Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-11-2009, 13:29
riverkingtr riverkingtr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Bilmiyorum ne haldayım

Öncelikle kendimi tanıtayım.Ben türkiye de yaşayan büyük çoğunluk gibi müslüman bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldim.Nüfüs cüzdanımda halen islam yazmakta.Annem körü körüne ibadet eder babam ayda yılda bir cumaya giderdi.Küçükken yazın camiye gider imam boş vakitlerinde bize sureler öğretirdi.Ortaokul ve lisede din dersleri boş ders havasında geçerdi.Tanrı inancım vardı ve sıkıştığımda dua ederdim.Dinin özünün güzel olduğunu düşünür günümüzdeki uygulamalarını beğenmezdim.Kendimce iyi bir insandım kimseye bir zararım yoktu.Aşırılıklardan uzak durup orta yolu benimserdim.Hayattan zevk almaya bakardım.Sonra ne mi oldu?Bundan 6 yıl önce hayatım kontrolden çıktı üzerime üst üste belalar yağmaya başladı. Kısa zamanda herşeyimi kaybedip dibe vurdum.Bu sıralarda sık sık düşüncelere dalarak durumdan çıkış yolu arıyordum.Bir gece mistik bir mucize oldu ve sıkıntıdan daralan kalbim yarılıp ferahladı huzur buldu.Bunu yapsa yapsa allah yapar dedim.Ve sabah kalktım namaz kıldım.Kuranın mealini okumaya başladım.Bir yandan ibadet edip diğer yandan bütün islami kaynakları araştırdım.Bu yaklaşık 8 ay sürdü.Tabiki ahiret bir kenara ben dünyadaki durumumun düzelmesini bekliyordum.Ama belalar gittikçe şiddetlendi.Şuan tamamen yaşama sevincimi kaybettim.Neden yaşadığımı inan ben de bilmiyorum.Hayatımın bir anlamı yok Merak etme her türlü psikolojik ve psikiyatrik tedaviyi gördüm.Artık edindiğim tecrübelere göre yaşıyorum.Bütün kesimlere objektif bakıyorum ve tarafsızım.Her ortama uyarım.Herkesle iyi geçinirim.Size söyleyeyim insanlar varoldukça ateist-inançlı kavgası devam edecek.İslam dini inancına göre ahirzamandayız.Bu yaşadığımız zaman hakkında bazı öngörüler var.Bilirsiniz kıyametin küçük ve büyük alemetleri gibi.Bazı İslamcılara göre küçükler gerçekleşti ve büyüklere geçilecek.Bilmiyorum ateizmin gelecek hakkında düşünceleri var mı?Yine islama göre Altınçağ yaşanacak ve tüm dünya müslüman olacak.Ondan sonra islam güç kaybedecek ve tanrı müslümanların canlarını alacak.Dünya kafirlere kalacak ve bir süre sonra kıyamet onların başına kopacak.Kendisinin tek gerçek din olduğunu iddaa eden islamın doğru ya da yanlış olduğunu ömrü olan görecektir.
Alt 21-11-2009, 13:50
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Öncelikle aramıza hoşgeldin.Bir Yahudi baba vardır.Yehova da derler.Tannah (Tevrat) da yaşar.Bu baba kızar ,öfkelenir ,yıkar ,yakar ,helak eder ,türlü türlü belaları insanın başına eder.Ne tuhaf bir sebeptendir ki bu baba tüm kullarını aslında çok sever."İman ile ırzına geçilmemiş bir akıl" sahibi çocuk zaten bu babayı reddeder.Böyle bir babanın sevilemeyeceğinden ötürü."Mümkümse benimle ilgilenmemesini rica ediyorum" (Jean Meslier).

Burada o babadan uzaktasın.Başına gelen türlü türlü belaların kökenine in.Kendinden ve çevrenden bir şeyler bulursun.Gerek senin gerek çevrenin eksikliklerinden.Hiç bir madde anti-madde ile etkileşemez.Başındaki musibetlerinde ,mutluluklarında kaynağı sensin.

Tekrardan hoşgeldin.
Alt 21-11-2009, 13:54
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bir nebzede olsa biraz benziyor hikayemiz birbirine.
Bende boş olduğum bir vakit "dinsel inançlardan nasıl kurtuldum" başlıklı forumda paylaşmayı düşünüyorum kendi hikayemi.
Bu arada hoşgeldiniz.
Alt 21-11-2009, 14:30
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İçin rahat olsun river.. Hiçbir şeyi sana öğretildiği gibi planlamadım...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 21-11-2009, 15:30
al bundy al bundy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ŞÛRÂ - 30
Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder.

HADÎD - 22
Yeryüzünde ve kendi nefislerinizde uğradığınız hiçbir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da) yazılmış olmasın. Şüphesiz bu, Allah’a göre kolaydır.

TEGÂBUN - 11
Allah’ın izni olmaksızın hiçbir musibet başa gelmez. Kim Allah’a inanırsa, Allah onun kalbini doğruya iletir. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.

Kurana göre başına gelenler de, gelecekler de, ileride ateist veya müslüman olman da zaten bellidir ve Allahın izni ve isteğindedir, o yüzden şansına küsmekten ve kaderini beklemekten başka yapacak bir şey yok.
Alt 21-11-2009, 16:29
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger riverkingtr;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 21-11-2009, 16:53
perseus perseus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

önecelikle hoş geldiniz yaşadığınız şeylerin kaynaklarına inmeyi denediniz mi ? yada o kaynağı düzeltmeyi burda dinlerle ilgili çok ilginç çok farklı şeyler bulacaksınız daha önce hiç dikkatinizi çekmeyen muhtemelen okuduğunuz bir ayet burda karşınıza yeniden çıkacak ve eğer henüz bilincinizi inanç afyonuyla uyuşturmadıysanız okuduklarınız karşısında şaşıracak araştıracak ve sorgulayacaksınız bu bakımdan sizin için bir terapi olur ve doğru yerdesiniz
Alt 21-11-2009, 18:24
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hoşgeldin Riverkingtr

Yaşadığın travmalara üzüldüm. Umarım özgücünü toparlar ve yaşama sevincini tekrar yakalarsın.
Herşeye rağmen hayat güzel

Sitemizde, dostça, seviyeli paylaşımlar bulacaksın. Yaşama sevinci kazanmanda Bir parça katkımız olursa, bu bizi çok mutlu eder.

İyi paylaşımlar.

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 21-11-2009, 18:52
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Asla umudunu kaybetmemelisin..Hayat ,herşeye rağmen yaşanmaya değer..
Aramıza hoşgeldin...

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 21-11-2009, 19:33
riverkingtr riverkingtr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Psikiyatriste gidersin efendim böle böle kötü şeyler yaşadım ne yapmalıyım dersiniz.O da bir dolu hap verir gönderir.Sonra benzer şeyler kendi başına gelince ne yapar...
http://www.yeniasir.com.tr/HayatinIcinden/2009/10/04/intihar_savascisi_intihara_kalkisti

İmama gidersin efendim şöle şöle şeyler yaşadım siz ne dersiniz dersin.O da sana kuru nasihatte bulunup gönderir.Sonra aynı şeyler kendi başına gelince ne yapar...
http://www.lpghaber.com/Imam-Camide-Intihar-Etti--haberi-305624.html

Ne kadar ironik değilmi?Arkadaşlar inanın hayata tutunmak için elimden geleni yapıyorum.Hala hayattaysam kendimle gurur duyuyorum.

Önerilen Siteler