Selamlar, ilk cümleniz beni ilkokulda yaşadığım bir olayla örtüştü
İlkokul 2: öğretmenimiz geldi, dünya tatlısı bir adam, benim yaş 7...
Evde, yanlış bir şey yaparsam ebeveynlerim tarafından "Allah baba seni yakar" başlığı altında ihtarlar alırdım. İyi veya iy sonuçlanan bişey yaparsam da "Allah sana sevap yazar ve isteklerin gerçekleşir" gibi yönermelere maruz kalıyordum..
İlkokul 2: öğretmenimizin sorduğu ilk soru " Allah Kaç tanedir". Herkes bu soruya "1" yanıtını mırıltı ve şaşkın bir uğuldama olarak verirken ben, canhıraş parmak kaldırıp öne fırladım, "Söyle bakalım oğlum kaç tane?" Ben "2" deyince fena sessizlik oldu.. Öğretmen "kimmiş bunlar söyle bakalım" diye sordu, bende "Allah ve Allah Baba" dedim öğretmen şaşırdı "kim bunlar" diye sordu. Garibim bende mazlum başladım anlatmaya; "Allah iyi birisidir, o hep olumludur iyi şeyler yapar insanlara, allah baba kötüdür çünkü, o hep bizi yakar evde oyun oynatmaz".
Öyle bir dayak yemiştimki daha 7 yaşımda, aklı fikri oyunda olan ve dünyada aklı başına geleli 2-3 yıl geçmiş olan bir canlıyı ( ilk 4 yıl agu-gugu geçti

) böyle dövmek...helal olsun beni bu günlere taşıdı. Ben çocuğum yahu deli deli düşünecem tabi, ne bileyim ben hiyerarşiyi
Neyse ya, çocuk eğitiminde yapılan dini baskılar ileride 2 sonuca çıkıyor anladığım kadarıyla; ruh hastası takıntılı kişilik -yada- düşünceleri ile özgür, din ve tanrı baskısından kurtulmuş hür ve özgür birey. Abim bir söz söylemişti "Bir yerde koku (parfüm) var ise, demekki orada kötü kokan birşey vardır". Bu kadar baskı,teslimiyetçilik, 5 defa tekrarlama vs varken hangi özgür irade

.. Dinin tek amacı "Ölüm" meselesine anlam katmaktır ötesi yok, kediler, kuşlar, karıncalar, amcalar, teyzeler nasıl ölüyorsa bizde öyle öleceğiz, din bunu kabullenemeyen insanların inandığı ve yaşlandıkça bu inancın ağır bastığı insanların gösterdiği bir reflekstir. Ve "Tanrıtanımaz insan" doğayı gözlemlemiş, neden ve sonuç ilişkisini akılcı bir şekilde görmüş, çözmüş ve bunun döngüsüne inanan bir ide ile duruşunu korumuştur.
Gerçeği kabullenmek istemeyenlerin bir tercihidir dinler, çoğu gençler nasıl kaptırırsa kendini atariye

buda öyle. Kendi yarattığımız dünyadayız toprak da biziz, kök de. Tanrı tanımazlık, farkında olmakla başlar, adamın cekedinin rengine değil de, yaptığı mesleğe odaklanır, kandırılamaz ve çarpıtılamazdır.