mescidiaksa senin için peygamber olan kişi, benim için çevresindeki insanları bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde yanıltıp kandırarak kişisel çıkarlar sağlamış ve çok yüksek bir mertebeye ulaşmış bir kişidir.
Kendisine karşı zerre kadar sevgim ve saygım yoktur. Kendisini sevmek ve saygı duymak gibi bir zorunluluğum da yoktur. Ancak size karşı kırıcı olmamak için bu kişiye küfür etmiyorum, isminin başına küfür, hakaret içeren sıfatlar yerleştirmiyorum. Benim yapıp yapabileceğim bu kadardır, kusura bakma...
Bu kişinin dürüstlüğünü ve/veya akli dengesini herzaman sorgularım. Sorgulanması gerektiğini de şiddetle savunurum...
Ben günümüzde peygamber olduğunu iddia edenler veya allahtan emir(vahiy) aldığını düşünenler psikolojik tedaviye alınmaktadır dedim. (Bu sözümde bir yanlış yok. gerçekten böyledir, inanmıyorsan kanıtlarım)
Muhammed de allahtan vahiy aldığını ve onun elçisi olduğunu iddia etmiştir dedim. (Bu cümleme bir itirazın varsa-ki olacağını sanmıyorum- sana bu cümlenin doğru olduğunu ispatlarım)
Buradan sebeple, eğer ki muhammed günümüzde yaşasaydı aynı şekilde tedavi altına alınırdı dedim. (Eğer önceki 2 sözüme bir itirazın yoksa buna da olamaz)
Not: Şu "cehhennemde yanacaksınız" korkutmasını siz çok istiyorsanız yapmaya devam edin tabii ama bilin ki biz cehennemin varolduğuna da cehenneme gideceğimize de inanmıyoruz. Bu sebeple "seni yesinler diye öcülere veririm" şeklindeki bir cümleden daha korkutucu değil... Tabi siz yazmaya devam edebilirsiniz, ben rahatsız olmuyorum ve her seferinde tebessümle okuyorum