mescidiaksa ve ngcoşkun arkadaşlara cevapları için teşekkür ediyorum. Bu arada abi olamıyorum çünkü bir bayanım

Cafe kısmı anladığım kadarıyla dini meseleler için değil bu yüzden buraya yazmayı tercih ettim.
dini bilgi meselesine gelince şu ana kadarki yaşantımı ve bu noktaya nasıl geldiğimi anlatmak istiyorum. 7 yaşımdan itibaren ailem tarafından Kuran kurslarına gönderildim, Kuran'ı arkasından itibaren Yasin suresine kadar ezbere bilirdim henüz 12-13 yaşındayken. Tüm bunlar dini bilgi midir tabi ki değildir. Bunun dışında çok muhafazakar bir aileden geliyorum, annem beş vakit namazındadır, Ramazan aylarında ailecek oruç tutarız. Ama itiraf etmeliyim ki oruç tutaren bana anlamsız geldiği çok olmuştur. Liseye giderken geceler boyu Allah'ım ben bu dine inanmak istiyorum, lütfen sen beni doğru yoldan ayırma diye ağladığımı hatırlıyorum. Yani burda yazılan yazılardan anladığım kadarıyla Kuran'da geçen gözleri mühürlenmiştir ayteine uygun biri olmadığımı düşünüyorum. Çünkü anladığım kadarıyla iki yorum var burda, birincisi müslüman arkadaşlardan gelen "siz istediğiniz için gözleriniz mühürleniyor" diğeri de zaten Kuran'ın Hz. Muhammed tarafından yazıldığına inanan arkadaşlar tarafından dile getirilen " madem gözlerimiz mühürlü bizim suçumuz ne" . Yani ben yıllardır hep inanmaya çalışıyorum, çünkü 24 yaşındayım ve hücrelerime kadar bu din işlemiş durumda.
Sonuç olarak bir süre bu konu hakkında düşünmeyi bıraksam da kendime engel olmadım ve Turan Dursun'un kitaplarından alıntılardan oluşan sitelerde okudum. daha sonra ise karşıt görüşte olan sitelerde gezindim. Oturdum en baştan Kuran'ı Türkçe okudum, Arapça bilmeyi çok istedim ama bilmiyorum.
Safımı belirlemeye gelince benim söyleyebileceğim tek şey var: Allah'ın olduğuna inanıyorum, yani bu konuda hiç şüpheye düşmedim ve kesinlikle varlığının ya da yokluğunun ispatlanamayacağını düşünüyorum. Benim derdim din ve getirdiği kurallar doğru mu yoksa yanlış mı? Çünkü eğer yanlışlarsa din uğruna yaptığımız çok şey var. Ama eğer doğrularsa o zaman yapamadığımız, eksik kalan çok şey var. Tamam bir safım yok, olması da gerekmiyor ümit ederim, beni bir süre böyle idare edin