ? 100 dua ona 500 dua buna iyi gelirlere ne diyecek siz önce kendi Allah'ınızı kandırmaya çalışmayı bırakın . Sonra koskoca Allah'ı savunmak size mi düştü öyle bir emir mi var kuran'daki uygulamaya çalışıyorsunuz ? Allah ayetlerimi savunun her kelimemden bir mucize çıkartmaya çalışın mı dedi size ? Çok şey söylenir bu konuda ama uzatmayayım
Alt 18-10-2009, 18:57
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

3- Eğer Kuran Peygamberimizin eseriyse (haşa) neden bu kitapta kendisini insanlara İlah gibi göstermeye çalışmamıştır? TAABUD

peygamberinin kendini nerde gördüğünü ahzab 56ya bak ve gör.

Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber'e hep salât ederler Ey iman edenler Siz de ona salât edin ve samimiyetle selam verin" (Ahzab Sûresi, 56)
bu nedir sende kıvırtma pozisyonlarını almazsın yok öyle değildide böyleydsi babında.

4- Peygamber efendimizin hayatının zorluklarla, açlıkla savaşla geçtiğini herkes bilir, kendi çıkardığı bir din için (haşa) bir insan bunca cefayı ölene kadar göze alabilir mi?

buda külliyen yalanmuhammed mekkenin en güçlü kadına iç güveysi gitti.
ayrıca savaşlarda aslan payını kendine ayırdı adalete bak
Enfâl 41
(Medenî 88) Eğer Allah'a ve hak ile batılın ayrıldığı gün, iki ordunun birbiri ile karşılaştığı gün (Bedir savaşında) kulumuza indirdiğimize inanmışsanız, bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri Allah'a, Resulüne, onun akrabalarına yetimlere, yoksullara ve yolcuya aittir. Allah her şeye hakkıyla kadirdir.
azmı beşte bir bırakın artık bu fakir fukara edebiyatını
yemeğe ekmeği yok diye fakirlik edebiyatı yaptığınız adam f
safityyeti almış ve ogün koynuna sokmuştur. ekmek parası olmayan adam karı niye ve niçin alır.
ben daha para denkleştirip rusyadan bir karı alamadım

10- Karşınıza bir gün bu dünyada hiç görmediğiniz bir varlık çıkıpta Ben Ölüm meleği Azrail'im ve bana verilen emir üzere senin canını almaya geldim dese Azrail'ede inanmaz mısınız?

yalan vergi yok onun için sende devam edebilirsin

ama yalna yok temel görmüş azraili
Azrail, Temel'in canını almak için gelmişti. Temel hemen bir çare buldu. İşaret parmağını ağzına sokup, ağuk guğuk sesleri de çıkararak bebek taklidi yaptı. Azrail durumu anlamış ve Temel'in oyununu bozmamış, gitmiş. Ertesi ve daha ertesi gün Temel yine aynı numarayı yapmış ve kurtulmuş. Hatta daha ileri giderek kendisine bir de emzik bile almış. Azrail yine gelmiş, Temel hemen yerde emeklemeye başlamış.
Azrail Temel'e:hadi gel gidiyoz emiş
temelde amca nereye didiyoz demiş
azrailde

- Temel gel, demiş. Attaaaa gideceğiz.
dünyada azraili gören bir tek temel var
ötekilerine sonra bakarız şimdi işim var hurilerle atta gidicem

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 18-10-2009, 19:21
highone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
highone highone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

6- Okuma yazması olmayan bir insanın Kuran gibi bir kitabı yazdırması mümkün müdür?

türkler yazıya geç dönemde geçtikleri için yazılı kültür yaygın değildir. bu nedenle halk ozanlarının büyük çoğunluğu okuma yazma bilmiyorlardı. ama eserleri ortada karacaoğlan, köroğlu vb..

hatta dede korkut hikayeleri sözlü kültürden (ortaasya) 12.ve 13. yy kadar gelmiş bu yüzyıllarda yazıya geçmiştir.

imdi okuma yazması olmayan bi sürü ozan muhteşem denebilecek eserler verebilmektedirler.

Herkesin gittiği yere gidenler gidilen yere giderler;ama gidilmesi gereken yer başka bir yer
Alt 18-10-2009, 19:29
Kıdemli Üye

60 küsür yıl yaşayıp zahmet edip bir okuma yazma öğrenememek de enteresan değil mi ? Ben bunu hiç anlamadım hiçbir zamanda anlamayacağım evlatlığın kızı ile evlenerek hikmet göstereceğine okuma yazma öğrenip cemaatine örnek olsaydı fena mı olurdu ?

NOT : Ben okuma yazma bildiğine inanıyorum bu arada aksi takdirde ne ticaret yapabilir ne de devlet yönetebilirdi ? Ayrıca ne kadar doğru bilmiyorum ama internette başka devletlerle yaptığı yazışmalar dolaşıyor.
Alt 18-10-2009, 19:49
emil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emil emil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran dediğiniz kitap 23 yılda tamamlanmıştır biliyorsunuz.Bu şuan sizin yaşınızdan da büyük sanırım.23 yıl=8300 küsur gün demek.Yuvarlak hesap 6500 ayet olsa ortalama bir güne 0.8 ayet düşer.Örneğin aklıma gelen şu an firavunla musanın hikayesi. yedi ayrı yerde ve hemen hemen aynı şekilde geçmekte.Sırf bunlar bile onar küsur ayet olsa 100 ayet böyle eder.Kuranın yarısı kısa kısa ayetlerden günlük hayatımızda kullandığımız kelime saysısı kadar kelimelerden oluşuyor bir bakıma.Şimdi bunu bir insan bu şartlarda söyleyemez derseniz bir bakıma insanoğluna da haksızlık edersiniz.Günde bir ayet bile değil...gayet normal bir insan söyleyebilir bu şekilde ve söylemiştir zaten..

Önerilen Siteler