Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-01-2010, 15:17
Soda Soda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart AB kriteri: 2 dakika

Kusur abakmayın arkadaşlar AB'ye giriyoruz lütfen 2 dakikalık protesto hakkınızı aşmayın.

Bahçeşehir Üniversitesi’nde Tarafçı liberaller Egemen Bağış’ı üniversiteye konferans vermeye davet etti. Bağış, AB’ye ilişkin AKP politikalarını anlatacaktı.
Ancak öğrenciler protesto etmeye başladı.
Önce alkışladılar…
Medeni bir protesto yöntemi…
Bağış ne dedi…
“Size iki dakika süre veriyorum, iki dakika, AB standardı iki dakika”.
Kısacası Egemen Bağış iki dakika sonra olacakları, tehdit yolu ile hatırlatıyordu.
Tarafçı liberal Cengiz Aktar, kürsüde Egemen Bağış’ın yanında.
Belli belirsiz bir ses duyuluyor…
“Allah Allah bu ne ya”.
Sonra bir öğrenci ayağa kalkıyor.
Yugoslavya’nın AB tarafından nasıl parçalandığını, Fildişi Sahillleri’nin Fransa tarafından nasıl bombalandığını anlatıyor. Tekel işçilerine AKP’nin yaptığı muameleden söz ediyor.
Emperyalizmden bahsediyor.
Cengiz Aktar’ın suratı ekşiyor.
Egemen Bağış’ın söyleyeceklerinin büyüsü bozuluyor.
Ve iki dakika sonra AB demokrasisi bitiyor.
Bağış’ın ve Aktar’ın izniyle salonda emir bekleyen polisler öğrencilerin üstüne saldırıyor.
Konuşanların ağzını kapatıyor.
Sanki bir işgal devleti işgal ettiği ülkenin vatandaşlarına muamele ediyor.
Polislerin arasında Tarafçı Seyfettin Gürsel’in yüzü görünüyor.
Öğrencilere “susun” diyor.
Polisler öğrencileri döverek dışarı çıkarıyor. AB standardı uygulanıyor.
Tarafçı liberallerin demokrasisi en çıplak haliyle kendini gösteriyor.
Tüm radikalliklerinin sadece orduya karşı olduğu ortaya çıkıyor.
...
...

http://www.odatv.com/n.php?n=egemen-0801101200

Eeee, ne diyorduk? AB'nin liberal demokrasisi budur.
Bahçeşehir üniversitesinin bu genç yürekli anti-emperyalist, ulusalcı mı ulusalcı vatansever mi vatansever öğrencilerini kutluyoruz.
AB demokrasisinin ne olduğunu uygulamalı bir şekilde göstermiş oldular.

Bahçeşehir üniversitesi gibi Türkiye’nin küresel değerler, ABD ve AB çıkarları etrafında dönüştürülmesinde kullanılan ve Soros tarafından fonlanan bir eğitim kurumunda bile böyle delikanlı çocuklar çıkar işte.

Yurtseverlik damardaki kan gibidir hiç durmadan akar. İşte böyle emperyalizmin kirli paraları, kirli ittifakları o tertemiz saf ve cesur yüreklere çarpar da yerle yeksan olur.

Helal size çocuklar !

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Alt 08-01-2010, 19:02
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bu haberde iki sey ilginc.

Tarafci liberal Cengiz Aktar kimdir diye baktim, Vatan gazetesi yazari cikti. Tarafci Seyfettin Gürsel'e baktim o da Vatan gazetesinin yazariymis, simdi Referans gazetesine gecmis.

Aslinda liberal Cengiz Aktar, liberal Seyfettin Gürsel demesi gerekirdi. Taraf adini öne cikarmasi sacma birsey. Tek liberal olan Tarafmis gibi bir sacmalik var. Amac hasma yüklenmek olunca hersey mübah.

Ikinci ilginc olan ise su. Ortada bir olay var, bir panele protesto amaciyla gelen bir ögrenci grubu polis tarafindan disari cikariliyor. Bu olaydan yola cikarak Ahmet Insel, Ufuk Uras, Halil Berktay, Murat Belge gibi olayla hic ilgisi olmayan kisiler de isin icine katilmaya calisiliyor. Yani hasmina yüklen, her türlü araci kullan.

OdaTV milliyetci hamaseti iyi kullaniyor. Eskiden Aydinlik dergisi bu iste bayagi iyiydi. Cok okunmazdi, ama etkili olurdu. Yalcin Kücük de o yüzden orda yaziyordu bence. Simdi onun boslugunu OdaTV doldurmaya calisiyor. Ama biraz ahlakli olmak lazim.

Konunun özüne gelirsek. Ben Türkiye'nin AB'ye girmesinden yanayim. Bunu bir gelisme olarak görüyorum. Görüntüdeki genc ise Türkiye'nin AB'ye girmesine karsi cikiyor. Bu farktan dolayi onu Ergenekoncu ilan etmem mi lazim? Oda TV'nin yaptigi sey bu: sapla samani birbirine karsitiriyor.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 08-01-2010, 22:05
Kıdemli Üye

Sargon "ahlaki olmak" konusunda Oda tv'nin bir sorunu yok Taraf'a söyleyeceksin bunları, yanlış adrestesin.

Asker çekersek ne olur

Bizi askerî harcama fakirleştiriyor”

Bu iki isim de Tarafcıdır. Sen "Tarafcı" sözcüğünü 'Taraf'ta yazı yazan adam' olarak alıyorsun. Çok düz bakıyorsun. Körü körüne ve burnunun dikine asker karşıtlığı yapan ve tek işi asker karşıtlığı olanların sıfatı "Tarafcı"lıktır.

Bu Tarafcılık Fenerli, Cimbomlu olmak gibi bir şeydir. Nasıl "Fenerli" derken F.bahçe'de oynayan bir futbolcuyu kastetmemiz gerekmiyorsa bu da aynen böyledir.

Bir de konunun özünü kaçırıp detaylarda "ahlak" arayışına çıkman hiç de samimi değil.

O öz şudur ki; Egemen Bağış bir cümlede AB'yi özetlemiştir ben 40 yıl uğraşsam AB'yi bu kadar güzel anlatamazdım.

Egemen Bağış der ki: 2 dakikalık hakkınız var.

İşte AB hülasa budur.

AB'den yana olman ise bir şey değiştirmiyor. Çünkü almıyorlar sadece standartlarını iteliyorlar. İşte AB'cilerin anlamadıkları da budur. Egemen Bağış bunu da bi güzel anlatmıştır. Tebrik ediyorum.

Alt 08-01-2010, 23:59
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese Selam.
Öncelikle ODTÜ öğrencilerini demokratik tepkilerinden dolayı tebrik ediyorum.
Söz ODTÜ ve Ufuk URAS'tan açılmışken belirtmeden geçemiycem.
http://www.turnusol.biz
adresinden 7.1.2010 tarihli haberinden alıntı aşağıdadır.

"Ufuk Uras ve Tekel işçileri ODTÜ'deydi...
İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, ODTÜ Öğrenci Kültür Merkezini ziyarete gelerek öğrencilere destek verdi. ODTÜ'lülerin konuğu olan Tekel işçileriyle sohbet eden Uras, 'öğrencilerin mücadelesi ile işçilerin mücadelesini birleştirirsek, her ikisinde de hedeflerimize daha kolay ulaşırız' dedi... "

Haberin devamı ve haber ile ilişkili fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla ODTÜ öğrencileri Ufuk URASI çok iyi karşılamışlar. Yanlış anlaşılma varsa düzeltmek istedim.
Haberin tamamını merak edenler için aşağıda link verdim.
Saygılarımla.

http://www.turnusol.biz/public/haber...ODT%DCdeydi...
Alt 09-01-2010, 00:55
tayyare tayyare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tayyare - İCQ üzeri Mesaj gönder

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konunun özüne gelirsek. Ben Türkiye'nin AB'ye girmesinden yanayim. Bunu bir gelisme olarak görüyorum. Görüntüdeki genc ise Türkiye'nin AB'ye girmesine karsi cikiyor.
Konunun özü:
Palavralara ancak siz inanırsınız !

AB ye çarşaflı, sıkma başlı, ezan bağırtılı, estetik felaketi, takunyalı bir halkın girmesi mümkün değildir ! ' ! !!!!!!!!!
Halkımızın bir yarısı AB ve ABD politikalarını lanetliyor, diğer yarısı ise bu ülkelerin halklarının yaşam tarzını.

Bu hükümetle yada benzeri gerilerle AB'den ancak daha da uzaklaşılır.

Bir zamanlar gerçekden AB ye girmek isteyen tek bir parti vardı : MesutYılmazın ANAP'ı.
Alt 09-01-2010, 01:28
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın tayyare
Öncelikle belirteyim ben AB ye üye olmak istiyenlerin tarafındayım.
Ve bu istikamette çaba sarfeden herkesi destekliyorum.
Sizin AB ye üye olmamızı isteyip istemediğinizi çok merak ediyorum.
Saygılarımla.
Alt 09-01-2010, 11:35
tayyare tayyare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tayyare - İCQ üzeri Mesaj gönder

sevgili basitrasin,
aslında, ben Monarkı tayyare olan Monarşiyi talep ediyorum.
Bu amacım gerçekleşirse dünya dengeleri, ülkem sınırları, halkımın kalite ve kantitesi ile ekonomik duruma bakar karar veririm.

Komünist olaraksa, kapitalist-emperyalist bir birliğe girme arzumun sorulmasına ne cevap veririm ?
bilirseniz şaşarım

Ancak,
zaten giremeyeceğiniz bir yere girelimmi ? sorusu absürddür.

Peki neden bu muhabbet:

zaten giremeyeceğiniz bir birliğin üst otoritesini cebren tanımak için kötü niyetli politika.

AB'ye ancak küçük parçalar halinde girebilirsiniz.
Alt 09-01-2010, 14:20
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bu argümani da anlamis degilim. Neden hep mantik oyunlari, sözcük oyunlari yapilarak isler götürülmeye calisiliyor?

Baska bir ülkede bu tartisilirken ülkemin AB'ye girmesini istiyorum yada istemiyorum denir. Bizde "zaten bizi almazlar" deniliyor. Kardesim sen önce kendi düsünceni bir söyle bakalim. Istiyor musun, istemiyor musun? Dogru buluyor musun, bulmuyor musun? Ve neden?

AB kriterlerine karsi ordu kriterlerini istiyorum diyebilirsin örnegin. Bizim ordumuz dünyanin en demokratik yönetim bicimini gerceklestirebilecek kudrettedir. Bize baska kriter gerekmez dersin. Iste bu da bir anlayistir. Yada dersin ki, ben komünistim, komünistler hic bir uluslararasi birlige girmez, sadece komünistler birligine girer. Ne bileyim, ben Türkcüyüm, Türki cumhuriyetlerle bir birlik yapalim, müslümanim müslümanlar ligi kuralim, oraya girelim.

Bizi almazlar gibi bir argümana bakinca, aslinda girmek istiyoruz ama bizi almayacaklarini bildigimiz icin istemiyoruz gibi sacma bir durum cikiyor ortaya. Aciklik, aciklik..

Ben Türkiye'nin AB'ye girmesini istiyorum. AB kriterleri Türkiye'nin önüne uluslararasi demokratik kriterler koyuyor. Bu kriterleri gerceklestirmek Türkiye'yi ilerletecektir, muasir medeniyet seviyesi su anda AB'dir. Biz de bu hedefe yürümeliyiz. Türkiye'nin de AB ülkelerindeki gibi bir saglik güvencesi sistemi, issizlik güvencesi sistemi, basin ve düsünce özgürlügü, azinlik haklari vb.ne kavusmasini istiyorum.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 09-01-2010, 14:43
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Türkiye'nin AB'ye girmesini istiyorum. AB kriterleri Türkiye'nin önüne uluslararasi demokratik kriterler koyuyor. Bu kriterleri gerceklestirmek Türkiye'yi ilerletecektir, muasir medeniyet seviyesi su anda AB'dir. Biz de bu hedefe yürümeliyiz. Türkiye'nin de AB ülkelerindeki gibi bir saglik güvencesi sistemi, issizlik güvencesi sistemi, basin ve düsünce özgürlügü, azinlik haklari vb.ne kavusmasini istiyorum.
+1

Egemen Bağış'ın söyledikleri de doğru, bunların öğrencilikle felan alakaları olamaz.. Farkında olmadan ve/veya bilgisizliklerinden dolayı kendi geleceklerini kararttıklarının da farkında değiller.. Ne özelleştirmelerin nedenlerinden, ne de siyasal konjonktürden haberleri var.. Bomboş üniversite gençleri yetiştiriyoruz.
Alt 09-01-2010, 14:46
Kıdemli Üye

Bak ben bu konuda açık fikrimi söylerim.

Bir Kemalist olarak asla AB'ye girişi istemem.

Neden?

Çünkü AB'de egemenlik devri vardır.

Kemalizm'de ise egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

Bu Kemalizmin olmaz ise olmaz ilkesidir.

Ama benim sorum AB'yi isteyenlere.

Sizi almayacağını bildiğiniz bir yere girmekten "yana" olunabilinir mi?

Bu çelişkiden nasıl kurtulmayı düşünüyorsunuz ve daha ne kadar hayal satacaksınız?

Önerilen Siteler