Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-01-2006, 01:21
Üye Değil

Standart KURANDA VATAN VE MILLET KAVRAMI ILE ILGILI AYET BILEN VARMI?

daha once tartisildimi bilmiyorum...
kacirmista olabilirim..

okudugum kuran meallerininin hic birinde "vatan" ve "millet" diye bir kavram gormedim....
"sakarya"yi muhammed nereden bilsin..onu hic sormuyorum...

benim okudugum kuranlar mi yazmiyor yoksa "bir kelimesi bile" degistirilmeyen kuranlardami bunlari yazmiyor..?

ummete soruyorum...

vatan sizin icin ne ifade ediyor...
kitabiniz ne diyor...
bilenler bir adim one ciksin lutfen.....
Alt 08-01-2006, 14:52
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Size ne oldu da Allah yolunda ve "Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!" diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz! (4/75)

Kendilerine yazık eden kimselere melekler, canlarını alırken: "Ne işde idiniz!" dediler. Bunlar: "Biz yeryüzünde çaresizdik" diye cevap verdiler. Melekler de: "Allah'ın yeri geniş değil miydi? Hicret etseydiniz ya!" dediler. İşte onların barınağı cehennemdir; orası ne kötü bir gidiş yeridir. (4/97)

Biz ise, o yerde güçsüz düşürülenlere lütufta bulunmak, onları önderler yapmak ve onları (mukaddes topraklara) vâris kılmak istiyorduk. (28/5)

Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın (ancak) aşırı gitmeyin. Elbette Allah aşırı gidenleri sevmez. (2/190)

"Bize ne oluyor ki Allah yolunda savaşmayalım? Ki biz yurdumuzdan çıkarıldık ve çocuklarımızdan (uzaklaştırıldık.)" demişlerdi. Ama onlara savaş yazıldığı (öngörüldüğü) zaman az bir kısmı hariç yüz çevirdiler. Allah zalimleri bilir. (2/246)

Nitekim Rableri onlara (dualarını kabul ederek) cevab verdi: "Şüphesiz Ben erkek olsun kadın olsun sizden bir işte bulunanın işini boşa çıkarmam. Sizin kiminiz kiminizdendir. İşte hicret edenlerin yurtlarından sürülüp-çıkarılanların ve yolumda işkence görenlerin çarpışıp öldürülenlerin mutlaka kötülüklerini örteceğim ve onları altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacağım. (Bu) Allah katından bir karşılık (sevap)tır. (O) Allah karşılığın (sevabın) en güzeli O'nun katındadır." (3/195)

Onlar yalnızca; "Rabbimiz Allah'tır" demelerinden dolayı haksız yere yurtlarından sürgün edilip çıkarıldılar. Eğer Allah'ın insanların kimini kimiyle defetmesi (yenilgiye uğratması) olmasaydı manastırlar kiliseler havralar ve içinde Allah'ın isminin çokça anıldığı mescidler muhakkak yıkılır giderdi. Allah kendi (dini)ne yardım edenlere kesin olarak yardım eder. Şüphesiz Allah güçlü olandır aziz olandır. (22/40)

Allah ancak din konusunda sizinle savaşanları sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkaranları ve sürülüp-çıkarılmanız için arka çıkanları dost edinmenizden sakındırır. Kim onları dost edinirse artık onlar zalimlerin ta kendileridir. (60/9)

Sizi topraklarınızdan sürüp-çıkarmak istiyor. Bu durumda ne buyuruyorsunuz?" (7/110)

Ve onun ardından İsrailoğullarına söyledik: "O toprak (yurt)ta oturun, ahiret va'di geldiğinde hepinizi derleyip-toplayacağız." (17/104)
Alt 09-01-2006, 04:33
Üye Değil

aspartam...

ben vatan ve millet diye iki kavram sormustum...ve bu ugurda savas....

vaztan ve milletle ilgili savaslari sordum...vatan millet sevgilerini sordum..

abesle istigal ediyorsunuz...

cevabin ve orneklerini saniyorum kendin okumuyorsun...

ben cihad (allah ve din yolunda) savaslari sormuyorum...

ve ornek olarak verdigin ayetler vatan degildir, kutsal topraklardir aspartam...

ve dikkatini cekiyorum...mekke ve medine etrafindan soz eder o cihadlar...yani allah yolunda savaslardir...

yani muhammed'in iktidar mucadelesi yaptigi topraktir oralar...vatan degildir...

mekke ve medine muhammedin secim bolgesidir...o zaman flamali, bayrakli propoganda calismalari yoktu...

vatan ve millet demistim...
Alt 10-01-2006, 20:09
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tuhaf değilmi yok öyle bir kavram.
Bu gün de din çimentodur v.s. gibi söylemler var demekki vatanın ülkenin hiç bir önemi yok.
Alt 10-01-2006, 21:52
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Gücüm yeterse vatanımı kimseye kaptırmam,gücüm yetmezse de hicret derim.Kime ait olduğunu hatırlamadığım güzel bir söz var;"Her hicret bir geri dönüşün başlangıcıdır."
Alt 10-01-2006, 22:08
kalkandelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kalkandelen kalkandelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

eskiden kabileler vardi,muho nun yasadigi kureys kabilesi gibi...vatan ve millet kavramlari yoktu..

ama olsaydi o da vatan ,millet,sakarya derdi zaten

Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..
Alt 25-07-2010, 03:32
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Güncelleme

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 25-07-2010, 17:47
üye001 üye001 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kuran da vatan millet diye ayırmıyor çünkü kuran bir millete değil bir ümmete inmiş kitaptır.Yani bütün müslümanlara din uğruna savaşmalarını söylediği için bunu vatan kavramıyla açıklamasınada gerek yoktur ancak peygamberin vatan sevgisi imandandır diye bir hadisini hatırlıyorum.Ayrıca bir insanın ulusunu sevmesi caizdir diyede bir hadis olması lazım benim aklımda olanlar bunlar.
Alt 25-07-2010, 18:14
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yani vatan ölen herkes, şehit adı altında gazagelmişler ordusumu oluyor.

Öte yandan, içerdeki zenginin malının, dışarıdaki zengin tarafından parçalanmamasının teminatı oluyor şehitlik.

1 tane şehit zengin çocuğu tanımam ben, bu arada insanların ölmesindende zevk almıyorum.

Ölüm için en iyi bahane allah tır. Vatan için ölmek ise buna paralel bir yoldur.

Allah ile devlet, pararlel özellikler taşır,

He ikiside:

Adalet sahibi,

Kitap sahibi,

Memur sahibi,

Kural sahibi,

Allah vedevlet yönetiminin araçlarını daima keskin ve hazır tutmak gereklidir. güç ve korku... keskin ve hazır.

vs vs sahibidir.

Örnekler çook.

İman ve inanç analiz yeteneğini köreltir.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 25-07-2010, 18:29
üye001 üye001 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Vatanı için bir ingilizce ölebilir o damı şehit olacak şehit olmak için Allah rızasını gözetmelisin.Bu yüzden islami açıdan salt vatan birşey ifade etmez bu gayette doğaldır,vatanını seviyorsun ama neden diye sorarlar adama olay bu yani (:

Önerilen Siteler