Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-11-2009, 14:18
mitch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mitch mitch isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Hayvanlar Neye Kurban?

Hayvanlar neye kurban?

Kurban'ın anlamı: Kurban, bir Müslüman`ın bütün varlığını gerektiğinde Allah'ın yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir, deniyor!

Bunu hayatta bir kere yapmak yetmiyormu?
Yoksa her yıl yeniden mi Müslüman olunuyor?

Kurban ibadetine katliam demek ise en hafifi ile Hz. Peygamber'e dine ve Müslümanlara saygısızlıktır, diyorlar!

Katliam'ın TDK daki karşılığı: Topluca öldürme, kırım, soy kırımı.

Burada kast edilen bir cana kıyım söz konusuysa... Hayvanlar da can taşıyor; dolayısı ile bunun adı "Katliam" dır.

Deyimi beğenmiyorsan gücün yetiyorsa, gerçekler rahatsız ediyorsa TDK ya baş vur kaldırılmasını sağla(!)

Şu anki gerekçeleri ise; fakirlere yiyemedikleri etleri yılda bir kere temin etmektir.

Peki; ülkemizde yıl içinde hiç et yiyemeyen onca insan varken, üç beş kişiye dağıtıldıktan sonra geri kalanının tümünü kavurma yapıp tenekelere basmak neden?

Hâlâ ağzına et değmemiş bir sürü fakir varken bu hareketi yapmanın haklı gerekçeleri nelerdir?

Yoksa bir yıl beklentiniz, o kanlı sahneleri görme ve yaşama arzunuzdan mı kaynaklanıyor?

Zate üç bin tl veren her gün et alıp yer. Ve isteyen her ay birkaç kilo et alıp fakirlere dağıtabilir. Dolayısıyla bir yıl et yüzü görmeyen garibanın midesi de rahat eder. Ama yılda bir kez et yiyen o mide anında şoke olur; mide spazmı geçirir.

Aslında hayvanlar; şahsi çıkarlarını düşünen Müslümanlara kurban.

Müslümanlar ise kendi zaaflarına kurban.

Tarih size kurban, siz tarih'e...
Alt 26-11-2009, 17:19
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

mitch´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayvanlar neye kurban?

.............................
Allah'ına gurban
Ortalıkta müslüman yok, yarın ki katliam için bıçak satır bileniyor herhalde...
Alt 26-11-2009, 17:44
tyd13 tyd13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Azizim Sorular:
Sizi hayvanların kesilerek etlerinin yenilmesi mi bir ibadet için bir günde binlercesinin öldürülmesi mi rahatsız ediyor?
Katliam olarak gördüğünüz hayvanların kesilmesi mazbahada yapılınca katliam olmuyor mu?
Kurban kesip daha sonra yemek üzere büyük kısmını saklamakla her gün gidip birkaç kilogram et almak arasında nasıl bir fark görüyorsunuz?
Bir fakire ayni veya nakdi yardım yapılması gerekiyor mu?
Fakirliği sonlandırmak için ortak hareket edilmesi tercih edilebilir mi?
Yurdumuzda ve dünyanın geri kalanında dinsel inancı olsun olmasın cebinde 1000 Dolar'ı olan bir birey cebinde 20 Dolar'ı olan bir bireyin o 20 Dolar'ına bile göz dikiyorsa bizler bireylerden ortak hareket etmesini bekleyebilir miyiz?
Fakirlere yardım miktarı neden bu kadar önemli?
Fakirlere her ay yapılan birkaç kiloluk yardımın nakdi karşılığı ile bir günlük yardımın nakdi karşılığının farklı olacağını mı düşünüyorsunuz?
Fakirlerin o etleri bir günde yiyip bitirdiğini mi düşünüyorsunuz?
Müslümanların "Tüm fakirleri bir günlüğüne de olsa doyuracağız" gibi bir iddiası var mı?
Alt 26-11-2009, 18:30
Ovidius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ovidius Ovidius isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

SANIRIM bunun cevabı burhan çaçan da.
ne demiş üstad;
yaradana kurban.!!

''Havva anan dünkü çocuk.ANADOLUYUM ben.
A.Arif
Alt 26-11-2009, 18:48
Üyeliğini Sonlandırmış

tyd13´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Azizim Sorular:
Sizi hayvanların kesilerek etlerinin yenilmesi mi bir ibadet için bir günde binlercesinin öldürülmesi mi rahatsız ediyor?
Katliam olarak gördüğünüz hayvanların kesilmesi mazbahada yapılınca katliam olmuyor mu?
Kurban kesip daha sonra yemek üzere büyük kısmını saklamakla her gün gidip birkaç kilogram et almak arasında nasıl bir fark görüyorsunuz?
Yurdumuzda ve dünyanın geri kalanında dinsel inancı olsun olmasın cebinde 1000 Dolar'ı olan bir birey cebinde 20 Dolar'ı olan bir bireyin o 20 Dolar'ına bile göz dikiyorsa bizler bireylerden ortak hareket etmesini bekleyebilir miyiz?
Fakirlere her ay yapılan birkaç kiloluk yardımın nakdi karşılığı ile bir günlük yardımın nakdi karşılığının farklı olacağını mı düşünüyorsunuz?
Müslümanların "Tüm fakirleri bir günlüğüne de olsa doyuracağız" gibi bir iddiası var mı?
Sayın tyd13; Çok güzel. Bu demogojik tümcelerinizle hemen sorunu çözdüğünüzü sanıyorsunuz değil mi? Şu an sadece beniyoruyorsunuz yaptığınız başka bir şey değil. Sanıyorsunuz ki sizin bu cümlelerinizin Türkçe de olumlu bir karşılığı yok!

Aziziniz sorularınıza azizim cevaplar:

Kurban kesen her birey ailesini de o kana bulaştırmış oluyor. Şöyle ki: En büyük çocuğundan en küçük çocuğuna kadar her kes kurban bayramından birkaç gün veya birkaç hafta önce alınan o hayvancıkla arkadaş oluyor, kanka oluyor, aralarında sevgi yumağı oluşuyor.

En önemlisi de müttefik oluyorlar. Şimdi nasıl demeyin onu da açıklayayım: Bir tarihte (Biraz daha küçükken) arkadaşlarımdan biri ısrarla almış oldukları kurbanlık koçu bana göstermek istemiş ve arka bahçelerine ilk girdiğimizde koç direk bana saldırmıştı.
Belki benim kafir olduğumu anladı veya kafirleri karıştırdı bilemeyeceğim Çünkü; bana kalırsa kendisine kimden zarar gelecekse onu koçlaması gerekirdi(!)

Burada diğer olumsuzluklardan bahsetmeyeceğim siz bunları göze almışsınızdır. Mesela hijyenik şartlar. Bana yok efendim belediye kesiyor onları keserken kimse görmüyuor falan da demeyin. Aha şimdi karşı arsada gözlerimin önünde yarınki deşecekleri işkembeler için çukurlar kazıyorlar.

Beldiye mi nerede? Belediye zaten ellerindeki kazma kürekleri satırları görünce Tarabya yokuşunu Teleferik kabini gibi uçarak indiler.

Efenim gelelim diğer iddianıza, Savunmanıza, Veya süsleyerek kurduğunuz cümlenize.

O hayvanları Mezbaha'da Babam kesmiyor. Hoş bazı insanların babası da kesiyordur eğer görevi oysa.

Yani bu işleri meslek edinmiş yılların kasapları yerine getiriyor. ha şimdide yine belediyeye kestiriyoruz derseniz... TV nin Bayram programlarını hep beraber izleyeceğiz. Beni en çok eğlendirenler de onlar; kimisini dana çiğnemiş, kimisi bıçağı dananın yerine kendi böğrüne saplamış, kimsini dana kışından boynuzlamış... En çok üzüldüğüm ise o hayvanlara acı çektirmeleri.

Mesela hayvan canını kurtarmak için ellerinden kaçmış; o hayvanı kamyonlarka toslayarak durdurmak istemiyorlarmı! Hele bir de koca kamyonu üzerlerine sürüp duvara sıkıştırıyorlar ya o çok üzücü. Diğer bir acınacak durum ise: Kaçan hayvanın kafasına gözüne odunlarla vuruyorlar ya o çok feci bişey. Ama siz bunları onaylıyorsunuz size açıklamam birşey değiştirmez üstelik zevk te alıyorsunuz dur siz. Sadistçe birşey!

Kurban kesip daha sonra yemek üzere büyük kısmını saklamakla her gün gidip birkaç kilogram et almak arasında nasıl bir fark görüyorsunuz

Hah bakın burada anlamamış gibi yapıyorsunuz veya beni uyutmaya çalışıyorsunuz.

Şöyle ki: Kurban kesmenin amacı fakirleri doyurmak diyorsunuz ama daha sonra yemek üzere o kestiğiniz etleri fakirlerden kaçırarak derin donduruculara kitliyorsunuz.

Türkiye de et kıtlığı mı var? Daha sonra gidcer kasaptan alırsınız. Fakirin hakkını neden yiyorsunuz? Haaa!!! Yoksa siz eti senede bir kereliğine ucuza getirmeye çalışanlardanmısınız? Anladııım! Siz Kurban bayramını Fırsat bilip eti topluca ucuza getirip bir senelik ihtiyacını karşılayanlardansınız. Azizim affedin lütfen. Ne de anlayışsızım(!) Bravo çok akıllısınız. Sizden iyi baş bakan olur(!)

Aha bunu ben soruyorum size. Hatta sordum. Neden aynı soruyu bana yönelttiniz?

Elbette edilebilir. Bunun formülü de sosyalleşmek tir. Hatta Anarşist olmaktır.
Sosyal düşünce sosyal görüş bunların üstesinden gelebilmektedir. Emek yoğun çalışanlardan olabilseydiniz bu soruyu sorma gafletinde bulunmazdınız. Hele benim gibi Anarşist görüş sahibine asla.

İnsanları seviyorum. Onları insan oldukları için seviyorum. Tüm canlılara saygım sonsuz. Doğa aşığıyım.

Bu kim yaw? Yoksa burada kavram karmaşası mı yaşıyoruz yoldaş? Yoldaş özür dilerim sende bizdenmişsin azizim.

Fakire yardım miktarından söz eden kim? Af buyur yoksa bu cümleyi siz mi kullandınız? Fakir'e yardım miktarı değil... Fakir'i fakir diye adlandırıp bu olguyu hiç değişmeyecekmiş gibi ömür boyu dillendirme alışkanlığı gafletinde bulunan kişi miktarı önemli... Fakiri daha da fakir yapan yönetim şekli önemli. Fakire kominist deyip siyonistlerle dünya klasse'si oluşturanlar çok önemli.

Elbette. Hatta ben fairlere yardım etmeyi değil onlara fakir olduklarını unutturmayı düşünüyorum. Hatta fakirlik kavramını yer yüzünden silmeyi düşünüyorum.

Yooo! Asla öyle bir düşüncem yok; ben fakirlerin o bir kilo eti en az 5 kişilik aillelerine ilaç niyetine saklanıp bir yıl süreyle yetebileceğini düşünüyorum.

Onların zaten hiç bir iddiası yok ki. Siz beni yanlış anlamışsınız ben onların her hangi bir iddiası var demedim. Tamamen bir yanlış anlama. Bakın bu konu da da sizinle aynı fikirdeyiz.

Efendim reçetem biraz acı geldiyse lütfen üzerine biraz kırmızı şarap ilave ederek kısık ateşte 3 deakika daha çeviriniz. Hem Etleri yumuşatır.

Saygıar efendim size de saygılar.
Alt 26-11-2009, 19:28
Yasaklandı

Azizim Soru sormakla hüküm bildirmek arasındaki farkı biliyor musunuz? Sorularım hüküm bildirmediğine göre bu ön yargının nedenini öğrenebilir miyim? Sorularımda bir artniyet mi sezdiniz YOLDAŞ Vladimir İlyic ULYANOV? Bu yaklaşımınızdan ötürü bu yazdılarınıza yanıt verme gereği duymuyorum. Yaklaşımınızı düşünün derim. Düşünmezseniz de fark etmez.
Reçeteniz geldi. Fakat yanlış adrese göndermişsiniz. Reçetenizi uçak yapıp atıyorum, kapecuk mısınız?
Alt 26-11-2009, 19:34
eylemsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eylemsel eylemsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kurban kültürü ilkel dinlerden tek tanrılı dinlere geçmiş inançsal-davranışsal bir durumdur. İnsanların şiddet ve kan egilimini kontrol altında tutmak için yapılmıştır.Yılda bir defa törensel bir şekilde yapılsa da; her ne kadar hayvanların kesilmesini izlerken insanlar zevk almıyor gibi görünsede aslında katarsis yaşanıyor. Hayvan kesmeye alışmış olan biri,bir süre ara verdikten sonra kestiğinde kendini çok rahatlamış hissediyor.

İnsan kendini yalnızca insanda tanır. GOETHE
Alt 26-11-2009, 20:15
Üyeliğini Sonlandırmış

tyd13´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Azizim Soru sormakla hüküm bildirmek arasındaki farkı biliyor musunuz? Sorularım hüküm bildirmediğine göre bu ön yargının nedenini öğrenebilir miyim? Sorularımda bir artniyet mi sezdiniz YOLDAŞ Vladimir İlyic ULYANOV? Bu yaklaşımınızdan ötürü bu yazdılarınıza yanıt verme gereği duymuyorum. Yaklaşımınızı düşünün derim. Düşünmezseniz de fark etmez.
Reçeteniz geldi. Fakat yanlış adrese göndermişsiniz. Reçetenizi uçak yapıp atıyorum, kapecuk mısınız?
Azizim ben müneccim miyim ki bana soru sordunuz?
Ne bileyim bende bi ara dolmuşa gelmiş olabilirim siz alınmayın lütfen.

Fakat bunlar Türkiye gerçekleri değil mi?
Ha ha ha! YOLDAŞ Vladimir İlyic ULYANOV
Çok güzel di gerçekten.
Kendisi bu aralar Buz baltası satmakla meşgul oluyor sanıırım! Selamlarınızı iletirim.

Yaklaşımın çok sıcaktır size soğuk mu geldi?
Sizi üzdüysem özür dilerim.
Lütfen kendimi imha etmeme müsade edininiz.
Hepsini okumadınızsa darılırım.
Sevgiler.
Alt 26-11-2009, 20:40
Yasaklandı

Azizim Ne ise! Konuyu bölmeyelim. Teşekkürler. Kolay gelsin.
Alt 26-11-2009, 21:05
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

GUNESINZAPTIYAKIN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah'ına gurban
Ortalıkta müslüman yok, yarın ki katliam için bıçak satır bileniyor herhalde...
Bunu bir katliam olarak görmnek ne kadar mantıklıdır?

Dünyada her gün yüzbinlerce hayvan kesilmiyormu,bunu müslümanlar yapıncamı barbarlık oluyor...!!!

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!

Önerilen Siteler