Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-01-2006, 21:44
koritzi koritzi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah ve din

mescidiaksa ve ngcoşkun arkadaşlara cevapları için teşekkür ediyorum. Bu arada abi olamıyorum çünkü bir bayanım Cafe kısmı anladığım kadarıyla dini meseleler için değil bu yüzden buraya yazmayı tercih ettim.
dini bilgi meselesine gelince şu ana kadarki yaşantımı ve bu noktaya nasıl geldiğimi anlatmak istiyorum. 7 yaşımdan itibaren ailem tarafından Kuran kurslarına gönderildim, Kuran'ı arkasından itibaren Yasin suresine kadar ezbere bilirdim henüz 12-13 yaşındayken. Tüm bunlar dini bilgi midir tabi ki değildir. Bunun dışında çok muhafazakar bir aileden geliyorum, annem beş vakit namazındadır, Ramazan aylarında ailecek oruç tutarız. Ama itiraf etmeliyim ki oruç tutaren bana anlamsız geldiği çok olmuştur. Liseye giderken geceler boyu Allah'ım ben bu dine inanmak istiyorum, lütfen sen beni doğru yoldan ayırma diye ağladığımı hatırlıyorum. Yani burda yazılan yazılardan anladığım kadarıyla Kuran'da geçen gözleri mühürlenmiştir ayteine uygun biri olmadığımı düşünüyorum. Çünkü anladığım kadarıyla iki yorum var burda, birincisi müslüman arkadaşlardan gelen "siz istediğiniz için gözleriniz mühürleniyor" diğeri de zaten Kuran'ın Hz. Muhammed tarafından yazıldığına inanan arkadaşlar tarafından dile getirilen " madem gözlerimiz mühürlü bizim suçumuz ne" . Yani ben yıllardır hep inanmaya çalışıyorum, çünkü 24 yaşındayım ve hücrelerime kadar bu din işlemiş durumda.
Sonuç olarak bir süre bu konu hakkında düşünmeyi bıraksam da kendime engel olmadım ve Turan Dursun'un kitaplarından alıntılardan oluşan sitelerde okudum. daha sonra ise karşıt görüşte olan sitelerde gezindim. Oturdum en baştan Kuran'ı Türkçe okudum, Arapça bilmeyi çok istedim ama bilmiyorum.
Safımı belirlemeye gelince benim söyleyebileceğim tek şey var: Allah'ın olduğuna inanıyorum, yani bu konuda hiç şüpheye düşmedim ve kesinlikle varlığının ya da yokluğunun ispatlanamayacağını düşünüyorum. Benim derdim din ve getirdiği kurallar doğru mu yoksa yanlış mı? Çünkü eğer yanlışlarsa din uğruna yaptığımız çok şey var. Ama eğer doğrularsa o zaman yapamadığımız, eksik kalan çok şey var. Tamam bir safım yok, olması da gerekmiyor ümit ederim, beni bir süre böyle idare edin
Alt 05-01-2006, 17:11
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Koritzi,
Bence en iyi yerdesiniz. Bizlerin, atalarımızdan kalan dini yine atalarımızdan kalan kitaplarla öğrenemeyişimiz bir nimet olsa gerek. Bizler düşüncemizle varmak istiyoruz öğretilenlerle değil. Bizler hissetmek istiyoruz ritüel değil. Bizler anlamak istiyoruz bilmediğimiz şeyleri okumak değil. Bizler gerçeklerle yüzleşmek istiyoruz. Hikayelerle avunmak değil.
Ve inanın bunun için siz en iyi yerdesiniz.
Siz henüz bir kalıba girmediniz, sizin henüz gözleriniz bağlanmadı, siz beyninizi kiralamadınız, siz aydınlığı arıyorsunuz ve inanın bunu bulacaksınız çünkü yeriniz sağlam.
Nasıl diye sorarsanız, size dün anlayabildiğim bir şey ile karşılık verebilirim. Dua ederken niçin ellerimizi kendimize çeviririz biliyormusunuz? Çünki bize yardım edecek olan yine bizim elimizdir. Çünkü Allah (c.c.) bizlerin kılıçları (kalemleri ile bizlerin çalışmaları ile bizlerin araştırmaları ve uygulamaları ile) ile zafere ulaştıracaktır. Eğer ettiğimiz duaların karşılığı bir hokus pokus ile bizlere verilse idi, işte o zaman şüphelenmeliydik her şeyden. Ama öyle olmuyor bir yaprağın kıpırdaması bile nedensellik ilkesi ile gerçekleşiyor. Ve inanın dostum bu nedensellik ilkesini gördükçe gerçeklerin de farkına varabiliyorsunuz.
Aslında yazacak daha çok şey var ama size tavsiyem bulunduğunuz yeri sakın terk etmeyin. Okuyun, okuyun, okuyun.
Alt 05-01-2006, 17:22
mescidiaksa mescidiaksa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Oruç tutmanın anlamsız yönü olamaz ama bir düşün dünyada milyonlarca insan var yemek yiyemeyen 1 aylığına belli bir süre onlar gibi yemek yemiyorsun açlığın ne demek olduğunu anlıyorsun nefsini yenmeye çalııyosun bu nasıl anlamsız olabilrki ve ramazan aylarında son günlerde fitre verilir fakir insanlara açlığın zorluğunu anlarsın muhtaç olanlara yardım edersin bunun neresi anlamsız .. bu arada sana 2 tavsiym var Nihat Hatipoğlu ve Harun Yahya oku veya dinle ..
Alt 05-01-2006, 17:29
Üye

Kur-an ı Kerimin sadece Türkçesini okumakta yetmeyebilir Arapça sonuçta Hadis kitaplarını okuman lazım bence bu arada Kur'an ı Kerimi ezeberebilmek çok güzel bişey ama ordaki denilenleri yapmadıktan sonra ne anlamı varki bi şiir yazdın diyelim sevgiden saygıdan bahsediyorsun ama önüne gelene saygısızlık yapıyorsun o şiirin ne geçerliliği kalırki bence yaş felanda önemli değil nice adamlar var 50 sene okumuş yazmış çizmiş ama neye yarar gözünün önündekileri göremiyor ..
Alt 05-01-2006, 17:30
Üye Değil

Mescidi Aksa,

Oruç, açların halini anlamak için tutulmaz, Allaha ibadet için, onun emrini yerine egetirmek için tutulur. Açların halini anlamak için olsaydı 1 ay gibi bir süre verilemezdi. 3-5 gün tutarak da anlayabilir bir insan açların durumunu. Hatta 1 gün bile yeterli.

Ayrıca fakirler bile su içebiliyor arkadaşım. Oruç tutarken su içmemek de ne oluyor? Fakirler su içmiyor mu ki onların halini anlamamız gerekiyor?

Fitre, Muhammedden evvel de arap müşrikleri tarafından uygulanıyordu. Muhammed ordan almıştır bu uygulamayı. Ayrıca Muhammedden binlerce yıl evvel yaşamış Konfiçyus bile daha güzelini düşünmüş ve demiş ki:

"Fakire balık vereceğine ona nasıl balık tutması gerektiğini öğret."
Alt 05-01-2006, 17:49
koritzi koritzi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tekrar merhaba. Benim derdm namaz veya oruç değil. Bence bir kişinin oruç tutması başkasına karışmadığı, oruç tutmayanı dışlamadığı ve tuttuğu oruç nedeniyle ortalıkta terör estirmediği takdirde kimseye zarar vermez. Hele zekat, bence sitedeki hiçbir arkadaş zekatı eleştirmemiştir, yani eleştirdiyse de kökenini sorgulamıştır,yardım etmenin yanlış olduğunu savunmamıştır.
Mesela ne mi yapıyoruz, size kendimden örnek vereyim, hristiyan bir genci sevdim ama babam tüm fıkıhçılara danıştıktan sonra kesinlikle evlenmeme izin vermedi, niye çünkü müslüman bir bayan başka dinden biriyle evlenemiyor. Evet Kuran söylemiyor ama erkeklerin evlenebileceği belirtildiği ve kadınlar hakkında bir yorum yazmadığı için tüm İslam profesörleri: caiz değildir diyorlar. Sonuç olarak ne oldu, din benim hayatımı bu şekilde etkiledi. Sakın düşünmeyin ki sen bu sevgi yüzünden dininden soğumuşsun, hayır değil çünkü ateist bile olsam ailemin müslüman olduğu,o gencin aileisnin hristiyan olduğu unutulmayacak. Ben uygulamalara bakıyorum, belki de gerçekten doğru uygulanmıyor din, diyorum ya çok bilgim yok, ama şu da bir gerçekki önemli olan hayata nasıl yansıdığı, onun uğruna neler yapıldığı bence.
sevgiyle kalın..
Alt 05-01-2006, 17:58
paco paco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Oruç, açların halini anlamak için tutulmaz, Allaha ibadet için, onun emrini yerine egetirmek için tutulur. Açların halini anlamak için olsaydı 1 ay gibi bir süre verilemezdi. 3-5 gün tutarak da anlayabilir bir insan açların durumunu. Hatta 1 gün bile yeterli.
sayın cem,dinler hayatta kalabilmesi için ortama ayak uydurmak zorunda.Geçmişte tanrılar bana olan sadakatinizi aö kalarak bana göstereceksiniz derdi.Biler oruç tutup aç kalarak tanrıya olan sadakatimizi gösterdilk aynı şey kurban içinde geçerli tanrılar için kan dökeceksin
eğer bu anlayış bugün geçerli olsaydı bu gün din diye birşey kalmazdı ortalık çok az kökten dinciye kalırdı.Sayın cem,sonuçta dinlerde evrim geçiriyor o yüzden evrim yasasına göre ortama ayak uyduracak sın ki hayatta kalabilesin.Aksi takdirde yok olursun

Aptallar,kendilerinden emin olarak yaşarlar;Akıllılar ise şüphe içinde yaşarlar.
(Bertrand Russel)
Alt 05-01-2006, 18:07
Üye

paco Diyor ki
sayın cem,dinler hayatta kalabilmesi için ortama ayak uydurmak zorunda.Geçmişte tanrılar bana olan sadakatinizi aö kalarak bana göstereceksiniz derdi.Biler oruç tutup aç kalarak tanrıya olan sadakatimizi gösterdilk aynı şey kurban içinde geçerli tanrılar için kan dökeceksin
eğer bu anlayış bugün geçerli olsaydı bu gün din diye birşey kalmazdı ortalık çok az kökten dinciye kalırdı.Sayın cem,sonuçta dinlerde evrim geçiriyor o yüzden evrim yasasına göre ortama ayak uyduracak sın ki hayatta kalabilesin.Aksi takdirde yok olursun
siz bunu bile sorgulayabiliyorsunuz ben sadece amaçlarından birisini söyledim ama size ne desem boşşş inanmayan birisine neyi inandıracağım ki inanın inanmayın banane ya sizin imanınız beni kurtarmaz ne yaparsanız kendiniz için zamanı gelince hakla tanışacaksınız elbet ..

Önerilen Siteler