14-01-2006, 13:37
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Din ile Siyaseti Karıştırmayın!
Sayın Yetkili
Atatürk siyasi bir kişilik midir? Yoksa dini bir kişilik midir? Dini siyasete alet edenler ve onların kandırdığı insanlar, dini kabul etmeyenlerin dinle ilgili hiç bir sözünü dinlemezler.
Atatürk ve Din adlı yazıda açıkça söylüyorsunuz "gericiler Atatürk'ün inançsızlığını kullanacaklardır".
Bu konu, kesinlikle bu sitenin konusu olmamalı ve derhal kaldırılmalıdır. Aklın, mantığın sesini dinlemelisiniz. Diyelim ki dinlemediniz. Aklımıza şu geliyor; bu yazının bir ilerki adımı şumu olacak? Atatürk'ün izinde gidenler yani Kemalistler dinsiz midir yoksa dinli midir? Bunlar, doğruluk mücadelemize sadece zarar verir.
Ben, sizin gibi İLERİCİ insanlardan Atatürk ve Din yazısı altında ağırlıklı olarak DİN VE SİYASETİN AYRI konular olduğu, olması gerektiği ve bunu birbirine karıştırmak isteyenlerin sadece GERİCİLER, toplumu geriye döndürmek ilerlemesini engellemek isteyenler, emperyalistlerin kopradorların ağaların adamları olduğunu yazmanızı beklerdim.
Atatürk'ün hedefinin din ile siyasetin ayrıldığı, çağdaş uygarlık düzeyi olduğu bellidir.
Ha özgürlük derseniz, tabiki yanınızdayız. Kişisel din tercihini merak edenler için, Atatürk ve Din yazısında belirttiğiniz link yeterlidir. Ancak, ilginçtir, link yazısının yerinde yeller esiyor. Neden? Bir hata olduysa lütfen bildirin ki bizde o linki tıklayıp ilgili yazıyı okuyabilelim. Veya yazıdamı hata var? Lütfen düzeltiniz.
Sonuç;
Arkadaşlar, çok dikkatli olmalıyız, Deniz Gezmiş'lerin öldürülmesini araştıran Uğur Mumcu'nun yazılarını okuduğunuzda, karşınıza şu çıkıyor; KİMLERİN EMPERYALİST AJANI OLDUĞUNU SÖYLEMİNDEN ANLAYAMAYIZ,BİLEMEYİZ, İNSANLARIN SÖYLEDİĞİNE DEĞİL YAPTIĞINA BAKARAK, İZLEYEREK, DEĞERLENDİREREK BU SONUCU BİLİM VE MANTIK İLKELERİYLE BULABİLİRİZ.
Bu sitede verilen kanıtlara rağmen insanlar müslümanlığın tartışılmasını bile kaldıramıyorsa, siz bu insanlara Atatürk Dinsizdi derseniz, neler olur tahmin edebiliyormusunuz? Daha da önemlisi HANGİ GÜÇ bunu ister?
Saygılarımla,
|

14-01-2006, 13:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Arkadaşımı yürekten destekliyorum..
Siteye ilk girdiğimde yazdığım yazı da bu yöndeydi..
Ve siteye girer girmez göze çarpan anketin kaldırılması gerektiği idi..
Atatürk siyasi yaşamında bu dengeyi çok güzel bir şekilde kurmuştur..
CHP'nin sahiplenme çabaları gibi,ateizmin de sahiplenmeye çalışarak Ata'nın üzerinden parsa toplamayı akla getiriyor ki bu yanlış..
O'nu bir kesimin değil , gerici-yobazlar haricinde tüm kesimlerin sevdiği ve örnek aldığı bir önder olarak kabullenmeli ve buna saygılı olmalıyız..
|

14-01-2006, 13:56
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Atatürk ve Din yazısının 2. bölümünü hazırlıyorum. Bahsettğin link gerçekten çıkmamış yazı da, neden bilmiyorum. Hatırladığım o linkte Nutuk'un 16. sayfasındaki ''Milli Sır' a sitasyon yapılmış olması idi.
Sen Gazi'nin bu konu çerçevesinde incelenmesinde rahatsız olduysan yakında asacağım Atatürk ve Din II adlı makaleyi hiç okuma. Çünki yazının ekseriyeti Gazi'nin Gizli yazışmaları, telgrafları ve Meclisin Gizli Celse Tutanaklarından alınma..
Mustafa kemal'in kendi fikriyatında yaşadığı değişim çok önemli. Bu değişimi görmek lazım. Birden bire olmamış. Gazi'nin hiç bilinmeyen bir 7-8 sayfalık Diskurunda çizdiği İslam tarihi portresi, onun islama olan derin vukfunu çok güzel gösteriyor.
İnançlı bir insandan, inançsız bir insan olan dönüşümü tarih tarih izliyoruz.
Okumalarımı bitirince yazıyı asacağım..
Siteye hoş geldin
|

15-01-2006, 17:56
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Sayın Site Yöneticisi Mutezile,
1-"Bahsettğin link gerçekten çıkmamış yazı da, neden bilmiyorum" demişsiniz.
İşin mazereti yoktur. Burada sitenin verdiği hizmet, küçük bir çalışmamıdır ki mazeretlerle avunalım? Sayın Turan Dursun'un yaptığı araştırmalarla verdiği hizmet kadar büyük çalışmalarda, mazerete yer olmamasını bekliyoruz. Uyarımıza rağmen hala link'in konmamasına belirteceğiniz mazereti ise lütfen belirtmeyip görevinizi yerine getiriniz.
2-"Sen Gazi'nin bu konu çerçevesinde incelenmesinde rahatsız olduysan yakında asacağım Atatürk ve Din II adlı makaleyi hiç okuma."
Kişisel rahatsızlık farklıdır, toplum adına rahatsızlık farklıdır. Atatürk başta tüm Türkiye'nin, sonrada Kemalistlerin temsilcisidir. Yazımı tekrar okursanız, rahatsızlığımın Kemalizmin ve ilericilerin bundan alacağı zarar olduğunu anlayacağınızı umuyorum. Ayrıca zamanını feda edip burada toplum-site ve tabiki sonuçta kendi yararına uğraşan bir üyeye "okuma" tarzı bir yaklaşımla site yöneticisi olunmaz. Eğer olunursa bu tip bir kişiliğe bağlı, araştırıp-sorgulamadan uzak bir kitleye hitap eder duruma geleceğinizi söylediğimiz bir kenara not ediverin.
Siz kimsiniz ki benim tavrımı belirleme cüretini kendinizde görüyorsunuz? Burada iyi yada kötü yazan tüm insanların yararı bu siteyedir. Site, insanların yararı için çalıştığı iddiasındaysa, böyle bir sitenin forum yöneticisi İTİCİ olmamalıdır.
3-"Ha özgürlük derseniz, tabiki yanınızdayız. Kişisel din tercihini merak edenler için, Atatürk ve Din yazısında belirttiğiniz link yeterlidir." Önerimiz ortada. İnsanların kişisel tercihlerini merak edenler için özel linkler atılabilir, onda sorun yok. Ülkemizde kim, kaç kişi kendi önüne hazır lop gelmeyen bilgiyi araştırıp da bulacak ki? Bunları bulabilecek çapta donanımlı GERİCİLERİN yapacağı propagandanında karşılığı bellidir.
Burada sorun, halkımızın büyük çoğunluğunun, Atatürk'ün tercihiyle Kemalistlerin tercihlerinin aynı olmayabileceği ve Din ile Siyasetin farklı konular olduğu bilincine hala varamamış olmasıdır. Eğer varmış olsalardı biz bu yazıyı zaten yazmazdık. Yolumuz aynen Atatürk'ün izlediği yol olmalıdır; adım adım, zamanı geldiğinde. Yoksa, yapacağınız bir yanlış adım, koşarak-yürüyerek-binbir yorgunluk ve mücadeleyle aldığımız yolun başına ve daha ağır bir yükle dönmemize sebep olacaktır.
4-"İnançlı bir insandan, inançsız bir insan olan dönüşümü tarih tarih izliyoruz. "
İzleyin de, bu Atatürk değil başka biri olsun. Neden illede Atatürk? Karşı taraf "bunlar dinsiz, dinsiz olmasalardı bu yenilikleri getirmezlerdi" diyerek Atatürk devrimlerini hedeflerken, yıllarca sonra, VE CUMHURİYET DEVRİMLERİNİN, CUMHURİYET YASALARININ UYGULANMASI gerektiği üzerine basa basa ilericiler tarafından vurgulanırken, Sivas'ta çocukların bile yakıldığı MADIMAK OLAYI daha yepyeni hafızalarımızdayken, daha da kötüsü Milli Güvenlik Kurulu açıklamalarında GERİCİLİK büyük bir tehdit olarak belirtilirken, bizim görevimiz sizi uyarmaktır. Yaptığınız yanlışın farkında varmanız için.
5-İşçi partisinin bir açıklaması geldi geçen gün, diyor ki "emperyalistler her şeyi tam karşıtı gibi görünen yaptıracaklar, örneğin; Türkiye'de ki federasyon olayını en milliyetçi görünene yaptıracaklar"
Sizin bu konuyu sadece bir linkle geçmenizi sağlayamam. Ancak, bir forum açmanızı isteyebilirim; Atatürk'ün şahsi tercihi olan müslüman olma yada olmama konusu bu sitede yayınlanmaya devam etsin mi? Yoksa etmesin mi? Buna okuyanlar karar versin.
Yada buyrun İlerici kuruluşlara sorun, toplumun vardığı bu aşamada biz buna hazırmıyız? Değil miyiz?
Saygılarımla,
Not:
Arkadaşlar, çok dikkatli olmalıyız, Deniz Gezmiş'lerin öldürülmesini araştıran Uğur Mumcu'nun yazılarını okuduğunuzda, karşınıza şu çıkıyor; KİMLERİN EMPERYALİST AJANI OLDUĞUNU SÖYLEMİNDEN ANLAYAMAYIZ,BİLEMEYİZ, İNSANLARIN SÖYLEDİĞİNE DEĞİL YAPTIĞINA BAKARAK, İZLEYEREK, DEĞERLENDİREREK BU SONUCU BİLİM VE MANTIK İLKELERİYLE BULABİLİRİZ.
|