Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-01-2006, 16:58
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart allahın varlığını ispatlamada kullanılan hatalı mantık

adnan hocaya göre böyle güzel bir canlı, ancak bilinçli bir tasarımın eseri olabilir bu yüzden allahın varlığının ispatıdır. Güzel bir eser bize yaratıcısını ispatlamaktadır...

Bu mantığı incelediğimizde önermeler ve çıkarım şu şekildedir:

1- Güzel olan birşeyin varlığı, kendi yaratıcısının varlığını kanıtlar.
2- Tavus kuşu güzeldir.
o halde- Tavus kuşunun varlığı, allahın varlığını kanıtlar.

Enfâl(8 ).40. Eğer (imandan) yüz çevirirlerse, bilin ki Allah sizin sahibinizdir. O ne güzel sahip ve ne güzel yardımcıdır!.

Hacc(22).78. Allah uğrunda, hakkını vererek cihad edin. O, sizi seçti; din hususunda üzerinize hiçbir zorluk yüklemedi; babanız İbrahim'in dininde (de böyleydi). Peygamberin size şahit olması, sizin de insanlara şahit olmanız için, O, gerek daha önce (gelmiş kitaplarda), gerekse bunda (Kur'an'da) size "müslümanlar" adını verdi. Öyle ise namazı kılın; zekâtı verin ve Allah'a sımsıkı sarılın. O, sizin mevlânızdır. Ne güzel mevlâdır, ne güzel yardımcıdır!

Zâriyât(51).48. Yeri de döşedik. (Bak) ne güzel döşeyiciyiz!

Mü'minûn(23).14. Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıpyaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.

Yukarıdaki ayetlere göre ise allah, en az tavus kuşu kadar güzeldir, hatta daha bile güzeldir...

Bu durumda aynı mantığı tavus kuşu yerine allah için denediğimizde şöyle bir sonuç çıkmaktadır:

1- Güzel olan birşeyin varlığı, kendi yaratıcısının varlığını kanıtlar.
2- allah güzeldir.
o halde- allahın varlığı, kendi yaratıcısının varlığını kanıtlar.

Yani bu mantığa göre allah varsa onu yaratan başka bir varlık daha olmak zorundadır.

Eğer allahı yaratan başka bir varlığın olamayacağını kabul edersek bu durumda 1 nolu önermemiz doğru bir önerme olmaktan çıkar.
Alt 26-01-2006, 17:39
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Saydığınız önermeler ve mantık size ait olduğundan sonuçlar da sizin görüşünüzü yansıtır..
Yani böyle bir kanıtlama yoktur..
Harun Yahya'nın böyle bir kanıtlama önermeleri varsa , bu tezin çürütülmesi , Harun Yahya'nın çürütülmesidir..Tanrı'nın değil..

Bu arada Tavus kuşu da harikuladeymiş!!
Kendi mi isteye isteye , ihtiyaç duya duya böyle milyonlarca yıl içinde evrimleşti dersiniz?
Bu güzelliğin yaşamını devam ettirebilme gayesi mi var yoksa?
Güzelliğime merhamet edip bana dokunmasınlar düşüncesi mi acaba
Alt 26-01-2006, 19:07
Üye

panteidar Diyor ki
Saydığınız önermeler ve mantık size ait olduğundan sonuçlar da sizin görüşünüzü yansıtır..
Yani böyle bir kanıtlama yoktur..
Harun Yahya'nın böyle bir kanıtlama önermeleri varsa...
Hocam önerme ve mantık bana ait değil, harun yahyaya ait ve güya allahın varlığının ispatıdır. Bu önerme aşağıdaki linkde "evrim bir aldatmacadır, kanmayın" sloganıyla sunulan propaganda amaçlı filmde kullanılmıştır.
http://harunyahya.org/tanitim/kanmayin/index.html

panteidar Diyor ki
bu tezin çürütülmesi , Harun Yahya'nın çürütülmesidir..Tanrı'nın değil..
Evet, aynen öyledir. Aksini iddia etmedim zaten.

Benim derdim adnan hocanın yalanlarını göstermek. Mesela adnan hoca şöyle demiş:

Darwin, arkadaşı Asa Gray'e yazdığı 3 Nisan 1860 tarihli mektupta "gözü düşünmek çoğu zaman beni teorimden soğuttu. Ama kendimi zamanla bu probleme alıştırdım" dedikten sonra şöyle devam ediyordu: "Şimdilerde ise doğadaki bazı belirgin yapılar beni çok fazla rahatsız ediyor. Örneğin bir tavus kuşunun tüylerini görmek, beni neredeyse hasta ediyor"
http://www.harunyahya.org/bilim/hy_d...tasarim02.html

Ben Darwin'in Asa Gray'e yazdığı mektupların hiçbirinde bu sözleri bulamadım. adnan hoca iddialarını yalanlarla desteklemekten çekinmiyor anlaşılan...

Darwin tarafından yazılmış mektuplar:
http://pages.britishlibrary.net/char...ppendices.html

Darwin ve Asa Gray'in tartışmaları:
http://www.asa3.org/ASA/PSCF/2001/PSCF9-01Miles.html

panteidar Diyor ki
Bu arada Tavus kuşu da harikuladeymiş!!.. Kendi mi isteye isteye , ihtiyaç duya duya böyle milyonlarca yıl içinde evrimleşti dersiniz? Bu güzelliğin yaşamını devam ettirebilme gayesi mi var yoksa? Güzelliğime merhamet edip bana dokunmasınlar düşüncesi mi acaba
Hocam kedi hayvanı bir rakiple karşılaştığında sırtını kaldırıp tüylerini kabartarak kendini olduğundan daha büyük gösterir, böylece rakibini korkutup kavgadan caydırmaya çalışır.

Eminim tavus kuşunun o güzel tüylerinin de kuşun yaşamını devam ettirmede benzeri bir faydası vardır. Eğer yaşamı devam ettirmede bir işlevi olmasaydı doğal seleksiyon sonucu yok olurdu. Evrimin işleyişi böyledir.
Alt 26-01-2006, 22:19
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Exclusive;
Tavus kuşunun kanatlarının bu heybet ve ihtişamını , kedi örneği ile kabararak düşmanını korkutma düşüncesinden kaynaklandığını ifade etmişsin ama ondan değil..

Darwin, 1871'de yayınlanan The Descent Of Man, And Selection In Relation To Sex (İnsanın Türeyişi ve Seksüel Seçme) adlı kitabında, hayvanlar için döllenmeye yönelik kur yapma özelliğine değinmişti..
Darwin bu kitabında seksüel seçme kavramını ortaya atarak, bir hayvan topluluğundaki daha güçlü ve gösterişli bireylerin, karşı cins tarafından daha cazip bulunduklarını ve bu yolla daha fazla ürediklerini iddia ediyordu.
Bu mantığa göre, kimi erkek kuşların gösterişli renk ve desenleri, dişilerin daha gösterişli erkekleri tercih etmelerinin sonucunda kazandıkları özelliklerdi.
Erkek tavus kuşunun da dişi tavus kuşu ile çiftleşmek için tüylerini açması yani kur yapması , sexüel seçme tanımlamasına dayandırılır..

Tabi o dönemde Darwin'in elinde bir elektromikroskop olsaydı ve kanat dzaynındaki mükemmelliği de görebilseydi ne düşünürdü bilemeyiz..

Dişisine daha çekici olma özelliğinden açıklanan bu bu mükemmel güzellik konusunda aklıma bazı sorular takılıyor..
Bütün erkek tavus kuşları aynı özellikte olduğuna göre , bu açıklama pek tatmin etmiyor!!
Acaba onlarda da , güzelin de daha güzeli mi var?
İkincisi de O güzel kanatların altında , öyle çirkin ayakları var ki tüm ihtişamını bozuyor..“Tavus kuşuna haddini bildiren ayaklarıdır” diyen Montaigne' ye bir sözde biz ekliyelim Tanrı işini biliyor..
Alt 27-01-2006, 02:35
Üye Değil

sirtlanlarin,sansarlarin, esseklerin tasarimida bana aittir..duyrulur
Alt 27-01-2006, 02:40
sodomo sodomo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

exclusive, yanlış mantık, yanlış fikir yürütme bu şekilde bir yere varamazsın
Alt 27-01-2006, 02:48
Üye Değil

Mesajimi siliyorum.
Hoca
Alt 27-01-2006, 15:16
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Exclusive..önerme harun yahyaya ait diyorsun,konu harun yahya mı?Öyle dememişinde..

Gagavuzu biliyoruz zaten hiç bir yazısını dahi okumaya gerek duymuyorum..Gömleği giymiş bir kere de yerini tesbit edemiyorlar herhalde.gagavuz söyle yerinide evladım,aldıralım seni...

Önerme yi mönermeyi bir yere bırak arkadaşım.Bana söyle şu canlı kendi kendine oluşabilir mi?
Alt 27-01-2006, 15:54
Üye

sodomo Diyor ki
exclusive, yanlış mantık, yanlış fikir yürütme bu şekilde bir yere varamazsın
Eyvallah... Sizin gibi ikaz edenlerimiz de olmasa halimiz nice olurdu.

Ensareo, Tavus kuşunun kendi kendine oluşması gerçekten insanın çok kesin ispatlar görmedikçe inanabileceği bir iş değil. Ama buna alternatif olarak sunulan, başı-sonu olmayan yüce bir tasarımcının, sonsuz bir zaman dilimi süresince boş boş oturmaktan sıkılması sonucu bir anda aşka gelip sihirbaz edasıyla şapkadan tavşan çıkarır gibi canlıları ve tüm kainatı yaratması fikri de bence kolay kolay inanılacak şey değil.

Hocam tavus kuşu kendi kendine oluşamaz diyorsunuz, neden? Çünkü çok kompleks bir yapıya sahip, sanki düşünülmüş de yapılmış gibi bir kusursuzluğa sahip vs.

E bunları yaratan varlık karmaşıklık ve kusursuzluk konusunda herkesi solluyo. Gerçi bulup inceleme imkanımız olmadı ama duyduğumuz kadarıyla "yoktan var etme" gibi doğa üstü güçlere sahip aşırı zeki bir varlığın nasıl olup da mümkün olabileceğini düşünmemek de elde değil. Yani böyle kusursuz ve güçlü bir varlık da kendi kendine oluşmuş olamaz. Mutlaka onu yaratan daha yüce ve daha güçlü bir zekanın ürünüdür. Tabi onu yaratan da bi şekilde yaratılmış olmalıdır ve bu böyle gider durur...
Alt 28-01-2006, 05:21
Üye Değil

ensareo

ben kose yazari degilim...reyting gibi bir kaygimda yok...boyle bir iddaamda yok..

her guzelligi kuranin allahina baglarken ve varolan cirkinlikleri neden kuranin allahi ile iliskilendirmiyorsunuz...guzel bir sey gordugunuzde mal bulmus magribi gibi sariliyorsunuz...cirkin canlilar oldugu zaman nicin sesiniz cikmiyor...onlar sizin allahinizin eseri degilmidir..?

kisacasi akilli tasarimi bilimsellikle baglamak gibi bir hataya dusmeyin..bilimlede uyusmaz..
genetik ilminden haber verirmi kuran...tatli su ile tuzlu tuzlu suyun karismamasi gibi...

lanetleli gordugunuz israillilerin labrotuarlarda yeni yeni bitki turleri urettiminde dunya lideri oldugunu her sene yuzlerce yeni cicek urettuklerini bilirmisiniz...

amerikalilarin kopyalama ve klonlama yontemi ile yeni canli turleri yarattiklarini mujdeliyormu kuraniniz..siz zebra ile geyik'in labaratuar ortaminda uretilmis bir hayvan gordunuzmu...

geyik muhabbeti yapmayin...

Önerilen Siteler