30-10-2009, 04:43
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Charles Darwin ve yaşamın kökeni
Yeniden ele alınan el yazmaları ve notlar, Charles Darwin'in türlerin kökeni dışında yaşamın kökeni sorunu konusunda da ileri bir kavrayışa sahip olduğunu gösteriyor.
Charles Darwin 150 yıl önce Türlerin Kökeni’ni yayınladığında, yaşamın kökeni konusundan kasten uzak durmuştu. Kitabının son paragrafında ‘Yaratıcı’dan bahsetmesi de bu işe kalkışmak istemediğini düşündürmüştü. Valencia’daki Cavanilles Enstitüsü’nden Juli Peretó’nun liderliğindeki uluslararası bir ekip, şimdilerde bu görüşün yanlış olduğunu, İngiliz doğa bilimcinin ilk ataların nasıl ortaya çıktığını açıkladığı diğer çalışmaları göstererek kanıtlıyorlar.
Darwin 1859’da, kitabı Türlerin Kökeni’nde, “Yeryüzünde yaşamış tüm organik varlıklar, ilkel bir formun soyundan geliyor olabilirler”, diye açıklıyor ve bu ifadeyi, biyoçeşitliliğin altında yatan süreçleri anlamak için kullanmaya karar veriyor.
Valencia Üniversitesi, Cavanilles Evrimsel Biyoloji ve Biyoçeşitlilik Enstitüsü araştımacısı ve çalışmanın baş yazarı olan Juli Peretó, “Darwin, kitabının bu baskısının, teorisi için çok büyük önem taşıdığına emindi ve cansız kimyasal maddenin canlı maddeye dönüşümü konusunda inanılmaz modern, materyalist ve evrimsel bir vizyona sahipti” diyor.
Origins of Life and Evolution of Biospheres dergisinin son sayısında yer alan çalışma, Darwin’in ilk türlerin kökeni üzerine de gelişmiş fikirleri olduğunu ve bu konu üzerine oldukça kafa yorduğunu ortaya koyuyor. Peretó, “Darwin’in, ilahi bir müdahalenin olduğuna inanmak istediğini düşünmek son derece yanlış, ayrıca Türlerin Kökeni’ndeki ‘Yaratıcı’ kelimesini de (ki ilk baskısında bu ifadeyi kullanmaz), etrafa mahçup olmamak için eklediği ve sonradan buna pişman olduğu net bir şekilde belgelenmiştir” diye ekliyor.
Araştırmacılara göre, Darwin’in yaşamın kökenine dair tüm görüşleri, kişisel yazışmalarında ve defterlerinde bulunabilir. Darwin’in, 1863’te Londra’nın sosyal kulübü Athenaeum’da yayınlanan, foraminifer (delikli ve sert kabukla kaplı tek hücreliler) mikroorganizmalar üzerine olan bir kitabın eleştirisinde, “cansız bir varlıktan canlı bir varlığın oluşması” ifadesini kullanarak görüşünün bilinmesine izin vermiştir.
İspanyol, Amerikan ve Meksikalı bilim insanlarını içeren uluslararası ekip, sadece cümleleri, yazıları ve mektup paragraflarını detaylı bir şekilde incelemekle kalmadı, Darwin’in yaşamın kökenine dair tüm görüşlerini, orjinal el yazmalarında yer aldıkları haliyle internete de koydular.
Yaşamın kökeni hipotezi
Darwin’in, 1837’ye tarihlendirilmiş bir defterde yer alan “hayati olaylarla kimya yasalarının arasındaki yakın ilişki, cansız varlıklardan canlı varlıkların oluşması hipotezini makul kılıyor” ifadesi araştırmacılara gereken ipucunu verdi.
1871’de İngiliz botanikçi ve kaşif arkadaşı Joseph D. Hooker’a yazdığı ünlü mektupta, Charles Darwin, içinde, kimyasal bileşenler ve yeterli miktarda enerji yardımıyla evrimsel madde olarak düzenlenen cansız maddenin olduğu küçük sıcak bir havuz hayal eder.
Diğer bir değişle Darwin, meslektaşları Alfred Russel Wallace ve Ernst Haeckel gibi, cansız varlıktan canlı varlığın oluşumunun Evrim Teorisi’nin tutarlılığı açısından önemli olduğunu kabul etmiştir. Ancak, “aynı zamanda, toplumun önünde konuşurken bunu dile getirme konusunda isteksiz olduğundan bilimin bu soruyla ilgilenmek için henüz yeterince gelişmediğini ve çözümü görecek kadar yaşayamayacağını da kabul eder” diye de ekliyor Peretó.
(soL-Dış Haberler)
ÖRGÜTLENİN!!!
|

29-11-2009, 13:07
|
 |
Üye
|
|
|
|
charles darwin mi?
bakın hakaret etmiyeceğim ama darwin gibi ırkçı ve türk düşmanı bir insanı nasıl savunuyorsunuz bilemiyorum?...
o tam bir cani b bir gerçek ....ben mi "türkler aşşağı ırktır" dedim?hayır,bunu söyleyen DARWİN.sizin savunduğunuz darwin.bizim adımıza elimine edilecek diyen DARWİN.kimileri onu savunmaya çalışıyor onları kınıyorum...
şimdi gösterceklerim bunun birer kanıtı ..........
VAY VAY VAY VAY!!!!!!ŞU ALTAKİ YAZIYI “EVRİM ÇALIŞKANLARI” DİYE BİR SİTEDEN ALDIM MUTLAKA OKUYUN ALTINDADA YANITIM VAR………
Darwin Türk düşmanı ya da ırkçı mıydı?
Ara sıra bizim medyada duyduğumuz bir iddiadır, Darwin’in Türk düşmanı olduğu, Türklerin alçak bir ırk olduğunu iddia ettiği. Aslına bakarsanız Darwin’in Türkler hakkındaki düşünceleri konumuzla pek ilgili değil, zira biz Darwin’i savunma derneği değiliz. Bizim milletimiz konusunda böyle düşünceleri vardıysa, “Hata etmiştir,” deriz olay biter. Bizi ilgilendiren adamcağızın bilimsel çalışmaları, politik ya da tarihsel konulardaki görüşleri değil. Eninde sonunda Viktoryen dönemi bir orta sınıf beyefendisinin Türk milletini övmesi bizi göklere çıkarmayacağı gibi yermesi de herhalde zarar vermeyecektir.
Tabi denebilir ki bilimsel bir gerçek olarak ırkçılık yanlıştır, dolayısıyla Darwin’in bu konudaki görüşleri bilimsel olarak evrim kuramına gölge düşürebilir. Bu göreceli olarak biraz daha akla yakın bir itiraz. Ama yine de bunun da geçerliliği yok, zira bilim denen kurumun başarılı olmasının temel sebeplerinden birisi, bilginin o bilgiyi üretenden, keşfedenden bağımsız olarak ele alınması. Dolayısıyla evrim kuramı, temelleri Darwin tarafından atılmış olsa bile, Darwin’in kişisel olarak doğruları ve yanlışlarından bağımsız, bir çok insan tarafından toplanan verilerle desteklenen bir kuram (ya da, Darwin bu konuda haksız olsaydı, yine Darwin’den bağımsız bu verilerle yanlışlanmış olacaktı).
Yine de, kayda geçmesi için bu iddialarla ilgili bir iki söz söylemekte fayda var. Sadede gelir isek:
Darwin’in Türk düşmanı olduğu iddialarının kaynağı olan şu mektup.
Burada Darwin gerçekten de Türk’lerin Avrupa toplumlarından daha az uygar olduğunu ima ediyor, zira Avrupa toplumları Türkleri “yenmiş” durumda. Ancak gözden kaçmaması gereken bir nokta, bu imayı kabul edersek, bundan birkaç yüz yıl önce de Avrupa’lıların daha az uygar oldugunu söylediğini kabul etmemiz gerekiyor, zira o zaman da Türkler Avrupa’lıları yeniyordu… Ama yine de bir daha uygar, daha az uygar ayrımı var ki, bu günümüzdeki liberal düşünceler çerçevesinde savunulabilecek bir görüş değil.
Daha genel olarak, “İnsanın Kökeni” kitabından bir pasajın incelemesi şu adreste.
Kısaca, bu pasajda görüldüğü gibi, Darwin gerçekten de ırkları daha uygar daha az uygar diye sıralamış. Tabi, burada “cezayı hafifletici unsurlar” var: Darwin’in yaşadığı zaman, İngiltere’nin koloniyal projelerinin en tepede olduğu zamanlar, ve bu zamanlarda İngiliz toplumu genel olarak diğer ırklara karşı yüksekten bakan, paternalistik bir tavır içindeler. Darwin’in kişisel olarak Türklere ya da herhangi bir halka husumet beslediğini gösteren hiç bir delil yok, adamcağız politik konulardan uzak durmuş zaten genelde. Fakat yine de hepimizin görüşleri, içinde bulunduğumuz toplum tarafından etkileniyor, dolayısıyla Darwin’in uygarlıklar arasında ileri-geri farkı görmesi çok da şaşırtıcı olmamalı. (Tabi eklenebilir ki, o zamanlarda yaşayan Osmanlı’nın bir çok aydını da aynı görüşü– Avrupalıların daha üstün olduğunu) savunuyorlardı.
Her halikarda yukarıda bahsettiğimiz bilimsel kuramların kurucularından bağımsız olduğu gerçeğini tekrar vurgulamamız gerek — Darwin bu fikirlerini açıklayalı 120 seneden fazla zaman geçti. Çağdaş evrim teorisinin kurucusu Darwin olsa da bugünkü evrim anlayışımız onun anlayışıyla bir degil. Günümüzde evrim kuramı ve evrimsel biyologların topladıkları veriler, ırkların birbirinden daha üstün ya da alçak olduğu görüşünü desteklemiyor. Dolayısıyla Darwin bu konuda ne yazmış olursa olsun, bugünkü evrimsel biyologların ırkçı olmak bir yana, topladıkları veriler ve popülasyonlar arasındaki farkları evrim ışığında açıklamaları ile, ırkçılığa karşı bilimsel kanıtlar ortaya koydukları söylenebilir.
Son olarak, biraz farklı, ama bu meseleyle ilgili bir konu, kölelik konusunda, Darwin’in zamanının toplumsal görüşlerinin oldukca ilerisinde, ve ırkçılıktan uzak oldugunu görebilirsiniz. (Tekrar etmekte fayda var, Darwin köleliğe karşı çıkmamış olsaydı da, bu durum onun ortaya attığı evrim kuramının geçerliliğine gölge düşürmezdi.)
Darwin hayatı boyunca köleliğe şiddetle karşı çıktı. Hatta, bu sene yeni çıkan bir araştırma, Darwin’in köleliğe karşı duydugu öfkenin evrim teorisini yayınlamasındaki motivasyonlarından birisi olduğunu ileri sürüyor. Zira Darwin’in yaşadığı dönemde, köleliği haklı çıkarmaya çalışanlar zencilerle beyazların farklı türler olduğunu, o yüzden beyazların zencileri kullanmasının normal olduğunu savunuyorlardı. Halbuki Darwin, evrim kuramının bir sonucu olarak, tüm insanların aynı kökenden geldiğini, dolayısıyla eşit olduklarını gösteriyordu, bu da köleliğe karşı güçlü bir argümandı. İlgilenirseniz, kitabın Amazon sayfası burada.
Bu arada, tarihin bir cilvesi olarak, Amerika’da köleliği bitiren başkan olan Abraham Lincoln ile Darwin’in aynı tarihte ve günde doğmuş olmalarını da not etmek gerekir.
Sonuçta, Darwin çok iyi bir bilim insanıydı, ama hatalar da yaptı. Tıpkı kalıtım meselesini tamamen yanlış çözmesi gibi, ırkların uygarlık düzeyleri konusundaki bazı görüşleri de zamanı için normal olsa da bugün savunulacak cinsten değil, ve bizler dahil kimse de bu görüşleri savunmaya çalışmıyor. Öte yandan Darwin’in Türklere karşı özel bir husumet beslediğini işaret eden birşey de yok. O yüzden, başlıktaki soruların yanıtları kısaca, “Hayır,” ve “Hayır, ama zamanının adamıydı,” diyebiliriz.
Ve bütün bunlardan bağımsız olarak, ne Darwin’in bazı konularda hata yapması başka konularda haklı olduğu gerçeğini değiştirir, ne de bugünkü evrimsel biyoloji Darwin’in 120 sene önceki görüşlerine indirgenebilir.
Yazan: Erol Akçay
YANITIM
SAYIN EROL AKÇAY,
dovru darwinin o zamanlar yaptıkları beni alakadar etmez kardeş….ama şu var ki o ve şimdiki bilimsel denilen (ama bilimsel olmayan ) evrim teorisi..aynı şeyleri savunmakta..doğal seleksiyon,aynı.kardeş sayın EROL AKÇAY , şu anki bilimde o zamnki bilimde hala savaşılarak hayatta kalınabiliceğini savunuyor….
hala savaşılarak gelişilebilceği savunuluyor…bunun başka bir açıklaması yok ,olamaz,,,,,bu amaç hiç bir şekilde iyi birşeymiş gibi österilemz….
bu arada hadi diyelim o ırkçı neden hala adamcağız diyorsunuz anlamış değilim…..!!!!
AÇIKLAMAM LAZIM: lütfen 700 yıl hakimiyet vermiş,barış ve huzur dağıtmış ,şanlı bir devlet olan OSMANLI İMPARATORLUĞUNU VE ONUN MİLLETİNİ bu pis işlere alet etmiyiniz…..siz osmanlının bu fikre (savaşarak gelişiliceğine) asla ve katiyen sıcak bakmamıştır…….ki şu ankşi bilim hakli ise vede gerçekse o mektupta yazanlar doğru olmak zorundadır…yani yaşam mücadelesinde olma olayından bahsediyorum……o zaman mektup doğru olur…..çelişkili yazıların ,çelişkili yazarı EROL AKÇAY,lütfen biraz daha mantıklı düşünsün……ayrıca onun gibi düşünenler varsa fikirlerin değiştirsinler…!!!!!
UNUTULMAMALIDIR Kİ…………….
evrim bilim nekadar ilerlerse ilerlesin…,,,,bu yaşam mücadelesiden vaz geçmiyecektir…nitekim bu iddaa çıktığından beri 200 yıldan fazla geçmiş ve bu iddaa her zaman en önemli dayanak olmuştur….bu tür inanan insanları kınıyor ve kendilerini yine kendi VİCDANLARI ile başbaşa bırakıyorum………….!!!!!
Delikanlım ,işaret eldığın gün atandan ;yürüyeceksin ,millet yürüyecek arkandan...
|

29-11-2009, 15:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
DARWİN KEHANETLERİ.......................
Darwin ortaya attığı hipotez neticesinde bazı kehanetler öne sürmüştür.bu kehanetleri çoğu kişi bilmesine rağmen görmezden gelir...
mesela darwin 'in oğlunun yazdığı kitapta (darwin'in hayatı ve mektupları) bu konuya değinilmiştir.kitapta darwin bir arkadaşına mektup yazmıştır.buraya kadar herşey normal AMA kötü tarafı yeni başlıyor....
darwin 'e göre Türkler medeniyetten nasibini alamamış,AŞŞAĞI BİRER IRKmış vede yakın gelecekte elimine edileceklermiş...hatta bu yüzden Türkler arası bir popilasyon şimdiki türklerden bile daha aşşağı GORİDEN DAHA MEDENİYETSİZ varlıklar olacakmışız...
HERKEZE demiyorum ama bazı insanlar bu fikirleri öncü edinmiş ve Türkleri dünya üzerinden hele hele verimli bir yer olan Anadoludan çıkartmaya çalışmışlardır.1. ve 2. dünya savaşların en büyük ve kanlı nedeni olan bu teori naziler ve onlar gibiler için bir ideoloji olmuştur.
hele hele doğal seleksiyon......
savaşın en can alıcı nedeni işte buydu.....
hiç bir insan ,hiç bir kişi,vede hiçbir kurum ve kuruluş bu teorinin doğal seleksiyon bölümünü inkar edemez.edemiyeceği gibi bir taraftanda bunun faydalı olduğunu söyleyemez.
doğal seleksiyon gibi bir VAHŞET asla huzura,dengeye, ve barışa neden olamaz.insanlar kendilerini "evrim gerçek olabilir ama maymun gibi olmak zorunda değiliz" -"bizler barıştan yanayız" diyenler ancak kendilerini kandırırlar........!!!!!
öyle sanırlar AMA DEĞİLDİR.......
yinede hepinize saygı ve sevgi diliyorum ,,,,hoşçakalın......
Delikanlım ,işaret eldığın gün atandan ;yürüyeceksin ,millet yürüyecek arkandan...
|

29-11-2009, 15:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
DARWİN KEHANETLERİ.......................
Darwin ortaya attığı hipotez neticesinde bazı kehanetler öne sürmüştür.bu kehanetleri çoğu kişi bilmesine rağmen görmezden gelir...
mesela darwin 'in oğlunun yazdığı kitapta (darwin'in hayatı ve mektupları) bu konuya değinilmiştir.kitapta darwin bir arkadaşına mektup yazmıştır.buraya kadar herşey normal AMA kötü tarafı yeni başlıyor....
darwin 'e göre Türkler medeniyetten nasibini alamamış,AŞŞAĞI BİRER IRKmış vede yakın gelecekte elimine edileceklermiş...hatta bu yüzden Türkler arası bir popilasyon şimdiki türklerden bile daha aşşağı GORİDEN DAHA MEDENİYETSİZ varlıklar olacakmışız...
HERKEZE demiyorum ama bazı insanlar bu fikirleri öncü edinmiş ve Türkleri dünya üzerinden hele hele verimli bir yer olan Anadoludan çıkartmaya çalışmışlardır.1. ve 2. dünya savaşların en büyük ve kanlı nedeni olan bu teori naziler ve onlar gibiler için bir ideoloji olmuştur.
hele hele doğal seleksiyon......
savaşın en can alıcı nedeni işte buydu.....
hiç bir insan ,hiç bir kişi,vede hiçbir kurum ve kuruluş bu teorinin doğal seleksiyon bölümünü inkar edemez.edemiyeceği gibi bir taraftanda bunun faydalı olduğunu söyleyemez.
doğal seleksiyon gibi bir VAHŞET asla huzura,dengeye, ve barışa neden olamaz.insanlar kendilerini "evrim gerçek olabilir ama maymun gibi olmak zorunda değiliz" -"bizler barıştan yanayız" diyenler ancak kendilerini kandırırlar........!!!!!
yinede hepinize saygı ve sevgi diliyorum ,,,,hoşçakalın.........
|

29-11-2009, 16:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
SULTAN´isimli üyeden Alıntı
|
sayın SULTAN,
evrim kuramı, ahlaki, sosyal veya siyasi bir teori değildir.
Bu gibi ''ahkam'' kesme işlerine dalmadan önce, evrim kuramını (evrim karşıtlarından değil, evrimbilim temsilcilerinden) en azından ana hatları ile öğrenmeniz uygun olur.
saygılarımla
|

29-11-2009, 16:23
|
 |
Üye
|
|
|
|
sayın ulpian....
biliyorum.yani yazdıklarımın ne hakkında olduğundan çok eminim.ama tatir buyurursunuz ki evrim siyasi veya kültürellikle alakası olmasa bile bunlara etki etmektedir.bu inkar edilemez bir gerçek.
kişi evrim teorisini kabul veya red eder ise işte o zaman hayatının her bir cm karesinde ayrı bir değişim yaşıyacaktır...
bu formun sıralaması : Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Evrim Teorisi ve daha sonra Charles Darwin ve yaşamın kökeni...
yani burada darwin ve siyasi ,ekonomik,kütürel v.s. bağlarıda tartışıla bilir....burası bu konuyu genel olarak tartışmak için uygun.ben böyle düşünüyorum yanlış ise lütfen iletin...
bu arada ben bu yazıları adnan oktar veya tek yönli kişilerden almadım.bu tüm dünya'da genel bir bilgi.hatta okuduğum evrimci kişilerde bu gerçeği ya atlıyor yada üstü kapalı anlatıyor.hatta yabancı kaynaklarda bunları kabul edenleri bile okudum...gel gelelim açık ve net bir cevap daha bulamadım.bana soracak olursanız olmayan birşeyin cevabıda olamaz saygılarımla.........
|

29-11-2009, 16:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sayın SULTAN,
öncelikle mesajınızı buraya yazdığınız için açıklama yapma gibi bir zorunluluğunuz yok. Ben de zaten mod olarak değil, herhangi bir katılımcı olarak size itiraz ettim. modluk bir durum olsa, özel mesaj yolu ile hallederdik birlikte.
Tekrar konuya dönecek olursak: evrim kuramının ahlaki değerlerle ilgisi yoktur, gravitasyon teorisi, atom kuramı gibi herhangi bir bilimsel teoridir. Tabiattaki olguları açıklamaya çalışır. Her bilimsel teori gibi, ilke olarak yanlışlanmaya açıktır, bilimsel kriterlere göre eleştirilir, tartışılır, geliştirilir vs.
Herhangi bir bilimsel teorinin yanlışlığını göstermek için, yol açtığı kültürel, siyasi, ahlaki olumsuzluklara işaret etmek, iki farklı kategoriyi birbirine karıştırmak demektir. Umarım açıklayıcı olmuştur.
saygılarımla
|

29-11-2009, 16:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
sayın ulpian .
evrim teorisinin bilimsel bir teori olup olmadığı benim gözümde tartışmalı bir konudur.ama sizin dediğiniz gibi olsun....
şimdi evrim teorisi bilimsel bir teori diye diğer alanlarda etkili olmaz mı?olur...
hemde nasıl olur.yani arada bir seçim yapmak var.ya tanrı,yada evrim...sorun ta buradan başlıyor.kimsi "bilim ile din ayrıdır" diyor...şimdi bu yüğzden bunlar çarpışıyor...eeeee!!!doğruya doğru ...bir insanın seçiceği her karar onu etkiler.evrimde böyle bir şey....yalan mı?
yani sonuçta evrim herşeyi etkiler...yalan mı?
neyse bana cevap verme zahmetini gösterdiğiniz için teşekkür ederim.....
|

29-11-2009, 20:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Öncelikle Evrim Teorisinin bilimsel bir süreç içerisinde gelişip, çalışmalarını bu doğrultuda yürüttüğü konusuna açıklık getirmek gerekiyor.
Bilimin tanımı yapıldığında bu daha anlaşılır olabilir.
Bilim: Fiziksel ve maddesel dünyanın gözlem ve deney yaparak elde edilen sistematik bilgisidir.
Temeli belli bir sistematiğe dayanan ve bilimsel basamaklar içerisinde araştırmalarını gerçekleştirerek oluşturulan bu teoriye bilimsel olarak bakmamak oldukça subjektif bir yaklaşımdır. Kaldı ki bilim bunlarla ilgilenmez. Şimdi bu doğrultuda Evrim Bilimini kabaca “zaman içerisinde değişimi inceleyen bilim dalı” olarak tanımlayabiliriz. Süreç içerisinde Paleontolojik bulgular, fosillerin incelenmesi, anatomi ve morfolojik karşılaştırmalar, uygulamaların sadece bir kaçıdır. Yani konusunu ne metafiziktan almıştır ne dogmalardan ne de uydurma teist kitaplardan..
Diğer bir konu, özellikle son yıllarda (evrim teorisinin gün geçtikçe sağlamlaşan adımlarıyla doğru orantılı olarak) çok fazla dile getirilen, Darwin’in Türk düşmanlığı. Bu evrim teorisini örselemek adına verilen çırpınışların acınacak haldeki göstergesi aslında. Aşırı milliyetçi kesimi bu şekilde konudan soyutlama düşüncesi ortadaki Evrim Kuramının var oluşunu engelleyemiyor, engelleyemeyecek de. Kaldı ki evrim fikri ilk olarak Darwin’le de ortaya atılmamıştır. Bu sürecin çıkış noktası olması onu metalaştırıp günah keçisi haline getirmemizi gerektirmez.
Sürekli yeni bulgularla desteklenerek gelişen bu çalışmalar, Darwin’in öne sürdüğü bir takım fikirlerin de yanılgılarını ortaya koydu elbette. Evrimin komplike yapısının geniş zaman içerisindeki dağılımı araştırmaları güçleştiriyor ve bunun için uzun bir süreç gerektiriyor. Bu süreç araştırmalar doğrultusunda yürütülür ve zaman zaman yorumlamalarda hataya düşülebilir. Ama bu hiç bir zaman evrim kuramını bütünüyle çökertmeye yetmez. Çünkü yanılgıların kaynağı yorumlamalardır, somut veriler ise araştırmalarla zaten ortadadır.
Bu durumda, evrim ve din arasında yapılabilecek bir tercihin hatları, gerçek ve yalan arasında yapılabilecek bir tercih kadar belirgindir aslında.
|

29-11-2009, 20:13
|
|
Üye
|
|
|
|
ulpian´isimli üyeden Alıntı
sayın SULTAN,
evrim kuramı, ahlaki, sosyal veya siyasi bir teori değildir.
Bu gibi ''ahkam'' kesme işlerine dalmadan önce, evrim kuramını (evrim karşıtlarından değil, evrimbilim temsilcilerinden) en azından ana hatları ile öğrenmeniz uygun olur.
saygılarımla
|
Bi az okumuş vatandaş olaraktan soruyom. EVRİM BÖLEMİ BAŞLAMIŞ başlında doru dürüs aydınnatan yok beni.
bu sitede evrimmilim temsilçisi hiç yokmuki.
benim gibin cayil birinin bilem inanamayaca saçma sapan yanıtlar
veriyolar yaa.
herbişee kendi kendinne olmuşmuş.
heee zate femerbahçeyde kasımpaşa yenmedi.
seyirciside olmadı için ortada kanıtta yok.
fener kendi kendinne yenildi.
|