Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-01-2010, 10:51
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Thumbs up buradaki dindar arkadaşlar potansiyel ateistler olabilir mi??

sevgili non-theist arkadaşlar...

buradaki dindar arkadaşların çabalarını yaygaralarını hezeyanlarını ve çırpınışlarını izliyorum da kendimden bir sürü şeyler buluyorum... sizlerde bulmuyor musunuz?? bu arkadaşlar kuranı allahı sözde savunurken aslında kafaları karma karışık .. birçok soru işaretleri var.. çoğu tutundukları dalların ellerinden kaydığını gayet güzel görüyor..

o nedenle derimki onlara iyi davranalım .. ben sahsen onların dertlerini anlıyorum.. biraz okuyan araştıran hemen kuran safsatalarını farkeder biraz etrafına bakan dağlara taşlara börtü böceğe bakan allah diye bişeyin olmadığın anlar...

ama bunu sindirmek kolay değil... siz non-theist dostlar bunu biliyorsunuz çoğunuz yaşadınız... yaşıyorsunuz... ondan bu arkadaşları anlıyorum

onlara iyi davranalım.. sonuçta aramıza gelecekler..

hepimize kolay gelsin.. sevgiler saygılar

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 06-01-2010, 12:48
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
buradaki dindar arkadaşlar potansiyel ateistler olabilir mi??
kesinlikle evet.

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 06-01-2010, 13:12
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bunun mümkün olması gibi tersi de mümkündür. Ama sizin bu yüzden iyi davranalım demenize katılmıyorum. Beni, ateist olabilme potansiyeli olarak görüp bu yüzden bana iyi davranan birisinin samimiyetine güvenemem ki.

İnsan zaten iyi olduğu için iyi davranır, iyilik yapmak için iyi olmaz.

Birbirimize iyi davranmak için, birbirimize anlayış göstermek için, illa ki inançlarımızın aynı mı olması lazım?

Düşünceniz belki iyi niyetli olabilir sayın uyar ama söylediğim gibi, bu samimiyetsizlik çıkartır.

Saygılarımla

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 06-01-2010, 13:32
Eliko Eliko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ben şahsen İnsanları ikiye ayırmanın taraftarı değilim. Yani her ateist veya her müslüman gerici veya ilerici diye bir kadie olamaz. Söyleyeceklerim bir insanın dindar olması değil dinci olması tehlikelidir. İnsanlar arasında farklılıklarıyla beraber barış ve huzur bulması için fark gözetmeden herkesin görüşüne saygı duymalıyız. Okumuş araştırmış birçok gibi küflenmiş dinadarlardan öte reformist bir tavır takınabilir ki bu çok iyi bir gelişme olur. Yani mesele allah'ı inkar ile kabul değil; ilericilik ile gericiliktir. Örneğin bir kısım mülsüman tarihselcidir bunlara modernistte denilir bazen. Muhammedin kendi dönemini ve kuranın kendi dönemini bağladığını söylerler. Bunların taşıdığı kafa tası bir inançsızdan farklı değildir. İnsanları yaırıp kayırmak etiketlemek yerine anlmaak lazımdır.

Saygılarımla
Elikoyum
Alt 06-01-2010, 15:58
Kıdemli Üye

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunun mümkün olması gibi tersi de mümkündür. Ama sizin bu yüzden iyi davranalım demenize katılmıyorum. Beni, ateist olabilme potansiyeli olarak görüp bu yüzden bana iyi davranan birisinin samimiyetine güvenemem ki.

İnsan zaten iyi olduğu için iyi davranır, iyilik yapmak için iyi olmaz.

Birbirimize iyi davranmak için, birbirimize anlayış göstermek için, illa ki inançlarımızın aynı mı olması lazım?

Düşünceniz belki iyi niyetli olabilir sayın uyar ama söylediğim gibi, bu samimiyetsizlik çıkartır.

Saygılarımla

sevgili Envi me.... eğer tersi olsa o zaman bizlerin dindar arkadaşların sitelerine gidip oralarda tartışıyor olmamız lazımdı...
benim söylediğim buradaki dindar arkadaşlar neden bir çırpınış içindeler bunu iyi anlıyorum çünkü bizlerde o yollardan geçtik...

yoksa sade vatandaş hacı hocaya da başını sallayıp evet doğru diyor bilimsel görüşleride anında kabul ediyor...

umarım ne dediğimi anlamışsınızdır... sevgiler

Alt 06-01-2010, 19:19
Kıdemli Üye

dini savunmak her zaman zararlıdır zaten.. alimallah insanı dinden eder.. o nedenle sokaktaki insan düşünmek ne gösterilirse ona onu kabul eder. gazete okur inanır, tv izler inanır, kulaktan komplo teorilerine inanır, hacı hoca öcülerden cehennem cennet safsatalarından bahseder inanır... doktoru ilaç verir körlemesine içer.. eczaneye gider ne verilirse ilaç alır.. komşusu birşey der inanır.. sorgulamaz araştırmaz... onların işi kolay.. bu insanları gördükçe ne kadar azınlıkta olduğumuzu anlıyorum.. buradaki dindar arkadaşlar da bu nedenle bizlerle aynı sayılır.. dinlerini okuyup araştırıyorlar..ama okudukça aslında sorular artacak kafalarında...

bir de bakmışınız bizlerden biri olmuşlar..

Alt 06-01-2010, 20:47
Kıdemli Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili Envi me.... eğer tersi olsa o zaman bizlerin dindar arkadaşların sitelerine gidip oralarda tartışıyor olmamız lazımdı...
benim söylediğim buradaki dindar arkadaşlar neden bir çırpınış içindeler bunu iyi anlıyorum çünkü bizlerde o yollardan geçtik...

yoksa sade vatandaş hacı hocaya da başını sallayıp evet doğru diyor bilimsel görüşleride anında kabul ediyor...

umarım ne dediğimi anlamışsınızdır... sevgiler
Sayın uyar,

Orada tersi der iken, sizin bizi potansiyel birer ateist olarak görmenizin tersini kastettim. Yani bu mantıkla düşünürseniz sizde potansiyel birer müslüman olarak görülebilirsiniz. Bu çokta önemli değil ama yukarıda dediğim gibi, burada birisi çırpınış içinde ise farklı, çırpınış içerisinde değilse farklı muamele görecek ise ben bunun samimi olamayacağını söylemek istedim.

Bu yüzden bence başlığınız ve içeriği yanlış olmuş gibi geldi.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 06-01-2010, 20:51
Kıdemli Üye

çırpınış içinde değilse bir dindarın ateist bir sitede işi ne söyler misiniz sevgili envyme...

Alt 06-01-2010, 22:23
Kıdemli Üye

Böyle bir başlık varmı bilmiyorum ama isterseniz açın bir başlık, şüpheniz yok ise, kafanız karışık değilse burada ne işiniz var diye sorabilirsiniz

Belki güzel paylaşımlar yapılabilir, bazı şeylere vesile olabilir.

Alt 06-01-2010, 22:30
Kıdemli Üye

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle bir başlık varmı bilmiyorum ama isterseniz açın bir başlık, şüpheniz yok ise, kafanız karışık değilse burada ne işiniz var diye sorabilirsiniz

Belki güzel paylaşımlar yapılabilir, bazı şeylere vesile olabilir.
sevgili envyme dostum...

soruyorum ya?? neyse chat yapar gibi olmayalım isterseniz...

birçok ateist/non teist arkadaşın dini savunmakla sorgulamaya geçtiği ve oradan da dinden/islamdan uzaklaştığını anlatmaya çalışıyorum burada..kişisel alınmayın lütfen.. varsa itirazınız dinlemeye hazırım..

Önerilen Siteler