Sevgili Emred,
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bu sorunuzun dini manadan ziyade, siyasi manada sorulmuş bir soru olduğu kanaatindeyim. Fakat, bu sorunuzla (belki farkında olmayarak) ister siyasi anlamda olsun,ister dini anlamda sorulsun güzel bir konuya parmak basmışsınız. Aslında bu sorunun yanıtı, günümüzde en çok tartışılan, ileride de sürekli tartışılacak olan sorunun yanıtıdır. Bu sorunun yanıtından çıkan sonuç şudur; gerçekten islamı özümsemiş,dini bilen,Kura-ı anlayan,inançlarını insanlıkla bütünleştirmiş kişilerin dışında, islamı politik araç olarak kullanan,gerçek ilimden,bilimden yoksun, çıkar ve menfaatleri uğruna din madrabazlığı yapan,kısacası şeytanın kulu dediğimiz insan kılığındaki bu kişilerinde var olduğudur...
Şimdi, Kuran-ı Kerim'in bir çok ayetlerinde geçen (bunları tek tek vermeye gerek duymuyorum, satır,kelime ve harflerden ziyade bütüne baktığımdan) temel kavram şudur; Allah ne yaparsa yapsın bunu sorgulayamayız, O,ne yaparsa en iyisini yapar,doğru,yanlış,iyilik ve kötülük Ondandır,herşeyin en iyisini O bilir.Cenneti ve Cehennemi O yarattı (yaşamımız ve yaşadığımız Dünya da dahil), bizler ancak O'nun göstermiş olduğu kurallar dahilinde yaşarsak Cennete gidebileceğiz. Biz yine de bu dünya da ne yapalım, Onun takdiri ilahisi olmadan Cennete gidemeyiz...Gerçek inanan,gerçek müslüman bilir ki, ne yaparsak yapalım Cenneti garantileyemeyiz, kimin Cennete gideceğine,kimin gidemeyeceğine bizler karar veremeyiz. Bu en açık bir şekilde Kuran da belirtilmiştir. Bütün Hak dinlerde Allaha EŞ (Şirk) koşmak, dinden çıkmışlık, inkar etmek anlamına geldiği açıkça belirtilmiştir,Suçların da en büyüğü (Kul hakkından sonra) budur.
Bu açıklamalardandan sonra; ister Cami yıkılsın ister minaresi,ister meyhaneler yıkılsın ister Kabe( ki, bir kaç kez selden dolayı yıkılıp,onarıldığını da biliyoruz), isterse tüm alem yerle bir olsun (ki o da olacak), hepsi Allahın kendi ukdesinde,bilincinde,kendi doğrusundadır. Eğer meyhane ya da kerhane yıkıldığında içerisinde insan öldüğünde" oh olmuş,Allah belalarını vermiş,Cehennemin dibinde yanacak hepsi" deersek, Cami,minare,Kabe yıkılıp da can verenler için "şehit oldular, yerleri mekan-ı cennet" dersek, Allaha şirk koşmuş, Allahın yerine kendimizi koymuş oluruz.Ne meyhanedeki ayyaşın, ne kerhanedeki or...punun, ne camide namaz kılarken, ne de Kabe'yi Tavaf ederken ölenlerin ne olacağını ve bunun kararını sadece ve sadece Allah vereceğini bilip de söylersek,hiç bir ayırım yapmadan hepsinin ruhları için dualar edip,Allah'a hepsinin ruhlarının kurtuluşu için dua edersek gerçek müslüman,gerçek inanan,GERÇEK İNSAN oluruz...Bunun dışında düşünen Şeytan'a ruhlarını teslim etmiş insanlardır...(Yanlış anlaşılmasın:Ateistleri,Budistleri,Panteistleri,Şa manları,v.s. bulları bunun içine katmıyorum. Allah herkesi insan olarak yarattı, sadece fikir ve düşünceleriyle diğer canlılardan ayırdı.)
Geçmiş yıllarda büyük bir felaket yaşadık (Düzce ve dolaylarındaki bir deprem). Ben ve benim gibi inanan bir çok insan o gecenin sabahında hüngür hüngür ağladık,kaybettiğimiz insanlar için (hepsi için) ruhlarına Allah için yalvardık,af diledik.Biz inananlar göz yaşlarımızı dökerken Ateistler, panteistler, Hindular,Hristiyanlar,şamanlar,Budhacılar v.s. hangi dinden olursa olsun ağlamadı mı? İNANANLAR DUA,İNANMAYANLAR LANET OKUMADI MI? Ama bir kısım çıktı,inandıkları (yorumu siz yapın) halde “ İçki içiyolardı,kafirdiler,Allah cezalarını verdi” demedi mi?
Hitler geldi (yanlış anlamayın, darbe felanla gelmedi, seçimle,demokrasiyle geldi), yüz binlerce yahudiyi kırdı geçirdi, insan olarak ağlamadık mı? Şimdi bunca göz yaşı döktüğümüz Yahudiler misket bombalarını Filistin çocuklarına (genel olarak insanlara) atarken ne düşünüyoruz?
Sevgili Emred,
Şimdi sorunun cevabını vereyim, Allah beni insan olarak yarattı ve insan olarak sınayacak…Minarenin altında kalanda insandı,meyhanenin altında kalanda….Her ikisi içinde dua ediyorum. “ ALLAH SONLARINI HAYIR ETSİN”….
|