Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-12-2009, 23:03
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart İbretlik Yaşam

Sevgili forum üyeleri sadece paylaşmak istedim ;

Dün saat 10 gibi Haydarpaşa tren istasyonundan Konya istikametine doğru Akraba-i talukat ziyareti amacıyla bilet aldım.Bu arada gördüm ki daha dokuz saatten fazla zaman var harekete.Tam Kadıköy’de zaman geçireyim bari diye niyetlendiğimde İngilizce bilip bilmediğimi soran bir adam ile karşılaştım.Kendisine ankesörlü telefonda ki “Sayın abonemiz yanlış bir numara tuşladınız” ı tercüme ettim ve yaklaşık 9 saat süren hoş bir dostluğa imza attık.

Aslen İran’lı olan M.T (çantasında sadece adının baş harfleri yazıyordu) 12 yaşında iken başladığı dini eğitiminde çok fazla soru soruyor ve kuşkucu yaklaşıyor diye 1-2 yıl sonra okuldan uzaklaştırılmış.Şah devrilip İslam Devrimi gerçekleştirildiğinde 16 yaşında olan M.T Marksist olduğu gerekçesi ile 2 yıl tek kişilik hücrede ,2 yıl koğuş sistemli bir hapishanede kalmış.Mahkemesine tanıklık etmesi için ,kendisini okuldan atan Molla gelmiş ve “Bu küçükken de komünist idi” demesi ile aynı Molladan ikinci tekmeyi yemiş.Serbest bırakıldığında (1-2 gün içinde tekrar tutuklanması için fişlendiğini öğrendiğinden) Birleşik Arap Emirliklerine kaçmış.Orada geçirdiği 2 yılın sonunda Kanada’ya göçmenlik başvurusunda bulunmuş ve delilleri ile beraber kabul edilmiş.”Deliller nedir?” dediğimde yılların yok edemediği fiziksel şiddetin izlerini gözler önüne serdi.

İşin komik tarafı ,“Beni tutukladıkları şu Marksizm de neymiş” diyerek Kanada’da Marksizm ile tanışmış.Devrim zamanında sadece Marksist arkadaşları varmış.”Geçmişte o kadar çok “Nida” (Besici milislerince öldürülen kızımız) gördüm ki ,bir Mollanın gökten inen kitaptan yola çıkarak nice “Nida” ları “kafir” belletip ortadan kaybettiklerine defalarca tanık oldum.” dedi.

“Tolerance? In İslam?” ,”Hoşgörü mü ,İslam da mı?.”Muhammedin 7 kat göğü sadece saçmalık ,birde benim elimdeki tek göğü o uğurda elimden almaları.2 yıl hücrede güneş görmedim ben.Sadece İslam için her gün dövüldüm.Ailemi yıllardır görmedim ve İslamın hoşgörüsü beni başka bir ülkeye kaçmaya 16 yaşımda zorladı.” sözleri beni cidden düşündürdü.

“Şah zamanında İran’da din çokça ilgilenilen bir konu değildi.İnanan kimseyede inanmayan kimseyede bir zorlama yapılmazdı.Ölen tek molla kalp krizinden ölmüştür ama mollaların öldürüldüğü yalanına inandırırlar insanları..Ama devrimden sonra “kitap” sayfaları baskıyı ,zorlamayı ,işkenceyi ,ölümü emrediyor diye insanlık dışı ne varsa başladı.Halen Orta Çağı yaşayan ender ülkelerden biridir İran.” sözlerinden alınması gereken dersler olduğunu düşündüm.

”Halen İran’da insanlar din ile pek ilgilenmez.Bir sürü muhalif vardır ama çatılardaki Besici milislerinden ,devrim muhafızlarından korkarlar.Yeni bir “Nida” olmak istemezler.Eğitimli insanların yanında çok daha büyük bir bölümü oluşturan mağara adamları Ahmed’e oy verir ve baskı devam eder.Muhalif söz ,ölüm demek.”

Kanada’da bilgisayar programcısı olarak çalışmaktaymış.Eski eşi Boğaziçi Üniversitesinde öğretim görevlisi olan bir Türkmüş.Onu ve Ankara’da ki tanıdıkları görmek için Türkiye’ye gelmiş.Ara sıra gelirmiş zaten ,eski eşiyle beraber aldıkları yazlık da da kalmak için.”Son geldiğimde bu kadar kapalı kadın yoktu ,değişim hızlanmış Türkiye’de.İlerde Kanada’ya kaçman gerekirse yardımcı olurum” dedi gülerek.

Ben 19:40 hareket saatli trenime binene kadar dinden ,politikadan v.b. her şeyden konuştuk.”Religious – Dangerous” (dindar – tehlikeli) benzetmesini yaptı ve ne denli gerçek olduğunu anlattı.Bende beklide ilk kez yüksek sesle toplum içinde din ve şiddetinin götürüleri hakkında konuşabildim.Çünkü tren istasyonunda İngilizce bilen insan yok denecek kadar azdır herhalde.Türbanlı kadınların hemen yanında “Hiç çekici değiller ,kadından çok yürüyen kumaş topuna benziyorlar ve genç yaşta ki türbanlılarda baba anneme benziyor ….” gibi benzetmelerimizi yüksek sesle dile getirdik.Sonrasında vedalaştık ve birbirimize iyi şanslar diledik.

Böyle bir adamın hayatından toplumsal olarak çıkarılması gereken çokça ders var.Neyin gerekli ,neyin gereksiz olduğu konusunda mesela.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 09-12-2009, 23:15
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili İlker,

Ne kadar güzel bir diyalog kurmuşsunuz.

Bir zamanlar sanatta, bilimde ve felsefede öncü konumda bulunan Perslerin torunlarının şimdiki hali, beni en çok üzen ve düşündürten şeylerden biridir.

M.T. ile aranı sıcak tutmaya bak derim. Kanada'ya kaçış açısından faydası dokunacaktır sana. Böyle bir aracı da ben bulsam keşke!

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 09-12-2009, 23:47
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayin ilker avrupada islamin zulmünden kacmis bu tür insanlarla zaman zaman bende karsilasiyorum,bize göre cok üzücü olaylar ama bizim islam bülbüllerine göre onlar (islam la yönetilen ülkeler)gercek islami yasamiyor.saygilar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 10-12-2009, 00:00
Kıdemli Üye

AhbAp´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ne kadar güzel bir diyalog kurmuşsunuz.

Bir zamanlar sanatta, bilimde ve felsefede öncü konumda bulunan Perslerin torunlarının şimdiki hali, beni en çok üzen ve düşündürten şeylerden biridir.

M.T. ile aranı sıcak tutmaya bak derim. Kanada'ya kaçış açısından faydası dokunacaktır sana. Böyle bir aracı da ben bulsam keşke!
Sevgili AhbAp 'ım ;

Diyalog cidden çok hoştu."Tuvalet ihtiyacı doğal bir süreçtir ,bundan paramı alınır" dediğinde bayaa gülmüştük.(TCDD Haydarpaşa Garında tuvalet ücreti 75 kuruş).Eski eşi Bogaziçi Siyasal Bilimlerde çalıştığından Türkiye tarihini de çok iyi bilen bir kişi idi.İran Devriminin sırf Rus Bloğuna muhalefet olsun diye A.B.D tarafından tertiplendiğini ve benzerinin Khenan Evrence Türkiye' de de denendiğini ustalıkla ortaya koydu.

Ama iş Kanada'ya kaçmaya kadar varacak olursa ;

http://global.ebay.com/Che_Guevara_Metal_Star_Military_Beret_Cap_S_-_Black/360205129038/item

adresinden aldığım ürün ile şavaşıp ölürüm kesin.

Ayrıca sadece pasaportunuzla (iran vize istemez) Tahran'a gidip o ilkel atmosferi ciğerlerinize TCDD aracılığı ile çekebilirsiniz.Nasıl gidilir ,ne kadar sürer ,kaça mal olur soruları için lütfen

http://www.tcdd.gov.tr/yolcu/ortadogu.htm

Ben gitmeyi düşünüyorum.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 10-12-2009, 00:06
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Eski eşi Türk olan ve onunla bir süre beraber yaşayan,türkiyede bir evi bulunan ve ara sıra türkiyeye gelmeyi ihmal etmeyen bu şahs-ı muhterem ne hikmetse Türkçeyi hiç öğrenememişmi?

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 10-12-2009, 00:21
Kıdemli Üye

Yarım yamalak konuşuyor.Ama diyaloğumuzun asıl çıkış noktası “Sayın abonemiz yanlış bir numara tuşladınız” şeklinde ki mekanik sesi elindeki numaraya bakarak çözümleyememesi.(Asya kıtasından Beşiktaş tarafını 0212 kodu olmadan aramaya çalışıyordu.)Anlamadığım her kelime ve cümleyi Tarzanca türkçeye çevirdi zaten.

Ege Üniversitesinde Organik Kimya Ana Bilim Dalında ingiliz bir doçentimiz vardı.Hala var.Eşi aynı okulda profesördü ve adam Türkçeyi nerede ise hiç konuşamıyordu.Oysa ki yıllardır orda idi.İhtiyaç meselesi.

Alt 10-12-2009, 00:30
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili ilker adam sana nasıl anlattı bilmiyorum ama söylediklerini harika bir şekilde redakte etmişsin.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 10-12-2009, 00:32
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bende ingilizce eğitimli bir üniversite okudum ve yabancı kökenli hocalarımızda vardı,hepside güzel türkçe konuşuyordu ama dediğiniz gibi ihtiyaç meselesi fakat bu şahsın bariz ihtiyacı varmış türkçeye buda bir gerçek.Boğaziçi üniversitesinde bir öğretim görevlisi ile evlenmeside çok ilginç,bir programcı en nihayetinde sadece,ama buda tabiki bizi ilgilendirmez.Sahi merak ettim o hocayı,kimdiki,bir iranlı ile maceraya girişen akedemisyen.

Yanlış anlamayın sizi rencide etmek istemem,benim sorunum sizinle konuşan zatta,biraz yukardan atıyor gibi geldi

İyi geceler...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 10-12-2009, 00:46
Kıdemli Üye

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende ingilizce eğitimli bir üniversite okudum ve yabancı kökenli hocalarımızda vardı,hepside güzel türkçe konuşuyordu ama dediğiniz gibi ihtiyaç meselesi fakat bu şahsın bariz ihtiyacı varmış türkçeye buda bir gerçek.Boğaziçi üniversitesinde bir öğretim görevlisi ile evlenmeside çok ilginç,bir programcı en nihayetinde sadece,ama buda tabiki bizi ilgilendirmez.Sahi merak ettim o hocayı,kimdiki,bir iranlı ile maceraya girişen akedemisyen.

Yanlış anlamayın sizi rencide etmek istemem,benim sorunum sizinle konuşan zatta,biraz yukardan atıyor gibi geldi

İyi geceler...

Saygılarımla...
Bir ara yolum düşerse Boğaziçi Üniversitesine eski eşi Kanadada bir programcı olan varmı diye sorarım.

Sizede iyi geceler.

Alt 10-12-2009, 01:03
feneras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
feneras feneras isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çok guzel bır yazı olmus teşekkurler...bundan çok ders cıkarmamız lazım...bır kac yıl once bır iranlının soylesısını okumustum bır gazetede...soyle dıyordu: turkıye'de ırandakı gıbı devrım olmaz...alıstıra alıstıra agır agır yaparlar sız bıle farkına varmazsınız...

bence gercekten ıbretlık bır hıkaye...ve cok ıyı bır dost kazanmıssın...bunu bızlerle de paylasıtıgın ıcın tesekkurler

Yoksa bir Tanrı o zaman anlarım bu çarkı. Yok eğer Tanrı döndürüyorsa bu çarkı,varmı sizden bir farkı ?

Önerilen Siteler