Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-01-2006, 13:46
koritzi koritzi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Evet Allah'a inanıyorum..

Evet inanıyorum ben Allah'a tüm kalbimle, onun gerçekten de kafamda şekillendiremeyeceğim kadar yüce ve ulu olduğuna inanıyorum. Hepimizi sevdiğini düşünüyorum. Dünyada bu kadar farklı kültür, ırk oluşturması, bu muhteşem denge hep onun eseri. Evet hiçbir şey sebepsiz değil. Ve ben birşeye daha eminim, ne olursa olsun, nerede yazarsa yazsın bu kainata hükmeden yaratıcının öldürün diyebileceğine, kadınların şahitliği yarımdır diyebileceğine, erkeklerin nefisleri yüzünden kadınların örtünmesi gerektir diyebileceğine inanmıyorum. Evet Allah öldürün demiş olamaz bence, kafir de olsalar, dine de saldırsalar demiş olmaz, ya da şöyle söyleyeyim savunmak için öldürün demişse de bu savunma sadece karşındaki dinsiz ya da başka bir dinden olunca mı geçerli? Mesela bana bıçak çekmiş bir müslümanı öldürme hakkım yazıyor mu Kuran'da, aradım bulamadım, belki de var ama ben göremedim. Evet Allah'a inanıyorum ve bence o muhteşem yaratıcı din adına yapılanları görünce bizler adına üzülüyor ama bize akıl ve beyin vererek bu dünyayı teslim ettiği için müdahale etmiyor. Kimbilir belki hesap günü de var, ama bence bu hesap günü de bir kitaba uygun yaşamakla değil kalple ilgili, gerçekten hesap günü olmasını çok isterim, tüm herşey karşılığını bulsun diye. Evet inanıyorum Allah'a, adına niye Allah diyorsun da diyebilirsiniz bu müslümanların koyduğu isim. Ama bence adının ne olduğunun da bir önemi yok Tanrı, Allah, yaratıcı. Eğer masanın adı masa ise biz öyle söylediğimiz için öyle, ve eğer kendi inandığım varlığa Allah diyorsam bu da benim koyduğum bir isim olabilir, ben alıştığım ismi kullanabilirim. Evet inanıyorum, kalbime inanıyorum, vicdanım bana neyi emrederse onu yapıyorum, kesinlikle mağrur olduğum kendimi çok önemli gördüğüm için ya da sorumluluktan kaçmak için de değil dinle ilgili sorularım. Gerçekten inandığı için ve o müthiş yaratıcı ile yakınlaşmak için namaz kılanlar varsa eğer takdir ediyorum, çünkü bence yol önemli değil o o kadar yüce ki namaz da kılsak, ya da tek başına oturup onu düşünerek meditasyon da yapsak ona aynı şekilde ulaşır. Dünyanın bu kadar çeşitli olmasının bir anlamı olmalı, ama korku ile yapılan, borç kapatmak için yapılan her ibadet bana riyakarlık gibi geliyor. Allah bir tane mi evet bence öyle ama yüzleri çok farklı. Ondan korkanların içine korku vermeye devam ediyor, ona inanmayanların kalbine güzellik veriyor onların Tanrısı da kendi kalpleri oluyor. İşe o kadar kudretli Allah ve hepimizi çok seviyor.
Sevgiyle kalın..
Alt 05-01-2006, 14:24
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Yahu, iste böyle müslüman olsaniza. Hiristiyanlarin bu yanini sevmisimdir. Hep sevgiden söyederler. Müslümanlarla ne zaman konusmaya otursak, baslar cehennem azabi, korkutmalar, ifritler, seytanlar. Bir de öyle bir tarz vardir ki, arapcayla karisik korku verici, ürkütücü: Süphanallah, süphanallah. Nedir bu korkular dünyasi, yok böyle bir dünya. Icimizdeki korkularin ürünü. Ve bence bu davranis tarzi da Kuran'in dilinden geliyor. Acin herhangi bir yerinden birkac sayfa okuyun. Uslup korkutmayi hedefliyor zaten.

Neyse, Koritzi hosgeldin. Biraz garip bir hosgeldin oldu ama. Bayanlarin sayisi artsin ki küfür azalsin biraz.
Alt 05-01-2006, 15:18
mescidiaksa mescidiaksa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gerçekler acıdır ne yazıkki ..
ama bizim gereklerimiz daha güzel ALLAH a şükürler olsun Kelime-i Tevhid getiren herkez birgün mutlaka Cennete girecektir peygamberimizin sözüdür bu herkez ettiğinin karşılığını bulur bu söz azap yada ceza anlamında değil yemek yerken bile yiyemiyenleri aç uyuyanları düşünmenin insanlara bir yararı dokunmanın bile mükafatı verilecektir şüphesiz.
Alt 05-01-2006, 15:20
Üye

hoşbuldum Sargon. Bence de böyle forumlarda bayanların sayısı artmalı. Bu arada ben müslüman arkadaşlarıma birşey sormak istiyorum. Üstteki yazımda Allah'a inandığımı belirttim ve inandığım Allah'ı biyolojik bir güç olarak da görmüyorum. Onu anlayamayacağımızı, o yüzden kainata bakarak onun yüceliğini farketmemiz gerektiğini düşünüyorum. İbadet etmek de benim özüme çok ters birşey değil, çünkü mükemmel olduğumu, herşeyi anlayabilecek kadar zeki olduğumu düşünmüyorum bu yüzden tapmak bana zıt bir kavram değil. Ama kafamdaki beyinin yaratıcısı da Allah, yani ondan bir eser, bana onu kullanayım diye vermiş. neyse bu kadar açıklamadan sonra soruma ya da sorularıma geçiyorum:

1.Ya gerçekten müslümanlıktaki kurallar doğru değilse, mesela ya aslında dört eşle evlenmek gibi bir kavram yoksa, Allah'a karşı bunun da bir günah olabileceğini hiç düşündünüz mü?
2. ya hacca giderek para harcamak emredilmemişse, bu parayı fakirlere yardım için kullanabilecekken oraya harcadıysanız, bu da hem yaratıcıya hem de bu dünyadaki insanlara karşı işlenen bir ayıp olmaz mı?
3. Bu dilleri de yaratan Allah değil mi, Arapça ezan okununca ruha huzur veriyor diyorsunuz bence de veriyor. Hatta geçenlerde Yunan Ortodoks bir arkadaşım da huzur verdiğini söyledi. Amam tanıdığım İranlı bir arkadaşım çok da feyz almadığını belirtti. yani bence sebep Arapça'yı anlamamız ve dinlerken sadece ritme takılmamız. ya Allah onu ararken, onunla iletişime geçilirken Arapça kullanılmasını istemediyse, onun size verdiği dili kullanmayarak günah işliyor olmaz mıyız?

Bence bu sorularla "İslam dinindekiler ya doğruysa" soruları arasında bir fark yok. Lütfen cevap verirken inançlı birisine cevap verdiğinizi de göz önüne alın.
sevgiyle kalın..
Alt 05-01-2006, 15:40
mescidiaksa mescidiaksa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

koritzi Diyor ki
hoşbuldum Sargon. Bence de böyle forumlarda bayanların sayısı artmalı. Bu arada ben müslüman arkadaşlarıma birşey sormak istiyorum. Üstteki yazımda Allah'a inandığımı belirttim ve inandığım Allah'ı biyolojik bir güç olarak da görmüyorum. Onu anlayamayacağımızı, o yüzden kainata bakarak onun yüceliğini farketmemiz gerektiğini düşünüyorum. İbadet etmek de benim özüme çok ters birşey değil, çünkü mükemmel olduğumu, herşeyi anlayabilecek kadar zeki olduğumu düşünmüyorum bu yüzden tapmak bana zıt bir kavram değil. Ama kafamdaki beyinin yaratıcısı da Allah, yani ondan bir eser, bana onu kullanayım diye vermiş. neyse bu kadar açıklamadan sonra soruma ya da sorularıma geçiyorum:

1.Ya gerçekten müslümanlıktaki kurallar doğru değilse, mesela ya aslında dört eşle evlenmek gibi bir kavram yoksa, Allah'a karşı bunun da bir günah olabileceğini hiç düşündünüz mü?
2. ya hacca giderek para harcamak emredilmemişse, bu parayı fakirlere yardım için kullanabilecekken oraya harcadıysanız, bu da hem yaratıcıya hem de bu dünyadaki insanlara karşı işlenen bir ayıp olmaz mı?
3. Bu dilleri de yaratan Allah değil mi, Arapça ezan okununca ruha huzur veriyor diyorsunuz bence de veriyor. Hatta geçenlerde Yunan Ortodoks bir arkadaşım da huzur verdiğini söyledi. Amam tanıdığım İranlı bir arkadaşım çok da feyz almadığını belirtti. yani bence sebep Arapça'yı anlamamız ve dinlerken sadece ritme takılmamız. ya Allah onu ararken, onunla iletişime geçilirken Arapça kullanılmasını istemediyse, onun size verdiği dili kullanmayarak günah işliyor olmaz mıyız?

Bence bu sorularla "İslam dinindekiler ya doğruysa" soruları arasında bir fark yok. Lütfen cevap verirken inançlı birisine cevap verdiğinizi de göz önüne alın.
sevgiyle kalın..
Öncelikle sorular için teşekkürler ..
1. 4 Kadınla birlikte evlenmek illa evleneceksin diye bir kaide yok heleki bu dönemde teknoloji ilerlemiş hayat şartları o zaman göre kolayken böyle bişey yapmak zaten doğru değil zaten evlendikten sonra 2. alcam diye tutturdun ama hanımın razı değilse evlenemezsin onu çiğnedin ve evlendin diyelim kul hakkına girer ve ALLAH ın affetmediği sadece helallikle çözülebilecek bir günah işlemiş olursun islamiyetin vahyedildiği dönemlerde kölelik vardı kadınlara değer Kur'an daki gibi değildi ve himaye altına almak için evlilkler yapılabiliyordu ..

2.İslamın şartlarından biriside Hacca gitmektir her insana farz olmaz durumu vakti yerinde olan insanlar yapabilir ve sağlıkları yerinde olması gerekir ayrıca islamin şartlarından biriside Zekat vermektir peygamberimizin şöyle bir hadisi vardır Komşusu açken yatan bizden değildir .. bu söz umarım seni aydınlatmıştır her ibadetin başka bir amacı vardır 1 kere farz olur bu ibadet ...

3.ALLAH herşeyi gören duyandır şüphesiz. ALLAH ın zati ve subuti sıfatları vardır .. ALLAH ın konuşabilmesi sıfatı vardır ama bu illa yaratılanlar gibi konuşması değil dilediği şeyi karşısındakine istediği şekilde söyleyebilir aktarabilir .. ALLAHın zati sıfatları sadece kendisinde bulunur ama subuti sıfatlarını sınırlı olsada yaratılanlara yetecek kadar vermiştir .. örnek :
KELAM :
Alah konuşur. Konuşmak için sese ve agıza ihtiyacı yoktur. Kur'an, Tevrat, Incil, Zebur ve diğer suhuflar Allah'ın kelamıdırlar.

bu sıfattanda anlaşılacağı gibi yaratılanlar gibi lisana ağza dile ihityacı yoktur ALLAH ın ..
Amenna
Alt 05-01-2006, 15:55
Onur Üyesi

Ben bu soruyu yanlis mi anladim.

Bir varsayim yapiyoruz. Diyelim ki islamda bugune kadar dogru kabul edilmis olan uc konuda hata yapilmis. Yani 4 kadinla evlenmek, hacca gidip para harcamak ve arapca ibadet etmek aslinda gunahmis. Bunu farketmis olsaydiniz ne düsünürdünüz.

Soru bu mudur, yoksa bu 3 maddenin dogru olup olmadigi midir?

Eger soru buysa, zor bir soru olur. Cunku muslumanlar bize boyle sorulari sorarlar. Varsayalim ki cennet, cehennem var falan diye. Biz de cevap veririz. Ama tersini sormak ve cevap almak biraz zordur.

Mesela obur tarafta Allah'in karsisina gectiniz ve size dedi ki:

Bre zindik, senin hic mi aklin yoktu, ben sana ne zaman 4 kari serbest dedim. Insanlara deger verilmesi gerektigini bile ben mi sana ogretecektim. Soylediklerimi degistirdiklerini de mi dusunemedin. Seni sahtekar, seni kafir, atin bunu cehenneme. Ne yapardiniz bu durumda?
Alt 05-01-2006, 15:58
paco paco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayınmescidiaksa,o zaman bu yazınıza göre kuran her devre ışık tutmuyormuş sadece 1400 yıl öncesine ışık tutuyormuş.
mesela,
köleliğin var oluşu
kadının miras hakkı erkeğin yarısı kadar olması
yine kadının şahitliği,erkeğin yarısı gibi
sence bunlar günümüzde geçerli mi
mesela prof birkadınla ilkokul mezunu bir erkeğe nispeten yarı miras ve şahitlik hakkı olması sizi düşündürmüyormu
imza mı okursanız hangi kategoriden olduğunuz ortada

Aptallar,kendilerinden emin olarak yaşarlar;Akıllılar ise şüphe içinde yaşarlar.
(Bertrand Russel)
Alt 05-01-2006, 16:04
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Arkadaş niye 4 le sınırlandırıyorsunuz?Allah ayette demiyor mu ikişer,üçer,dörder diye.
Alt 05-01-2006, 16:06
Üye

sevgili mescidi-aksa cevapların için teşekkür ediyorum. Ancak belirtmek istiyorum ki dört kadının ne durumlarda alınabileceğini, Allah'ın her dili anlayacağını biliyorum. Açıkcası Hac ibadetiyle ilgili cevabın beni tatmin etmedi, çünkü ben soruyu başka bir anlamda sordum, ya günahsa?? Yani amaç ibadet ya da hayır yapmaksa dünyada aç yatan o kadar insan varken onlara yardım etmek aslında ibadetse yani çok çok paran bile olsa ibadet adı altında başka bir ülkeye gidip Hacı olup, o kalabalıkta ezilmek, kurban satın alıp daha sonra dağıtılamayacağı için o hayvanların yığılmasına müsade etmek yani ya bunlar günahsa?? Niye mi bu örneğe takıldım, çünkü her yıl hacda binlerce haynav bu şekilde telef oluyor, eğer diyeceksiniz ki orda kurban kesmek farz değil, bana açık üyreklilikle söyler misiniz, eğer bir gün hacca giderseniz orda kurban kesilmesi için paranızı harcayacak mısınız? Çünkü tüm müslüman hacılarda herkes yapıyor, ben yapmazsam ya Allah tarafından Hacı sayılmazsam gibi korkular hakim, bizzat gördüm. Tekrar soruyorum sorum açıklanması değil, ya günahsa?? ya aslında Allah bizi deniyorsa hep dediğiniz, ya derseki ben sana akıl da verdim ey kulum iyiyi kötüyü ayırt edemeyip kendini bir kitaba bağladın derse?? Hiç düşündünüz mü?
Alt 05-01-2006, 16:08
Onur Üyesi

Daha farkli seyler de olabilir aslinda. Varsayalim ki öldük ve diger tarafta toplandik. Allah, heseye gücü yeter. Diyelim af ilan ediyorum dedi. Ben size bütün bu dinleri falan sinamak icin göndermistim. Bir sürü sacma sapan sey de vardi iclerinde. Simdi inanan, inanamayan herkes hesap verecek. Ayri gayri yok. Siz inandigini söyleyenler, kendinizden farkli düsünen. inanmayanlar icin söylediginiz her kötü söz icin 500 yil cehennemde yanacaksiniz (oranin yillari farkli ya), her hakaret ve asagilama icin derileriniz yakilacak, sonra tekrar deri ile kaplanacak, hatta kafir diye birini öldürenleri hic cikarmayacam cehennemden, onlara ömür boyu cehennem. Ne derdiniz?

Önerilen Siteler