Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-01-2006, 14:51
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Var mı içimizde oğlunu kurban edecek biri?

Acik soyluyorum. Bu Hz. Ibrahim'e gicigim var. Adam karisini iki defa adeta pazarliyor, rüya görüp oglunu kurban etmeye kalkiyor. Bunlar yetmiyor bir de cocugunu ve karisini cöle gidip birakiyor. Bunlar orijinal kaynakta Tevrat'ta anlatilir. Kuran'a ise bazi degisikliklerle gecmis. Ben orijinalini ele aldim. Isteyen bunlar degistirilmis desin. O zaman nerelerin degistirilmis oldugunu gostermesini isteyecegim.

Bence Ibrahim maceraci, hatta hasta bir adamdir, son derece yobazdır. Aramizdan kimse Allah emretti bana deyip gidip oglunu kesmeye kalkar mi? Ibrahim'in bu tavri onun yüceligi midir, yoksa akıl almaz bir yobazlık mıdır?

Not: Bu başlığı 2 yıl önce açmıştım. İbrahim'e ettiğim manyak lafını kaldırdım. Aslında bence yanlış değil. Ama sitenin düzeyini düşürmenin gereği yok.
Alt 04-01-2006, 15:02
mescidiaksa mescidiaksa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aradaki farkı unuttun dostum o ALLAH ın peygamberi sizin gibi inançsız değil bu dünyanın fani olduğunun bilincinde zaten ALLAH onu bir sınavdan geçirmiştir ve onun imanına göre insanlar ot gibi yaşayıp gitmicek birgün tekrar dirilecek sizin kafa bunları pek basmaz o yüzden hiç kurcalama iman yok sende anlayamazsın ..
Alt 04-01-2006, 15:04
serdarevr serdarevr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yok allah ibrahime ağlunu kes diye emretmemiş, İbrahim bi oğlum olursa onu sana kurban edicem diye taahütte bulunmuş.
Alt 04-01-2006, 15:05
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şu an akıl hastanesinde bulunması gereken kimseler o zamanlar peygamber ilân ediliyormuş.

Şimdi birisi rüyasında Allah'ın oğlunu kurban etmesini istediğini söylese ve kurban etmeye kalksa bu adamı tımarhane'ye atmazlar mı?
Alt 04-01-2006, 15:05
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Günümüzde yani bilimin, tıbbın ve psikolojinin geliştiği bu çağlarda yaşamış olsalardı sadece ibrahim değil, bütün peygamberler(muhammed dahil) ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde rehabilitasyona tabi tutulurlardı...

Ben böyle düşünüyorum. neden derseniz, allahtan emir(vahiy) aldığını iddia eden pek çok hasta var bu hastanelerde. Sadece Türkiyede de değil bütün dünyada böyle hastalar var... Örneğin Irvin Yalom gerçekten tedavi ettiği böyle hastalar olduğunu anlatmıştı (sanırım Divan kitabındaydı) Ve günümüzde böyle bir iddiası olana konulacak muhtemel teşhis şizofrenidir...
Alt 04-01-2006, 15:15
mescidiaksa mescidiaksa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

adam gibi konuşun ahlaksızsınız hepiniz ulan sizin gibileri mahşerde göricez elbet hepiniz bir araya gelseniz 5 para etmezmisiniz günlerdir yazıyorum takan yok kardeşim herkez birbirinin inancına saygı duysun ahlaklı şeyler yazın saygı gösterin diye ama bu erdeme nail olan bi tane kafası basan yok ateistler içinde son kez uyarıyorumPeygamberimiz hakkında adam gibi konuşun

--Mescid-i Aksa kardeş;

Giderek terbiyeden; Edebten uzaklaşıyorsun.

Burası MIRC / Chat kanalları değil. Daha önce başka başlık altında da uyardım seni. Hakaret, aşağılama veya Küfüre burada yer yok.

Kesinlikle yer yok. Bu üslubunu değiştirmeni, biraz törpülemeni temenni ediyorum.

Biraz özen gösterir misin?

--MuTeZiLe--
Alt 04-01-2006, 15:41
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mescid i Aksa Diyor ki
"aradaki farkı unuttun dostum o ALLAH ın peygamberi sizin gibi inançsız değil.
adam gibi konuşun ahlaksızsınız hepiniz ulan sizin gibileri mahşerde göricez"
Şimdi bu konuyu bir müslüman böyle mi savunur?
Doğrusu bu mudur böyle mi savunmalı?
Bu tür yazılarla ancak kendi egosunu,öfkesini tatmin eder insan!
Acaba bu yazılanlar doğru mu? Arkadaşın yazdıklarında hata var mı?
Doğruysa bunun mantıklı bir açıklaması var mıdır?
Hz.İbrahim asıl Yahudilerin sahiplendiği bir peygamber..
"Ben ki müslüma olarak "Bunlar yalandır,Tevrat tahrif edilmiştir" diye bu yakışıksız,benim de kabullenemediğim olaylara karşı çıkıyorum..
Peki Hz.İbrahim'e sahiplenen Museviler,Hristiyanlar tahrifatı reddetmelerine rağmen bu konuları nasıl savunuyorlar"
diye akıl yürütmez mi insan!!
Asıl şaşılacak olan budur bence!!
Alt 04-01-2006, 15:44
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mescidiaksa Diyor ki
adam gibi konuşun ahlaksızsınız hepiniz ulan sizin gibileri mahşerde göricez elbet hepiniz bir araya gelseniz 5 para etmezmisiniz günlerdir yazıyorum takan yok kardeşim herkez birbirinin inancına saygı duysun ahlaklı şeyler yazın saygı gösterin diye ama bu erdeme nail olan bi tane kafası basan yok ateistler içinde son kez uyarıyorumPeygamberimiz hakkında adam gibi konuşun
Sevgili Mescid-i Aksa,

Tanrı'nın sana verdiği akılla sorgula ve samimî olarak sorgula. Bu olay ne denli mantıklı?

Cehennem korkutmalarıyla akıl yürümez.

Sevgiler...
Alt 04-01-2006, 16:06
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mescidiaksa senin için peygamber olan kişi, benim için çevresindeki insanları bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde yanıltıp kandırarak kişisel çıkarlar sağlamış ve çok yüksek bir mertebeye ulaşmış bir kişidir.

Kendisine karşı zerre kadar sevgim ve saygım yoktur. Kendisini sevmek ve saygı duymak gibi bir zorunluluğum da yoktur. Ancak size karşı kırıcı olmamak için bu kişiye küfür etmiyorum, isminin başına küfür, hakaret içeren sıfatlar yerleştirmiyorum. Benim yapıp yapabileceğim bu kadardır, kusura bakma...

Bu kişinin dürüstlüğünü ve/veya akli dengesini herzaman sorgularım. Sorgulanması gerektiğini de şiddetle savunurum...

Ben günümüzde peygamber olduğunu iddia edenler veya allahtan emir(vahiy) aldığını düşünenler psikolojik tedaviye alınmaktadır dedim. (Bu sözümde bir yanlış yok. gerçekten böyledir, inanmıyorsan kanıtlarım)

Muhammed de allahtan vahiy aldığını ve onun elçisi olduğunu iddia etmiştir dedim. (Bu cümleme bir itirazın varsa-ki olacağını sanmıyorum- sana bu cümlenin doğru olduğunu ispatlarım)

Buradan sebeple, eğer ki muhammed günümüzde yaşasaydı aynı şekilde tedavi altına alınırdı dedim. (Eğer önceki 2 sözüme bir itirazın yoksa buna da olamaz)

Not: Şu "cehhennemde yanacaksınız" korkutmasını siz çok istiyorsanız yapmaya devam edin tabii ama bilin ki biz cehennemin varolduğuna da cehenneme gideceğimize de inanmıyoruz. Bu sebeple "seni yesinler diye öcülere veririm" şeklindeki bir cümleden daha korkutucu değil... Tabi siz yazmaya devam edebilirsiniz, ben rahatsız olmuyorum ve her seferinde tebessümle okuyorum
Alt 04-01-2006, 16:36
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sargon;

Bu başlığı açtığın iyi oldu aslında; İnsan bir an için bu vahşeti kendi çocuğu adına tasavvur etme cüretini göstermeye görsün..Dehşetten aklım gitti...İman ile iğfal edilen bir 'Akıl' ancak bunu yapabilir. Taasub zinciri
ne esir düşmüş olmak lazım böylesi bir pervers eylemin içinde olmak için..

Akıl almaz bir bağnazlık - bu nasıl bir cahillik ?

Bir baba bunu nasıl yapar / Bir ''Yaratıcı'' ondan bu ''ödünü'' nasıl ister?

Bir baba oğlunu taşın üzerine nasıl yatırır?? / Bir yaratıcı buna nasıl seyirci

kalır..Kesmek üzereyken küçük baş hayvan gönderir..

Sevgili Turan Dursun söylüyordu:

''Din Bu''

Önerilen Siteler