Kimse art niyet sezmesin sadece bir soru sormak istedim, meraktan.
-Haccın anlamı ve bize kazandırdığı özellikler nelerdir?
Hac mahşerin provası gibidir.Bir nevi o günü yaşamak..Bazı şeylerin farkına varmak..Arafat meydanı mahşer meydanını hatırlatıyor..Gitmek lazım,görmek lazım..Bir defa giden bir daha gitmek istiyor..Dünyadan sıyrılıp,bir nevi kefenini giyip,ölüyorsun..herkes eşit..kim zengin,kim fakir,kim sultan kim avam farkedilemiyor.herhalde bunun da farkına varıyorsun..siyahı,beyazı,kızılderilisi her neviden insan buluşuyor; muhabbet,kaynaşma,paylaşma..duyguların gelişiyor..kendi menfaatına ne varsa tanıklık ediyorsun..
-Hedef Tanrı ise neden peygamber kabul etmek zorundayız?Neden dilediğimiz gibi ibadet edemiyoruz?Önemli olan niyet değil midir? Önemli olan Tanrı sevgisi değil midir?
Bu önerme genelde hırıstiyanların bir önermesi..önemli olan tanrı sevgisi değil mi?
peygamberler Allah'ın elçileridir,neye nasıl uyulması gerekli,Allah(c.c) bizden ne istiyor,neyi-nasıl yapacağız-yaşayacağız sorularını cevaplandıracak olanlar Allah'ın elçileridir.Sen tanrı diyorsun,ben Allah(c.c) diyeyim..Allah(c.c) sevgim var iyi..maden bu sevgiyi hakkettin diyelim hiç aşık maşukunun ne istediğini gözetmezmi..haccda dendiği gibi lebbeyk allahümme lebbeyk..buyur Allah'ın buyur,demez mi?yani sen buyur ben yapacağım,demez mi?demesi gerekmez mi..
-Tanrı aklıma gelince hep beyaz bir ışık ve merhamet dolu bir şey olarak hayal etmekteyim.
fazla film izleme..nerden biliyorsun yok beyaz ışık vs vs..her hayal ettiğin şey doğru çıkıyorda,onun için mi böyle düşünüyorsun?böyle bir hüküm çeşidi bulunmamakta..ben öyle hayal ettim,gerçekte hayal ettiğim gibidir..hezeyandan öteye geçmez..
Ama Kuran okuyunca bu izlenim yok oluyor ve bana daha farklı gözüküyor.Tanrı neden kendi yarattığı bir şey olan insanı cehennemde yaksın? Ona kendi ruhundan üfürmedi mi?
bak sen hele...merhametsiz bir izlenimmi aldın..

bende okuyorum elhamdulillah hiç öyle izlenim edinmedim.yoksa senin şu hayal işin buna da karışmış olmasın..
İnsan iradedi olan bir varlıktır..yani iyiyi ve kötüyü seçme hakkı vardır..onun için iyiler için mukafat,kötüler için mucazat adaletsizlik değil,aksine adaletin kendisidir...