Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 02-11-2009, 19:08
al bundy al bundy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 26 Apr 2009
Mesajlar: 598
Standart Yalçın Küçük'ün Atatürk düşmanlığı

Bu konuyu açmamın sebebi, Çanakkale ve M.Kemal ile ilgili güneşinzaptıyakın'ın açtığı bir konuda Yalçın Küçük'ün iddialarıdır. Yalçın Küçük'ün bazı kitaplarını (Aydın Üzerine Tezler, Türkiye Üzerine Tezler, Putları Yıkıyorum) incelediğimde bunların sistemli bir biçimde Atatürk'ü ve Milli Mücadele Tarihini karalamaya dayalı iddialar olduğunu gördüm.

Yalçın Küçük'ün sayıklamalarının olduğu kitaplarından biri "Türkiye Üzerine Tezler"dir. Bu kitap serisinde özellikle Atatürk'e ait birçok yalan-yanlış iddiada bulunuyor. Bunlardan bazılarını hatırlayalım

(Atatürk'ü kastederek) "Geçmişinde başarıdan çok başarısızlık olan bir kimse, ihtilal lideri olursa ve iktidarda kalırsa, tarihi, geçmişi güzelleştirebilecek biçimde yazmak ve yazdırmak durumundadır."

Aynı kitabında Atatürk'ün Harekat Ordusu ile İstanbul'a gelmediğini, Çatalca'ya kadar geldiğini, yine aynı kitapta Bakırköy'e kadar geldiğini yazarak çelişki yumağı bilgiler veriyor.

"Kemal Paşa için parlak bir askeri geçmiş yaratmak için bulunabilen ve seçilen tek yer Gelibolu oluyor... Yaptıklarından dolayı zamanında bir kahraman sayılmıyor. Kahramanlığının ilanı çok sonraki yıllara denk düşüyor."

"Benim geliştirdiğim tezlerden birisi, Amasya'ya bulununcaya kadar M.Kemal'in hiçbir planda önemli olmadığıdır. M.Kemal, parlak subaylar için bir model olmaktan uzak düşüyor."

"Gelibolu savaşının askerlik sanatı ile ilgili bir yanı bulunmuyor."

"Gelibolu'da hiçbir komutanın (M.Kemal) kahraman olma imkanı bulunmuyor."

"Kemal'in bütün yaşamı boyunca, savaş sanatında parlaklığa işaret eden tek bir kanıtın bulunabileceğini sanmıyorum. Kemal'de hiçbir deha işareti de göremiyorum. Deha, olağanüstü hızlı görebilmektir. Dahi, süratli şimşek çakması içinde yaşayan insandır.Dahi, her an çaktırdığı şimşeklerle sıradan insanların karanlıklarını yırtabilen insan oluyor. Kemal, hiçbir zaman arkadaşlarından önce görmüyor. M.Kemal Paşa, başkalarının açtığı aydınlıktan yürüyen liderler kategorisine giriyor."

"M.Kemal, Anadolu'ya çıktıktan sonra, bastırmakla görevlendirildiği direnişçilere, yavaş yavaş, güven duydukça katılıyor.(Güya Atatürk'ün kafasında direniş yok, aslında bu fikir ona sonradan geldi demeye çalışıyor.)

"Enver Paşa ve arkadaşlarının Anadolu mücadelesinde istenmemesinin nedeni, başta M.Kemal olmak üzere Ankara kadrosunun, Büyük Britanya ile uzlaşmayı, bütün savaşların temel ekseni yapmalarıdır."

"...İnönü'de zafer değil, bir çarpışma bile olmadığını gösterdim. Çerkes Ethem ve M.Suphi'yi temizlemeye kararlı Anadolu İhtilalcileri, temizlik hareketini maskeleyecek bir zafer arıyorlar. Mutlak yaratmak zorunluluğunu duyuyorlar. İnönü'de yaratıyorlar."

"Kurtuluş Savaşı'nın burjuva ihtilalcileri, halkçı(!) ve köylü(!) tohumlar taşıyan bir gezginci kuvveti(Çerkes Ethem'i kastederek) dağıttılar."

"M.Kemal Paşa ve arkadaşları.. Kurtuluş Savaşı'na sonradan katıldılar ve çöken düzene yakındılar. Başlamış olan kurtuluş ve bağımsızlık hareketine göre daha tutucu oldukları için, daha radikal olanları(güya Çerkes Ethem) tasfiye etmek zorunluluğu duydular. Üç paşa(M.Kemal, İsmet ve Fevzi), hem liderlikleri açısından hem de çok daha tutucu dünya görüşleri nedeniyle, Çerkes'i tasfiye etme gereği duyuyorlar."


Yaçın Küçük bu düşüncelerini söylemesi, eğer iddiaları tek tek ele alacak olursak normal olabilir. Fakat Atatürk'e karşı bulabildiği her konuda, Atatürk'ün dost-düşman herkes tarafından kabul edilen özelliklerine bile karşı çıkması bunların sadece kişisel görüş değil, düşmanlık olduğunu göstermektedir.

Yukarıdaki alıntıladığım ve Atatürk'ü direk hedef alan yalan ve yanlış dolu çarpıtmaların dışında tarihsel, mantıksal, istatistiksel hata içeren daha birçok iddia ve zırvası bulunmaktadır.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 02-11-2009, 19:39
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye
 
Üyelik tarihi: 28 Jun 2008
Bulunduğu yer: Gavuristan
Mesajlar: 1.359
-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

Bu Yalcin Kücük'de ayni Dogu Perincek gibi on yilda bir "siyasi evrim" gecirmekte, bir insan bir ömür icinde hem Atatürke satir arasi küfür etmeyi'de, Bekaa Vadisinde Apo Terröristine de biyad etmeyi, sonra Ergenekon davasi sirasinda basimiza "kemalist, ulusalci" kesilmesini anlamak icin galiba kendisi gibi bir ruh halinde olmak gerekiyor.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 02-11-2009, 19:52
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 29 May 2008
Bulunduğu yer: ADANA!!
Mesajlar: 3.673
Standart

al bundya gerçekten çok merak ediyorum aydın üzerine tezler türkiye üzerine tezler serilerinin tamamını okudun muu?? putları yıkıyorum çok farklı bir çalışma ama sen bunların tamamını iyice okudun mu??

ÖRGÜTLENİN!!!
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 02-11-2009, 22:16
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
 
Üyelik tarihi: 30 Aug 2009
Mesajlar: 2.219
Standart

Yalçın Küçük ile hiç bir zaman aynı çizgide olmadım ve bir çok görüşüne katılmam...

Yalçın Küçük için bir çok sıfat yazılmıştır, genelde hakim sıfat hain olduğu yönündedir. Vatana-Millete vs. ihanet eder, her daim Kemalist devleti yıkmak için her taşın altından çıkar felan bilindik şeyler.

Yalçın Küçük bu vatan için gazi olmuş birisidir, aslında terekesi yazılmış ve adı şehit listesine yazılmıştır fakat son anda yaşadığı fark edilir ve gazi olur malulen, madalyaları vardır ve TSK'nın gazi kartına sahiptir. Ona hain diyenlerin elinde ne vardır sorarım sizlere???

Not: ''vatan'', ''gazi'' vb. kavramları özellikle ulusalcı-milliyetçi vs.nin kullanıdığı anlamda kullandım, çünkü TSK o anlamda madalya ve gazi kartı veriyor...
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 02-11-2009, 23:18
al bundy al bundy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 26 Apr 2009
Mesajlar: 598
Standart

KIZILORDU´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
al bundya gerçekten çok merak ediyorum aydın üzerine tezler türkiye üzerine tezler serilerinin tamamını okudun muu?? putları yıkıyorum çok farklı bir çalışma ama sen bunların tamamını iyice okudun mu??
Tamamını okumadım, zaten inceledim yazmıştım. Zaten seri halinde ve çok uzun olduğu için işime yarayan yerlerine baktım.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 02-11-2009, 23:48
Hortlak Hortlak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
 
Üyelik tarihi: 19 Oct 2009
Mesajlar: 223
Standart

Yalçın Küçük okuduğunu tersinden anlayan Sosyalist tanımını hakkıyla dolduran bir insandır. O yüzden her şeyden her manayı çıkarabilir. Yeri gelir Mustafa Kemal yetersiz bir asker der yeri gelir Mustafa Kemal ve arkadaşlarını Çerkes Ethem'den gerici yapar. Şaşacak bir şey de yoktur, tartışacak bir şey de. Yalnız benim canımı asıl sıkan Y.K ve Soner Yalçın yüzünden artık gerçekten Sabetaist olanlara bile Sabetaist dersek direk gayr-i ciddileşmiş olmamız, herkesi Sabetaist yaptıklarından Sabetaistler çok rahatladılar sayelerinde...
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 08-11-2009, 14:25
eylembaba eylembaba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 06 Mar 2009
Mesajlar: 27
Standart

Yalçın Küçük küçüktür
ama mide bulandırır.

Can Yücel
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 08-11-2009, 16:38
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 07 Sep 2006
Mesajlar: 5.929
Standart

yahu bu tip adamlar devirlerinin hacıyatmazlarıdır

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 08-11-2009, 18:10
cenker cenker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 01 Mar 2009
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 307
Standart

yalçın küçüğün bu tip yazılarını samanyolu yeni şafak tarzı yayın kuruluşları ortaya çıktı ,
ahanda ne bulduk,flaş flaş flaş şeklinde yayınlamaktadırlar.halbuki yalçın küçüğün kitaplarındadır bunlar.çoğundan yargılanmıştır inkar da etmiyordur.çoğunluğu fetullahçı olan kesim tarafından atatürkçü olmamakla suçlanması da komiktir.

yalçın küçüğün tutarsızlıkları elbetde vardır.ama müthiş bir beyin çalışkan bir araştırmacı sağlam bir bilim adamıdır.onun bilgi birikimine sahip 10 kişi var mıdır türkiyede merak ediyorum.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 09-11-2009, 18:37
tayyare tayyare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 29 Sep 2009
Bulunduğu yer: Byzantion
Mesajlar: 314
tayyare - İCQ üzeri Mesaj gönder
Standart

YK diyor ki:
''Atatürkün gerisine düşmeyiz''

bu kadar basit bir tümce ortaçağa girilirken zor anlaşılmakdadır, normaldir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadın Düşmanlığı Davudi Kadın & İslam 25 28-09-2013 00:18
İslam'da Sol Düşmanlığı Deistic Thought İslam 14 27-08-2009 10:41
İslam toplumunda Yahudi düşmanlığı var mı? FECHAN İslam 4 28-10-2007 11:48
22 Temmuz tezleri-YOL-Yalçın Küçük <strong>SİLİNEN</strong> Politika 1 27-08-2007 12:34

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:48 .