Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-10-2009, 16:26
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Sİyerler ve muhammed

SİYER siret kelimesinin çoğuludur.
kelime anlamıise tarzlar gidişler yollardır.
ama islam aleminde siyer dendiğinde akla gelen peygamberin kişisel tarihinin
adıdır.
bu sitedeye her gelen müslüman gerçeği görmek yerine bizi tenkit ederler.
çünkü onlara göre
ya cımbızcıyız , ya saptırıcıyız ,ya yalancıyızya oyuz ya buyuz.islam doğrudur yalancı sadece biz ateistleriz.
her müslüman muhammedi ''gül kokulu muhammedim ''diye severler. ama muhammedin yaşam öyküsünün(siyer) nasıl oluştuğunu bilmez ve merak etmezler. kulaktan kulağa nesilden nesile aktarılan uyduruk tarihi olduğu gibi kabullenirler ve inanırlar halbuki siyerler in encamı hadislerden farksızdırlar.
bu bilinmeyen tarihten neler bulur neler okur ve hayran olurlar anlatılmaz.
ama konumuza geçmeden bir bilgi aktarmak zorundayım.
hulefai raşidinden sonra gücü ele geçiren umeyye (emeviler) sülalesi.
bil hassa muaviye gücü yetseydi muhammedin izini bile silecekti dünyadan ama
buna gücü yetmedi ama oda islamı kendine uydurup emevileştirdi(bunuda başka bir başlıkta yazacağım)
muaviye zamanında yazılan siyerleri ve tarihleri muaviye politikasına uygun olmadığından yok etti.

gelelim muhammedin yaşamını anlatan siyerlere
bu işin ilk kaynağı ibni ishaktır diğer siyerlerin temel kaynağı ibni ishakın yazdığı
kitabul-meğazidir. duyduğunuz bütün hikayelerin kaynağı bu söylediğim kitabtır
ikinci muteber siyer iseibni hişamın yazdığısireti -ibni hişam dır bu ibni hişamın sireti ibni ishakın kitabı kaynak olarak kullanılmıştır

ayrıca araplarda (muhammedin zamanında) doğru dürüst bir tarih bilincide yoktur.
ozamanlar tarih anlayışı önemli olaylar baz alınarak vakitlendirirlerdi
bu konuda bir aktarma yapacağım
bu konuda daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linke bakın

http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/733/9344.pdf
burda arap takvimi bölümüne bakın

ayrıca araplarda tarih o kadar önemli değildir.
biilirsiniz çoğunuz islam hicri tarihe göre tarihlendirilir oda muhammedin ölümünden sonra kurulmuştur

Ömer zamanında Hicretin 17. yılında alınan bir kararla Hicretin olduğu yıl Hicri Takvimin 1. yılı ve o yılın Muharrem ayı da Hicri Kameri takvimin ilk ayı kabul edilmek suretiyle, o yıl 1 Muharrem'in rastladığı 16 Temmuz 622 tarihi de Hicri Kameri Takvimin başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Uygulamada Hicri Takvim olarak bu bilinmektedir. İslam ülkelerinde kullanılan Hicri takvim Muhammed'in M.S. 622'de Mekke'den Medine'ye hicretiyle başlar. Hicri - Kameri takvim, ayın dünyanın etrafında dönüşüne göre tanımlanır. Bir yıl Muharrem, Safer, Rebiülevvel, Rebiülahir, Cemaziyelevvel, Cemaziyelahir, Recep, Şaban, Ramazan, Şevval, Zilkade ve Zilhicce adı verilen 12 aydan oluşur. Her bir Kameri ay yaklaşık 29.5 gün sürer ve bir Kameri yıl 354 gün olarak elde edilir. Bu nedenle Kameri takvimde 6 adet 29 günlük 6 adet 30 günlük ay bulunur. Hangi ayların 29 ya da 30 gün süreceği ayın fazı göz önünde bulundurularak Şeyh ül İslam tarafından belirlenir.
bu hicri takvime göre siyerlerdeki tarihlendirme yapılır
bu açıdan akıldığında muhammedin hayatı tamamen bir halk kahramanının hayatı gibidir. böyle bakıldığında siyerler nasıl inandırıcı olur ve verdiği malumata nasıl inanılır.
daha önce yazdığım bir bilgiyi ön bilgi olması açısından yazyım
muhammedin doğum yılı bile kesin değildir 571veya 5701 yılıdır. varın gerisini siz hesap edin

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Konu ozgur_beyin tarafından (29-10-2009 Saat 16:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-10-2009, 16:51
matillda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
matillda matillda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Gül Kokulu' ya dair bir kaç araştırma :

PEDOFIL (Subyanci)

Resulullah (sav), ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Beni'l-Haris İbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Ruman, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, ensardan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, [kuşluk vakti aniden] Resulullah (sav)('ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim.

Buhari, Nikah 38, 39, 57, 59, 61; Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Davud, Nikah 34, (2121), Edeb 63

DAYAKCI

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Yedi yaşına geldi mi çocuğa namazı emredin, on yaşına geldi mi kılmadığı takdirde dövün." (Tirmizi'nin rivayetinde "Çocuğa namazı yedi yaşında öğretin, kılmadığı takdirde on yaşında dövün" şeklindedir.)

Ebu Davud, Salat 26, (494); Tirmizi, Salat 299, (407)

KATLIAMCI (Soykirimci)

Bu esirlerden erkek olanlar “Üsame Bin Zeyd” evinde; kadınlar ve çocuklar ise “Remle Binti Haris” evinde toplatılırlar. Muhammed erkeklerin idam kararını verdikten sonra Medine’ nin bugünkü pazaryeri olan semtte hendekler-çukurlar kazılarak mezar gibi hazır hale getirilir. Daha sonra erkekler eli kolu bağlı bir vaziyette ve kafileler halinde oraya yanaştırılıp başları kesilir ve o çukurlara atılır. Muhammed bu kesim işleminde Hz. Ali ve Zübeyr bin Avam’ı görevlendirmişti. Bilindiği gibi ikisi de Muhammed tarafında cennetle müjdelenmiştir. Ali ve Zübeyr kesim işine devam ederlerken Muhammed de bir yerde oturmuş onları seyrediyordu. Ayşe (Hz.) nin aktardığına göre, bu kesim işi sabahtan akşama kadar sürmüş. Erkekler idam edilirken, Yahudi kadınlar ve çocuklar da buna feryat edip saçlarını başlarını yolmuşlar.

(Vakıdi, Meğazi, 2/512-517)

GADDAR

“Rasulullah’a (sallallahu aleyhi ve sellem), müşriklerin, gece baskınlarında öldürülen çocuk ve kadınları hakkında soruldu. Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem), “Onlar müşriklerdendir” diye cevap verdi. Başka bir rivayette ise şöyle geçmektedir: “Rasulullah’a (sallallahu aleyhi ve sellem), atlı bir grubun geceleyin düşmana saldırması esnasında, müşriklerin çocuklarından isabet alanların durumu ile alakalı soruldu. Bunun üzerine şöyle cevap verdi: “Onlar babalarındandır.”

Sahihu Müslim Şerhi, Nevevi, 12/48-50

CIZYECI (Haraçci)

Bana ulaştı ki, "Resulullah (sav) Bahreyn Mecusilerinden cizye almıştır, keza Hz. Ömer (ra) İran Mecusilerinden, Hz. Osman (ra) da Berberilerden cizye almıştır."

Muvatta, Zekat 41, (1, 278)

Harb İbnu Ubeydillah, baba tarafından dedesi Umeyr es-Sakafi (ra)'den nakleder: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Haraç Yahudi ve Hıristiyanlardan alınan vergidir. Müslümanlara haraç yoktur." Bir rivayette "uşur yoktur" buyurmuştur.

Ebu Davud, Harac 33, (3046-3049)

kuşku aramızda bir dil oldukça, her sözcük ayrı çoğalacak beyin kıvrımlarımızda. kuşku aramızda bir dil.
Alt 29-10-2009, 20:22
Kıdemli Üye

ayrıca siyelere kaynak kişi olan ibni ishak
muhammedin ölümünden sonra dağmuş ve yaklaşık 163 yıl sonra ölmüştür.
yani muhammedin hayatı hakkında yaşarken bir parağraf bile yazılmamıştır hakkında.
yani hepsi efsane türü menkıbelerle anlatılmış hayatı

Alt 05-11-2009, 13:37
mindar mindar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

matillda´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gül Kokulu' ya dair bir kaç araştırma :

PEDOFIL (Subyanci)

Resulullah (sav), ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Beni'l-Haris İbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Ruman, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, ensardan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, [kuşluk vakti aniden] Resulullah (sav)('ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim.

Buhari, Nikah 38, 39, 57, 59, 61; Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Davud, Nikah 34, (2121), Edeb 63

DAYAKCI

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Yedi yaşına geldi mi çocuğa namazı emredin, on yaşına geldi mi kılmadığı takdirde dövün." (Tirmizi'nin rivayetinde "Çocuğa namazı yedi yaşında öğretin, kılmadığı takdirde on yaşında dövün" şeklindedir.)

Ebu Davud, Salat 26, (494); Tirmizi, Salat 299, (407)

KATLIAMCI (Soykirimci)

Bu esirlerden erkek olanlar “Üsame Bin Zeyd” evinde; kadınlar ve çocuklar ise “Remle Binti Haris” evinde toplatılırlar. Muhammed erkeklerin idam kararını verdikten sonra Medine’ nin bugünkü pazaryeri olan semtte hendekler-çukurlar kazılarak mezar gibi hazır hale getirilir. Daha sonra erkekler eli kolu bağlı bir vaziyette ve kafileler halinde oraya yanaştırılıp başları kesilir ve o çukurlara atılır. Muhammed bu kesim işleminde Hz. Ali ve Zübeyr bin Avam’ı görevlendirmişti. Bilindiği gibi ikisi de Muhammed tarafında cennetle müjdelenmiştir. Ali ve Zübeyr kesim işine devam ederlerken Muhammed de bir yerde oturmuş onları seyrediyordu. Ayşe (Hz.) nin aktardığına göre, bu kesim işi sabahtan akşama kadar sürmüş. Erkekler idam edilirken, Yahudi kadınlar ve çocuklar da buna feryat edip saçlarını başlarını yolmuşlar.

(Vakıdi, Meğazi, 2/512-517)

GADDAR

“Rasulullah’a (sallallahu aleyhi ve sellem), müşriklerin, gece baskınlarında öldürülen çocuk ve kadınları hakkında soruldu. Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem), “Onlar müşriklerdendir” diye cevap verdi. Başka bir rivayette ise şöyle geçmektedir: “Rasulullah’a (sallallahu aleyhi ve sellem), atlı bir grubun geceleyin düşmana saldırması esnasında, müşriklerin çocuklarından isabet alanların durumu ile alakalı soruldu. Bunun üzerine şöyle cevap verdi: “Onlar babalarındandır.”

Sahihu Müslim Şerhi, Nevevi, 12/48-50

CIZYECI (Haraçci)

Bana ulaştı ki, "Resulullah (sav) Bahreyn Mecusilerinden cizye almıştır, keza Hz. Ömer (ra) İran Mecusilerinden, Hz. Osman (ra) da Berberilerden cizye almıştır."

Muvatta, Zekat 41, (1, 278)

Harb İbnu Ubeydillah, baba tarafından dedesi Umeyr es-Sakafi (ra)'den nakleder: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Haraç Yahudi ve Hıristiyanlardan alınan vergidir. Müslümanlara haraç yoktur." Bir rivayette "uşur yoktur" buyurmuştur.

Ebu Davud, Harac 33, (3046-3049)
bunlar kuranla alakası olmayan rivayetlerdir
söylentiler,
bir nevi şehir efsanesi yani
Alt 29-11-2011, 18:27
Kıdemli Üye

siyerl yazıcılığı üzerine bir link verdiğim bir başlık vardı kaybolmuş. bahsettiğim başlık bence çok önemli çünkü muhammedin nasıl efsaneleştirildiğini bu başlığı okuduğunuzda daha iyi anlıyorsunuz

http://milelvenihal.org/dosyalar/mil...ihal_c4_s3.pdf

bahsettiğim yazı derginin 129 sayfasında başlıyor. başlık şu'' siyer yazıcılığı üzerine''

Alt 05-12-2011, 00:06
şeyh galip şeyh galip isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Matilda galiba SEXY HURİ namıyla blog oluşturmuş kişi....

Zira onun blog(umsu)susunda da aynı bu zırvalar var..

Takılıp gitmişsiniz bir boş hayale materyalizm diye yuvarlanıp gidiyorsunuz.

Debeleniyorsunuz. Ne bulursak kardır. ne keşfedersek, kullanabildiğimiz kadar kullanalım mantığıyla.

Sanki sonzua kadar yaşayacaksınız da......
Alt 05-12-2011, 01:43
Kıdemli Üye

şeyh galip´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Matilda galiba SEXY HURİ namıyla blog oluşturmuş kişi....

Zira onun blog(umsu)susunda da aynı bu zırvalar var..

Takılıp gitmişsiniz bir boş hayale materyalizm diye yuvarlanıp gidiyorsunuz.

Debeleniyorsunuz. Ne bulursak kardır. ne keşfedersek, kullanabildiğimiz kadar kullanalım mantığıyla.

Sanki sonzua kadar yaşayacaksınız da......
şeyh galip sadece reddiye yazmak kolaycılıktır.çorum dolaylarında bir deyiş vardır.
''bilse iyisini söyler'' sende bu sözü senin gibiler içindir şıhım söylede doğrusunu bilelim. bizde irşad olalım olmamı

Alt 06-12-2011, 23:48
Üye

[B]şeyh galip sadece reddiye yazmak kolaycılıktır.çorum dolaylarında bir deyiş vardır.
''bilse iyisini söyler'' sende bu sözü senin gibiler içindir şıhım söylede doğrusunu bilelim. bizde irşad olalım olmamı[/B

ayıp ettin engels ağa ... yazmaz mıyız hiç.
foruma üye olduğumdan beri yazıyorum. Bir zahmet okuyuver mesajlarımı öyle yorum yap.
bu arada beni şıh yapmana gerek yok..
Sizin şıhınız var zaten
Böyüüük Devrimci Turan el dursuni hazretleri (adı dursun ama kendileri aramızdan ayrıldılar. ışıklar içinde yatsın.)
Alt 07-12-2011, 11:13
Kıdemli Üye

şıh galip yine anlamamışsın ben yine özetliyeyim.
hem islamın hem muhammedin hayatı fludur.
muhammedin hayatını yazanlar ibni ishak ibni hişam ve vakıdi'dir. peygamberine ait ilk belgeler
d(daha dsoğrusu dedikodular ) toplanmaya başlandığında muhammedin ölümünün üzerinden 100 yıl geçmiştir. islamın tarihini yazan ve bugün tek kaynak olan taberi ise siyercilerden sonradır.
hadislerin ne zaman toplandığını umarım bu sitede öğrenmişsindir.
hadi bizim büyük devrimcimiz turan dursun .seniki kim gazalimi ebubekirmi osmanmı?
kim? söylermisin?
NE YAZIYOR İMZAMDA. BİR DAHA BAK VE OKU KENDİNİ GÖRECEKSİN.
şıhım sadece cevap vermişsin hiç başlık açmamışsın yani övünmen beyhude

Alt 07-12-2011, 22:16
Üye

muhammedin hayatını yazanlar ibni ishak ibni hişam ve vakıdi'dir. peygamberine ait ilk belgeler
d(daha dsoğrusu dedikodular ) toplanmaya başlandığında muhammedin ölümünün üzerinden 100 yıl geçmiştir. islamın tarihini yazan ve bugün tek kaynak olan taberi ise siyercilerden sonradır.

Evvela şunu belirtmekte yarar var. Araplarda ki sözlü aktarım geleneğinin ne denli güçlü olduğu bilinir ki, özgür beyin, bu da bir olayın çeşitli rivayetlerinin var olmasına karşılık o olayın tahakkukunun bir kaç kaynaktan gelmesidir.

Allah aşkına Arap yarımadasının en ucundaki Yemen'in tarihi hakkında birçok bilgi sözlü anlatımla gelmiş sonrada yazıya geçirildiği ortadayken neyin flu olduğunu tartışacaksın ki???

değil İslam dönemi Neredeyse Hz. İbrahim'e kadar olan tarihlerini yazmışlarken ve bunlar akademik olarak doğru kabul edilirken ( bkz. Ahbaru Mekke vs.) islam söz konusu olunca herşey değişiyor tabi. Araplarda Ensâb ve Şairlik denen müesseler var.
Ezd Kabilesinin Yemen'den nasıl göç ettiği detaylarıyla anlatılırken İslam sonrası neden belirsiz olsun ki.

Bu mantığından olaya yaklaşırsak bizim Tarihimiz de yalan. Orta Asya'da yaşarken biz de şiir geleneği var mı. Yazıya geçirilen çok az şiir var ki biri Alper Tunga Destanı, bu nokta da sana göre böyle bir kişi yok. Hadi efsane diyeli Alper Tunga ismi uydurma böyle bir isim yok ya da bu efsanenin çevresinde şekillenen gerçek bir karakter, İran ve İskitler mücadelesi yok.
bana Dede korkut ve Orhun kitabeleri vs başka kaynak gösterebilirmisin. Dede Korkut'un anlattıkları masallar uydurma ise iç oğuz dış oğuz vb. herşey yalan. oğuz kağan destanı yalan bizde yalanız..

Peki Kaşgarlı Mahmud o da duyduklarını vs. yüzyılardır söylenegelen efsaneleri kayda geçirmiş. Evet bizde de her toplumda olduğu gibi sözlü gelenek var ama tarihte EN GÜÇLÜ olarak Araplar da var.

Oğuz Destanı ne zaman yazıya geçirilmiş biliyor musun. 11 yüzyılda Moğol sarayında. Ama doğru flu şeyler bunlar. oğuz kağa ve oğuzlar uydurma, Moğollar uydurdular, oğuz boyları uydurma. oğuz destanından yola çıkarak Mete Han ve Hunlar da uydurma.

Net olmayan bilgilerin varlığını ben de kabul ediyorum.

Peki neye güveneceğiz ??. Elbette Kur'ana. olayların ve hadisler başta olmak üzere diğer kaynakların sağlıklılığı Kuran'la paralel olmalıdır. Yani islam dönemi söz konusu olunca ve mesele de din veya siyerse Kuranı kerim ana referans noktamız olacaktır.

Kurana uymayan bir hadisin (kertenkele bir vuruşta öldürürsen 100 sevap vb. değeri yoktur.

Daha önce Sargon a bir makale yollamıştım sana da yollayayım.

http://www.islamvehayat.com/3619_Hz-...is-miydi-.html

Bu makale de çok tartışılan Kureyza olayı farklı bir bakış açısından değerlendiriliyor. Sağolsun Sargon okuduktan sonra bir ateist olarak bana aşağı yukarı şöyle bir yorumda bulunmuştu:
" İslam tarihinin ana kaynakları pek sağlıklı değil. Ortada kesin bir bilgi yok."

Bende diyorum ki bu olay Kur'an nassına tersse şüpheyle bakarım ve makale yazarının yapıtığı gibi doğrusunu ararım.

Benim en büyük devrimcim'e gelince tabiiki tarihin gelmiş geçmiş en büyük ve en başarılı kişisi olan Rasullulah (SAV) .. başkasına gerek yok

Ve ayrıca belirteyim. Şıhım hitabı hiç hoş değil özgür beyin. zira ben tarikatlardan ve kerameti kendinden menkul sahtekarlardan, kendisini tanrı sanan nefis terbiyecilerinden ve onların peşine düşmüş aklını kullanmayan organizmalardan senden daha çok nefret ederim.
şeyh galib ismini kültürel bir nedenle tercih ettim. şiirleri mükemmel. Mevleviliğin çoğu yanını tasvib etmeme rağmen kendisine hayranım. diyor ki

Hoşça bak zatına zübdey-i alemsin sen
(kendine iyi bak kainatın özü sensin)

ve
imzana gelince:

kendimi hiç bir zaman alim sanmadım. ama cahil olduğumu da düşünmüyorum. Bu imzadaki mesaj ancak ben bilmem şeyhim bilir diyen ahmaklar için geçerlidir sanırım.

ve yine de özgür beyin

sen de kendine iyi bak zira kainatın özüsün.
saygılar.

Önerilen Siteler