Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-01-2006, 23:54
Xander85 Xander85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İslama inanlara

Kimse art niyet sezmesin sadece bir soru sormak istedim, meraktan.
-Haccın anlamı ve bize kazandırdığı özellikler nelerdir?
-Hedef Tanrı ise neden peygamber kabul etmek zorundayız?Neden dilediğimiz gibi ibadet edemiyoruz?Önemli olan niyet değil midir? Önemli olan Tanrı sevgisi değil midir?
-Tanrı aklıma gelince hep beyaz bir ışık ve merhamet dolu bir şey olarak hayal etmekteyim.Ama Kuran okuyunca bu izlenim yok oluyor ve bana daha farklı gözüküyor.Tanrı neden kendi yarattığı bir şey olan insanı cehennemde yaksın? Ona kendi ruhundan üfürmedi mi?
Biraz çok oldu ama cevaplarsanız çok rahatlayacağım.

Gün gelir rüzgar, fırtına olur
Dertleri gönül kendisi arar da bulur
Her gülüş cevap, her cevap günah
Olmuyor ne yapsan, içinde kopar bir isyan

Tanrı unutmuş olsa da
Vur durma vur yüreğim vur
Olan olmuş ne olur
Hayata bir daha vur
Alt 26-01-2006, 00:29
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kimse art niyet sezmesin sadece bir soru sormak istedim, meraktan.
-Haccın anlamı ve bize kazandırdığı özellikler nelerdir?

Hac mahşerin provası gibidir.Bir nevi o günü yaşamak..Bazı şeylerin farkına varmak..Arafat meydanı mahşer meydanını hatırlatıyor..Gitmek lazım,görmek lazım..Bir defa giden bir daha gitmek istiyor..Dünyadan sıyrılıp,bir nevi kefenini giyip,ölüyorsun..herkes eşit..kim zengin,kim fakir,kim sultan kim avam farkedilemiyor.herhalde bunun da farkına varıyorsun..siyahı,beyazı,kızılderilisi her neviden insan buluşuyor; muhabbet,kaynaşma,paylaşma..duyguların gelişiyor..kendi menfaatına ne varsa tanıklık ediyorsun..

-Hedef Tanrı ise neden peygamber kabul etmek zorundayız?Neden dilediğimiz gibi ibadet edemiyoruz?Önemli olan niyet değil midir? Önemli olan Tanrı sevgisi değil midir?

Bu önerme genelde hırıstiyanların bir önermesi..önemli olan tanrı sevgisi değil mi?

peygamberler Allah'ın elçileridir,neye nasıl uyulması gerekli,Allah(c.c) bizden ne istiyor,neyi-nasıl yapacağız-yaşayacağız sorularını cevaplandıracak olanlar Allah'ın elçileridir.Sen tanrı diyorsun,ben Allah(c.c) diyeyim..Allah(c.c) sevgim var iyi..maden bu sevgiyi hakkettin diyelim hiç aşık maşukunun ne istediğini gözetmezmi..haccda dendiği gibi lebbeyk allahümme lebbeyk..buyur Allah'ın buyur,demez mi?yani sen buyur ben yapacağım,demez mi?demesi gerekmez mi..

-Tanrı aklıma gelince hep beyaz bir ışık ve merhamet dolu bir şey olarak hayal etmekteyim.

fazla film izleme..nerden biliyorsun yok beyaz ışık vs vs..her hayal ettiğin şey doğru çıkıyorda,onun için mi böyle düşünüyorsun?böyle bir hüküm çeşidi bulunmamakta..ben öyle hayal ettim,gerçekte hayal ettiğim gibidir..hezeyandan öteye geçmez..

Ama Kuran okuyunca bu izlenim yok oluyor ve bana daha farklı gözüküyor.Tanrı neden kendi yarattığı bir şey olan insanı cehennemde yaksın? Ona kendi ruhundan üfürmedi mi?

bak sen hele...merhametsiz bir izlenimmi aldın.. bende okuyorum elhamdulillah hiç öyle izlenim edinmedim.yoksa senin şu hayal işin buna da karışmış olmasın..

İnsan iradedi olan bir varlıktır..yani iyiyi ve kötüyü seçme hakkı vardır..onun için iyiler için mukafat,kötüler için mucazat adaletsizlik değil,aksine adaletin kendisidir...
Alt 26-01-2006, 01:06
silancefreedom silancefreedom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Hac mahşerin provası gibidir.Bir nevi o günü yaşamak..Bazı şeylerin farkına varmak..Arafat meydanı mahşer meydanını hatırlatıyor..Gitmek lazım,görmek lazım..Bir defa giden bir daha gitmek istiyor..Dünyadan sıyrılıp,bir nevi kefenini giyip,ölüyorsun..herkes eşit..kim zengin,kim fakir,kim sultan kim avam farkedilemiyor.herhalde bunun da farkına varıyorsun..siyahı,beyazı,kızılderilisi her neviden insan buluşuyor; muhabbet,kaynaşma,paylaşma..duyguların gelişiyor..kendi menfaatına ne varsa tanıklık ediyorsun..

Bu yazdiklarin senin kafanda olusturdugun ve senin duygularin ile yonlendirilmis subjektif duygular (ve dilekler) sanirim. Hepsi iyi dilekler ama bu gune kadar olan ve her yil tekrarlanan hac facilarinda gordugumuz bir ilginc nokta var; insanin icgudusu yasam kavgasi dugmesine basinca dindaslarini tanrinin huzurunda ezip gecebilmektedir.
O halde oraya gidip gelen insanlarin hangi ruh halinde olduklarini ne senin nede benim bilmeme imkan yok.
Alt 26-01-2006, 01:26
Kıdemli Üye

Bu yazdiklarin senin kafanda olusturdugun ve senin duygularin ile yonlendirilmis subjektif duygular (ve dilekler) sanirim

yok bence senin subjektif duygun..

insanin icgudusu yasam kavgasi dugmesine basinca dindaslarini tanrinin huzurunda ezip gecebilmektedir.

bakalım mahşerde ne durumda olacaksın...belki bunun 100 katı insan olacak..terden,sıkıntdan neler çekeceksin bakalım..

O halde oraya gidip gelen insanlarin hangi ruh halinde olduklarini ne senin nede benim bilmeme imkan yok.

ben gittim,gördüm,yaşadım..onun için bazı şeyleri söyleyebiliyorum.. önceden derdim tamam,1 kere gittin arkadaşım neden 5 .kez gidiyorsun..meğersem gitmek lazımmış....şimdi sen bunu anlamazsın,anlayamazsın..eğer müslümansan bir git arkadaşım,ondan sonra konuşalım...
Alt 26-01-2006, 01:51
Xander85 Xander85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bakalım mahşerde ne durumda olacaksın...belki bunun 100 katı insan olacak..terden,sıkıntdan neler çekeceksin bakalım.. demişsin.
1-Mahşer kısıtlı bir alanda mı gerçekleşecek?
Geniş bir alanda gerçekleşmesi mümkün değil mi?
2-Ölünce beden burada kalacak ve ruh mahşere gidecek.Ruh terler mi?
3-Hac 3 ay boyunca yapılabilecek bir olay.Neden bu kadar insan aptalca bu işi bir kaç güne sığdırıp birbirini eziyor?
Bunlara cevap ver, bir de
Tabrı insana kendi ruhunu üfürmüşse neden kendinden bir parça taşıyan bir şeye eziyet etsin veya Kuranda beddua etsin?

Gün gelir rüzgar, fırtına olur
Dertleri gönül kendisi arar da bulur
Her gülüş cevap, her cevap günah
Olmuyor ne yapsan, içinde kopar bir isyan

Tanrı unutmuş olsa da
Vur durma vur yüreğim vur
Olan olmuş ne olur
Hayata bir daha vur
Alt 26-01-2006, 02:05
Üye Değil

Hac'daki organizasyonsuzluk mahşere kadar devam edecek anlaşılan.

Mahşer nedir?
Ölen müslümanlar ruhlarıyla mezarlarında öylece mehşeri mi bekliyorlar?
Daha cennete cehenneme giden yok mu?
Eğer cehennem boşsa zebaniler ya boşuna kazanları yakıyor ya da pinekliyorlardır. ya israf ya tembellik... İkisi de ulvi değil. yakıştıramadım valla hiç iyi örnek olunmuyor ama.
Alt 26-01-2006, 02:35
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

XAnder Arkadaşım;
Önemli olan zaten Tanrı inancıdır..
Sen Tanrıya inanıyorsan meselenin yarısını çözmüşsün demektir..
Diğer yarısını ise ya büyük inisiyelerden , peygamberlerden,kutsal kitaplardan ve dinlerden alırsın..
Ya da benim bunlara ihtiyacım yok diyorsan kendi akıl yürütmenle , yaşamın gayesini ve Tanrı'nın insanlardan beklentisinin ne olabileceğini çözebilirsin..
Ama doğrusu büyük inisiyelerden de yararlanmandır..
Gerek büyük inisiyelerden gerekse akıl yürütme ile dünya yaşamında Tanrının insandan beklentisinin ;
Kamil insan olmaya çalışması ve salih ameller işlemesi olduğu sonucuna varabilirsin..Daha önce de yazmıştım..Bu zaten insani bir görevdir..
Dolayısıyla (iman + Salih amel) sana yeter de artar bile..
Gerisi ise dinlerdeki ritüeller,kurallar ve ibadetler hem insana hemde toplumsal düzene gerek olarak duyulmuş ve yerleşmiş fiillerdir..
İsevi ve Museviler mukaddes topraklar olarak Kudüs'ü ,Meryem Ana'yı görür , Muhammediler Haccı kutsal topraklar olarak görür ve gücü yetenin bu ziyareti yapmasını şart koşar..

Kabir hayatı ehlisünnet inancı içindedir.Kur'an'da Kabir hayatından bahsetmez..Tanrının kudreti , yeni bedenler vermeye yeterlidir..Kül olmuş ya da çürümüş kemiklere gerek duymaz.Önemli olan ruhun varlığıdır..
Mahşer alanı niye dar olsun ya da ruhlar niye terlesin? Böyle birşey yok..

Sevgi konusunda haklısın ..Salih amellerin başında sevmek gelir..
Haccın toplu yapılması amacına yönelik olarak birkaç güne sığdırılması anlayışını eleştirmekte haklısın..İstense 3 ayrı organizasyona dönüştürülebilir ama herkes yine kurban bayramına denk getirmeye çalışacağından , uygulaması zor..Fakat ilk etapta bu uygun olan 3 ay içinde yapılan umreler hacca dönüştürülebilir..
Alt 26-01-2006, 20:09
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ensareo Diyor ki
Hac mahşerin provası gibidir.Bir nevi o günü yaşamak..Bazı şeylerin farkına varmak..Arafat meydanı mahşer meydanını hatırlatıyor...Dünyadan sıyrılıp,bir nevi kefenini giyip,ölüyorsun..
Hocam gibisi fazla. hakikaten kefeni giyip ölenler oluyor her sene. Bu ne biçim mahşer meydanı böyle? insanlar birbirlerinin ayakları altında can veriyor. Mahşer günü de böyle mi olacak yoksa?..

Dünyada her sene insanların birer böcek gibi ayaklar altında ezilerek öldürüldüğü tek yer bu araf meydanıdır.
Alt 28-01-2006, 13:07
Kıdemli Üye

Exclusive ben arkadaşın sorusuna cevap verdim tartışmak istediğin başaka bir yönü varsa onuda tartışırız.

Mahşer günü elbette sıkıntılı olacak..Kolay olmayacak..Bunu önceden bilmek ve ona göre önlemini almka her akıllı adamın yapması gereken birşey...

Tekradan dirilmeyi beklemeyen,ummayan kafirlerin dirildiklerindeki hali ise daha berbat olacak..İçinde bulunacakları durum tamamen bir HUSRAN olacaktır.Husran ne demek bilen var mı?Birşeyler planlarsın,ama planladığın şeyin haricinde hç istemediğin bir şey kendi aleyhine çıkar..iflastır..Ahırette iflas etmiş kişinin hali ise en acınılacak,iflastır..

Önlemler alınmasın diye birşey yok..Yüzlerce kişi tedbirsizlik nedeniyle ölüsn demiyoruz..Allah(c.c) akıl vermiş fikir vermiş,yeryüzüne koyduğu kanunuda belirtmiş..Her kese çalıştığının karşılığı vardır.Ben hacca gittim arkadaşım gayet geniş bir alan..Nasıl oluyorda böyle vakalar oluyor hayret ediyorum.Denen o ki..Hacıların eşyalarıyla alanı daraltması nedeniyle..Önlem alın...Almamışlar demekki..Tedbirsizlik yapılsın görüşünde değilim yani..Tedbirini yapacaksın,taktir Allah'tan yine..Şu kuş gribi nedenyle ölen 3 (?) çocuğun babası diyor du ya:''Ölüm Allah'ın taktiri,lakin tedbir alınmadı.'' Olay bu..Tedbirsiz tevekkül olmaz,tedbir taktiri bozmaz..
Alt 28-01-2006, 13:12
Kıdemli Üye

İnsan mahşerde bedeniyle gelecek.elbette terleyecek bilmeden konuşmayın bre...o kadar sıkıntılı olacakki insanlar diyecekler hesabımız yapılsında cehenneme gideceksek bir an evvel gidelim diye..sanki cehennem daha az sıkınyılı olacakmış gibi...eee cehalet...bu dünyada cahil olan,ahırette alim olamaz tabi..Prof olanlar bile cahildir..Yoksa kitap taşıyan eşekleride prof olarak kabul etmemiz gerekir..

Önerilen Siteler