Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-12-2009, 14:04
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart tersi olsaydı ne olurdu?

selamlar arkadaşlar.

http://haber.gazetevatan.com/Minare_...277057/7/Yasam

bu olayın tersi olsaydı.yani evler yıkılsa insanlar ölse sadece minare ayakta kalsaydı bu nasıl yankı bulurdu?

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 20-12-2009, 01:00
Sarayli Sarayli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Emred,
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bu sorunuzun dini manadan ziyade, siyasi manada sorulmuş bir soru olduğu kanaatindeyim. Fakat, bu sorunuzla (belki farkında olmayarak) ister siyasi anlamda olsun,ister dini anlamda sorulsun güzel bir konuya parmak basmışsınız. Aslında bu sorunun yanıtı, günümüzde en çok tartışılan, ileride de sürekli tartışılacak olan sorunun yanıtıdır. Bu sorunun yanıtından çıkan sonuç şudur; gerçekten islamı özümsemiş,dini bilen,Kura-ı anlayan,inançlarını insanlıkla bütünleştirmiş kişilerin dışında, islamı politik araç olarak kullanan,gerçek ilimden,bilimden yoksun, çıkar ve menfaatleri uğruna din madrabazlığı yapan,kısacası şeytanın kulu dediğimiz insan kılığındaki bu kişilerinde var olduğudur...
Şimdi, Kuran-ı Kerim'in bir çok ayetlerinde geçen (bunları tek tek vermeye gerek duymuyorum, satır,kelime ve harflerden ziyade bütüne baktığımdan) temel kavram şudur; Allah ne yaparsa yapsın bunu sorgulayamayız, O,ne yaparsa en iyisini yapar,doğru,yanlış,iyilik ve kötülük Ondandır,herşeyin en iyisini O bilir.Cenneti ve Cehennemi O yarattı (yaşamımız ve yaşadığımız Dünya da dahil), bizler ancak O'nun göstermiş olduğu kurallar dahilinde yaşarsak Cennete gidebileceğiz. Biz yine de bu dünya da ne yapalım, Onun takdiri ilahisi olmadan Cennete gidemeyiz...Gerçek inanan,gerçek müslüman bilir ki, ne yaparsak yapalım Cenneti garantileyemeyiz, kimin Cennete gideceğine,kimin gidemeyeceğine bizler karar veremeyiz. Bu en açık bir şekilde Kuran da belirtilmiştir. Bütün Hak dinlerde Allaha EŞ (Şirk) koşmak, dinden çıkmışlık, inkar etmek anlamına geldiği açıkça belirtilmiştir,Suçların da en büyüğü (Kul hakkından sonra) budur.
Bu açıklamalardandan sonra; ister Cami yıkılsın ister minaresi,ister meyhaneler yıkılsın ister Kabe( ki, bir kaç kez selden dolayı yıkılıp,onarıldığını da biliyoruz), isterse tüm alem yerle bir olsun (ki o da olacak), hepsi Allahın kendi ukdesinde,bilincinde,kendi doğrusundadır. Eğer meyhane ya da kerhane yıkıldığında içerisinde insan öldüğünde" oh olmuş,Allah belalarını vermiş,Cehennemin dibinde yanacak hepsi" deersek, Cami,minare,Kabe yıkılıp da can verenler için "şehit oldular, yerleri mekan-ı cennet" dersek, Allaha şirk koşmuş, Allahın yerine kendimizi koymuş oluruz.Ne meyhanedeki ayyaşın, ne kerhanedeki or...punun, ne camide namaz kılarken, ne de Kabe'yi Tavaf ederken ölenlerin ne olacağını ve bunun kararını sadece ve sadece Allah vereceğini bilip de söylersek,hiç bir ayırım yapmadan hepsinin ruhları için dualar edip,Allah'a hepsinin ruhlarının kurtuluşu için dua edersek gerçek müslüman,gerçek inanan,GERÇEK İNSAN oluruz...Bunun dışında düşünen Şeytan'a ruhlarını teslim etmiş insanlardır...(Yanlış anlaşılmasın:Ateistleri,Budistleri,Panteistleri,Şa manları,v.s. bulları bunun içine katmıyorum. Allah herkesi insan olarak yarattı, sadece fikir ve düşünceleriyle diğer canlılardan ayırdı.)
Geçmiş yıllarda büyük bir felaket yaşadık (Düzce ve dolaylarındaki bir deprem). Ben ve benim gibi inanan bir çok insan o gecenin sabahında hüngür hüngür ağladık,kaybettiğimiz insanlar için (hepsi için) ruhlarına Allah için yalvardık,af diledik.Biz inananlar göz yaşlarımızı dökerken Ateistler, panteistler, Hindular,Hristiyanlar,şamanlar,Budhacılar v.s. hangi dinden olursa olsun ağlamadı mı? İNANANLAR DUA,İNANMAYANLAR LANET OKUMADI MI? Ama bir kısım çıktı,inandıkları (yorumu siz yapın) halde “ İçki içiyolardı,kafirdiler,Allah cezalarını verdi” demedi mi?
Hitler geldi (yanlış anlamayın, darbe felanla gelmedi, seçimle,demokrasiyle geldi), yüz binlerce yahudiyi kırdı geçirdi, insan olarak ağlamadık mı? Şimdi bunca göz yaşı döktüğümüz Yahudiler misket bombalarını Filistin çocuklarına (genel olarak insanlara) atarken ne düşünüyoruz?
Sevgili Emred,
Şimdi sorunun cevabını vereyim, Allah beni insan olarak yarattı ve insan olarak sınayacak…Minarenin altında kalanda insandı,meyhanenin altında kalanda….Her ikisi içinde dua ediyorum. “ ALLAH SONLARINI HAYIR ETSİN”….
Alt 20-12-2009, 01:07
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ne olcak binbir türlü mucize yazısı ve hikayesi anlatılırdı heryerde
çocuğun baçağında görülen ayetleri! geçerdi ,tirajı

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 20-12-2009, 02:21
ugorur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ugorur ugorur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ugorur isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Ne olacak bu olurdu:
http://www.pcteknik.net/enteresan-ol...nin-resmi.html
Alt 21-12-2009, 16:21
luxell luxell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

ben bir musluman olarak;tüccar mantığı ile dine yaklaşmadım.

sizler ile en büyük farkımız ne biliyormusunuz?esasında sizler düşünen;sorgulayan kimselersiniz?ama siz yaradanı düşünüyorsunuz?ve yaradanı; insanı bir şekle ve mantığa sokmak isteyen insanlarsınız?ama biz ise yaratılanı düşünüyoruz;yaratılanı düşünen kimse;insanoğlunun ne kadar aciz bir varlık oldugunu anlaması zor olmıyacaktır.ben yaratılanı düşünüyorum.yaradanı düşünmüyorum;cünkü yaradan insanoğlunun aklını almıyacağı bir kudrette sahip;dünya hayatında böyle bir sistemi kuran;he kim ise akılın almadığı bir güç olsa gerek..işte bu dA ALLAHın ta kendısıdır.bızler ise allahtan her gelen herseyı sorgulamadan kabul ederız.zaten muslumanın yapması gereken budur.
Alt 21-12-2009, 22:13
suzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
suzi suzi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn Luxell
'Bizler Allah tan gelen herşeyi sorgulamadan kabul ederiz'demişsiniz.Kurandaki çelişkili ayetlerle karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz,kafanız karışmıyormu?ama siz tüm bu çelişkileri akıl dışı göreceğinize,sorgulayanları akıl dışı görürsünüz.
2003 yılında Sudi Arabistan da din polisinin,gecenin ilerlemiş saatlerinde genç kızların barındığı bir yatakhanede çıkan yangında ,itfaiye çalışmalarını ve genç kızların kaçıp yangından kurtulmalarını engellediğini anımsayalım.Bu yangında 14 genç kızı bile bile yakan din polisinin gerekçesi ;'gecenin bir saatinde kızların örtülü olmadıkları'idi ise müslümanın yapması gereken bu muydu?
Alt 21-12-2009, 22:21
mentalist mentalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hayır, değildi.

Deniz üstünde yürürüz, Düşmanı arar buluruz, Öcümüz komaz alırız, Bize Hayrettinli derler..
Alt 21-12-2009, 23:26
hako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hako hako isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah'tan geldiğine inandığınız herşey, aslında sizi hizaya sokup kanınızı emmek için uğraşan ve bunu gayet iyi şekilde başaran insanlardan geliyor. Siz herşeyi olduğu gibi kabul ederken ve diğer insanların da bunu kabul etmesi için inancınızı kullanırken, aslında -olmayan- sonraki hayatınızın beklentilerini bu dünyaya sadece bir kez gelecek insanların yaşamlarını sömürerek yapıyorsunuz.

Sizin Tanrınız adaletsiz ve despottur.
İnancınız size ebeveynlerinizden miras kalmıştır.

"Önce insan ol, sonra gel. Ben mevlana değilim"

Konu hako tarafından (21-12-2009 Saat 23:27 ) değiştirilmiştir. Sebep: İmla hataları
Alt 22-12-2009, 00:33
cenker cenker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

luxell´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben bir musluman olarak;tüccar mantığı ile dine yaklaşmadım.

sizler ile en büyük farkımız ne biliyormusunuz?esasında sizler düşünen;sorgulayan kimselersiniz?ama siz yaradanı düşünüyorsunuz?ve yaradanı; insanı bir şekle ve mantığa sokmak isteyen insanlarsınız?ama biz ise yaratılanı düşünüyoruz;yaratılanı düşünen kimse;insanoğlunun ne kadar aciz bir varlık oldugunu anlaması zor olmıyacaktır.ben yaratılanı düşünüyorum.yaradanı düşünmüyorum;cünkü yaradan insanoğlunun aklını almıyacağı bir kudrette sahip;dünya hayatında böyle bir sistemi kuran;he kim ise akılın almadığı bir güç olsa gerek..işte bu dA ALLAHın ta kendısıdır.bızler ise allahtan her gelen herseyı sorgulamadan kabul ederız.zaten muslumanın yapması gereken budur.
luxell sen deistsin.
Alt 22-12-2009, 00:51
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Sarayli,

Mesajınıza nedense kimse cevap vermemiş. Verilebilecek, eleştirilebilecek bir yanı olmadığı için sanırım.

Ben şahsım adına tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir yazı. Ellerinize sağlık.

Saygılarımla

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.

Önerilen Siteler