Şaman Türksoy´isimli üyeden Alıntı
1995 Yılında bir gün, CNN televizyonu "flaş haber" notu ile dünya ajanslarına bir bilgi geçiyordu. Dünya çevresinde yörüngeye yerleştirilmiş olan ilk uzay teleskopu HUBBLE çok önemli bir gelişmeyi izlemeye başlamıştı:Bir galaksinin doğumu.
Bu olayın herkesi ilgilendiren bir yanı vardır.Çünkü bu olay hepimizin yıldız tozlarından oluştuğumuzu ispatlıyor.
Eğer bir gün insan aklı bu sırrı çözme şerefine nail olursa, arslan payı HUBBLE'nin olacaktır.
|
Bu kısacık metinde hülasa edilmiş bilgi, bin Kur'an'a bedeldir.
Çünkü; bir mucize olduğu ileri sürülen Kur'an'da, çağın insanı tarafından bilinebilenden fazla bir tek cümle bilgi yoktur.
Beş bin yılda kıdım kıdım biriktirilen bilgileri doğrulama yolunda ilk önemli görevleri yerine getirmiş bulunan bu harika alet, enerjinin yoğunlaşarak maddeye evrilmesi süreçlerini açıklamakla kalmaz; aynı zamanda, maddenin evrimi tamamlandıktan sonra, biyolojik evrim sürecinin nasıl başladığı ve geliştiği konularına da ışık tutar.
Ben, Evren'i altı günde yaratıp yedinci günde istirahate çekilen bir tanrıyı kutsamak yerine, enerji ve maddenin evrimi ile geçmişime ışık tutmaya çalışıyor, oksidasyona dayalı biyolojik formasyonum için oksijen ve demire minnet duyuyorum.