sevgili UlulElbab,
kusura bakmayınız lütfen ama, haddinden fazla ''konu dağıtıcı'' bir tartışma yönteminiz var.
(1) Ben Muhammed'e sapık demedim.
(2) Ben Darwin'e ''sivri zeka'' dediğiniz için darılmadım. ''Sivri zeka'' lafını kime söylediğinizi merak ettim. Bu arada cevap da vermediniz zaten... veriyormuş gibi yaptınız sadece. Ama eğer başlıktaki muhatabınız olan üyemize demiş olsaydınız, ifadeyi editlemeyi düşünürdüm. Sormamın asıl sebebi bu idi.
(3) Kuran'daki Allah'ın adaletli olup olmadığını, müslüman olmayan biri ile tartışırken, adaletli olmasına delil olarak ''Kuran'da kendisi için 'adaletlidir' deniyor'', yazmanız oldukça tuhaf!
(4) Yukardaki mesajımda asıl dikkatinizi çekmek istediğim nokta, sizin ve diğer bütün ''hanif'' müslümanların savunduğu İslam'ın en zayıf noktası:
=> Bazı ayetleri öyle bir yorumluyorsunuz ki, -eğer siz haklı iseniz- bu demek olur ki, 1400 yıl boyunca Arap, Acem, Türk ve bilimum müslümanlar, farklı mezheplere, ekollere, milletlere, asırlara ait bütün din bilginleri, müfessirler, fakihler o ayetleri bugüne kadar hep feci bir şekilde yanlış anlamışlar. Bu da demek olur ki, Kuran'ın lafzı demek ki bu denli yanlış anlaşılmaya müsaitmiş. Herşeye gücü yettiğine göre Allah'ın, demek ki adeta kendisi istemiş, iman eden ve samimiyetle muradını anlamaya çalışan müslümanların, alimlerin bile yanlış anlamasını...
Bu çok tuhaf bir durum. Yemesi, yedirilmesi, yutulması çok zor...
saygılarımla