Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-11-2009, 23:33
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Merhabalar ! ben natan

merhaba, özellikle islam dışındaki dinler bölümünde yazıyorum. uzun zamandır da burdayım. Biraz bahsedeyim , ben deist ,ateist, agnostik yada klasik bir teist değilim. aslında kendimi bir ist lede tanımlamak istemiyorum. alevi kültüründen gelip bir çok inanç üzerinde araştırma yapmış ve ora yolda bir yerlerde olduğumu söyleyebilirim ,

kahramanım , omer hayaym dır

ilgi alanlarımda ,sosyoloji, felsefe, dinler, bilim, antropoloji ,muzik vs gelmekte.

tanrı hakkında görüşüm ; bence Tanrı vardır hatta subjektif olarak bakarsak kişilerin bile tanrı kavramları değişiktir. Tanrı bir üçlük tanrısı değil, yada yukarda bulutlar arasında sakallı , tacı olan, cübbeli, sürelikli birilerini gözetleyen ,kızgın bir adam değildir. Bu çocuksu bir bakış açısı bence.

Kitabı mukaddes doğru & dürüst bir yaklaşıma sahip olduğunu düşünüyorum.

cennet cehennem üzerine bazı başlılar açtım ve görüşüm ortadadır. bu yaklaşımlarımla genel bir hrıstıyandan farklı düşündüğüm ortaya çıkmaktadır.

tekrar merhaba
Alt 20-11-2009, 00:21
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger natan;

Karsilamamiz, gec olsun da; guc olmasin.

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 20-11-2009, 02:28
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

zaten aramizda olduguna gore , hosgeldin demege gerek var mi?
Aklini celmek istemem ama kitabi mukaddesi mukaddes kilan sence nedir? icindeki masallar mi? Butun kainati yaratan Tanrinin bunlarla vakit harcayacak kadar basit mi oldugunu dusunuyorsun?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 21-11-2009, 10:42
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

selamlar,

tanrının basit olduğunu düşünmüyorum, aksine karışık bir disiplin &ploblem olarak görüyorum , epistemolojik düzlemde her zaman anlaşılır &kavranılabilir olduğunu sanmıyorum. Kitabı Mukaddes ise içinde tanrısal bir öz olan kitap olduğunu düşünüyorum. Aslında insanların çağdaş yaşamlarının ,bir kalıp yada dogmaya göre düzenlenmesi her nekadar subjektif bir değer yansıtsa da ,k. kitabın bunu ,yani bu emredici baskıcı davranışsal kalıpları dışladığını ve insanı aydınlatıp , (cehennem gibi bir kavramın olmamasını vs) bilgilendiriyor. Kutsal kitabın içinde masal mı var ? Olabilir bazı sembolik ve masalsı yaklaşımları, bu kitap kaç bin yılllık kitap sonuçta , insanlar tarafınmdan anlaşılması içn bazen bu öykülemeye başvurmak gerekiyor , bu doğal değil mi

sevgiler
Alt 22-11-2009, 18:16
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Natan, belki de çok eskiden insanlar kendilerinden akıllı ve gelişmiş bir varlığın olduğunu tahmin etmiş olabilirler, bu tahminlerle beraber geçen süreçte, dünya da yeni yeni oluşan uygarlık ve kültürlere geçerken, o ülkelerin kültürlerine göre şekillenmiş olabilir. Mesela bir nuh tufanı, arap kültüründe veya batı kültüründe öz olarak aynıdır ama sunum şekilleri farklıdır. Semavi dinlerden önce de, insanlar bilmediği bir doğa olayının sırrını bilmeden ona taparlardı, çünkü o doğa olayının kendi yaptığı kötü bir eylem nedeniyle cezalandırdığını sanırdı, derken bu tapınım olayı semavi dinlerin ortaya çıkmasıyla tanrı tanımı farklı bir boyut kazandı, bu da o kültürlerde yazılı olarak bugünlere kadar geldi, benim tahmimi açıklamam bu ve hoşgeldin tekrar...

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera

Önerilen Siteler