jazz_01´isimli üyeden Alıntı
değerli arkadaşlar,
devletin yapamadığını buyrun biz yapalım
benim açılımım şu olurdu
1-ilk yapılması gereken iş toprak reformu.ama bu ecevitin uygulaması gibi sözde kalmamalı,hertürlü risk göze alınıp toprak ağalarının elindeki tüm topraklar kamulaştırılıp halka eşit şekilde dağıtılmalı
2- bu insanların toprağını işleyebilmesi için gereken maddi destek verilmeli,bunu oradaki anlamsız savaşa harcadığımız paralarla fazlasıyla yapabiliriz
3-eğitim eğitim eğitim...bölge halkından çocuklarını okula göndermeyen aileler hakkında anayasal düzenlemeler ve cezai yaptırımlar düzenlenmeli
4-tüm medeni ülkelerde olduğu gibi,zorunlu değil uzman ve paralı askerliğe geçilmeli tsk nın sayısı azaltıldığında ülke ekonomisinin bunu karşılıyacağını düşünüyorum.ülke güvenliği sözkonusu olduğunda eli silah tutan herkes sefer görevi ile sorumlu olmalı
5-o bölgenin güvenliği o bölgenin halkından seçilmeli,bunun o bölgede toprak reformundan sonra geri kalan işsizlik sorunu için çok önemli olduğunu düşünüyorum,hem yaşadığı ülkeye hizmet edecek hem karnını doyuracak
untmayalımki aç açıkta kalan her insan potansiyel tehlikedir
6-bu kısmı bazı arkadaşları rahatsız edebilir ancak kesinlikle uygulanması gerektiğini düşünüyorum,şeyhler hacılar hocalar kontrol altında tutulmalı
bölge halkı üzerindeki din baskısı kaldırılmalı
7-ekonomik sıkıntısını en aza indirgeyen bölge halkı için sosyal aktivitelerini ve yaşamlarını renklendirecek uygulamalar bölge belediyeleri tarafından öncelikli kılınmalı,bunun için bölge belediyelerine ek bütçe ayrılmalı(doğal parklar,eğlence merkezleri,sinemalar vb.)
aklıma gelenler şimdilik bunlar,
devletin sorununun dağdaki 8-10 bin gerila yahut öcalanın varlığı olduğunu kesinlikle kabul etmiyorum
devletin asıl sorunu yaklaşık 8 milyon pkk sempatizanını nasıl kazanabileceği olmalı
bu rakama nasıl vardığımı sorarsanız,cafe forumundada belirtmiştim
eğer dtp pkk nin uzantısıysa
ve dtp nin son seçimlerdeki 1.6 milyon seçmeninin varlığını düşünürsek
bunu en az 5 le çarpmamız gerekecek ki bu en iyimser rakam,
çünkü kürt halkında aile planlaması yok denecek kadar azdır her seçmenin aile ferdinide işin içine katacak olursak bu 8 milyon rakamına çok rahat ulaşırız
işte asıl sorun bu ne gerilla ne öcalan
bu ülkede yaşayan ve bu ülkeye küs kalan 8 milyon
|
maddeler halinde sıraladığınız çözüm önerilerine tüm kalbimle katılıyorum.geliştirilebilir olduğunu ve sadece kürtler değil neredeyse tüm vatandaşların(tuzu kuru azınlık hariç) aslında bu açılıma dahil edilmesinden yanayım.
bir konuda da uyarmak istiyorum.eğitim ve bilinçlenme olmaksızın yapılan toprak reformu,toprakların tekrar ağalar ya da büyük sermayeye üç otuz paraya satılması anlamına gelir.iki günlük refah sonunda yeni neslin kürt çocukları gelecekte maraba olmaya devam eder.
zira egede aynen bu olmuştur.ege de bir çok 40 lı yaşlardaki insanın ismi bülent ecevittir.sebebi çok açıktır.bu çocukların babalarına,ağalardan alınan topraklar verilmiştir.
lakin;topraklar aynı hızla sermayeye satılmıştır.bülent ecevitler şu anda kendi topraklarına dikilmiş otellerde asgari ücretle çalışmaktadır.!!!
yazınızın katılmadığım kısmı 8 milyon PKK sempatizanı konusudur.türkiyede 18 yaşını doldurmuş insanlar oy verebilir ve DTP nin son seçimde aldığı oy 2,3 milyondur.kaldı ki bunların hepsi PKK sempatizanı değildir.belki 10 sene sonra 8 milyon PKK sempatizanı olacaktır ancak türkiye de 100 miyona dayanacaktır.
ayrıca şunu ayırmak lazım;
amaç ayrı bir devlet kurup yönetmek midir?yoksa TürkiyeCumhuriyetinde refah içinde yaşamak mıdır?DTP ye oy verenler buyukarıdaki seçeneklerden hangisini istemektedir?
saygılar..