Öncelikle bu klip cok uzun süre önce cekildi =).
Neyse, bundan bir kac yil önce bu üc din birbirine düsmandi. Kitaplarin da yazdiklarini uyguluyorlardi, yani birbirlerini dost edinmiyorlardi. Herkes birbirini kötülüyordu. Müslüman din adamlari Papazlarin gercek dini bildigini fakat buna ragmen asil olan müslümanligi kötülüklediklerini iddia ediyorlardi. Hatta bu üc "büyük Din" iclerinde catisiyordu. Mezhep ayrimliklari, farkli mezhepten olanlari kendilerinden görmeyenler, cehenneme gidecegi kanisinda olanlar, vs. vs. Insanlara ne empoze edildiyse o dogru olarak kabul görüyordu. Fakat son yillarda bilinclenme determinizm arttikca bu dinlerin korkulari da artti. Önce Türkiye'de diyanetin hic bir sekilde insasinda yardim edilmedigi Cem evleri fetullah tarafindan sahiplendi, sonra da diger tüm dinlerin yollarinin ayni Tanri'ya gittigi yalani ortaya atildi. Hani bilmesek inanacagizda, yutturamadilar.
Evet, baslarda herkes karsit dinde olanlari "düsman" olarak algilarken simdi tüm bu dindarlarin ortak bir "düsmanlari" var o da non-teizm, bilim vs. Ha bilime karsi gelmenin onlara birsey kazandirmayacagini biliyorlar o yüzden simdilerde de bilim adamlarinin kurani okuyarak bazi bulgulari yaptiklari yalanini savuruyorlar ama tabi o da yiyene.
Din birleştirme işi kafa karıştırıcı. Bu ''3 büyük din'' nerede birleşecek? (museviliğe de büyük diyorum hadi neyse bakalım)
Musevilik azınlığından dolayı olamaz gibi... o zaman hristiyanlıkta mı islamiyette mi yoksa 4. hepsini kapsayan bir din mi gelecek?
Ayrıca kendi içlerinde bile ayrılan bu dinler olur da birleşirse bunun non-teizme nasıl bir etkisi olacak merak ediyorum
Eğer insanlar sadece cezalandırılmaktan korktukları ya da ödüllendirileceklerini umut ettikleri için iyilik yapıyorlarsa o halde gerçekten acınacak haldeyiz.(albert einstein)