Alevi saçılımı için davet edilen Ökkeşle birlikde tekrar gündeme gelen Maraş katliamını tartışalım.
Maraş katliamının protestosundan 1-2 gün sonra Üniversiteye polis girdi, bir daha çıkmadı. Artık tamamen polisindir.
Sıkıyönetim geldi, 80 lerin sonlarına kadar kaldı.
(belki yeni nesil inanmaz ama :
o günlerde, aynasızlar, hacettepe tıp fakültesinin ve diğerlerinin devrimcilerce işgalinde, üniversitelerin dışında beklemek zorundaydılar)
Maraş katliamı islamcı ve Mhp lilerin önemli başarısıdır. Önlenemez yükselişlerinin ivme kazanmasıdır.
70lerde, MHPli kurtçukların yol keserek kelimeyi şahadet getirtme ile insanları sınadıkları, dönemi yaşayan herkesin bilgisi dahilindedir.
Günümüzde iktidarın ve düzenin gelmesine yaradı, Maraştaki faşist ağaların bölgeden kaçan Alevilerin mallarını yok pahasına almasına yaradı. Meydan onlara kaldı, kalan ve sünni İslama biat eden Aleviler ise günümüzde ki hükümet aracılığıyla sadakatlerinin nemalarını yeteri kadar aldılar. Gerici liberallerin yaygınlaşması ve iktidara gelmesi ve düzeni emperyalist güçlerin lehine değiştirmesi için çok büyük bir zemin hazırladı. Yapanın yanına kar kalacağı izlenimi uyandırması itibari ile katliamların yaygınlaşmasını sağladı ve Sivas gibi tezgahların uygulanmasına örnek teşkil etti. Yalnızlaştırma politikalarına örnek teşkil etti. Düzen karşıtlarını öldürenlerin ölene kadar kollanacağını ve devlet törenleri ile gömüleceğini ispatladı.
bu ve buna benzer olayları bahane ederek 12 eylülü yaptılar daha ne olsun?bazen düşünüyorum 93te sivasta tekrarlandığı gibi halen böyle bir olay olabilir mi diye?acaba alışveriş yaptığımız bakkal akrabalarımız okul arkadaşlarım fırsatını bulursa gene alevileri keserler mi yakarlar mı diye?linç kültürü çok acayip çok korkutucu bir şey.
Herkese selam
Alevi Çalıştayına Maraş katliamında adı geçen birisinin çağrılması sabotaj gibi bir şey.
Neyse ki gelen tepkiler üzerine söz konusu şahıs Çalıştaya katılmayacağını açıkladı.
Ancak bence Maraş katliamının asıl sorumlusu cuntacılardır. Katliamı gerçekleştirenler sadece piyondu. Ergenekon çözüldükçe bunlarda ortaya çıkacak diye umuyorum. Silivri'deki davanın sonuçlanmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılarımla.
farklılıklara tahammül, azınlıklara saygı, bizim iktidar güçlerimizizn tarih boyunca yapamadıkları bişeydir..
muhalefet i susturma yada insanlardan ses çıkmasın diye çalışma ise en güzel yaptıkları iştir...
ama bişey unutulmamalı bu şekildeki yaklaşımlar kimseyi istediğine kavuşturmaz!
Chp nin gercek yüzü ortaya cıktı TÜRKÇÜ + SÜNNİCİ + AMERİKANCI parti olduğu gerceği. Aynı zamanda bu bize gösteriyorki , sadece 23 - 38 yılları arasında özgür kalabilmişiz (oda zımmi) sonrası yine aynı...
Chp nin gercek yüzü ortaya cıktı TÜRKÇÜ + SÜNNİCİ + AMERİKANCI parti olduğu gerceği. Aynı zamanda bu bize gösteriyorki , sadece 23 - 38 yılları arasında özgür kalabilmişiz (oda zımmi) sonrası yine aynı...
konu ile CHP bağlantısını nasıl kurdunuz anlayamadım.
"Aptalların sorup akılı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)